ελληνική μουσική
123 online   ·  209.511 μέλη

O Orfeas συναντά τη μουσική στο Gialino Up Stage

elechrista
Φθασμένος
Chat
29.11.2011, 22:31

 

 

Φέτος το Δεκέμβρη, μια δυνατή μουσική συνεργασία ξεκινά. Ο Ορφέας, με το μουσικό του στίγμα εδώ και τέσσερα χρόνια στοδιαδίκτυο, συναντά το Gialino Up Stage για όμορφες βραδιέςγεμάτες μουσική. Στο ζεστό καιφιλόξενο χώροτουΓυάλινου, ο Ορφέας, με βαθιά προσήλωση και πίστη στοκαλό τραγούδι, διοργανώνει το φετινό χειμώνα μουσικές βραδιές, ξεκινώντας από τις 30 Νοεμβρίου.

 

Στις βραδιές του Ορφέα στο Gialino Up Stage η μουσική ταξιδεύει ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, τραγουδά λαϊκά, έντεχνα, ροκ και εναλλακτικά και φωτογραφίζεται μαζί με τους ανθρώπους της, παλιούς και νέους, σε φόντο πάντα πολύχρωμο.

 

Στις βραδιές του Ορφέα, η μουσική έχει τον πρώτο λόγο.  Ή, μάλλον, η μουσική έχει το μόνο λόγο.

 

Πιο αναλυτικά, ο Ορφέας θα παρουσιάσει:

 

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ «Ειπωμένακαι ανείπωτα»

Special guest: Παντελής Θαλασσινός

Μετά από χρόνια , επιτυχημένων συνεργασιών και συμμετοχών, στο πλάι σπουδαίων δημιουργών της Ελληνικής μουσικής σκηνής, η Ασπασία Στρατηγού πραγματοποιεί μια παράσταση όπου, συνταξιδεύουν τα καινούρια τραγούδια της, από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Τα έργα της καρδιάς»(ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ/2011), αλλά και παλιά κομμάτια από την Ελληνική δισκογραφία, όλα παιγμένα και ενορχηστρωμένα με φαντασία και εκρηκτική διάθεση.

 

Μαζί της ο Θοδωρής Μέρμηγκας στο τραγούδι, o Νίκος Μέρμηγκας στο πολίτικο λαούτο και στο μπουζούκι, ο Βασίλης Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα, ο Νίκος Γύρας στο κόντρα μπάσο και ο Δημήτρης Εμμανουήλ στακρουστά.

 

Στη σκηνή θα βρεθεί καλεσμένος ο σπουδαίος τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός.

 

Τρίτη 6 και 13 Δεκεμβρίου

ΣΜΥΡΝΗ- ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ -  «Σμυρνέικο Ρεμπέτικο & Tango – Βίοι Παράλληλοι»

Δυο  μεγάλα λιμάνια - κέντρα επικοινωνίας. Δυο κοσμοπολίτικες Μητροπόλεις, κοιτίδες μείξης λαϊκών πολιτισμικών στοιχείων,  διαμόρφωσης,  γέννησης και δημιουργίας νέων μουσικών ιδιωμάτων (τύπων) της εποχής του Μεσοπόλεμου ,  που έγιναν ο κορμός  εθνικών μουσικών .   Δύο πόνοι, δύο καημοί -  έρωτες  κι  ελπίδες.

 

Το πρόγραμμα ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ & ΤANGO - Bίοι Παράλληλοι επικεντρώνεται στην κλασσική εποχή αυτών των μουσικών ειδών και περιλαμβάνει τραγούδια του Σμυρναίικου Ρεμπέτικου και του Tango της δεκαετίας 1922 -1933 με το αυτό θεματικό αντικείμενο, που μεταφέρουν στις συνθήκες ζωής της εποχής εκείνης:

 

Ερμηνεύουν ο Κώστας Καλαφάτης - Σμυρναίικο Ρεμπέτικο –και ο Αργεντινός Bruno Dandό.

 

Παίζουν οι μουσικοί : Ηρακλής Βαβάτσικας – Μπαντονεόν / Yπεύθυνος Ορχήστρας, Τζέϊμι Σμιθ - Βιολί, Θανάσης ΣοφράςΜπάσο & Βασίλης Κετεντζόγλου -  Κιθάρα

Τετάρτη 7 και 14 Δεκεμβρίου

ΕΥΑ ΚΑΝΕΛΛΗ – «Η Εύα Κανέλλη σε γυναικεία κλασικά λαϊκά»

Η Εύα Κανέλλη – μια , μεγάλης αξίας, λαϊκή φωνή, με γερές ρίζες από το παρελθόν του λαϊκού μας τραγουδιού – μας παρουσιάζει, με την φωνητική κι ερμηνευτική δεινότητά της, τα καλύτερα από τα κλασικά γυναικεία λαϊκά τραγούδια.

 

Ξεκινώντας από την Ρόζα Εσκενάζυ και φτάνοντας ως τη Χαρούλα Αλεξίου, κάνει στάσεις, σε γυναικείες λαϊκές φωνές και τραγούδια, που άφησαν εποχή και θεωρούνται κλασικά. Παράλληλα, βέβαια, τους βάζει τη δική της ισχυρότατη προσωπική λαϊκή σφραγίδα, κάνοντάς τα να μας αφορούν και σήμερα.

Τετάρτη 21 & 28/12

ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ & ΑΜΑΛΙΑ ΤΑΤΣΗ – «Εντεχνολαϊκοί διάλογοι»

Δυο νέες όμορφες φωνές και παρουσίες, δυο ελπιδοφόρες τραγουδίστριες, η Σαββέρια Μαργιολά κι η Αμαλία Τάτση συναντιόνται και συνδιαλέγονται μουσικά κι ερμηνευτικά.

 

Η Σαββέρια Μαργιολά, μια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα τραγουδάει λαϊκά

κι η Αμαλία Τάτση, μια έντεχνη λυρική φωνή τραγουδά έντεχνα. Αλλά κι οι δυο μαζί δοκιμάζουν, μέσα από τραγούδια και ντουέτα, να μας παρουσιάσουν τους αρμούς

που ενώνουν το λαϊκό και το έντεχνο στο εντεχνολαϊκό.

Φιλική Συμμετοχή: Βασίλης Γισδάκης

Μαζί τους οι μουσικοί:

Δημήτρης Μαργιολάς – ενορχηστρώσεις / μπουζούκι

Μάριος Μουρμούρας κιθάρα

Νίκος Καλατζάκος – πλήκτρα

Ανδρέας Τράπαλης βιολί

Αγγελίνα Τκάτσεβα - σαντούρι

 

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

Μια νέα γενιά μουσικών, τραγουδοποιών και τραγουδιστών, που αναζητά το δρόμο για τη δισκογραφία, κι ο «ΟΡΦΕΑΣ» τους δίνει το βήμα να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους, μαζεύονται για μια πλουραλιστική μουσική γιορτή, που θα την χαρακτηρίζει το νεανικό σφρίγος, το κέφι κι η αισιοδοξία.

Ελάτε προπαραμονή του νέου χρόνου να διασκεδάσετε με την μουσική παρέα του «ΟΡΦΕΑ».

Σας περιμένουμε!!!

 

 

Τιμή εισιτηρίου για όλες τις παραστάσεις του Ορφέα είναι 15 euro (περιλαμβάνει το πρώτο ποτό).

Ώρα έναρξης: 22.00.

 

Οργάνωση – Πληροφορίες - Κρατήσεις:

Γυάλινο Up Stage

Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη – Τηλ. κρατήσεων 210 9315600

ArtwayTechnotropon

Τηλ. 210 5157977, www.liveartway.com

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : elechrista στις 29-11-2011 22:36 ]


επισυναπτόμενα: ORFEAS-web.jpg 
#1