ελληνική μουσική
  392 online   ·  210.665 μέλη
  chat

  Κυκλοφόρησε Το ολοκαύτωμα των Ανωγείων

  AERAKIS
  03.01.2012, 09:57

  Κυκλοφόρησε από το “ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ-ΣΕΙΣΤΡΟΝ” και το ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ το επετειακό CD  ¨ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ¨ που αναφέρεται στο τρίτο ολοκαύτωμα των Ανωγείων, τον Αύγουστο του 1943 από τους Γερμανούς, και είναι ηχογράφηση του σχετικού αφιερώματος για την 65η επέτειο του γεγονότος που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2009 στο Θέατρο Ν.Ξυλούρης, στα Ανώγεια.

  Η εκδήλωση αυτή που ήταν μια μουσικοποιητική βραδιά, οργανώθηκε από τον Δ. Ανωγείων, στα πλαίσια των καθιερωμένων πολιτιστικών δράσεων, και αποτέλεσε κατάθεση ψυχής στη μνήμη των θυμάτων  του τραγικού αυτού ιστορικού γεγονότος, και αφορμή για μια γόνιμη κοινωνική και πνευματική περισυλλογή για τους νεότερους.

  Με αρκετό πάθος και ανάλογη ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και με το αναγκαίο μαχητικό φρόνημα, εκφράζεται αποτελεσματικά  μέσα στο λίγο χρόνο αυτής της εκδήλωσης η σκληρή και συνάμα περήφανη μοίρα των Ανωγείων.

  Το πρόγραμμα της βραδιάς, τα κείμενα, τα ποιήματα και η αφήγηση, έγιναν από το Γιώργη Καράτζη, ενώ τη μουσική επιμέλεια, διασκευές και πρωτότυπες συνθέσεις, είχε ο Πάρις Περυσινάκης.

  Το έργο αυτό ευτύχησε να έχει εξαιρετικούς συντελεστές, από τους μουσικούς μέχρι τους ερμηνευτές, ώστε όλοι αυτοί να αποτελούν εγγύηση για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα αντάξιο του περιεχόμενού του και της σημασίας του.

  Αναλυτικότερα, τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Βασίλης Σκουλάς, Νικηφόρος Αεράκης, Ψαραντώνης, Μαρίνα Δακανάλη, Βασίλης Δραμουντάνης και ο Νικόλας Καράτζης.

  Τη μουσική έγραψε ειδικά για την εκδήλωση ο Πάρις Περυσινάκης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της ορχήστρας, στην οποία άλλωστε συμμετείχε με λύρα, μαντολίνο, λαούτο στεριανό, μαζί με τους:

   

  Άρης Χατζησταύρου: κιθάρα,

  Ράνια Λιαρμακοπούλου: τσέλο

  Αντώνης Παπαδάκης: λαούτο κρητικό

  Μίμης Ντούτσουλης: κοντραμπάσο

  Νίκος Παραουλάκης: νέϋ

  Σταύρος Αλεξόπουλος: κρουστά

   

  Την ευγενική χορηγία έκαναν οι:

  Γιαννάκος Ξυλούρης (του Ανάστο)

  Νικολάτσος Ξυλούρης (του Μανταλιώτη)

  Νίκος Ξυλούρης (του Ανάστο)

  Θανάσης Σταυρακάκης (Μερτζάνης)

  Λεωνίδας Σταυρακάκης (Ζαχαράκης)

  Μανώλης Σταυρακάκης (του Μερτζανογιάννη)

  Ιάσωνας Μανούσος

  Δημήτρης Ηλιάκης

  Ανώνυμος Ανωγειανός

   

  Μπορείτε να παραγγείλετε το cd μέσα από το ηλ. κατάστημα στο: www.aerakis.net

  επισυναπτόμενα: OLOKAFTOMA-EXOFYLLO.jpg 
  Marianna12131
  03.01.2012, 19:34
  να 'μουν κτσε εγω Κρητη....