ελληνική μουσική
  370 online   ·  210.973 μέλη

  Δημήτρης Ζερβουδάκης - Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης 04/07/12

  ioannaKara
  17.06.2012, 01:59

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ-ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

  ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗ    

  Την συναυλία ανοίγει ο Γιώργος Αετόπουλος.

   

   

  Το ''παρών'' στο φετινό φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα δώσει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στις 4 Ιουλίου.

  Κατ’ εξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων -με τη μουσική και τα τραγούδια του- μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά, μέσα από αυτά.

  Έχοντας δημιουργήσει τη δική του ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής μουσικών ιδεών, το ΚΥΜΑ, ετοίμασε για το κοινό μία συναυλία που περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών έργων (περίοδος 1985-2009) του Δημήτρη Ζερβουδάκη από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.    

  Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό: Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά.

  Το συγκρότημα θα παρουσιάσει και στιγμιότυπα από την καινούρια δισκογραφική του δουλειά Δημήτρη Ζερβουδάκη, που βρίσκεται στα σκαριά, η οποία αναμένεται να ταράξει τα ύδατα, καθώς πρόκειται για ένα μουσικό χρονογράφημα της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών, ειδωμένης μέσα από γεγονότα της ζωής του τραγουδοποιού.

  Τον καμβά συμπληρώνει με μοναδικό τρόπο η Σοφία Γεωργαντζή, που έχει καταγραφεί ως το καλύτερο δείγμα γυναικείας τραγουδοποιΐας των τελευταίων ετών, με τη δισκογραφική της πρόταση «Ζωγραφίζω όνειρα», η οποία κλείνει ένα χρόνο κυκλοφορίας, με τραγούδια που δημιούργησαν αίσθηση, όπως το ομότιτλο, «Βάστα», «ο Άνεργος», «Ηλεκτροφόρα καλώδια» κ.α.

  Το μουσικό σχήμα ελίσσεται εύκολα και αβίαστα από τον ακουστικό, χαμηλών τόνων ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Από την Ανατολή στη Δύση, με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα!

  Μουσικοί: Θάνος Κολοκυθάς (Μπάσο), Νίκος Παπαδόπουλος (Ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο), Παναγιώτης Κουτσούρας (Τρίχορδο Μπουζούκι), Γιάννης Καπετανάκης (Λύρα)

  Προπώληση: 10€

  Εισιτήριο: 12 €


  Moνή Λαζαριστών:Κολοκοτρώνη 21,Σταυρούπολη/Θεσσαλονίκη

  τηλ: 2310 650.999 / 589.185


  Σημεία προπώλησης:

  Πλατεία Αριστοτέλους, Δισκοπωλείο Stereo disk: Αριστοτέλους 4,

  Μαλλιάρης παιδεία: Δημ.Γούναρη 39(Καμάρα), Μονή Λαζαριστών.

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ioannaKara στις 17-06-2012 02:15 ]