ελληνική μουσική
  499 online   ·  210.908 μέλη

  Έρχεται το 3ο ΚΟΘ Underground!

  TSSO
  05.09.2012, 10:42  Uploaded with ImageShack.us

  Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», το ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση», ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ.  διοργανώνουν το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας με τίτλο "3ο Κ.Ο.Θ. Underground", από Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) και ώρες (Παρασκευή από 17:00, Σάββατο από 17:00, Κυριακή από 11:00) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

   

  Τη πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ τάραξε τα ήρεμα νερά του πολιτισμού στην πόλη, αποδεικνύοντας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, πως όταν συνδυαστούν η αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας με την ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά, τότε μπορούν να συμβούν μικρά θαύματα.

   

  Τη δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ ξεπέρασε τη σκόπελο του ευκαιριακού ή του τυχαίου και κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων όσων είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, ως ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός, που προσφέρει ελεύθερα προσβάσιμο και συνάμα ανωτάτου επιπέδου πολιτιστικό προϊόν σε όλους και ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι δεν υπάρχουν πραγματικά «περιθώρια» σε καμιά πολιτισμένη κοινωνία, αλλά μόνο ελλείψεις ευκαιριών.

   

  Το Φεστιβάλ έρχεται λοιπόν φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πιστό στο ραντεβού του, πιο δυναμικά και μπορώντας να καυχηθεί ότι έγινε πλέον Πανελλαδικό, αφού έχει προσελκύσει καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της χώρας (Κέρκυρα, Καλαμάτα, Αθήνα, Κρήτη, Καστοριά, Θεσσαλονίκη), που θέλουν να προσφέρουν με τη σειρά τους και να ζήσουν κι αυτοί την εμπειρία αυτής της ζεστής επαφής με το κοινό.

   

   

   

  ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

             

  1. Είκοσι σύνολα από μουσικούς της Κ.Ο.Θ. ή με συμμετοχή τους, παίζουν: ροκ, ποπ, τζαζ, μουσική δωματίου, αρχαία ελληνική μουσική, οθωμανική μουσική, τάνγκο, μουσική κινηματογράφου, αυτοσχεδιάζουν και παρουσιάζουν πρωτότυπες  μουσικές για σύνολα  κρουστών παράλληλα με προβολές, χορό και θεατρικά  δρώμενα.
  2. Συμμετοχή των Actup trio, ARTefacts, Caja secreta, modernensemble, Studio flamengo Pellizco, ventus ensemble, paulus quintet, χάλκινα της Καστοριάς (το φεστιβάλ ανοίγει πλέον και σε σχήματα της πόλης στα οποία δε συμμετέχουν απαραίτητα μουσικοί της Κ.Ο.Θ.).
  3. Έκθεση Φωτογραφίας ομάδας μελών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με τίτλο «Αυτά που έγραψα για μένα πάνω σε μένα» με φωτογραφίες τατουάζ των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, από την ομάδα φωτογραφίας της Θ. Κ. ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.
  4. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μπεχ Τσινάρ». Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Κώστας Αργυριάδης, Στέργιος Καραβάτος, Κοσμάς Παυλίδης κι Αχιλλέας Τηλέγραφος. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Ηρακλής Παπαϊωάννου
  5. Παρουσίαση μιας μινιατούρας live cinema από ομάδα μελών της Θ.Κ. ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. Το project ανέλαβε η σκηνοθέτης Κορίνα Βασιλειάδου με τη συνεργασία του εκπαιδευτή της ομάδας θεάτρου της Θ.Κ., Παύλο Δανελάτο.
  6. Εκθέσεις εικαστικών κατασκευών κι installations από τους Barry Feldman, Γιώργο Ηλιάδη και Θάνο Στόκα.
  7. Εκθέσεις εικαστικών, κεραμικών και κατασκευών από μουσικούς της ΚΟΘ και τις δημιουργικές ομάδες της «ΙΘΑΚΗΣ».
  8. Έκθεση εκδόσεων  της παραγωγικής μονάδας γραφικών τεχνών του ΚΕΘΕΑ  «ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ».
  9. Εργαστήρι Graffiti για μικρούς και μεγάλους από το ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση».
  10. Εργαστήρι κεραμικής για παιδιά από το ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ».
  11. Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά  από το Θάνο Στόκα.
  12. Εργαστήρι Flamenco, από το Studio Flamenco Pelisco.
  13. Δρώμενα για παιδιά (αφήγηση παραμυθιού από Family Sound Machine και Idee fixe, τσίρκο του δρόμου από τους Kids In Action, μουσικές εκπλήξεις, mobile school από την PRAKSIS και την ΑΡΣΙΣ κτλ).

   

   

  ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

   

  1. Plusnminus collective με το Σάκη Παπαδημητρίου. Στην συναυλία αυτή η PMC θα συνεργαστεί, σε ορισμένα κομμάτια, για πρώτη φορά επί σκηνής με τον πιανίστα και συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αποκλειστικά έργα Ελλήνων συνθετών, όπως του Ξενοφώντα Αβράμογλου, του Σάκη Παπαδημητρίου και του Γρηγόρη Τσάτσου. Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 23.00.

  2. Μουσικοί της ΚΟΘ συνεργάζονται με γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές της πόλης σε ένα αφιέρωμα στους Γιώργο Ζαμπέτα και Μανόλη Χιώτη. Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 23.00.

   3. Συναυλία του Ross Daily. Ο Ross Daly μαζί με τους συνεργάτες του, Κέλυ Θωμά (λύρα) και Γιώργη Μανωλάκη (λαούτο, φωνή) θα παίξουν παλιές και νεότερες συνθέσεις τους, επηρεασμένες τόσο από την Κρητική μουσική όσο και από άλλες μουσικές παραδόσεις της Ανατολής. Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 23.00.

   

   

   

  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

  Σεμινάριο του Ross Daily στην Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ (Λεωφ. Νίκης 73) με θέμα: Η φρασεολογία στο Μακάμ  (19-22 Σεπτεμβρίου).

   

  ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

   

  Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Υ.Κ.Ο.Θ.)

  Ιδρύθηκε το 1973 και είναι το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, μουσικών και διοικητικών, στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Αριθμεί 110 μέλη. Πέρα από τη διεκδίκηση και τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του, σκοπός του συλλόγου είναι και η προαγωγή του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις. Το 2005 με πρωτοβουλία και οργανωτική  ευθύνη του Σ.Μ.Υ.Κ.Ο.Θ. κυκλοφόρησε εκπαιδευτικό  DVD που περιλαμβάνει τον Οδηγό της ορχήστρας για τους νέους του B. Britten και το βιβλίο της ζούγκλας του M. Roza. Η παραγωγή ήταν της «Περίστυλον», του πολιτιστικού φορέα των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Τ.. Το 2010 πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με θέμα «Μουσική και πολιτική». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, με τη συμβολή ειδικών επιστημόνων και με βάση το εκπαιδευτικό DVD, ο σύλλογος έχει εκπονήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές του Γυμνασίου, το οποίο προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσα στις σχολικές αίθουσες στο πλαίσιο  του μαθήματος της μουσικής.

   

   

   

  ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη»

  Το 1983 στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα επαγγελματιών ξεκίνησε την πρώτη στην Ελλάδα οργανωμένη προσπάθεια θεραπευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ιδρύοντας τη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη». Σε μια εποχή κατά την οποία οι χρήστες ναρκωτικών κατέληγαν στη φυλακή ή το ψυχιατρείο, η «Ιθάκη» απέδειξε ότι η εξάρτηση μπορεί να θεραπευτεί οριστικά και το άτομο να επιστρέψει δημιουργικά και ισότιμα στην κοινωνία. Η επιτυχία του πιλοτικού προγράμματός της οδήγησε το 1987 στην ίδρυση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα με 20 θεραπευτικά προγράμματα σε όλη τη χώρα.

  Το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» είναι ένα «στεγνό» (χωρίς τη χρήση υποκατάστατων) πρόγραμμα διαμονής που απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν και με την εθελούσια συμμετοχή των εξαρτημένων. Με μονάδες στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τα Γιαννιτσά, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, θεραπείας απεξάρτησης, εκπαίδευσης - κατάρτισης, κοινωνικής επανένταξης, καθώς και οικογενειακής υποστήριξης και θεραπείας σε περίπου χίλια άτομα ετησίως, χρήστες ουσιών και μέλη των οικογενειών τους.

  Οι θεραπευτικές διαδικασίες, ομαδικές και ατομικές, καλούν τους χρήστες σε μια κοινή αναζήτηση των αιτιών που βρίσκονται στη ρίζα της χρήσης ναρκωτικών μέσα από την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους, την επικοινωνία και την αλληλοϋποστήριξη, οδηγώντας τους στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ζωής και στην επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Έρευνες αποτίμησης έχουν καταδείξει επανειλημμένως την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» στην επίτευξη της ψυχικής απεξάρτησης, την εγκατάλειψη της συνδεόμενης με τη χρήση παραβατικότητας και την επαγγελματική αποκατάσταση.

  Για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των μελών του. Διαθέτει Εναλλακτικό Μεταβατικό Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οργανώνει διαδικασίες συνεχούς εκπαίδευσης μέσα από δραστηριότητες, όπως ομάδες θεάτρου, μουσικής, λογοτεχνίας και εικαστικών τεχνών. Επαγγελματική κατάρτιση επίσης παρέχουν και οι 4 παραγωγικές μονάδες του προγράμματος - αγρόκτημα, κεραμική, ξυλουργείο και τυπογραφείο.
  Το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» είναι το πρώτο πρόγραμμα που βοήθησε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν χάσει το δρόμο τους, να ξαναβρούν το νόημα στη ζωή και να αναζητήσουν τη χαμένη τους Ιθάκη.

   

   

  ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση»

  Το Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εφήβων Θεσσαλονίκης "ΑΝΑΔΥΣΗ" του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων είναι το πρώτο πρόγραμμα απεξάρτησης για έφηβους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2000 με μια μικρή ομάδα εφήβων.

  Η ανάπτυξη του Προγράμματος στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου θεραπείας για έφηβους χρήστες και τις οικογένειες τους, στις χρόνιες και οξυμένες ανάγκες της περιοχής για υπηρεσίες που να καλύπτουν τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα (εφήβους ηλικίας 13 έως 20 ετών), δίνοντας έτσι διέξοδο σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα παρέμεναν αποκομμένοι από οποιαδήποτε βοήθεια.

  Το νέο πρόγραμμα είναι δωρεάν και στηρίζεται στις αρχές ενός ψυχοκοινωνικού μοντέλου με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την εκπαίδευση, την ένταξη στην ευρύτερη κοινωνία.

  Βασίζεται επίσης στην φιλοσοφία όλων των προγραμμάτων του ΚΕ.Θ.Ε.Α τα οποία θέτουν ως βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας την εθελοντική συμμετοχή και την αντιμετώπιση της χρήσης χωρίς υποκατάστατες ουσίες(στεγνά).

  Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι το ΚΕ.Θ.Ε.Α είναι Ν. Π. Ι. Δ και λειτουργεί βάσει του νόμου 1729/87.

  Η λειτουργία του Ανοιχτού Θεραπευτικού Προγράμματος Εφήβων εντάσσεται στο Εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά.

   

   

  Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών

  της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

   

  Το Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό τη διαχείριση των κάθε είδους πιστώσεων, πόρων, εσόδων και περιουσίας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και τη διάθεση αυτών για τη διοργάνωση συναυλιών,  τη συνεργασία και σύμπραξη με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 4ετούς θητείας και όλα τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου έχουν αποποιηθεί την αποζημίωση που ορίζει ο νόμος για την συμμετοχή τους σε αυτό.

   

  Το προσωπικό του Ε.Τ.Ο.Σ. υπηρετεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες λειτουργίας μιας μεγάλης ορχήστρας και υποστηρίζει διοικητικά τους μουσικούς και τις δραστηριότητες της ΚΟΘ.

   

  Το Φεστιβάλ «ΚΟΘ underground» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

   

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Μακεδονία TV,  Παλμός 96,5,  Κανάλι 9,  Παράλλαξη,  Adore,  FM100,  FM 100,6,  TV100,  Αντιστύλι Πολιτισμού, ΟΑΣΘ

  Χορηγός φιλοξενίας: Electra Palace

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : TSSO στις 05-09-2012 12:30 ]

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : TSSO στις 05-09-2012 12:33 ]