ελληνική μουσική
  672 online   ·  210.985 μέλη

  Συνάντηση - Συναυλία για τη Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα

  Deos
  19.09.2012, 00:19

  Τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουν ότι έχουμε πολύ καιρό να συναντηθούμε και θα ήταν καλή μια μάζωξη σε ένα ταβερνάκι ή ένα μπαράκι να τα πούμε.

  Αυτό μάλλον μπορεί να περιμένει κανένα μήνα ακόμα, γιατί βρήκα μια καλύτερη αφορμή να συναντηθούμε παλιά και νέα μέλη, να ακούσουμε ζωντανά καλή μουσική και να κάνουμε καλό σε ένα ίδρυμα που ωφελεί και χρειάζεται την υποστήριξή μας.

  2ήμερη συναυλία στο Χυτήριο στο Γκάζι για τη Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα", 29 και 30 Σεπτεμβρίου.
  Αξιόλογα ονόματα, που πολλοί έχουμε από καιρό εκτιμήσει και μέσα από τις δημοσιεύσεις του MusicHeaven, ενώνονται για να βοηθήσουν προς έναν ιερό σκοπό.

  Σας παραθέτω το Δελτίο Τύπου με πληροφορίες για το ίδρυμα, καθώς στη συνέχεια με πληροφορίες για τους συμμετέχοντες κάθε ημέρας. Εμείς θα είμαστε και τις 2 μέρες εκεί, περιμένουμε τις συμμετοχές σας στην παρέα μας.

  ---------------------------------------------------------------

  ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ»
  Η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 1971 και φιλοξενεί παιδιά που για κοινωνικούς κυρίως λόγους στερούνται τους γονείς τους μεριμνώντας για την ομαλή ανάπτυξη και μόρφωση τους. 
  To 1968 τρεις νοσηλεύτριες από το Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Άγιος Σάββας» (Μαρουσώ Γκούφα, Θεοδώρα Μορφοπούλου και Ευγενία Σάμπου) αποφάσισαν να προσφέρουν ακόμη πιο ενεργά, ακόμη πιο άμεσα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας. Το κοινό τους όραμα οδήγησε το καλοκαίρι του 1969, στη θεμελίωση της Στέγης Κοριτσιού «Αγία Άννα» στην Κάτω Κηφισιά. Ένα ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς, με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα ανήλικων κοριτσιών που προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες. 
  Οι άνθρωποι του Ιδρύματος υπηρέτησαν το σκοπό αυτό αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά και πιστά μέχρι σήμερα χωρίς ποτέ να έχουν δεχθεί καμία οικονομική βοήθεια ή άλλου είδους παροχή από το κράτος, στηριζόμενοι μονάχα σε ιδιωτικές δωρεές, την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.
  Στη Στέγη στηρίχθηκαν και μεγάλωσαν κοριτσάκια, που στη συνέχεια σπούδασαν, δημιούργησαν οικογένεια και σταδιοδρόμησαν, πάτησαν γερά στα πόδια τους, ωσάν να κυοφόρησαν όλη αυτή την πορεία μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
  Σήμερα, η Χριστιανική Στέγη «Αγία Άννα» φιλοξενεί 28 παιδιά με τη βοήθεια τόσο μόνιμου προσωπικού όσο και εθελοντών. Ωστόσο, η δυνατότητα για εθελοντική οικονομική συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής που με τόσο ευγένεια και εγκαρδιότητα προσφέρονταν τα περασμένα χρόνια έχει πλέον ελαττωθεί στο ελάχιστο. Οι τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ και φούρνοι) συνεχίζουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να προσφέρουν τρόφιμα και υλική βοήθεια, όμως είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη για οικονομική κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος.

  Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα»
  Ανοίξεως 24 
  Κάτω Κηφισιά
  Τηλέφωνο 2108076309
  ----------------------------------------------------------------

  Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου σας καλούμε στον κήπο του Πολυχώρου «Χυτήριο» στο Γκάζι για να στηρίξουμε εμπράκτως το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Στέγης Κοριτσιού, «Αγία Άννα», ενός μη κερδοσκοπικού, φιλανθρωπικού οργανισμού που λειτουργεί από το 1971 και φιλοξενεί παιδιά που για κοινωνικούς κυρίως λόγους στερήθηκαν τους γονείς μεριμνώντας για την ομαλή ανάπτυξη και μόρφωση τους. 
  Συμμετέχουν -κατά ημέρα εμφανίσεως- οι καλλιτέχνες: 


  29 Σεπτεμβρίου
  Νίκος Ξύδης & Βαλερία Κουρούπη
  Νικόλας Αδέσποτος,
  Αγγελική Τουμπανάκη & Jazz Bastards,
  Σοφία Κουρτίδου & the slipping band,
  Yota «Baron» & the tamboo trio band.


  30 Σεπτεμβρίου 
  Κώστας Παυλίδης,
  Μακρινά Ξαδέρφια,
  Αρετή Κετιμέ,
  ορχήστρα «Σμύρνα»,
  Μαρία Παπαγεωργίου & Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης,
  Κρόταλα. 

  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, MUSICHEAVEN, MUSIC PAPER, BOOKPRESS.

  Πολυχώρος Χυτήριο
  Ιερά οδός 44
  Γκάζι

  Ώρα προσέλευσης 21.00 / Ώρα έναρξης 21.30
  Εισητήριο 5€

  Τηλέφωνο 210 3412313

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Γιώτα Ηρωίδου
  Τηλέφωνο 6945728158
  Email yiroidou@yahoo.gr>


  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Deos στις 19-09-2012 01:01 ]

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Deos στις 24-09-2012 00:38 ]


  επισυναπτόμενα: Agia Anna_Xythrio.jpg 
  Deos
  24.09.2012, 00:37
  Σας ενημερώνουμε πως στο ΧΥΤΗΡΙΟ μπορείτε από τώρα και μέχρι το τέλος της συναυλίας να αφήνετε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, τρόφιμα.
  Ολα (εκτός από τα τρόφιμα) θα πρέπει να είναι παιδικά, σε άριστη κατάσταση και καθαρά.


  jorge
  24.09.2012, 00:48
  Ωραια πρωτοβουλία, θα προσπαθήσω να είμαι παρων.
  SakisKouroupos
  29.09.2012, 12:05

  Αν δεν προλάβω σήμερα ...τότε σίγουρα αύριο 30/9/2012 θα προσπαθήσω να είμαι εκεί, ελπίζω να έρθουν κι άλλοι από το Μ.Η

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : SakisKouroupos στις 29-09-2012 17:17 ]


  Hastaroth
  29.09.2012, 17:48

  Θα προσπαθήσω κι'εγώ να έρθω απόψε (αύριο είναι λίγο περίεργη μέρα και δέν επιτρέπει και ξενύχτι λόγω δουλειάς την Δευτέρα).


  SakisKouroupos
  03.10.2012, 10:25

  Οπως πάντα μια πολύ ωραία ιδέα και πρωτότυπη του Deos.Ωραίο το περιβάλλον ,καλή μουσική,ωραία η ιδέα της προσφοράς ..κάναμε ότι μπορούσαμε όσοι! πήγαμε ...Ομως δεν ήταν όπως κάθε χρόνο ...η συνάντηση όπως ξέρουμε των μελών του ΜΗ .....Να βρεθούμε οι παλιοί , να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε τα νέα μέλη και να φτιάξουμε μια ξεχωριστή βραδυά σαν ΜΗ όπως γινόταν κάθε χρόνο...Αυτό νομίζω το διαπίστωσε και ο Deos.Πρόσφερα στη στέγη κοριτσιού,γνώρισα καινούρια άτομα...όχι όμως η συνάντηση όπως ξέρουμε με τα μέλη του ΜΗ . Προφανώς δεν περίμενε και ο Deos κάτι τέτοιο ίσως ήλπιζε σε μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών μας ....Προτείνω λοιπόν όπως πάντα και κάθε χρόνο το επιτυγχάνει μια καινούρια συνάντησή μας σε μέρος όπου θα είμαστε συγκεντρωμένοι και όχι διάσπαρτοι και δεν μας ενδιαφέρει αν θα έχει πρόγραμμα ή όχι,το πρόγραμμα το φτιάχνουμε και μεις νομίζω..... αφού προηγουμένως δηλώσουν συμμετοχή όσοι μπορούν να έρθουν .....

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : SakisKouroupos στις 03-10-2012 10:27 ]


  Hastaroth
  03.10.2012, 18:13

  Πράγματι,δέν ήταν ακριβώς "συνάντηση μελών τού MH",άν και το Σάββατο που πήγα,συνάντησα κάποιους απ'τους "παλιούς" (μήν ξεχνάμε πως δύο εκ τών γνωστών μελών ήταν και επί σκηνής,με την ιδιότητά ώς μέλη τών Apotihans).Ηταν πάντως μιά πολύ ωραία βραδυά,με πολύ ενδιαφέροντα συγκροτήματα και πολύ καλό ήχο.Ωστόσο έχω την εντύπωση πως ο κόσμος που ήρθε ήταν λιγώτερος απ'όσο θα μπορούσε.Δυστυχώς δέν μπόρεσα να είμαι και την Κυριακή,οπότε δέν ξέρω τί προσέλευση είχε.

  Οπότε αναμένω να "προκηρυχτή" η καθαρώς Musicheaven-ική συνάντηση (εννοείται Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ) ώστε να βρεθούμε και να τα πούμε με την ησυχία μας (αλλά και με την μουσική μας).