ελληνική μουσική
  283 online   ·  210.930 μέλη

  Παίζουμε Οικολογικά για Playing for Change Day

  elechrista
  04.10.2012, 12:28

   

  «Παίζουμε Οικολογικά»

  για την Παγκόσμια Ημέρα «Playing for Change” (PFC Day)

  Στην Αθήνα & και στη Λέρο


  Η ομάδα του «Παίζουμε Οικολογικά», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους κοινωφελείς σκοπούς της οργάνωσης «Playing for Change”, συμμετείχε και φέτος στην παγκόσμια ημέρα «Playing for Change Day” στις 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνοντας 2 εκδηλώσεις: μία στο Θησείο στην Αθήνα (όπως και πέρυσι) και μία στην απομακρυσμένη Λέρο.

  Η Λέρος αγκάλιασε το εγχείρημα, συνδυάζοντάς το με μια άλλη εξαιρετική κίνηση αλληλεγγύης που είχε οργανώσει για την ίδια μέρα μία μικρή ομάδα ενεργοποιημένων και ευαισθητοποιημένων κατοίκων του νησιού στην Αγ. Μαρίνα… Μια μουσική βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διαθέτονταν στο τοπικό γηροκομείο. 

  Εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν ο  μουσικός Τάκης Φραγκούς, η Ρένα Φιλιππίδου και τα μέλη της ομάδας του “Παίζουμε Οικολογικά" Θανάσης Γκίκας και Έλενα Χριστάκου.

  Προσκεκλημένοι οι ερμηνευτές Αφεντούλα Ραζέλη και  Μιχάλης Παπαζήσης, καθώς επίσης οι μουσικοί Δημήτρης Γάσιας, Δημήτρης Γκίνης, Νίκος Μέρμηγκας, Κώστας Παπαγεωργίου και Χρήστος Πρόιος.

  Έτσι λοιπόν, η μουσική αυτή παρέα το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη συμμετοχή μαθητών από τη Λέρο και του μουσικολόγου Δημοσθένη Αρχοντούλη έπαιξαν και τραγούδησαν με απίστευτο κέφι και ενθουσιαμό υποστηρίζοντας το «Παίζουμε Οικολογικά» για την Παγκόσμια Ημέρα «Playing for Change", προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους. Το ίδιο βράδυ ξεσήκωσαν τους κατοίκους του νησιού με ένα πρόγραμμα – έκπληξη, πετυχαίνοντας την ίδια στιγμή το σημαντικό φιλανθρωπικό τους στόχο.

  Εκρηκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν και στην Αθήνα οι συμμετέχοντες μουσικοί και τραγουδιστές, με το τρίτο μέλος της ομάδας του «Παίζουμε Οικολογικά», Γιώργο – Όμηρο Χριστάκο. Έπαιξαν και τραγούδησαv unplugged στο Θησείο, παρασύροντας τους διερχόμενους στο υπαίθριο party που είχαν στήσει η Γεωργία Βεληβασάκη & οι Γαία, τα συγκροτήματα Pulse, Rumours και Soul Parade, καθώς και η παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna, με τη συνοδεία μελών του χορευτικού τμήματος του Π.Ο.Φ.Π.Α.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς!

   

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : elechrista στις 04-10-2012 12:38 ]
  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : elechrista στις 04-10-2012 12:39 ]


  επισυναπτόμενα: PFC DAY - SMYRNA.jpg P1010318.jpg