ελληνική μουσική
  463 online   ·  210.680 μέλη
  chat

  Ο ακρωτηριασμένος ποδηλάτης μας χρειάζεται

  jorge
  25.10.2012, 00:08

   «Μούδιασαν» όσοι βρέθηκαν στο Γκάζι, κοντά στις γραμμές και έγιναν μάρτυρες ενός τραγικού ατυχήματος: Το τρένο χτύπησε έναν νέο άνθρωπο, που περνούσε εκείνη την ώρα με το ποδήλατο του τις γραμμές με αποτέλεσμα να τον αφήσει χωρίς πόδια.

  Ακόμα χειρότερα ένιωσαν όσοι διαπίστωσαν πώς αυτός ήταν ο Γιάννης, γνωστός σερβιτόρος σε μαγαζί της περιοχής. Ένα φιλότιμο παιδί, πολύ εργατικό και αγαπητό, ταλαντούχος αθλητής και καλός άνθρωπος, όπως λένε οι γνωστοί του.

  Ο Γιάννης έμεινε χωρίς πόδια και χρειάζεται την στήριξη όλων για να καταφέρει να περπατήσει ξανά.

  Η τραγική ιστορία του έχει ως εξής:

  Την μέρα που χαλάρωνε στο ρεπό του, στο μαγαζί που δούλευε καθημερινά, πήρε το ποδήλατο να επιστρέψει στο σπίτι του.

  Περνώντας από τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, κάποιος τον χαιρέτησε, γύρισε να απαντήσει και ούτε είδε ούτε άκουσε το τρένο που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.

  Το τρένο τον χτύπησε, τον παρέσυρε και συνέχισε την πορεία του. Κι όταν ο Γιάννης σηκώθηκε δεν μπορούσε να σταθεί, δεν μπορούσε να σταθεί γιατί δεν είχε πόδια...

  Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και μπαίνοντας στο χειρουργείο είπε στο γιατρό «...γιατρέ μου κάνε ό,τι πρέπει αλλά σε παρακαλώ σκέψου ότι από εμένα μπαίνει το μεροκάματο στο σπίτι...».

  Ο γιατρός προσπάθησε, αλλά τελικά ακρωτηρίασε και τα δυο του πόδια.

  Ο Γιάννης σήμερα αναρρώνει στο κρεβάτι του νοσοκομείου «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» περιμένοντας να κλείσουν οι πληγές του, χαμογελά και ελπίζει ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να βάλει προσθετικά μέλη και να μπορεί να «φέρνει το μεροκάματο στο σπίτι. Σε ένα σπίτι με ανέργους και ανήλικα παιδιά.

  Οι φίλοι του διοργανώνουν μια συναυλία στις 6 Νοεμβρίου στον Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση) με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι δέχτηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, προκειμένου να βοηθήσουν.

  Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούμε να διαθέσουμε, για να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας να ξανασταθεί στα πόδια του.

  Στην συναυλία για τον Γιάννη συμμετέχουν οι:

  Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de Spell.


  πηγη: silver city


  AR-ON
  25.10.2012, 01:22

  Η συναυλία θα γίνει απ' ότι καταλαβαίνω το νυχτερινό κέντρο "Βοτανικός" (που είναι στο Βοτανικό, Ιερά οδός 72 - 74 και Σπύρου Πάτση).
  Καλή ευκαιρία ν' ακούσει κανείς τόσους καλλιτέχνες με μόνο 8 ευρώ, ειδικά όταν πρόκειται για αλληλεγγύη σε συνάνθρωπό μας (έναν από τους δεκάδες χιλιάδες που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση στην Ελλάδα της "πολιτισμένης" Ευρωπαϊκής Ένωσης).


  sillia
  25.10.2012, 01:34

  Μια πολύ καλή πρόταση αγάπης και συμπαράστασης !Μπράβο στους καλλιτέχνες και ευχές στο παληκάρι να περπατήσει και πάλι με τα πόδια του .....γιατί όρ8ιο είναι και σε ανάστημα αλλά και σε ψυχή !!!!!!!!!!


  mary_omikron
  25.10.2012, 01:48

  Πολύ συγκινητική η κίνηση των φίλων του να διοργανώσουν συναυλία και πολλά συγχαρητήρια στην ευαισθησία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αφιλοκερδώς. 

  Η όλη κίνηση γίνεται για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αποκατασταθεί -τεχνητά- η δυνατότητα να περπατήσει, γι αυτό και η συμμετοχή του κόσμου στην συναυλία είναι το άμεσα ζητούμενο. Μακάρι οι συνθήκες που βιώνουμε να επιτρέψουν την αγορά του εισιτηρίου από πολλούς.

  Υπάρχει κανένας τρόπος αγοράς εισιτηρίου για τους εκτός Αθηνών? 


  AR-ON
  25.10.2012, 02:57

  Να και η αφίσα (από το facebook event εδώ)

  επισυναπτόμενα: Gia-ton-Gianni.jpg 
  Hastaroth
  25.10.2012, 10:06

  Αξιέπαινη η πρωτοβουλία τών φίλων τού άτυχου νέου,ενδιαφέρουσα και η συναυλία αλλά θεωρώ πως άν την προγραμμάτιζαν π.χ. γιά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου,θα υπήρχε δυνατότητα να έρθη περισσότερος κόσμος,μιά και η επόμενη μέρα είναι Κυριακή.

   


  voice2
  25.10.2012, 15:13
  Όπως και νά'χε, δύσκολο, εύκολο, όλοι εκεί! Κι αν δεν μπορούμε να μείνουμε να παρακολουθήσουμε τη συναυλία, ας πληρώσουμε στην είσοδο και ας φύγουμε ματά να πάμε στις δουλειές μας.