ελληνική μουσική
  280 online   ·  210.664 μέλη
  chat

  Μετράνε τα πτυχία μου αν ξεκινήσω παράδοση ιδιαίτερων;

  lena15
  07.01.2013, 14:31

  Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους και δημιουργική. Ήθελα την συμβουλή σας μιας κι εγώ είμαι αρκετά χρόνια έξω από τον χορό, ουστιαστικά δεν είχα ποτέ την απαραίτητη ενημέρωση από πουθενά... απλά λυπάμαι να αγνοήσω τόσα χρόνια σπουδές λόγω άγνοιας.

  Έχω πτυχίο πιάνου, πτυχίο ειδικού αρμονία και αντίστιξης. Τα πτυχία τα απέκτησα από το Απολλώνιο Ωδείο (πλ. Βικτωρίας) την ίδια εποχή που προσπαθούσα να μπω σε κάποιο πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα έδινα και κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, όχι τίποτα τρομερό, σε 2 παιδάκια στη γειτονιά... δεν έχω δηλαδή και καμιά ιδιαίτερη εμπειρία επάνω στην διδασκαλία.

  Ήρθαν έτσι τα πράγματα (σπούδες εκτός πόλης μου, άλλο αντικείμενο, άμεση εύρεση εργασίας μετά τη σχολή, πολλές ώρες δουλειάς κτλ) που το πιάνο πια είναι για μένα ένας τρόπος να ηρεμώ. Τόσα χρόνια όμως σπουδές μόνο γι αυτό? Και επειδή η γιαγιά μου πάντα μου ελεγε το γνωστό, μάθε τέχνη και άστηνε... Ήθελα να μάθω από εσάς όλους που είστε μες στο χώρο και ξέρετε σίγουρα πολλά περισσότερα απ'όσα γνωρίζω εγώ... τα πτυχία που έχω πάρει σε περίπτωση που σκεφτώ να ξεκινήσω την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων, έχουν κάποια αναγνώριση ή για το λόγο ότι έχει περάσει τόσος καιρός είναι σαν να μην τα έχω? Μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό (από νομοθετικής άποψης)? Έιχα και έχω μεσάνυχτα γύρω από τη νομοθεσία περί καθηγητών μουσικής, ωδείων κτλ. Τί θα κάνατε εσείς στη θέση μου? Οποιαδήποτε συμβουλή, links, πληροφορία για Ελλάδα ή ακόμη και εξωτερικό, εκτός του "βάλτα σε κάδρο και χάζεψέ τα" είναι καλοδεχούμενη.

  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε.

  [ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 07-01-2013 14:42 ]


  blogarismenos-enge-falos
  10.01.2013, 19:23

  Γνώμη μου είναι οτι θα μετρήσει η άποψη των μαθητών σου όταν θα γίνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
  Μαθητής του ιδίου ωδείου και εγώ για κάποια φεγγάρια πέρασα και απο την Βικτώρια. Αλλά έχω να θυμάμαι καλούς και κακούς δασκάλους όλοι τους με πτυχία. Μια ωραία ερώτηση που μου ήρθε είναι άν θα ήθελαν να πάρουν ιδιαίτερα μαθήματα διάφοροι μαθητές κιθάρας απο τον Stevie Ray Vaughan ή τον Χιώτη κάποιοι μπουζουξήδες, όταν αυτοί οι ίδιο δεν μπορούσαν ούτε να διαβάσουν ούτε να γράψουν μουσική πόσο μάλλον να έχουν πτυχία. Οι ουρές θα ήταν περισσότερες και απο αυτές έξω απο τις Νομαρχίες για το ΑΣΕΠ. Άρα η απάντηση είναι οτι δεν μετράνε ΤΟΣΟ τα πτυχία ΟΣΟ μετράει η μεταδοτικότητα και η σωστή γνώση που θα μεταφέρεις στον μαθητή σου Εν αρχή πχ ο ρυθμός ο μετρονόμος κ.α. συναφή που δεν μου τα μάθανε όταν με βάζανε απλά μηχανικά να παίζω την μέθοδο του ρόζ (γκρρρ)


  AIDONOGLOUNEKTARIA
  13.01.2013, 16:09

  lena 15 καλησπέρα!

  Τα πτυχία σου είναι μια χαρά ώστε να μπορέσεις να διδάξεις, αρκεί να νιώθεις εσύ έτοιμη να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία!

  Τι εννοώ με αυτό! Κάθε παιδί είναι διαφορετικό & το μάθημα δεν είναι απλά να μάθει τις νότες & να μπορέσει να παίξει την ασκησούλα που θα του βάλεις για εξάσκηση! Το μάθημα είναι να του λύσεις τις απορίες που μπορεί να έχει μέσα στο κεφαλάκι του! Να το κάνεις να αγαπήσει τη μουσική & ας μην τα παίρνει τόσο εύκολα! Να μπορέσεις να το προσεγγίσεις & μάθεις μέσα από 'κείνο! Να γίνεις καλύτερος άνθρωπος & δάσκαλος & μουσικός!

  Τι έχεις κάνει τόσα χρόνια με το πιάνο; Παίζεις απλά τα κομμάτια του πτυχίου σου για να μην τα ξεχάσεις ή έχεις μπει στη διαδικασία να σε διδάξεις το 1ο σου βιβλίο για να σε μάθεις ότι πρέπει να γνωρίζεις από αυτό;;;;;;;

  Πόσο υπομονή έχεις να ασχοληθείς με τη διδασκαλία; Δεν είναι εύκολο πράγμα & λυπάμε που υπάρχουν "συνάδελφοι" που κάνουν μαθήματα για αρπαχτή!!!!!!! "Έχω ή δεν έχω τη δουλειά μου ας κάνω & μερικά μαθήματα για να βγάλω κανά ψιλό"!!!!!!!!!

  Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Θέλει υπομονή, επιμονή & αγάπη για τα παιδιά & για αυτό που κάνουμε!

  Τώρα όσον αφορά το νομοθετικό επίπεδο δεν έχεις κάποιο πρόβλημα (Ελλάς το μεγαλείο σου)!!!!!

  Ο καθένας με ένα πτυχίο οργάνου επιτρέπεται να διδάξει όργανο! Και αν έχει & τα 2 πρώτα θεωρητικά πτυχία επιτρέπεται να διδάξει & θεωρία μουσικής!!!!!!!! Το θέμα είναι: ΜΠΟΡΕΙ;;;;;;;;;;;;

  Αυτό να ρωτήσεις τον εαυτό σου & αν η απάντηση είναι θετική καλώς ήρθες στο club!!!!!!!!!!!!