ελληνική μουσική
  669 online   ·  210.985 μέλη

  Past Perfect - Split Image - Envy Never Dies live

  postyourevent
  13.01.2013, 21:14


  Η Darknet Promotion και το PassPort παρουσιάζουν
  SPLIT IMAGE, PAST PERFECT, ENVY NEVER DIES LIVE

  Παρασκεύη 18.1.2013

  Η αθηναϊκή dark wave/post Punk σκηνή ενώνει τις δυνάμεις της την Παρασκεύη 18 Ιανουαρίου, σε ένα μοναδικό live στο PassPort-Χώρος Πολιτισμού στον Πειραιά.

  Στην σκηνή θα εμφανιστούν οι Split Image, ένα ιστορικό new wave/dark wave σχήμα, που συνεχίζει να δίνει μοναδικά live έχοντας πρόσφατη την κυκλοφορία τους, «Exposure» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012. Μαζί τους οι Past Perfect ένα ακόμη ιστορικό dark wave σχήμα ενώ την βραδιά θα ανοίξουν οι Envy Never Dies με τα φρέσκα στοιχεία που εισάγουν στη σημερινή post Punk σκηνή.

  Έναρξη: 21:00
  Εϊσοδος: 7euro

  PassPort-Χώρος Πολιτισμού
  Καραΐσκου 119, Πλ. Κοραή, Πειραιάς

  SPLIT IMAGE

  Οι Split Image είναι ενα συγκρότημα πού δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα το 1981 από τον Γιώργο Σκορδίλη. Το 1983 μετακόμισε στην Αθήνα όπου έκανε αισθητή την πάρουσία του με αρκετές εμφανίσεις στα τότε μουσικά venues (Σκιάχτρο, Mad club, Cat's meow, Vitraux, Τροχός, Αν club, κ.α.) και σε αρκετές συναυλίες αποκτώντας κοινό, ενώ συμετείχαν στην ΑΕΤΑ, μια συνεργασία των ελληνικών γκρουπ της εποχής. Εμφανίστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αργύρη Ζήλου "Απόηχοι" το 1984, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές δισκογραφικές προτάσεις και μία συνεργασία με την "Virgin" η οποία δεν καρποφόρησε λόγω διαφοράς απόψεων group και παραγωγού. Συνέχισαν να παίζουν ως το 1989 όταν λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων σταμάτησαν να παίζουν.

  Το συγκρότημα βασιζόταν στην συνεργασία μεταξύ του Γιώργου (guitar, voice, programming) και του Γιάννη (keyboards, backing voices, e-base), οι οποίοι έχοντας μείνει οι δυό τους από το αρχικό τετραμελές σχήμα, συνέχισαν στις αρχές του '90 να γράφουν και να παίζουν τραγούδια σε διάφορα πάρτυ με τη βοήθεια sequencers, δίνοντας στα κομμάτια μία κλασσική νότα με την συμβολή εγχόρδων και πνευστών οργάνων. Ακολούθησαν αρκετά ανενεργά χρόνια έως το 2007 που ξαναβρέθηκαν και αποφάσιαν να αναβιώσουν το παλιό τους υλικό, μαζί με καινούριες ιδέες.

  Ετσι σχηματίζονται εκ νέου με τρία από τα μέλη της σύνθεσης των 80s, τον Γιώργο Σκορδίλη (κιθάρα-φωνή), τον Γιάννη Χαραλαμπίδη (ex Ανυπόφοροι, πλήκτρα-φωνητικά) και τον Στάθη Παπανδρέου (ex Αδιέξοδο, τύμπανα). Στο σύνολο προστίθεται η Εριάνα Τζανέλη (μπάσο). Εχουν εμφανισθεί σε αρκετά live στο SinCity-7sins, στο After Dark, στο Camelot και αλλού, όπως και με συμμετοχες στα Φεστιβαλ Playhouse Gottique III & IV στο "Ναό Τέχνης 8 ΔΥΤΙΚΑ", στα Dark Days Festival I , II & III . Επίσης έχουν ανοίξει τις εμφανίσεις των Βρετανών Faces of Sarah και Vendemmian στο Dada club καθώς και του Georgio 'the dove' Valentino feat Blaine L. Reininger στο 7sins.

  Τα ελαφρώς διαφορετικά ακούσματα των μελών έχουν σαν αποτέλεσμα μια μουσική κυρίως ατμοσφαιρική, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν darkwave, early gothic με ελαφρές επιρροές από κλασική μουσική. Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο Exposure, από την εταιρία Dead Scarlet.

  http://www.splitimage.gr
  http://www.facebook.com/splitimage.gr
  http://www.myspace.com/splitimagegreece

  PAST PERFECT
  Η μυστηριώδης Past Perfect δημιουργήθηκαν στην Αθήνα κατά τον μήνα του 2000. Ξεκίνησαν παίζοντας διασκευές από μπάντες όπως οι Joy Division, Dead Can Dance, The Sisters Of Mercy και Nick Cave. Πολύ σύντομα έγινε φανερό ότι έπρεπε να παίξουν το δικό τους πρωτότυπο υλικό του. Ο ήχος τους αναπτύχθηκε σε μία μοναδικά σκοτεινή ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας loops και ηχητικά εφέ και με τη χρήση προβολέων στη σκηνή. Τον Απρίλιο του 2002, PAST PERFECT μεταφέρουν όλα τα συναισθήματα από τις ζωντανές εμφανίσεις τους στο στούντιο για να δώσουν ένα νέο dark wave ήχο. Η θεατρική τους εικόνα δίνει μια νέα πνοή σε ό, τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ως Gothic Rock.

  http://www.pastperfect.gr
  http://www.myspace.com/darkedelicsounds

  ENVY NEVER DIES

  Οι Εnvy Never Dies δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2004. Αποτελούμενοι από εναλλασσόμενα κατά καιρούς μέλη με διαφορετικά μουσικά ακούσματα και εμπειρίες, χρειάστηκαν ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να αποκρυσταλλώσουν τον ήχο και τη σύνθεσή τους. Στη σημερινή του μορφή το σχήμα αποτελείται από τους: Kaisos(guitars,vocals), Dimi (keys,sounds,vocals), Nat (bass, vocals), Leonidas (drums).

  Το ύφος τους κινείται από to dark wave στις ηλεκτρικές post Punk εκκενώσεις των Sonic Youth, και από τα ρυθμικά riffs των Pixies σε εκσυγχρονισμένες αλλά πάντα κλασικές Blues εμπνεύσεις. Τα τραγούδια τους μιλάνε για ακραίους έρωτες, καθημερινές ιστορίες και εγκεφαλικές καταστάσεις που κάνουν τόσο έντονη την παρουσία τους, ώστε να αξίζει κάποιος να τις διηγηθεί.

  http://www.myspace.com/envyneverdies