ελληνική μουσική
  441 online   ·  210.985 μέλη

  Υποτιμημένοι κιθαρίστες - Κιθαριστικά σόλο

  blacktrouble
  09.02.2013, 18:21

  Αποφάσισα να ανοίξω αυτη τη συζήτηση ώστε να παρουσιάσει ο καθένας αγαπημένους κιθαρίστες και σόλο που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στις μεγάλες λίστες των μουσικών περιοδικών και σε σχετικές συζητήσεις αλλά θα το άξιζαν και πολλές φορές περισσότερο από πιο γνωστούς συναδέλφους τους.(υποκειμενικά πάντα!)Ένα σόλο που θεωρώ υποτιμημένο και είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει είναι αυτό του Mick Taylor στο Love In Vain(για την ακρίβεια και τα δυο!!)

  Υποτιμημένος κιθαρίστας υπήρξε κατά τη γνώμη μου και ο Alvin Lee των Ten Years After ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την εμφάνιση του στο woodstock χωρίς όμως να αναγνωριστεί αργότερα όπως του άξιζε. Άλλωστε ήταν και ο πιο γρήγορος κιθαρίστας της γενιάς του με τον Blackmore μόνο να τον συναγωνίζεται.


  blacktrouble
  13.02.2013, 19:49

  Ο επόμενος κιθαρίστας που θεωρώ αδικημένο είναι ο Leslie West.Μέλος του αμερικάνικου συγκροτήματος Mountain που έμεινε γνωστό για το κομμάτι Missisippi Queen ήταν γνωστός για την "πληθωρική" του παρουσία στη σκηνή αλλά κυρίως για το ιδιαίτερο παίξιμο του και τον προσωπικό του ήχο.Εδώ στο κομμάτι Southbound Train το '69 στο Woodstock festival παίζει ένα από τα καλύτερα του σόλο.


  optimus222
  15.02.2013, 17:25

  Θεωρώ υποτιμημένους τους αδερφούς Kulick. Λιγότερο τον Bruce, περισσότερο τον Bob.

  Ο Bruce ήταν ιδρυτικό μέλος των Blackjack του Michael Bolton, έπαιξε σε 5 album των Kiss και περιόδευσε μαζί τους και από το 2001 είναι μέλος των Grand Funk Railroad. Έχει ηχογραφήσει επίσης με τον Michael Bolton μετά τους Blackjack, το μπάστο στο Live to Win του Paul Stanley, με τον Michael Shenker (Scorpions, UFO, MSG), τον Billy Squier και τους Lordi. Έχει βγάλει επίσης και 3 προσωπικά album. Παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι δεν έχει την αναγνώριση που θα έπρεπε, ειδικά μετά το reunion των Kiss και το "farewell" tour όταν και σταμάτησε να δουλεύει μαζί τους.

  >

  Από την άλλη είναι ο Bob. Ο Bob έχει δουλέψει στουντιακά με ντουζίνες καλλιτέχνες. Έχει "καλύψει" για τον Ace Frehley στους Kiss στα τελευταία album που ηχογράφησε μαζί τους, έχει παίξει στο solo album του Paul Stanley το 1978 και στη σόλο τουρνέ του το 1989. Παίζει κιθάρα σε ένα από τα καλύτερα albums των WASP, The Crimson Idol, καθώς επίσης και στο Still not black enough. Έχει ηχογραφήσει επίσης με τους: Michael Bolton, Lou Reed (Velvet Underground), Doro (Warlock), Meat Loaf, Tim "Ripper" Owens (Judas Priest, Iced Earth, Yngwie Malmsteen's Rising Force), Dio (Black Sabbath, Heaven & Hell), Don Dokken (Dokken) και ήταν παραγωγός στο Whiplash των Motorhead. Κατά καιρούς βγαίνουν στη δημοσιότητα και άλλες του uncredited στουντιακές δουλειές, κυρίως από τα 70s και τα 80s. Νομίζω ότι είναι επιλογή του που έχει παραμείνει μακρυά από τη δημοσιότητα διότι ελάχιστες φορές έχει συμμετέχει σε μεγάλες περιοδείες ενώ του έχει δωθεί η ευκαιρία και δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ δικό του δίσκο.

  >
  steve-dax
  17.02.2013, 02:46

  [ τροποποιήθηκε από τον/την steve-dax, 17-02-2013 02:48 ]


  blacktrouble
  17.02.2013, 18:23

  Υποτιμημένο το Sultans of Swing????Μπορεί να είναι από τα καλύτερα αλλά υποτιμημένο δεν είναι...


  blacktrouble
  17.02.2013, 19:00

  Ο Randy California (20 Φεβρουαρίου 1951- 2 Ιανουαρίου 1997) ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός στο συγκρότημα των Spirit.Το επώνυμο California του το έδωσε ο Jimi Hendrix όταν έπαιζε στην μπάντα του το 1966 όταν και ο Randy ήταν 15 και δεν έγινε μέλος των Experience επειδή οι γονείς του ήθελαν να τελειώσει πρώτα το σχολείο!Ύστερα φορμάρισε τους Spirit με τους οποίους συνέχισε την καριέρα του μέχρι τον τραγικό θάνατο που βρήκε στην Χαβάη,αφού πνίγηκε στην προσπάθεια του να σώσει τον 12χρονο γιό του(τον οποίο και έσωσε) από ένα ρεύμα.

   Ο Randy California είναι αυτός που έγραψε το Taurus,κομμάτι το οποίο ενέπνευσε τον Jimmy Page να γράψει την εισαγωγή στο Stairway To Heaven (πολλοί λένε οτι το έκλεψε αλλά αυτό έχει ξανασυζητηθεί εδώ στο forum) όταν και οι Spirit περιόδευαν μαζί με τους Led Zeppelin.