ελληνική μουσική
  425 online   ·  210.973 μέλη

  Θέλω να αγοράσω ενισχυτή για ηλεκτρονικά drums

  GeorgeFoxakos
  30.12.2013, 00:23

  Αυτός εδώ είναι καλός;; http://www.Thomann.de/gr/the_tamp_pa4080kb.htm 


  STEFANOS604
  30.12.2013, 11:23

  Επί τη ευκαιρία να δώσω μερικές πληροφορίες από το άρθρο μου εδώ:

  • Acoustic Drums .Δείτε τέτοια Ακουστικά Ντραμς εδώ:
  • Για Ακουστικά Ντραμς χρησιμοποιούνται δυναμικά μικρόφωνα όπως τα: AKG's D-112 , Shure's Beta 52 : Δείτε το εδώ:
  •  Electronic Drums
  • Δείτε εδώ διάφορες μάρκες ενισχυτών ντραμς και εδώ:

   
  Link

  ">Ακούστε εδώ  ενισχυτή ντραμς για electronic drums.

   Τι ενισχυτή θα χρησιμοποιήσω για τα Ακουστικά Ντραμς;

  Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι ενισχυτή για τα Ακουστικά Ντραμς , απλώς θα συλλαμβάνει τον ήχο τους  το σύστημα ΡΑ της ορχήστρας σου ή χρησιμοποίησε κοντά σου ένα μικρόφωνο ειδικό για ντραμς.

  Στην πραγματικότητα ‘’δεν υπάρχουν’’ ενισχυτές που μπορούν να αναπαραγάγουν αξιόπιστα τις συχνότητες ενός ντραμς σετ (των 8 τεμαχίων), αφού θα χρειαζόσουνα 8 μικρόφωνα και αντίστοιχο μίκτη των 8 μικροφώνων.

  Αν πάλι θέλεις να το κάνεις (αν και θα είναι ‘πεταμένα ‘ χρήματα) τότε αρκεί ένα ενεργό σύστημα με ένα woofer και ένα tweeter και μια κονσόλα.

  Αν μάλιστα θέλεις και περισσότερες πληροφορίες για το τι μικρόφωνο θέλει το καθένα από τα 8 τύμπανα-κύμβαλα δες την ξενόγλωσση ιστοσελίδα (Miking Drumsεδώ.

   

  Τώρα στην ερώτηση σου:

  Πολλοί μπορεί να προτείνουν να χρησιμοποιήσεις Guitar ή Bass amps.

  Ναι μεν αλλά δεν είναι σωστό με την έννοια ότι :

  οι ενισχυτές κιθάρας αποδίδουν τα μέγιστα τις υψηλότερες συχνότητες και έτσι τα πιατίνια (cymbals)  καθώς και τα snare drums θα ακούγονται τέλεια ενώ για τα  Toms και  Kick όχι και πιθανόν να διακινδυνεύσεις το ‘κάψιμο’ του guitar ενισχυτή.

  Το αντίστροφο θα συμβεί με τους ενισχυτές μπάσου που θα αποδίδουν τέλεια τα Kick και Toms αλλά όχι τα ‘πιάτα - Cymbals’ και τα snare και πιθανόν να διακινδυνεύσεις το ‘κάψιμο’ του bass ενισχυτή.

  Επειδή λοιπόν τα electronic drums απαιτούν καλή απόδοση υψηλών – χαμηλών ,προτείνω να χρησιμοποιήσετε ή ενισχυτή πλήκτρων (keyboard amp) ή σύστημα PA ή διάλεξε έναν ονομαζόμενο ‘’electronic drums amp’’ ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις και αφού εσύ τον ακούσεις.


  GeorgeFoxakos
  31.12.2013, 00:41
  Ευχαριστω για την απαντηση σου.! Ηταν αναλυτικη και με βοηθησε πολυ! Εχω ενυσχιτη που μου εχει χαρισει ο θειος μου.. Αλλα ειναι μπασου.. Ειναι καλος της ''Laney'' αλλα ειναι μονο για μπασο... Για τα ηλεκτρονικα τυμπανα συγγεκριμενα τα Alessis DM10 Που εχω.. ΔΕΝ... Δεν κανει... βαρας κρας και ειναι λες και βαρας κατσαρολια με λιγα λογια ενα χαος... Μπορεις να μου προτείνεις εσυ ενα-δυο monitor για Ηλ. drums? εεε για αρχη μεχρι 200 αν βρεις κομπλε!! Ευχαριστω και παλι.. καλη πρωτοχρονια με υγεια κ χαμογελα
  STEFANOS604
  31.12.2013, 10:32

  Ήδη έχω αναφέρει τα:

  Electronic Drum

  Το θέμα είναι να βρεις τι υπάρχει σε ελληνικό κατάστημα και να τα δοκιμάσεις (προσωπικά και εντελώς υποκειμενικά θα διάλεγα Yamaha)


  Καλή Χρονιά