ελληνική μουσική
  498 online   ·  210.845 μέλη

  Μαρία Φαραντούρη & Φένια Παπαδόδημα - Strange Fruit @ Γυάλινο Up Stage

  elechrista
  13.02.2014, 17:07


   

   

  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

  Μέσα από διαφορετικούς δρόμους, μία αυθεντική  σχέση με τη Jazz μουσική  και φιλοσοφία  χαρακτηρίζει  δύο καλλιτέχνιδες διαφορετικών γενεών, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Φένια Παπαδόδημα, οι οποίες θα βρεθούν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Γυάλινο Up Stage για μια ξεχωριστή βραδιά Jazz.

  Η Μαρία Φαραντούρη μετά από τη συνεργασία της με τον Charles Loyd, αποκαλύπτει το Jazz πρόσωπο της, που μέχρι σήμερα είναι γνωστό μόνο εκτός συνόρων. Η Φένια Παπαδόδημα  με το κουαρτέτο της, παρουσιάζει δικές της συνθέσεις και ερμηνεύει αγαπημένα standards, προσκαλώντας τη Μαρία σ' ένα ζωντανό και αυτοσχεδιαστικό διάλογο.

  Πολλά και διαφορετικά μουσικά θέματα μεταμορφώνονται μέσα από αυτή τη ζωντανή διαδικασία και οι εξαιρετικοί μουσικοί που πλαισιώνουν τις δύο φωνές, μας ταξιδεύουν κυριολεκτικά μέσα σε μουσικά τοπία απρόσμενα και μεθυστικά.

  «Η μουσική δεν ενώνει μόνο τους ανθρώπους πέρα απ' τα σύνορα ως μία κοινή γλώσσα, αλλά ενώνει και τις διαφορετικές γενιές μεταξύ τους. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για την ελεύθερη έκφραση της Jazz και τους αυτοσχεδιασμούς της. Από τα νεανικά μου χρόνια, που βρέθηκα στο εξωτερικό και έδινα συναυλίες σ' όλον τον κόσμο, παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον τη τζαζ σκηνή και τους μεγάλους δημιουργούς της. Αργότερα είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διακεκριμένους Έλληνες τζαζίστες, όπως τον Θωμά Σλιώμη, τονΓιώργο Φακανά, τον Τάκη Φαραζή και τον Βαγγέλη Κατσούλη, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν η ερμηνεία τραγουδιών του George Gershwin στο Μέγαρο Μουσικής. Το μεγάλο σχολείο στη τζαζ έκφραση, βέβαια, ήταν για μένα η γνωριμία και η συνεργασία μου με έναν από τους τελευταίους θρύλους της μουσικής αυτής, τον Charles Lloyd και το κουαρτέτο του. Το κοινό μας cd, Athens Concert, που περιέχει σύγχρονα και παραδοσιακά ελληνικά κομμάτια σε τζαζ εκτελέσεις, ήτανη κατάληξη, αλλά και το έναυσμα για μια νέα σειρά συναυλιών με τον μεγάλο σαξοφωνίστα σε όλον τον κόσμο. Η γνωριμία μου με τη Φένια Παπαδόδημα μου έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσω το πολύπλευρο και δημιουργικό ταλέντο της, αλλά και το ταλέντο των εξαίρετων συνεργατών της, όπως του Γιώργου Παλαμιώτη, όλων μουσικών της νέας γενιάς της ελληνικής τζαζ. Μαζί τους, ως παλαιότερη γενιά και με κίνητρο το ενδιαφέρον μου πάντα να πειραματίζομαι και να μαθαίνω κοντά στους νέους, επιθυμώ να παρουσιάσω μερικά κομμάτια με τζαζ αποχρώσεις από το ξένο και σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. Δίπλα μου για πρώτη φορά και ο Τσιχάν Τούρκογλου, άψογος ερμηνευτής του σάζι, επικοινωνεί με τις δημιουργίες του στο πλαίσιο της world music»

   

  Μαρία Φαραντούρη

   

  Γιώργος Παλαμιώτης – ηλεκτρικό μπάσο

  Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο

  Βασίλης Ποδαράς - τύμπανα

  Ντίνος Μάνος – κοντραμπάσο

  Cihan Turkoglu - σάζι, βιολοντσέλο

   

  «Strange Fruit»

  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

  Ώρα: 22:00

   

  Γυάλινο Up Stage

  Λεωφόρος Συγγρού 143 Νέα Σμύρνη, 210-9316101, 210-9316104

  www.gialino.gr

   

  [ τροποποιήθηκε από τον/την elechrista, 13-02-2014 17:09 ]


  επισυναπτόμενα: Farantouri_Papadodima.jpg