ελληνική μουσική
  479 online   ·  210.972 μέλη

  4 Σάζια Συναυλία στο Διέλευσις Σάββατο 17 Μα'ί'ου 22:00

  POROS
  14.05.2014, 01:33

  Συναυλία σάζι
  με τον Τζιχάν Τούρκογλου και τους μαθητές του

  Σάββατο 17 Μαΐου 2014, ώρα 22:00

  Ο Τζιχάν Τούρκογλου μας προσκαλεί σε μια συναυλία μαζί με τους μαθητές του, στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», για μια βραδιά σάζι, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία.

  «Με αφορμή τα σεμινάρια που παρέδιδα στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος», στο Ηράκλειο της Κρήτης, θέλησα να μεταφέρω στην Αθήνα τη μουσική πειθαρχία, τη δημιουργικότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, και να φτιάξω μια τάξη με τους μαθητές που πρωτοσυνάντησα εκεί.

  Η σπουδή επάνω στην οποία εργαζόμαστε, περιέχει τεχνική εξάσκηση του σάζι, καθώς και έρευνα σχετικά με το πως μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές σε ένα ρεπερτόριο επιλεγμένων τραγουδιών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

  Δυστυχώς, υπάρχει ένα χάσμα για τους μαθητές του σάζι στην Ελλάδα, διότι, ουσιαστικά, το σάζι, εμφανίζεται ως ένα δευτερεύον όργανο. Η σύγχυση που προκαλείται από την ανεπαρκή πληροφόρηση σχετικά με το πώς αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, καθρεφτίζεται στην εκτελεστική δεξιότητα.

  Η συναυλία αυτή είναι μια παρουσίαση της εξάμηνης εργασίας μας, της οποίας σκοπός είναι να αποκαταστήσει τη θέση του σάζι στην Ελλάδα και να συμβάλλει στην αναβίωσή του».

  Cihan Tόrkoğlu

  Συμμετέχουν:
  Δημήτρης ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗΣ: Σάζι ( με κοντό μπράτσο)
  Μαρίτσα ΣΑΜΑΤΑ: Σάζι (με κοντό μπράτσο) & φωνή
  Κωνσταντίνος ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ: Σάζι (με μακρϊ μπράτσο)
  Cihan TάRKOĞLU: Σάζι (με μακρϊ μπράτσο) & φωνή

  Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€

  Κρατήσεις θέσεων
  Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο info@dieleusis.gr, δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739. 


  POROS
  17.05.2014, 15:28

  αυτό που έχω να πω είναι ότι η ενορχήστρωση του Cihan είναι μοναδική. Η επιλογή των τραγουδιών επίσης. Θα ακουστούν και τραγούδια από τη γεωγραφική περιοχή του Πόντου.

  Η σημερινή βραδιά αναμένεται να είναι πλούσια σε συναισθήματα. Μη τη χάσετε!!   Smile

  http://www.dieleusis.gr/index.php?option=com_flexicontact&view=contact&Itemid=57