ελληνική μουσική
  416 online   ·  211.039 μέλη

  Στο σπίτι του Μητροπάνου μετακόμισε ο πρέσβης της Βενεζουέλας

  TRAVELOGUE
  10.08.2014, 11:32

  Κόκκινο όπως «τα κόκκινα τα μπλουζ» που τραγουδούσε ο παλαιός του οικοδεσπότης, το αγαπημένο σπίτι του Δημήτρη Μητροπάνου στο Παλαιό Ψυχικό έχει πλέον περάσει σε νέα, επίσης «κόκκινα» χέρια. Αρχής γενομένης από την 1ηΙουλίου, αποτελεί την πρεσβευτική κατοικία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

  Ο Ούγκο Τσάβες, ο Νίκολας Μαδούρο και Μπολιβάρ έχουν πλέον λάβει περίοπτη θέση μέσα στην οικία όπου άλλοτε ζούσε ο Δημήτρης Μητροπάνος με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες.

  «Όταν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε να νοικιάσουμε σπίτι για να μεταφέρουμε την πρεσβεία, δεν γνωρίζαμε πως αυτό ήταν το σπίτι του Μητροπάνου», μας ενημερώνει ο νέος πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη χωρά, Φαρίντ Φερνάντεζ.

  «Με ενημέρωσαν αμέσως πως πρόκειται για την παλαιά οικία ενός πολύ δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή», συνεχίζει ο κ. Φερνάντεζ, ο όποιος έτσι, παίρνοντας αφορμή από το οίκημα που είχε μπροστά του, άρχισε να μαθαίνει πράγματα για τον Μητροπάνο.

  «Αγαπώ τη μουσική γενικά και όταν έφτασα στην Ελλάδα θέλησα να γνωρίσω τη μουσική παράδοση. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός πως οι Έλληνες ξέρουν να εκτιμούν την παραδοσιακή τους μουσική περισσότερο από πολλούς άλλους λαούς επηρεασμένους από την πολιτιστική παγκοσμιοποίηση», τονίζει ο διπλωμάτης και συνεχίζει: «Κάπως έτσι, άρχισα να αναζητώ στοιχεία για τον Μητροπάνο, για τα τραγούδια του και για τη ζωή του. Ένα από τα πρώτα τραγούδια που άκουσα ήταν φυσικά η “Ρόζα”. Η κυρία Μητροπάνου ήταν πολύ ευγενική και μας έδωσε κάποια CD με τη μουσική του. Αρχίσαμε να τα ακούμε σχεδόν καθημερινά. Άλλωστε και οι Έλληνες που εργάζονται μαζί μας τη λατρεύουν τη συγκεκριμένη μουσική».

  Πηγή: Έθνος


  freddieKrueger
  10.08.2014, 11:53
  Η εκτίμηση της Λαικής μας μουσικής παράδοσης θα πρέπει να γίνεται με την ακοή των ήχων κι όχι με την όραση των ''χρωμάτων''
  tallos
  10.08.2014, 13:40
  εχει δικιο ότι εκτιμούμε την παραδοσιακη μας μουσικη σαν λαος,ολοι οι αλλοι αμερικανακια γινανε.