ελληνική μουσική
  557 online   ·  210.919 μέλη

  5 διπλές προσκλήσεις για το Ζέβρα Πυτζάμα Θέατρο Badminton

  despinakontogianni
  29.10.2014, 23:34

  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ MUSICHEAVEN.GR:

  5 διπλές προσκλήσεις θα δωθούν για την παιδική παράσταση "Ζέβρα Πυτζάμα" του Θεάτρου Badminton. Οι πρόκειται για την παράσταση της Κυριακής 2 Νοεμβρίου κι αφορά τους πρώτους 5 που θα απαντήσουν στο topic με ονοματεπώνυμο μέχρι την Παρασκευή.

  Από τις 2 Νοεμβρίου,

  το ταξίδι της Ζέβρας πυτζάμας

  συνεχίζεται στο Θέατρο Badminton!

   

  Η Ζέβρα πυτζάμα καλπάζει ακάθεκτη! Η σπουδαία παιδική παράσταση της Μαριανίνας Κριεζή και της Άννας Παναγιωτοπούλου, που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει στο Θέατρο Badminton και δίνει τη δυνατότητα σε όλη την οικογένεια να απολαύσει αυτό το σουρεαλιστικό και οικολογικό παραμύθι. Τα τραγούδια του ∆ιονύση Τσακνή ήδη διδάσκονται στα σχολεία και το CD µε τα τραγούδια της παράστασης ήταν από τις µμεγαλύτερες επιτυχίες του 2014. To οικολογικό, µουσικό παραµύθι, που αγάπησαν µικροί και µεγάλοι, έρχεται στο Θέατρο Badminton κάθε Κυριακή από 2 Νοεμβρίου και για σχολικές πρωινές παραστάσεις από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014.

  Από τις 2 Νοεμβρίου, η μικρή Ρία (εκ του «Καβαλαρία») και η παρέα της –πάντα με οδηγό μια ζέβρα με κόκκινες ρίγες που μοιάζει με πυτζάμα– θα υψώσουν και φέτος το ανάστημά τους απέναντι στον Κακό Λευκό, που για «λόγους κερδοσκοπικούς» θα επιχειρήσει να κάνει κάθε παιδότοπο ρημαδότοπο. Σύμμαχος της παρέας και αντίπαλος του Κακού Λευκού παραμένει ο αξιαγάπητος «Μουσικλετιστής»ή «Ντελιβεράς της χαράς», ένας υπέροχα αλαφροΐσκιωτος ενήλικας. Έτσι, αρχίζει ένα πολύχρωμο ταξίδι απ’ τον Βιότοπο της Χαϊδαρόπαπιας και του Άγγουρου-Κάγκουρου ως τα Δάση των Κλασικών Παραμυθιών και την Αρκτική. Μέσα από μιαπεριπέτεια γεμάτη μουσική και τραγούδια, αγωνία και γέλιο, τα παιδιά και ο μαέστρος αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει φαντασίασυντροφικότητα και τόλμη.

  Η Ζέβρα πυτζάμα είναι ένα πνευματώδες οικολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που διαπνέεται από μια πηγαίακαιπολύτιμη παιδική αισιοδοξία. Η παράσταση σηματοδοτεί μια ευτυχή στιγμή του ελληνικού παιδικού θεάτρου, καθώς επανενώνει, για πρώτη φορά μετά τη Λιλιπούποληδύο βασικούς δημιουργούς της θρυλικής εκείνης παράστασης. Η Μαριανίνα Κριεζή έγραψε τους στίχους και μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου τα κείμενα της Ζέβρας πυτζάμας και η Άννα Παναγιωτοπούλου ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

  Ήδη, από την πρώτη στιγμή, η παράσταση αγκαλιάστηκε από το κοινό και χαιρετίστηκε από την κριτική για τηνευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και την τρυφερή νοσταλγία της.

  Τη μουσική της Ζέβρας Πυτζάμας συνέθεσε ο Διονύσης Τσακνής. Το CDτης παράστασης με τα τραγούδια του Διονύση Τσακνή και της Μαριανίνας Κριεζή ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2014 και ήδη τραγουδιέται από χιλιάδες μικρά και μεγάλα παιδιά! Ένας πολυμελής θίασος ερμηνεύει τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα Παναγιωτοπούλου από κοινού με τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος έκανε και τις χορογραφίες. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και του Γιάννη Μουρίκη, τα κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ. Η παραγωγή φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Αδάμ.

  Επισυνάπτονται φωτογραφίες των παραστάσεων της άνοιξης του 2014.

  Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  Κείμενο: Μαριανίνα Κριεζή – Άννα Παναγιωτοπούλου

  Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
  Μουσική: Διονύσης Τσακνής
  Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου - Φωκάς Ευαγγελινός
  Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς - Γιάννης Μουρίκης
  Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη 
  Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
  Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ


  Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

  Μαρία Βασιλάτου • Αντώνης Βλάσης • Γιάννης Βογιατζάκης • Ηλίας Γιαννάκης

  Κατερίνα Δημάδη • Αντιγόνη Δούμου •  Χρήστος Ζαχαριάδης

  Χρήστος Καφετζής •  Γεωργία Κούκα • Ανδρέας Κωνσταντινίδης

  Κυριάκος Μαρκάτος • Μελίνα Ντούσικου • Νεφέλη Παπαδερού

  Σπύρος Παππάς • Μαρία Τζάνη • Γιώργος Τσούρμας • Κωνσταντίνος Φάμης  Γιάννης Φίλιας • Άννα Φιλιππάκη • Χάρης Χιώτης

   

  Ζέβρα Πυτζάμα

  Θέατρο Badminton

  Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή - τηλ. 210 8840600 - www.abcd.gr

   

  Παραστάσεις:

  Από 2 Νοεμβρίου 2014

   

  Ώρα έναρξης:

  Κυριακή στις 11:30πμ και στις 15:00

   

  Τιμές εισιτηρίων:

  Γενική είσοδος 12 ευρώ


  -----------------

  ...παίζει το πιάνο μοναχό και μια μικρή σφυρίζει έναν παράταιρο σκοπό μιας μελωδίας παλιάς...

  [ τροποποιήθηκε από τον/την despinakontogianni, 29-10-2014 23:36 ]


  MatNina
  30.10.2014, 00:10
  Μαγουλά Μαρίτα
  DIOMHDHS
  30.10.2014, 23:43

   Καλησπέρα και συγχαρητηρια για την προσφορά σας!

   Θα με ενδιέφερε μια διπλή πρόσκληση στο όνομα Μαρία Λυτρα. Ευχαριστώ πολύ!

  Υ: Μιας και δεν βλέπω ενδιαφέρον, θα μπορούσα να αξιοποιήσω τουλάχιστον άλλες 2 διπλές ώστε να μην πάνε χαμενες και οι υπόλοιπες. Μόνο βεβαια στην περίπτωση που δεν προκύψει ενδιαφέρον μέχρι αύριο.


  DIOMHDHS
  01.11.2014, 13:31

    Καλημέρα, έχουμε κανένα νέο για τις προσκλήσεις; Ευχαριστώ!