ελληνική μουσική
  318 online   ·  210.971 μέλη

  Αγαπημένα τραγούδια των ΠΥΞ ΛΑΞ

  konnaG
  08.01.2015, 13:51

  Από την εφηβεία έως και σήμερα οι ΠΥΞ ΛΑΞ πάντα ήταν εκεί στη ζωή μου...

  Αν μπορούσα να βρω ένα τραγούδι που πραγματικά ήταν το αγαπημένο μου όλα αυτά τα χρόνια, θα διάλεγα το...

  Ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε μετά από μια προσωπική απογοήτευση της στιχουργού: Όλγας Βλαχοπούλου.

  Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο τραγούδι των ΠΥΞ ΛΑΞ;

  Δικό σας...

  [ τροποποιήθηκε από τον/την konnaG, 08-01-2015 14:28 ]


  tallos
  08.01.2015, 16:15


  Konstantinosoa
  08.01.2015, 20:18

  Οι καλύτεροι δίσκοι τους και μάλιστα ως ολοκληρωμένες δουλειές είναι το "Ο Ήλιος του Χειμώνα με μελαγχολεί" και το "Για τους Πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης". Τότε έβγαλαν την καλύτερη μουσική τους και κινήθηκαν σε νερά που μπορούσαν να διαχειριστούν, σε λαϊκές μπαλάντες. Στη συνέχεια απο τις "Παλιές αγάπες πάνε στο Παράδεισο" κινήθηκαν σε ένα πιο λόγιο και απαιτητικό στίχο, που αφενός απώλεσε την έως τότε αμεσότητά τους και αφετέρου δεν είχαν τις μουσικές δυνατότητες για να πετύχουν μελοποίηση που απαιτούσε η νέα φιλοσοφία τους. Έστω και έτσι όμως είναι το συγκρότημα με τις περισσότερες επιτυχίες απο κάθε άλλο και για αρκετούς δίσκους αφού είχαν συνέχεια. Αν πρέπει να δώσω αγαπημένα μου τραγούδια, θα έδινα το "Πούλα με", "Γιατί", "Η εικόνα του Χειμώνα", "Λένε για μένα", "Χωρίς ντροπή", Ποδήλατα χωρίς φρένα, "Έπαψες αγάπη να θυμίζεις" και πολλά άλλα. 

  [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 08-01-2015 20:51 ]


  CHE
  09.01.2015, 10:15

  Από την πλευρά τη δική μου, ως μουσικολογικού ερευνητή, θα προσθέσω τα εξής που αφορούν το τραγούδι ''Μοναξιά Μου Όλα'', μιας και από αυτό ξεκίνησε το συγκεκριμένο topic.

  Το «Μοναξιά Μου Όλα» είναι από τα πιο γνωστά κομμάτια της στιχουργού Όλγας Βλαχοπούλου, που έχει... ρεύμα σε όλες οι ηλικίες. Η ίδια είπε σχετικά:
  - Αυτό το έγραψα ύστερα από μια ερωτική απογοήτευση. Δεν περίμενα πως θα αγαπηθεί τόσο πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τον οποίο το έγραψα τον κυνηγάει σαν κατάρα, γιατί κάποια στιγμή του είχα πει πως το τραγούδι ήταν γι' αυτόν.

  Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έγραψε το δικό του μέρος σε μία παραλιακή λεωφόρο στη Νότια Γαλλία. Δανείστηκε το αυτοκίνητο του αδελφού του, το οποίο είχε χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες. Την ώρα που οδηγούσε, έπιασε μία καταρρακτώδη βροχή και έκανε στην άκρη. Εκεί, μέσα στο αυτοκίνητο και περιμένοντας να σταματήσει η βροχή, ο Φίλιππος Πλιάτσικας έγραψε το «Μοναξιά Μου Όλα».
  Ο Μάνος Ξυδούς είχε τότε εμμονή με τους Radiohead και το «Creep». Έψαξε λοιπόν να βρει το στούντιο που είχε ηχογραφηθεί το «Creep» (στην... Οξφόρδη!). Εκεί λοιπόν μετακόμισαν οι Πυξ Λαξ για μια βδομάδα (bed and breakfast και δεν συμμαζεύεται) και ηχογράφησαν το «Μοναξιά μου όλα».
  Στην εκτέλεση που κυκλοφόρησε σε single συμμετείχε στα φωνητικά ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του είπε:
  - Η συνεργασία μου με τους Πυξ Λαξ ήταν άψογη και αυτό φαίνεται από την απήχηση του τραγουδιού στον κόσμο. Μ’ αρέσει αυτό το πάντρεμα των δύο ειδών μουσικής. Ποτέ, όμως, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την προτίμηση του κόσμου σε κάθε τραγούδι.

  Η εκτέλεση με τον αμανέ του Μάκη Χριστοδουλόπουλου δεν επετράπη να μπει και στο άλμπουμ "Στίλβη" από τον παραγωγό του Μάκη στην Λύρα, τον Άγγελο Σφακιανάκη, κι έτσι στο άλμπουμ συμπεριλήφθηκε μία ζωντανή ηχογράφηση. Αργότερα κυκλοφόρησε και remix από τους Βρετανούς Panic, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο CD single «Panic Feat. Pyx Lax» (EMI 888892).


  nantia1997
  13.02.2015, 13:30

  [ τροποποιήθηκε από τον/την nantia1997, 13-02-2015 13:32 ]


  Konstantinosoa
  14.02.2015, 15:36
  Το τραγούδησαν αλλά δεν είναι δικό τους(Αφοι Κατσιμίχα).
  Chrysanna
  15.02.2015, 01:48

  Ένα απ' τα αγαπημένα μου τραγούδια, γενικώς.

  Πιστεύω πως η καλή, δημιουργικά, πλευρά των Πυξ Λαξ ολοκληρώθηκε με την Στίλβη.
  Μετά απλά προσπαθούσαν να ξεζουμίσουν την παλιά δυναμική του ονόματος τους.


  -----------------

  Shattered Glimpses...

  [ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 15-02-2015 01:48 ]