ελληνική μουσική
  487 online   ·  210.653 μέλη
  chat

  Αλλαγή ωδείων και τάξεις

  ElViolinist
  09.08.2015, 22:05

  Είχα κάνει και ένα παρόμοιο τόπικ αλλά έχω άλλο θέμα. Τελικά θα αλλάξω ωδείο λόγω κόστους, τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν και 120 ευρώ +50 εγγραφής δεν έχω να τα διαθέσω. Βρήκα ένα ωδείο με 60 ευρώ το μήνα που μου φαίνεται καλή τιμή και εκ πρώτης όψεως καλό (βέβαια μέχρι να πας εκεί δεν ξέρεις), το λένε σύγχρονο ωδείο αν το ξέρει κανείς θα θελα γνώμες. Το θέμα μου είναι ότι μου είπαν πως 60 ευρώ το μήνα κοστίζει για ερασιτέχνες και 95 ευρώ το επαγγελματικό τμήμα. Έτσι όπως μου το παν η μόνη διαφορά είναι ότι το ένα δεν έχει σολφέζ και θεωρία που οκ. και το άλλο που είχε μόνο μια χρονιά είχα πατήσει. Εγώ είμαι στην β προκαταρκτική τώρα και ο δάσκαλος του παλιού μου ωδείου μου είχε δώσει ένα κομμάτι για την α κατωτέρα. Θα μπορέσω να δώσω από το άλλο ωδείο για την α κατωτέρα ή επειδή θα είναι ερασιτεχνικό φάση δε θα με αφήσουν; Επίσης πρέπει να μιλήσουν με οτ άλλο ωδείο για να πάρουν ας πουμε τα χαρτιά μου κτλ; Ξέρω ότι εφόσον δε θέλω να γίνω επαγγελματίας μουσικός δεν έχει λόγο να περνάω τάξεις, ωστόσο αυτό το σύστημα με είχε βάλει σε μια σειρά, ένιωθα ότι υπήρχε ένας στόχος και μου άρεσε που πέρασα την α προκαταρκτική γιατί μου έδειξε εμπράκτως ότι είμαι καλός.


  music4u
  11.08.2015, 16:35
  Διαβάζω κάποιες αντιφάσεις σε αυτά που γράφεις. Ένα ωδείο γράφει το μαθητή στο μαθητολόγιο , τον δηλωνει στο Υπουργείο κ κάθε καλοκαίρι δίνει εξετάσεις (+εξέταστρα) για να κατοχυρώνει τάξεις. Το ερασιτεχνικό με το επαγγελματικό διαφέρει ΠΑΡΑ πολύ στο διαδικαστικό μέρος. Στο ερασιτεχνικό μαθαίνεις ότι θέλει ο δάσκαλος και ο μαθητής. Στο κλασσικό ωδείο (το επαγγελματικό κ καλά) ακολουθείς την ύλη του υπουργείου κ αν θελει ο δάσκαλος μπορεί να σου δώσει και κομμάτια εκτός ύλης. Φυσικά αν θες δίνεις εξετάσεις στο σύχγρονο τμήμα (ερασιτεχνικό) αλλά χωρίς αντίκρυσμα (τίτλους σπουδών) Διαλέγεις και πέρνεις! Για το συγκεκριμένο ωδείο (όπως και για άλλα) σαν μουσικός έχω ακούσει σχόλια αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν τα έχω διαπιστώσει ο ίδιος διότι δεν έχω επαφή. Αν δεν πετύχεις σχόλια γενικά, ο καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσεις. Αν φυσικά δεν επιθυμείς τίτλους σπουδών διευκρύνησε αν εκτός των 60Ε πρέπει να πληρώνεις και εγγραφή + εξέταστρα. Αν κάνεις σύγχρονο τμήμα δεν θα χρειαστούν χαρτιά μεταγραφής. Ένα όμως θα σχολιάσω σχετικά με τα 60€. Θα αφιερώσει κάποιος 45' περίπου την εβδομάδα να ασχοληθει αποκλειστικά μαζί σου (ιδιαίτερο βλέπεις!) Από αυτά τα 30€ (για πλάκα) πηγαίνουν στο κράτος φόροι+ασφάλειες κλπ. Τι θα πάρει ο δάσκαλος; το ωδείο; Πιστεύεις οτι ένας "επαγγελματίας" μουσικός με κατάρτιση και εμπειρία θα μπορούσε να είναι ένας από τους καθηγητές σου; Δεν γνωρίζω τη δουλειά του κάθε ωδείου, γνωρίζω όμως μουσικούς (επαγγελματίες)που εξαφανίστηκαν από ωδεία με τέτοια δίδακτρα (υπάρχουν και χαμηλότερα!)Φυσικά όλοι οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις άρα...μια δοκιμή θα σε πείσει!
  ElViolinist
  11.08.2015, 23:26
  Ναι η αλήθεια είναι όταν το έγραφα ήμουν σε τρικυμία εν κρανίω.. έδωσα πέρσι εξετάσεις για β προκαταρκτική κανονικά, πλήρωσα εξέταστρα πέρασα όλα κομπλέ.. απλά θα θελα να φτάσω μέχρι την α μέση.. θα μου πεις βέβαια αφού δε θες να γίνεις επαγγελματίας τι σε νοιάζει; απλά μου αρέσει να το κάνω σωστά θα σου απαντήσω.. βασικά ελπίζω να μείνει στο ωδείο που είμαι γιατί είναι φοβερός ο καθηγητής.. θα δώσω και το σολφεζ και τη θεωρία του α έτους να φεύγουν.. κλασικό βιολί κάνω.. βέβαια οκ και αυτός μου έχει πει ανά διαστήματα να φέρω κανένα κομμάτι που μου αρέσει να δουλέψουμε.. αλλά ότι θέλω πλέον το παίζω μόνος μου δε θέλω να χάνω ώρα μαθήματος έτσι. Έχεις δίκιο όμως πρέπει να δοκιμάσω για να ξέρω.. απλά λίγο θα "στεναχωρηθώ" γιατί έχω δεθεί με το δάσκαλο και δε θέλω να μου χαλάσει αυτή η ωραία ανάμνηση που θα έχω από τη μουσική.. καταλαβαίνω αυτό που λες με τον μισθό του καθηγητή κτλ.. αφενός στο επίπεδο που είμαι δε χρειάζεται ο δάσκαλος μου να ναι ο vivaldi και αφετέρου από ένα σημείο και μετά είναι και πόσο επαγγελματίας είναι ο άλλος..
  Xenaki100
  22.08.2015, 21:56
  Η αλήθεια είναι πως οι καιροί είναι δύσκολοι και τα ποσοστά έχουν πέσει σε όλες τις δουλειές. Ο music4u έχει δίκιο υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επαγγελματικό από το ερασιτεχνικό τμήμα. Ωστόσο δεν συνεπάγεται ότι κάποιος ο οποίος δεν παίρνει μεγάλα ποσοστά δεν είναι καλός καθηγητής!