ελληνική μουσική
  434 online   ·  210.652 μέλη
  chat

  αγορα αυτοκολλητων inlays εντος ελλαδας

  Constantinoscg
  01.11.2015, 07:06

  Υπαρχει κανενας που να ξερει αν υπαρχει καποιο μαγαζι που πουλαει αυτοκολητα inlays ( εντος ελλαδας) 


  Brokenchord
  01.11.2015, 13:51
  Μια ιδέα για να σε βοηθήσω στην ερευνά σου. Αν ξέρεις κάποιον μάστορα που να κατασκευάζει όργανα ακόμα κ αν δεν διαθέτει ο ίδιος, σαν άνθρωπος του χώρου ίσως να μπορεί να σε κατευθύνει.
  STEFANOS604
  01.11.2015, 15:49

  Απάντησα σε ίδιο topic πριν από καιρό ΕΔΩ :

  • Βρείτε τα σχέδια της αρεσκείας σας, πχ από εδώ ή εδώ  , αντιγράψτε τα σ’ ένα ‘φλασάκι’
  • Βρείτε ένα καλό εκτυπωτικό κατάστημα και θα το έχετε σ’ ότι μέγεθος θέλετε .

   Πχ καταστήματα για ψηφιακές εκτυπώσεις κατά παραγγελία εδώ : εδώ :

   Να ζητήσετε το άνω μέρος του αυτοκόλλητου να έχει μια διάφανη εύκολα αποσπώμενη ζελατίνη και το κάτω μέρος- η κόλλα - να σκεπάζεται από το λείο χαρτάκι προφύλαξης

  Έτσι το αυτοκόλλητο θα το τοποθετήσετε στο μέρος που θέλετε εύκολα απομακρύνοντας το λείο χαρτάκι , το πιέζετε να κολλήσει και  τέλος απομακρύνετε απαλά την ζελατίνη.

  •  Ελληνικό μουσικό κατάστημα που να πουλάει αυτοκόλλητα για την ταστιέρα ή το σκάφος της κιθάρας ή να αναλαμβάνει να διακοσμήσει την κιθάρα στο γούστο σας δεν γνωρίζω.
  • Υπάρχουν όμως δεκάδες e-shops απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αυτοκόλλητα για την ταστιέρα ή το σκάφος. Πχ  Εδώ :, εδώ : ,  εδώ : εδώ τα περισσότερα για κιθάρα/μπάσο.
  • Εγώ θα συνιστούσα, ειδικά για τους αρχάριους αυτοκόλλητα χρήσιμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σε σχέση με τα διακοσμητικά : Δείτε τα ΕΔΩ :

  Brokenchord
  01.11.2015, 16:06
  Φίλε Στέφανε θα σ έχω από κοντά!
  STEFANOS604
  01.11.2015, 20:14

  Ευχαριστώ Brokenchord

  Να προσθέσω και κάτι βασικό.

  Αν τελικά αγοράσετε, δοκιμάστε πρώτα ένα κομμάτι σε κάποιο άλλο ξύλο για να διαπιστώσετε ότι βγαίνει σχετικά εύκολα ή αν όχι με ποιο διαλυτικό. Γιατί αν κάποτε θελήσετε να τα αφαιρέσετε ίσως να μη μπορείτε να τα απομακρύνετε χωρίς να αφήσετε κάποιο εμφανές ίχνος της κόλλας ή γρατσουνιές.

  Υποτίθεται ότι τα αυτοκόλλητα πρέπει να είναι αφαιρούμενα ή τουλάχιστον να αναγράφουν το διαλυτικό αφαίρεσης (συνήθως, τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα σε ψυγεία , πλυντήρια , ποτήρια , τηγάνια… που είναι ήδη τοποθετημένα βγαίνουν χωρίς να αφήνουν ίχνος ,με καθαρό οινόπνευμα , βενζίνη . Αν με τίποτε απ' αυτά τα υγρά που τα έχουμε στο σπίτι μας τότε σ' ένα πανάκι νάφθα -το υγρό που γεμίζουμε τους αναπτήρες zippo).


  Brokenchord
  02.11.2015, 02:17
  Νομίζω πως οι διαλύτες που αναφέρεις είναι κάργα οργανικοί. Δεν θα βλάψουν αυτά τα ζουμιά το ξύλο της ταστιέρας?
  STEFANOS604
  02.11.2015, 08:54

  Βέβαια το καθαρό οινόπνευμα είναι τόσο πτητικό που σχεδόν οι λίγες σταγόνες που θα βάλουμε σ’ ένα βαμβακερό ύφασμα να τρίψουμε την τυχόν εναπομείνασα κόλλα από το αυτοκόλλητο που αφαιρέσαμε δεν προλαβαίνουν και να θέλουμε να απορροφηθούν από το βερνίκι εκτός  αν στο σημείο έχει φύγει το βερνίκι ή το βερνίκι είναι της κακιάς ώρας και τότε μόνο αν η ποσότητα είναι μεγάλη και παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε πιθανόν να δημιουργήσει μια ‘’ασπρίλα’’ .

  Η άποψη μου είναι  ότι οι λίγες σταγόνες σ’ ένα βαμβακερό ύφασμα δεν βλάπτουν και απλά είναι μια φήμη που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα χωρίς να έχει κάποιος την πραγματική εμπειρία , απλά το διάβασε κάπου.

  Βέβαια σεβαστή η άποψη του καθενός.  Αν λοιπόν έχετε ενδοιασμούς για χρήση καθαρού οινοπνεύματος ή άλλων έτοιμων καθαριστικών οργανικών διαλυτών , τότε οποιοδήποτε καθαριστικό για ακριβά όργανα να έχει ph γύρω στο 7 . Δηλαδή αποσταγμένο νερό και τότε καθαρισμό μεν θα κάνετε απομάκρυνση όμως επίμονης βρωμιάς ή κόλλας από αυτοκόλλητα όχι.

  Εγώ κάθε 6μηνο χρησιμοποιούσα για τουλάχιστον 15 έτη  για την ταστιέρα αλλά και το σκάφος της κλασσικής (Yamaha) & ακουστικής (Takamine) κιθάρας μου χωρίς κανένα πρόβλημα εμποτισμένο ύφασμα σε οινόπνευμα για καθαρισμό και μετά με λίγες σταγόνες παραφινέλαιο μόνο για για την ταστιέρα.

  Κάποτε σε μια ταβέρνα μου ‘χε πέσει πάνω ολόκληρο ποτήρι δυνατό τσίπουρο που εμποτίστηκε και στο εσωτερικό της χωρίς όμως να δημιουργήσει κάτι στο μέλλον.

  Να πω και κάτι για τη φυσαρμόνικες (Marine Band) που έχουν ξύλινο βερνικομένο χτένι (όπου είναι πριτσινομένες οι πλακέτες με τα δονούμενα γλωσσίδια). Μετά από κάθε παίξιμο σε ταβέρνα γεμίζω το στόμα με τσίπουρο και ψεκάζω τις οπές για απολύμανση. Μέχρι τώρα στα 4 έτη που τις έχω κανένα από τα χτένια αυτά δεν έχει πάθει το παραμικρό !!

  Εδώ και μερικά χρόνια χρησιμοποιώ το Guitar Polish Spray (planet wave) που μου κάνανε δώρο και το έχω ακόμα πάλι χωρίς κανένα πρόβλημα.

  Τη νάφθα την έχω χρησιμοποιήσει όταν επιμένει μια κόλλα από αυτοκόλλητα σε γυαλί  (ποτήρια ) και εμαγιέ (ψυγείο , πλυντήριο ).... που με το τράβηγμα έμειναν υπολείμματα και δεν έβγαινε η κόλλα τους.

  Δηλαδή νάφθα στην κόλλα που επιμένει αλλά και στη βρωμιά που δεν βγαίνει με τίποτα. Τώρα αν υπάρχει κάποιο καθαριστικό & συντηρητικό στο εμπόριο για την απομάκρυνση της κόλλας δεν το έχω ψάξει.

  Πιστεύω όμως ότι τα αυτοκόλλητα κιθάρας που είναι το θέμα μας θα είναι removable και δεν θα χρειαστείτε καθαριστικά ή υποθέτω θα πρέπει να έχουν οδηγίες για το είδος του καθαριστικού που προτείνουν για την αφαίρεση τους.