ελληνική μουσική
  338 online   ·  210.986 μέλη

  Παίρνοντας μαθητές από το ωδείο στο σπίτι και το ανάποδο.... τιμές κλπ

  Asgartha
  11.12.2015, 21:54

  Κατ' αρχήν γνωρίζω πολύ καλά πως δεν είναι επαγγελματικό να παίρνει ένας μουσικός μαθητές από το ωδείο για ιδιαίτερα στο σπίτι.  Επίσης φαντάζομαι πως τα περισσότερα ωδειακά συμβόλαια το απαγορεύουν. 

  Ωστόσο στην πραγματικότητα μου έχει συμβεί και το ένα και το άλλο. 

  Περίπτωση 1: Επικοινωνώ με καθηγήτρια για ιδιαίτερα. Αμέσως μου προτείνει να πάω στο συνοικιακό -και παρεπιπτόντως πολύ κακό- ωδείο με το οποίο μόλις ξεκίνησε να συνεργάζεται, όπου οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές.  

  Φαντάζομαι πως μάλλον θέλει να καθιερωθεί στο ωδείο και πρέπει να τους πάει μαθήτες. Εχω ακούσει στο παρελθόν πως για να διδάξεις σε ωδείο πρέπει να ΤΟΥΣ ΠΑΣ 10 από τους μαθητές σου!!!!  Επιβεβαιώστε μου εάν αυτό ισχύει σας παρακαλώ. 

  Περίπτωση 2:  Πηγαίνω σε μία καθηγήτρια για ιδιαίτερα στο σπίτι της. Επικοινώνησα μαζί της μέσω του site της και βρεθήκαμε για μάθημα, δεν με είχε συστήσει κάποιος.  Χρέωνε το 2009 50ευρώ την ώρα. Στο τέλος του πρώτου μαθήματος μου είπε πως μπορώ είτε να συνεχίσω να πηγαίνω στο σπίτι της, ή να εγγραφώ στο ωδείο που συνεργάζεται, (ένα από τα μεγάλα ονόματα της Αθήνας) όπου με 160ευρώ περίπου τον μήνα θα είχα και τα μαθήματά μου, και τα θεωρητικά και ένα έξτρα εργαστήρι. Προτίμησα να πάω στο ωδείο, μια και με συνέφερε οικονομικά. Ωστόσο, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το έκανε αυτό, έχοντας σαν δεδομένο πως και η ίδια είναι μεγάλο όνομα στην συγκεκριμένη σκηνή, και σίγουρα δεν είχε καθόλου την ανάγκη να πείσει το ωδείο για να την κρατήσει. 

  Περίπτωση 3:  Η αδελφή μου έκανε μαθήματα με μία καθηγήτρια σε ένα συνοικιακό, κακό και εξαιρετικά φθηνό ωδείο (90 το μήνα τότε).  Αποφασίζω να πάω στην καθηγήτρια αυτή, αλλά στο σπίτι της, με την λογική οτι ήθελα προετοιμασία εξετάσεων και άρα ήθελα να κάνω πιο συχνά μαθήματα από όσο προσέφερε το ωδείο.  Μου δήλωσε ότι λόγω της αδελφής μου θα μου κάνει ειδική τιμή από 40 που αμοίβεται κανονικά καθ'ότι έχει πτυχίο από παράρτημα του Εθνικού (?!!!?) σε 30 ευρώ την ώρα. 

  Υπολογίζοντας πως απο το ωδείο στην καλύτερη έπαιρνε το 50% των διδάκτρων, δηλαδή 45 ευρώ τον μήνα, η αναπροσαρμογή της τιμής στα 30 ευρώ την ώρα, και το πασάρισμα ως τιμή-προσφορά μου φάνηκε μάλλον εξωφρενικό περιστατικό. 

  Το ότι τα μαθήματα γινόταν σε ένα υποφωτισμένο, εσωτερικό, μίνι χωλάκι, δίπλα από την εξώπορτα, σε ένα πιάνο αντίκα, δεν με εντυπωσίασε καθόλου και δεν ξαναπήγα. 

  Βέβαια δεν πίστεψα ποτέ πως θα πήγαινα σπίτι της να κάνω μαθήματα με 45 ευρώ το μήνα. Απεναντίας. Καταλαβαίνω πως στα ωδεία όλοι πληρώνονται πολύ λίγο, αλλά το κάνουν για διάφορους λόγους. Σταθερότητα εισοδήματος, ασφάλεια, δυκτύωση και ενίοτε αλλίευση μαθητών. 

  Επίσης καταλαβαίνω πως το ωδείο τους προσφέρει λίγα χρήματα την ώρα, αλλά τους προσφέρει πολλούς μαθητές, οπότε κάπως εξισοροπείται η κατάσταση. 

  Αλλά παίρνοντας έναν μαθητή σχεδόν από το ωδείο, φαντάζομαι, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και την τιμή των διδάκτρων του ωδείου, όταν θα κοστολογίσεις το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιδιαίτερο.  Πείτε μου την γνώμη σας, θα ήθελα να την ακούσω. 

  Το όλο θέμα έχει προκύψει λόγω της τρέχουσας περίπτωσης που πρέπει να αντιμετωπίσω:

  Περίπτωση 4: Ανακαλύπτω πέρσι online πως υπάρχει καθηγητής στην Αθήνα που κάνει μαθήματα πάνω σε πολύυυ συγκεκριμένη και εξειδικευμένη μέθοδο που ψάχνω εδώ και καιρό. Είναι ο μόνος άνθρωπος εκπαιδευμένος σε αυτό στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.  

  Ψάχνω να βρώ προσωπική σελίδα, facebook κάτι για να έρθω άμεσα σε επαφή, αλλά τίποτα.  Αναγκάζομαι λοιπόν να επικοινωνήσω με το ωδείο στο οποίο δουλεύει και να πω πως θέλω να κάνω μαθήματα με ΑΥΤΟΝ τον άνθρωπο και ΑΥΤΟΝ τον άνθρωπο μόνο, για τον λόγο που προανέφερα. 

  Τα δίδακτρα είναι τσιμπημένα, 140 για 40λεπτα μαθήματα.  Το κακό είναι πως η πολιτική του ωδείου είναι πως εάν ο καθηγητής σου λείπει, σου αναπληρώνει το μάθημα κάποιος άλλος καθηγητής. Πράγμα που συνέβη πέρσι. 

  Σόρυ, αλλά δεν μου καλοφάνηκε καθόλου το ότι έπρεπε να σκάσω 35ευρώ για 40 λεπτά μαθήματος με έναν άνθρωπο-αναπληρωτή που δεν ξέρει και δεν μπορεί να μου προσφέρει αυτό που έχω πάει να μάθω. 

  Ετσι λοιπόν φέτος, δεν γράφτηκα στο ωδείο αυτό ξανά, και θέλω να πάω στο σπίτι αυτού του πολύ ξεχωριστού καθηγητή. Θέλω να ξέρω πως θα κάνω μαθήματα μόνο μαζί του και επίσης θα ήθελα παραπάνω από 40λεπτο.  Δεν ξέρω πως να το ζητήσω όμως, και δεν ξέρω καθόλου τι να περιμένω οικονομικά. Ολες τις φορές που μιλάμε, μου λέει για το ωδείο.  Ιδέες κανείς; 


  lgiorgos
  13.12.2015, 14:41
  Για κλασσικο μιλάμε ή για σύγχρονο. Μείνε στο ωδειο. Γενικά πολλοί δεν θέλουν να πηγαινεις σπιτι τους, ή να πηγαίνουν αυτοι απο δω και απο κει. "Χρέωνε το 2009 50ευρώ την ώρα." Πως την έχουν δει δηλαδή; Πολύ φοβάμαι πως στην Ελλάδα ακόμη και στο τραγούδι είμαστε καλύτεροι στο να το διδάξουμε απο το να τραγουδησουμε. Μην ταίζετε αυτά τα νούμερα ρε!