ελληνική μουσική
  356 online   ·  210.804 μέλη

  Κάτι φθηνό που να μοιάζει με πιάνο;

  athanx
  17.02.2016, 01:32

  Καλό ξημέρωμα σε όλους σας.Πρόκειται για την επτάχρονη κόρη μου που ξεκινάει τα πρώτα της βήματα στη μουσική. Εδώ και κανά δυο μήνες ξεκίνησε τα πρώτα της τραγουδάκια στη φλογέρα από τα μαθήματα που κάνουν στο δημοτικό και κάπου εκεί μου ζήτησε να πάει για πιάνο. Προσπάθησα να την πείσω να πάει σε κάτι παρεμφερές με την φλογέρα π.χ  φλάουτο αλλά ήταν ανένδοτη. Την έγραψα λοιπόν στο ωδείο και έκανε τα πρώτα της τέσσερα μαθήματα. Είναι ξετρελαμένη αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πιάνο και ούτε πρόκειται στο προσεχές μέλλον να υπάρχει. Υπήρχε ένα αρμόνιο της πλάκας τύπου jumbo που της πήρε ο νονός της τα Χριστούγεννα που μπορώ να πω ότι κακό της κάνει που υπάρχει. Το πρόβλημα είναι ότι σε μια πρώτη επίσκεψη σε κατάστημα μουσικών οργάνων μου είπαν ότι πρέπει να ξεκινήσει από 450€ σε ηλεκτρικό πιάνο ότι πιο οικονομικό υπάρχει. Λόγο των οικονομικών πόσο μάλλον που δεν ξέρω καν αν μετά από πέντε μήνες θα εξακολουθεί να έχει την ίδια διάθεση ψάχνω την πιο πιο οικονομική λύση που όμως δεν θα της δημιουργήσει   εμπόδια. Να σημειώσω ότι ενώ στα μαθήματα της στο ωδείο είναι κατενθουσιασμένη στο σπίτι προτιμά να ασχολείται με τη φλογέρα και όχι με το αρμόνιο που βέβαια δεν έχει καν σχέση ούτε καν με αρμόνιο. Ρίχνοντας μια ματιά στο internet είδα αυτό http://www.nakas.gr/NakasMusic/default.aspx?id=19&cId=1145&pId=217366 που ενώ γράφει ηλεκτρικό πιάνο είναι στην κατηγορία αρμόνια καταλαβαίνω πιστεύω τους λόγους. Κάτι τέτοιο πιστεύεται θα την κάλυπτέ για  δυο χρόνια ώστε να ήμασταν πιο σίγουροι ότι αξίζει να δώσουμε ένα ποσό  που μας είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή; Τα τύπου  Midi keyboards όπως Alesis Q-61 θα ήταν επαρκές για κάποιο διάστημα; Λόγο των ειδικών συνθηκών που όλοι βιώνουμε πιστεύω αντιλαμβάνεστε τον προβληματισμό μου. Από την μία 4 μήνες στο ωδείο μαζί με τα έξοδα μετακίνησης στοιχίζουν όσο το φθηνό ηλεκτρικό πιάνο που μου πρότειναν στα 450€.Από την άλλη είναι δύσκολο να καλύψουμε αυτό το ποσό για την  αγορά του. Σαν γονιός και επειδή δεν έχω σχέση με την μουσική (εκτός από να ακούω) θέλω να μην της κόψω τα φτερά από την άλλη προσπαθώ να βρω μια λύση.


  STEFANOS604
  17.02.2016, 08:00

  Ψάξε και για κάτι μεταχειρισμένο Πχ εδώ : με κάποιον που να γνωρίζει από πιάνο (για το κούρδισμα ή τυχόν λειτουργικές ατέλειες μηχανικές ή ηχητικές) ή περίμενε να παρουσιαστεί κάποια νέα ευκαιρία παρακολουθώντας στήλες όπως  εδώ: κάνοντας και ‘’παζάρι’’.

  Μέχρι τότε συνεχίζει τη φλογέρα (ειδικά αν παίζει διαβάζοντας νότες θα τη βοηθήσει στο μέλλον τις ίδιες μελωδίες να παίζει και στο πιάνο) και κάντε ένα κουμπαρά και όταν μαζευτεί κάποιο ποσό ξαναψάχνετε.


  investor
  17.02.2016, 15:37
  Καλά τα λένε στον Νάκα,κάτω απο αρμόνιο των 400-500 ευρώ δεν υπάρχει κάτι καλό,τα φτηνότερα έχουν χάλια πλήκτρα και ελάχιστες δυνατότητες.Με 450 ευρώ παίρνεις ένα Yamaha με ψιλοχάλια ήχους,αλλά τουλάχιστον είναι (και) midi και έχει καλά πλήκτρα-συν το ότι έχει αρκετές λειτουργίες εκμάθησης και στέκει αυτόνομα αν δεν ζητάς πολλά.Τα μεταχειρισμένα θέλουν προσοχή,τα περισσότερα βγάζουν προβλήματα.Οπότε υπολόγιζε μια πεντακοσάρα μαζί με βάση και τίποτα βιβλία...
  CROSS
  17.02.2016, 16:20

  Μπορείς να εξετάσεις κι άλλα ενδεχόμενα.

  1)Το ωδείο καταρχήν μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη,ειδικά αν είναι κοντά στο σπίτι σας.Στα ''δικαιώματα''που πληρώνεις εκεί,συμπεριλαμβάνεται και μελέτη οργάνου(σε κενές ώρες που δεν χρησιμοποιείται για ώρα μαθήματος).

  2)Έρευνα σε αγγελίες γιατί υπάρχει πιθανότητα να βρείς να χαρίζουν κυριολεκτικά,πιάνο.

  Δεν έχει καμία σχέση το πιάνο με το αρμόνιο.Ο τρόπος παιξιματος είναι διαφορετικός,και περισσότερο κακό παρα καλό θα της κάνει.Το ηλεκτρικό είναι κάπως καλύτερη λύση αλλά μόνο αν τα πλήκτρα τηρούν τις προυποθέσεις μίμησης των πλήκτρων ενός πιάνου.Για να γίνεται αυτό όμως θα χει μεγαλύτερο κόστος,όσο και ένα μεταχειρισμένο κανονικό πιάνο.Οπότε δεν έχει νόημα η αγορά του ηλεκτρικού.

  Επίσης αν μένεις εντός Αττικής,ψάξε στο google τις λέξεις κλειδιά: κοινωνικό ωδείο.Αν όντως το εισόδημά σου είναι πολύ χαμηλό,το παιδί εκεί θα μπορεί να κάνει δωρεάν μαθήματα.ΜΗΝ αναφέρεις εδώ κάτι άλλο σχετικά με τις λέξεις κλειδιά που σου είπα.


  MusicProductions
  18.02.2016, 15:36

  Εγώ έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό,  midi keyboard. Έχει τα αρνητικά του, χρειάζεσαι έναν υπολογιστή της προκοπής, ηχεία ή ακουστικά και software (Που μπορείς να βρεις βέβαια και πειρατικά καθότι κυκλοφορούν πάρα  πολλά και πολλά που είναι και δωρεάν) καθώς και βασικές γνώσεις για να εγκαταστήσεις τα vsti στο pc σου και τέλος δεν είναι καθόλου πρακτικό για μεταφορά με όλο αυτό τον εξοπλισμό σε σχέση με το αρμόνιο (Πχ. Για μια σχολική γιορτή).

  Αλλά έχει και τα θετικά του,  με 80-100 ευρώ έχεις καθαρίσει και έχεις πάρει πολύ καλό πράγμα και κάτι πολύ σημαντικό,  δεν έχεις περιορισμό στις βιβλιοθήκες με τους ήχους καθώς και πολύ ποιοτικούς ήχους που για βρεις αντίστοιχους σε αρμόνιο χρειάζεται να δώσει πολλά λεφτά


  roula88
  29.02.2016, 19:52
  η καλύτερη λύση ειναι πράγματι το ηλεκτρικό πιάνο γιατι ειναι αυτο που πλησιάζει περισσότερο σε πιανο.400-500 ευρω.εγω ειμαι κατα για ηλεκτρικό μεταχειρισμένο γιατι δεν ξέρεις τι χρήση του εχει κάνει ο προηγούμενος και αν θα μπορείς να το φτιάξεις. Επίσης η μελέτη στο ωδείο είναι μια καλή λύση τα περισσότερα ωδεία την εχουν δωρεάν