ελληνική μουσική
  471 online   ·  210.808 μέλη

  Θελω βοηθεια με την ηλεκτρικη μου κιθαρα (αρχαριος στην ηλεκτρικη) ελεγχος!

  amazingspiros
  16.12.2017, 14:08

  πως μπορω να ελεγξω αν ολα στην κιθαρα μου ειναι σωστα τοποθετημενα-κολλημενα ? εννοω τα ηλεκτρονικα παντα ετσι ωστε να μην υπαρχει κυνδινος καθως παιζεις με ενυσχιτη. (γιατι προσφατα ενας φιλος μου εκει που επαιζε ενιωσε ενα "ηλεκτροσοκ" και εχει φοβηθει λιγακι το ματι μου και λεω να κανω εναν ελεγχω ετσι για να μου φυγει ο φοβος)

  η κιθαρα μου ειναι μια jacky jackson των 100Ε

  [ τροποποιήθηκε από τον/την amazingspiros, 16-12-2017 14:09 ]


  STEFANOS604
  16.12.2017, 14:48

  Η κιθάρα δεν έχει ενεργό κύκλωμα (σκέτοι μαγνήτες) ή έχει που δεν είναι όμως επικίνδυνο για να πάθεις ελαφρύ χτύπημα ή ηλεκτροπληξία.

  Έχει όμως ο ενισχυτής στον οποίο συνδέεται.

  Μπορείς  με δοκιμαστικό κατσαβίδι, στο μεταλλικό μέρος του ενισχυτή ,πχ στο Input jack , να δεις αν ανάβει. Αν ναι, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την γείωση (όταν λέμε γείωση εδώ εννοούμε ότι αυτή αφορά όχι μόνο τα ηλεκτρικά της κιθάρας αλλά την γείωση του ενισχυτή και φυσικά πρωτίστως την γείωση του σπιτιού σου – τότε είναι και το πλέον επικίνδυνο)

  Αν το δοκιμαστικό κατσαβίδι ανάβει αντέστρεψε το φίς του ενισχυτή στην πρίζα ,πιθανόν να διορθωθεί (απαιτείται όμως με την πρώτη ευκαιρία έλεγχος από έμπειρο τεχνικό .

  Αν ο ενισχυτής σου είναι ΟΚ πρέπει να γίνει έλεγχος της γείωσης κιθάρας (αν ο βόμβος  ή άλλοι θόρυβοι εξακολουθούν να υπάρχουν και σ’ άλλον ενισχυτή, πχ κάποιου φίλου σου κιθαρίστα).

  Θέματα όμως επέμβασης σε ηλεκτρονικά κυκλώματα μόνο από έμπειρους τεχνικούς, εσύ απλά περιγράφεις τα συμπτώματα

   Δείτε έτσι στα πεταχτά ένα άρθρο μου: ‘’Γενικά για Γειώσεις & ειδικότερα για γειώσεις Audio ‘’  Εδώ :


  Stoyo
  17.12.2017, 14:16
  Εφοσον μιλαμε για εναλλασσομενο ρευμα, τι νοημα εχει να αντιστρεψει το φις;
  STEFANOS604
  17.12.2017, 20:25

  Αν η συσκευή έχει φάση στο σασσί ή δεν έχει μετασχηματιστή ή αν αυτός έχει διαρροή με το μεταλικό τμήμα τότε η συσκευή καθίσταται ''κρυφός'' δολοφόνος