ελληνική μουσική
  521 online   ·  210.845 μέλη

  Τι να προσέξω κατά την αγορά ηλεκτρικής κιθάρας;

  CRAZYFORGUITARS
  29.04.2018, 18:02

  Χαίρετε!!{#emotions_dlg.clap} Επειδή λίαν συντόμως πρόκειται να αγοράσω την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα, και μάλιστα θα ανέβω στην Αθήνα ως εκ τούτου, για να ψάξω κάθε μουσικό κατάστημα του κέντρου, χρειάζομαι κάποιες συμβούλες σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέξω, ώστε να καταλάβω ποια κιθάρα μπορεί να μου προσφέρει ποιοτικό ήχο και ποια κιθάρα θα μου ταιριάξει. Ψάχνω για κιθάρα που μπορεί να πιάσει ήχο indie/alternative Rock, ελαφρύ Punk, αλλά και θα μπορεί να φτάσει και σε heavy Rock ή και Blues Rock. Ζητάω πολλά, ε; {#emotions_dlg.blush}Anyway, δέχομαι κάθε είδους συμβουλές απο γενικές έως και εξειδικευμένες. Γενικά, εγώ κλίνω προς Jazzmaster, οπώς είναι αυτή: Fender SQ Affinity Jazzmaster BLK. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


  panosdk
  29.04.2018, 18:42
  Μια χαρά η επιλογή σου. Με ένα καλό σετάρισμα στην αρχή θα είσαι οκ. Εγώ έτσι όπως τα λές θα πήγαινα με Epiphone les paul αλλά εντάξει. Γούστα. Είδικά αν αγόραζα κιθάρα σε αρχάριο θα διάλεγα μια benton. Φθηνή κιθάρα με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Και υπάρχουν και ελληνικά μαγαζιά που πουλάνε, όχι μονο στο thomman. Εχω δυο benton εντωμεταξυ δεν υποθέτω απλα οτι ειναι καλές η διάβασα στο ίντερνετ σχόλια.
  CRAZYFORGUITARS
  30.04.2018, 13:51

  Panosdk, εγώ ψάχνω για μια κιθάρα αρκετά καλή που να την έχω και στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο τώρα ως αρχάρια, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Και καλό σετάρισμα για μια Jazzmaster ποιο θα μπορούσε να είναι,κατά τη γνώμη σου;


  panosdk
  30.04.2018, 18:54

  Όλες οι κιθάρες που σου πρότεινα ειναι για χρόνια. Το σετάρισμα ειναι ίδια διαδικασία για όλες τις κιθάρες. Δες youtube how to setup a guitar. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, να στο κάνουν στο μαγαζί που την πήρες. Επίσης όλα είναι σχετικά. Θα σου βάλω ενα βιντεάκι να ακούσεις την φθηνότερη κιθάρα που έχω. Μια squire bullet 129 ευρώ. Όλα είναι σχετικά. 
  Link

  " target="_new"> Πάρε μια φθηνή, διελυσέ την μέχρι να μάθεις και πάρε μετά κάτι καλύτερο. Ελπίζω να σε κάλυψα.

  [ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 30-04-2018 18:56 ]

  [ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 30-04-2018 19:00 ]