ελληνική μουσική
  425 online   ·  210.972 μέλη

  Πόσες ώρες μελέτης την ημέρα για πτυχίο πιάνου;

  pmatsinopoulos
  10.05.2020, 23:58

  Καλησπέρα σας,

  Τον Οκτώβρη θα δώσω κατακτήριες εξετάσεις με στόχο να μπω στη μέση τάξη του πιάνου.

  Μου αρέσει το πιάνο πολύ και θέλω να προχωρήσω για να πάρω πτυχίο.

  Αλλά, ακούω ότι το να πάρεις πτυχίου πιάνου απαιτεί 10 και 12 ώρες την ημέρα μελέτη καθημερινά. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πόσο, κατά μέσο όρο, πρέπει να μελετά κανείς για να πάρει πτυχίου πιάνου;

  Το να μελετώ 10 και 12 ώρες την ημέρα μπορεί να μην είμαι σε θέση να τις βρω, δεδομένου ότι δουλεύω και έχω και οικογενειακές υποχρεώσεις. Εκτός του Σαββατοκύριακου. Το Σ/Κ είναι πιο εύκολο να τις βρω.

  Μήπως πράγματι θέλει τόσες πολλές ώρες και επομένως η απόκτηση πτυχίου δεν ταιριάζει σε εργαζόμενους με υποχρεώσεις όπως εγώ;

  Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.


  freddom
  12.05.2020, 09:03
  Δεν μπορώ να σου απαντησω αν ισχυει ή όχι κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχω πάρει το πτυχίο του πιανου. Όμως έχω να θέσω την εξής ερωτηση: Αν σου απαντήσουν ότι "ναι τοσες ώρες χρειάζεται" θα παρατήσεις από τώρα την προσπάθεια; Δεν θα δώσεις για μεση; Δεν θα συνεχίσεις να παίζεις και να εξελισσεις την τεχνική σου και το ρεπερτόριό σου; Γενικα, στη μελέτη οποιουδήποτε αντικειμένου σημασία δεν έχει μόνο το πόσο διαβαζεις αλλα και το πώς. Επιπλέον, κάθε σπουδαστης έχει άλλες ανάγκες, άλλους ρυθμούς, οπότε κάτι διαφορετικο χρόνο. Άρα μπορεί εσύ να χρειάζεσαι έξι ώρες μελέτης για να κατακτήσεις το αντικειμενο, εγώ δέκα, ο τρίτος τρεις. Μην αποθαρρυνεσαι, λοιπον, επειδή λεγεται πως το πτυχίο θέλει τόσες ώρες ή όχι. Αν σου αρέσει και το θέλεις, θα βρεις τον τρόπο να πετύχεις τον στοχο σου.
  freddieKrueger
  12.05.2020, 09:32
  Όπως σωστά γράφει η συμφορουμίτισσα πιο πάνω η ερώτησή σου δεν έχει συγκεκριμμένη απάντηση. Θυμάμαι που μου έλεγαν για την Ιατρική σχολή πως θέλει πολύ διάβασμα. Δεν ήταν τόσο δραματικά όμως τα πράγματα. Μου χαν.πει πως δε θα μπορώ να χω ζωή.Τεράστια παραπληροφόρηση. Για να δώσω συγκεκριμμένη απάντηση στο ερώτημά σου,χρειάζεσαι μια με δύο ώρες μελέτης επί 3 με 4 φορές τη βδομάδα σε σταθερο ρυθμό. Έτσι θα είναι ωφέλιμη η μελέτη σου 10 με 12 ώρες είναι καταστροφή και μην ακούς τα "φυτά" του κάθε χώρου. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ατάλαντοι μουσικοί απλώς εκτελεστές-αναγνώστες παρτιτούρας με ένα.κάρο πτυχία που ξόδεψαν ατελείωτες ώρες για να πετύχουν κάτι μέτριο. Οι 10 με 12 ώρες μάλλον αποτελούν την υπερπροσπάθεια κάποιου να αναπληρώσει την αδυναμία του.
  pmatsinopoulos
  13.05.2020, 09:26

  Παράθεση:

  Το μέλος freddieKrueger στις 12.05.2020, 09:32 έγραψε...

  Όπως σωστά γράφει η συμφορουμίτισσα πιο πάνω η ερώτησή σου δεν έχει συγκεκριμμένη απάντηση. Θυμάμαι που μου έλεγαν για την Ιατρική σχολή πως θέλει πολύ διάβασμα. Δεν ήταν τόσο δραματικά όμως τα πράγματα. Μου χαν.πει πως δε θα μπορώ να χω ζωή.Τεράστια παραπ...

  Ευχαριστώ πολύ! Η απάντησή σου είναι πολύ χρήσιμη.

  [ τροποποιήθηκε από τον/την pmatsinopoulos, 13-05-2020 09:29 ]


  pmatsinopoulos
  13.05.2020, 09:28

  Παράθεση:

  Το μέλος freddom στις 12.05.2020, 09:03 έγραψε...

  Δεν μπορώ να σου απαντησω αν ισχυει ή όχι κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχω πάρει το πτυχίο του πιανου. Όμως έχω να θέσω την εξής ερωτηση: Αν σου απαντήσουν ότι "ναι τοσες ώρες χρειάζεται" θα παρατήσεις από τώρα την προσπάθεια; Δεν θα δώσεις για μεση; ...

  Ευχαριστώ πολύ! Θα συνεχίσω γιατί μου αρέσει πολύ! Ανεξαρτήτως της απάντησης. Απλά διερωτήθηκα αν είναι όντως αλήθεια. Η απάντησή σου βγάζει πολύ νόημα. Σ' ευχαριστώ πολύ!


  John-Tzinieris
  17.05.2020, 23:01

  Αποψή μου:

  Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει σε σχέση με τις ώρες που θα χρειαστείς για κάποιον συγκεκριμένο στόχο είναι ο καθηγητής σου του πιάνου και μόνον αυτός. Αυτός σου κάνει κάποια χρόνια μάθημα και ξέρει ή μπορεί να εκτιμήσει πώς θα τα πας σε σχέση με αυτόν το στόχο..

  Πρόσφατα διάβαζα ένα βιβλίο ενός γνωστού παιδαγωγού του πιάνου που έλεγε περίπου τα ίδια με τους φίλους που έχουν γράψει παραπάνω: δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ωρών, αλλά, λέει, η μελέτη πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτική, δηλαδή συνέχεια αυτοπαρατήρηση και αυτοβελτίωση, όχι μηχανικές κινήσεις για να "μάθει" κάποιος το κομμάτι.. Καλύτερα, λέει, 1 ώρα αποδοτικής εξάσκησης, παρά 3 ώρες να παίζεις "μηχανικά" χωρίς να κάνεις τις απαραίτητες παρατηρήσεις και βελτιώσεις στο παίξιμό σου..

  Κάτι ήξερα εγώ που έπαιζα λίγο..    {#emotions_dlg.biggrin}

  [ τροποποιήθηκε από τον/την John-Tzinieris, 17-05-2020 23:03 ]


  klapatas
  07.12.2022, 13:31
  12 ωρες δεν διαβαζουν για το διαγωνισμό τσαικοφσκυ. Ποιοι τσαρλατανοι τα διαδιδουν αυτα? Αμ θπηρχε αστυνομια μουσικης ειχαν φαει ισοβια. !ε 2 ωρες εισαι πανετοιμος εκτος και εχεις τεχνικα προβληματα και δεν εισαι επιπεδου πτυχιου.