ελληνική μουσική
  498 online   ·  210.919 μέλη
  killbill2
  19.06.2022, 07:36

  Έχει παρακολουθήσει κανείς εκμάθηση κάποιου οργάνου σύμφωνα με το σύστημα RSL να μας πει εντυπώσεις?

  (https://www.rslawards.com/country/greece/)


  XrysaOikonomaki
  09.02.2024, 06:36
  Είναι εξαιρετικό. Έχουν δώσει μαθητές μου για τραγούδι το Grade 8 και εγώ πήρα από περιέργεια το Grade 8 στο πιάνο. Πολύ υψηλά standar, που σου επιτρέπουν να αισθάνεσαι επαγγελματίας όταν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου.Θεωρώ ότι στη σύγχρονη μουσική είναι το καλύτερο σύστημα, αρκεί ο καθηγητής που σε διδάσκει να γνωρίζει όλα τα μαθήματα που πρέπει να μελετήσεις πέραν από αυτά που επιφανειακά φαίνονται.
  killbill2
  09.02.2024, 13:23
  Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα με ενδιέφερε κυρίως να μάθω γιατί RSL σε σχέση με ένα κλασικό ωδείο? πού είναι η διαφορά? ή οκ είναι και αυτό ένα αξιοπρεπές ωδείο σαν όλα τα άλλα? υπάρχει κάτι που το κάνει ξεχωριστό? κάτι που δεν θα βρεις στα άλλα ωδεία ας πούμε?
  XrysaOikonomaki
  09.02.2024, 14:53
  Eίναι Πανεπιστήμιο που συνεργάζεται με ωδεία στην Ελλάδα. Αν μιλάμε για τις εξετάσεις του στο αντικείμενο της κλασικής μουσικής δεν έχω άποψη, γιατί δεν έχω ασχοληθεί. Αν μιλάμε για τις εξετάσεις στο αντικείμενο της σύγχρονης μουσικής, οκ δεν υπάρχει κάτι να συγκρίνουμε. Γιατί στην Ελλάδα τώρα φτιάχνεται σιγά σιγά η σύγχρονη κατεύθυνση σπουδών και αυτό γιατί έχει μειωθεί το ποσοστό σπουδαστών που τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με την κλασική μουσική. Η ύλη στην οποία εξετέζεσαι στο RSL σε ότι αφορά το σύγχρονο, υπονοεί ότι ο δάσκαλος θα ξέρει να διδάξει σύγχρονο. Και αν και δεν εμφανίζεται πουθενά ως προ-απαιτούμενο στην ύλη τους, παρόλα αυτά είναι απαραίτητο να σπουδάσεις και σύγχρονη αρμονία (Functional and Modal Harmony) εάν θέλεις να πάρεις Δίπλωμα. Δεν μπορεί ένας δάσκαλος κλασικής παιδείας να ανταπεξέλθει στη διδασκαλία αυτού του αντικειμένου. Οπότε εάν θέλεις τη γνώμη μου, "τι το κάνει ξεχωριστό", είναι τα υψηλά στάνταρ που διατηρεί και ότι υποχρεώνει τους εδώ καθηγητές να σπουδάσουν για άλλη μια φορά ώστε να μπορούν να διδάξουν το αντικείμενο. Πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι ανεκτίμητο. Ο επαγγελματίας μουσικός χρειάζεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να εξελίσσεται και ο ίδιος. Ένα δίπλωμα κλασικού πιάνου για παράδειγμα, δεν είναι το τέλος μιας μουσικής πορείας. Αν σταματήσεις εκεί, βάλτωσες μουσικά και επαγγελματικά