ελληνική μουσική
  572 online   ·  210.972 μέλη

  Όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι

  Eliot1988
  04.05.2024, 18:52

  Μεγάλες ορχήστρες, κορυφαίοι μαέστροι και ερμηνευτές, όπως και σπουδαίες μορφές της σύγχρονης και της ελληνικής μουσικής έρχονται φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Επιπλέον, μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει ο Χορός, σε μια εκρηκτική χορογραφία της Anne Teresa De Keersmaeker και των Rosas.

  To πρόγραμμα του Ηρωδείου ανοίγει και κλείνει με τις δύο παραγωγές όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ως προς το κλασικό ρεπερτόριο, το Φεστιβάλ επιδιώκει μια ισορροπία ανάμεσα σε νεότερες ορμητικές δυνάμεις της μουσικής, καταξιωμένα ονόματα και σπουδαία ορχηστρικά σύνολα.

  Στο ελληνικό πρόγραμμα συναντάμε τρεις προσωπικότητες της εγχώριας μουσικής σκηνής: τον Διονύση Σαββόπουλο, την Τάνια Τσανακλίδου και τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής.

  Ως προς τη σύγχρονη μουσική, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Loreena McKennitt, το Sting αλλά και τον θρύλο της τζαζ Charles Lloyd, με το κουαρτέτο του και την guest συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη.

  Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!