ελληνική μουσική
  811 online   ·  210.850 μέλη

  Τι @?#$%!?!&* κάνει ο κιθαρίστας?

  12plus
  13.09.2005, 14:00
  Παρευρισκόμενος σε μία συναυλία του Μάλαμα στη Νέα Χαλκηδόνα, παρατήρησα σε ένα τραγούδι -το οποίο ήταν καθαρά ''Σωκρατικό''- τον (ηλεκτρικό) κιθαρίστα να ''ξεσκίζεται'', παίζοντας με ιδιαίτερο πάθος και ζήλο, ωστόσο... δεν τον ''άκουγα''! Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενώ καταλάβαινα ποιο κομμάτι του συνολικού ακούσματος αντιστοιχούσε στο κάθε όργανο, δεν περίσσευε τίποτα για την ηλεκτρική!?! Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το ''φαινόμενο''?
  Ευχαριστώ
  EffieKakaflika
  13.09.2005, 14:39
  Την ίδια σκεψη έκανα κι εγώ όταν πήγα στην συναυλία του Μάλαμα...
  Είδα μια τάση να είναι τα σολιστικά όργανα (η ηλ. κιθάρα, το βιολί και το νέϊ, εκτός απ'το μπουζούκι) πιο πάνω από τα άλλα όργανα. Μπορεί να ήταν θέμα ηχολήπτη.
  Βέβαια το στυλ αυτό της ηλεκτρικής που απλά τζαμάρει μουντζουρώνοντας τις μελωδίες των άλλων οργάνων το έχει εισάγει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος από τις Τρύπες, και το έχει χρησιμοποιήσει ο Θ. Παπακωνσταντίνου στους δύο -τρεις τελευταίους δίσκους. Μάλλον είναι αρκετά προχωρημένο, αν κι εμένα με ψιλοκουράζει. Το ίδιο κάνει και η τρομπέτα σε κάποια τραγούδια του Θ. Παπακωνσταντίνου. Είναι μίξη παραδοσιακού με acid Jazz (μπορεί να είναι βλακεία αυτό το τελευταίο που είπα, δεν είμαι σίγουρη γι'αυτό το είδος της μουσικής).