ελληνική μουσική
  442 online   ·  210.803 μέλη

  Κανονισμοί λειτουργίας Forum

  jorge
  20.08.2003, 11:26
  Στην βασική σελίδα του Forum, λίγο πάνω από τις κατηγορίες, θα βρείτε το link της σελίδας που αναφέρει τους κανονισμούς λειτουργίας του Forum.

  Είναι μια πρώτη προσπάθεια να διευκολύνουμε τη ζωή όλων μας και να γνωστοποιήσουμε σε όλα τα μέλη τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλεύει το Forum.

  Ευχαριστώ τα παιδιά που έδωσαν την ιδέα (Giorgos, Astron, Gate) και προτείνω αν υπάρχουν ενστάσεις ή ερωτήσεις να υποθούν - ελεύθερα - σε αυτό το topic. Μέσα από τη συζήτηση ίσως προκύψουν θέματα τα οποία δεν έχουν καλυφθεί με τον υπάρχοντα κανονισμό, οπότε μετράει η γνώμη όλων μας.
  Astron
  20.08.2003, 16:02
  Μπράβο Jorge!
  Πραγματικά αυτό είναι κάτι που χρειαζόμασταν.

  Μόνο μια απορία: κάποιος που έχει στείλει λιγότερα από 5 μηνύματα απαγορεύεται να στέλνει οποιοδήποτε link? Αν ισχύει αυτό το βρίσκω λίγο ακραίο, γιατί κάλλιστα κάποιο μέλος που δεν γράφει συχνά θα μπορούσε να μας δώσει κάποιο ενδιαφέρον link.

  Άλλωστε σε περίπτωση που αυτό το link είναι ύποπτο, οι moderators έχουν τη δυνατότητα να το σβήσουν.
  Vagabond
  20.08.2003, 16:18
  Πολύ καλή ιδέα αυτή και νομίζω πως αποτελούσε και επιτακτική ανάγκη... τώρα εντάξει... σε κάποια σημεία τους οι κανόνες μου φάνηκαν αρκετά αυστηροί, αλλά καλύτερα να φυλάς τα ρούχα σου υποθέτω...
  jorge
  20.08.2003, 16:23
  Σωστά Astron.

  Απλά, πολλές φορές συμβαίνει κάποιοι επισκέπτες να γράφουν σε κάποιο forum μόνο και μόνο για να προβάλουν την ιστοσελίδα τους. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε, την άμεση ή έμμεση διαφήμιση.

  Πρέπει να διατυπώσουμε λοιπόν κάπως αλλιώς αυτό το σημείο. Καμμιά πρόταση;
  Vagabond
  20.08.2003, 16:33
  Quote:

  20-08-2003 στις 16:23, jorge wrote:
  Σωστά Astron.

  Απλά, πολλές φορές συμβαίνει κάποιοι επισκέπτες να γράφουν σε κάποιο forum μόνο και μόνο για να προβάλουν την ιστοσελίδα τους. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε, την άμεση ή έμμεση διαφήμιση.

  Πρέπει να διατυπώσουμε λοιπόν κάπως αλλιώς αυτό το σημείο. Καμμιά πρόταση;  Νομίζω πως θα αρκούσε ο χρονικός περιορισμός των τεσσάρων εβδομάδων από την εγγραφή χωρίς να ορίζεται μέγιστος αριθμός μηνυμάτων... κάποιος που μπαίνει μόνο για να διαφημίσει την ιστοσελίδα του είναι μάλλον απίθανο να κάνει υπομονή ένα μήνα και μετά να επανέλθει... το πιθανότερο είναι να προσπαθήσει σε forum κάποιου άλλου site... εξάλλου είναι αρκετά εύκολο να στείλει πέντε μηνύματα του ύφους "συμφωνώ - διαφωνώ" μόνο και μόνο για να πιάσει το όριο...

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: Vagabond στις 20-08-2003 16:35 ]
  Astron
  20.08.2003, 17:00
  Δε συμφωνώ με τη χρονική προθεσμία.
  Στο κάτω κάτω αν το site κάποιου είναι σχετικό με τη μουσική γιατί να μη το δημοσιεύσει;
  Η επόμενη πρόταση που απορρίπτει τα διαφημιστικά links που αποσκοπούν στο κέρδος με καλύπτει πλήρως.

  Με λίγα λόγια θεωρώ ότι θα ήταν καλό να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: Astron στις 20-08-2003 17:02 ]
  jorge
  20.08.2003, 17:32
  Σωστή η σκέψη Vagabond, αλλά τι θα γίνει αν π.χ. δημιουργηθεί ένα site του Πάριου (αμήν και πότε) και θέλει ένα νέο μέλος να μας το γνωστοποιήσει;

  Νομίζω οτι η επόμενη πρόταση καλύπτει τις λειτουργικές μας απαιτήσεις και δίνει στους συντονιστές το δικαίωμα να σβήνουν ενοχλητικά διαφημιστικά posts. Ήδη η επίμαχη πρόταση αφαιρέθηκε.
  Vagabond
  20.08.2003, 20:41
  Quote:

  20-08-2003 στις 17:32, jorge wrote:
  Σωστή η σκέψη Vagabond, αλλά τι θα γίνει αν π.χ. δημιουργηθεί ένα site του Πάριου (αμήν και πότε) και θέλει ένα νέο μέλος να μας το γνωστοποιήσει;

  Νομίζω οτι η επόμενη πρόταση καλύπτει τις λειτουργικές μας απαιτήσεις και δίνει στους συντονιστές το δικαίωμα να σβήνουν ενοχλητικά διαφημιστικά posts. Ήδη η επίμαχη πρόταση αφαιρέθηκε.


  Δικό μου το λάθος... θεώρησα ως δεδομένο ότι μιλούσαμε για προσωπικές ή διαφημιστικές σελίδες των χρηστών
  Giorgos
  21.08.2003, 00:25
  Ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο Forum.

  Όλα τα σημεία των Κανονισμών Λειτουργίας με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Είμαι βέβαιος πως στο εξής οι τυχόν διαμάχες θα μειωθούν σημαντικά και ότι οι εν λόγω κανονισμοί θα συμβάλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Forum.

  Πολλά συγχαρητήρια Jorge, τόσο για την πρωτοβουλία σύστασης των κανονισμών όσο και για το περιεχόμενό τους.
  KIT_KAT
  21.08.2003, 15:52
  Έχω να κάνω μία σημαντική παρατήρηση στους κανόνες λειτουργίας.
  Συγκεκριμένα στο άρθρο Β, μία παρένθεση ανοίγει και δεν κλείνει πουθενά.

  ¨
  ΥΓ: jorge λίγο τσούζουν οι κανόνες αλλά σίγουρα υπήρχε επιτακτική ανάγκη για κάτι τέτοιο...
  ΥΓ: Βουρ να φτάσουμε τα 100 μηνύματα για να ψηφίζουμε
  Nektarios
  22.08.2003, 18:01
  mpravo jorge! Ri3e twra sto site kai kana dyo mpatsous na mas epopteyoun kai edese to glyko!Wx thn le3h mpatsos epitrepetai na thn pw???
  jorge
  23.08.2003, 22:34
  Νεκτάριε πραγματικά πιστεύεις οτι είναι αυστηροί οι κανονισμοί ή κάνεις χιούμορ;
  Ρωτάω γιατί αν ισχύει το πρώτο, τότε είναι καλό να μας πεις ποιά σημεία των κανονισμών σου φαίνονται αυστηρά και, αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, να τα αλλάξουμε. Δεν είναι ωραίο κάποιοι να νιώθουν πίεση από τους κανονισμούς, γι' αυτό συγχώρεσε με για τη διευκρίνιση που σου ζητάω.
  Vagabond
  24.08.2003, 01:10
  Όσο για τους κανόνες, όπως είπα και προηγουμένως, κι εμένα κάποια σημεία μου φάνηκαν ιδιαίτερα αυστηρά. Νομίζω όμως πως ο καιρός θα τα υποδείξει καλύτερα και θα μπορέσουν να διορθωθούν αυτά που πραγματικά θα έχουν ενοχλήσει...  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: jorge στις 25-08-2003 00:04 ]
  jorge
  24.08.2003, 01:16
  Vagabond, για ποιά σημεία λες; Επαναλαμβάνω πως δεν πρέπει να δούμε τους κανονισμούς σαν κάτι που επιβάλλει ο administrator, αλλά σαν κανονισμούς που έχουμε θεσπίσει όλα τα ενεργά μέλη. Απλά ο administrator παρέχει τη βάση.
  Vagabond
  24.08.2003, 01:46
  Θα σου τα έλεγα "ζωντανά" αλλά δεν σε πρόλαβα στο chat για λίγο Λοιπόν... θεωρώ αρκετά υπερβολικό να κλειδώνεται ένα θέμα επειδή ο χρήστης χρησιμοποίησε κεφαλαία γράμματα κατ' αρχήν (κατά την ταπεινή μου άποψη θα αρκούσε μια παρατήρηση ώστε να μετατρέψει το μήνυμά του) και δεύτερον στο θέμα της χρήσης άλλης γλώσσας από αυτή του θέματος... σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να διαγραφούν κάποια από τα ήδη υπάρχοντα θέματα (θυμάμαι κάποιο παλιό θέμα που πέτυχα κατά την περιπλάνησή μου στο forum στο οποίο τα περισσότερα μηνύματα ήταν στα γαλλικά). Και σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω πως μία σύσταση θα ήταν αρκετή εφ' όσον είναι ενοχλητικό.
  Στο θέμα των links εκτός από τα προσβλητικά/κερδοσκοπικά κλπ sites, λες ότι δεν θα πρέπει να προβάλλονται σελίδες "...που έχουν περιεχόμενο που κατά οποιοδήποτε τρόπο δεν οφελεί την εδώ κοινότητα..." Αυτό αν μη τί άλλο χρήζει διευκρινήσεως... σελίδες μη μουσικού περιεχομένου? Παρόμοιες σελίδες? Είναι λίγο μπερδεμένο...
  Να πω ότι η καταγραφή του συμβάντος προς "γνώσιν και συμμόρφωσιν" προσωπικά μου θυμίζει λίγο σωφρονιστικά ιδρύματα... νομίζω πως προκαλεί όχι τόσο τον σεβασμό που οφείλει ο κάθε χρήστης να δείχνει σε αυτήν την κοινότητα, αλλά τον φόβο της δημιουργίας μητρώου και της τιμωρίας
  Τον περιορισμό στο ότι οι υποψήφιοι συντονιστές δεν θα πρέπει να είναι και "συντονιστές/ενεργά μέλη άλλων παρεμφερών φόρα στο Διαδίκτυο" ομολογώ ότι τον βρίσκω παράξενο, παρ' όλα αυτά απλά τον αναφέρω και τον αφήνω ασχολίαστο, μια και όπως έχω δηλώσει είμαι ενεργό μέλος σε άλλο παρόμοιο site και forum και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθεί το όποιο σχόλιό μου ως αντίδραση στον αποκλεισμό μου από την "εξουσία" την οποία άλλωστε ποτέ δεν επιδίωξα
  Αυτά... και jorge... ποτέ δεν υπεννόησα ότι ο administrator επιβάλλει κάτι... ξέρω πολύ καλά ότι ο σκοπός σου είναι η όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία του forum και η δημιουργία ζεστού και φιλικού περιβάλλοντος για τα μέλη. Εξ άλλου ούτε εγώ είμαι απόλυτη στο σχολιασμό που κάνω στους κανόνες, γι' αυτό άλλωστε ήθελα να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και να δούμε τί πραγματικά ενοχλεί (και αν κάτι ενοχλεί...)
  Φιλικά πάντα.
  Witchking
  24.08.2003, 06:56
  To vriskw poly fysiologiko na yparxoun kapoioi kanones se ena forum. De 8a eprepe na tromazei kati tetoio apo thn stigmh pou mporoume (ta melh tou MH) na tous allaksoume h kai na tous katarghsoume. Epikrotw, loipon thn prospa8eia ayth kai an kapoia stigmh dw oti kati den tairiazei 8a to syzhthsw mazi sas.
  Giorgos
  24.08.2003, 07:30
  Quote:

  24-08-2003 στις 01:46, Vagabond wrote:
  στο θέμα της χρήσης άλλης γλώσσας από αυτή του θέματος... σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να διαγραφούν κάποια από τα ήδη υπάρχοντα θέματα (θυμάμαι κάποιο παλιό θέμα που πέτυχα κατά την περιπλάνησή μου στο forum στο οποίο τα περισσότερα μηνύματα ήταν στα γαλλικά). Και σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω πως μία σύσταση θα ήταν αρκετή εφ' όσον είναι ενοχλητικό.  Vagabond, το συγκεκριμένο topic είχε ως τίτλο: "Πώς πάμε με τα γαλλικά;". Ως εκ τούτου, ήταν κάτι τελείως συγκεκριμένο και μεμονομένο (ο χρήστης ρωτά τα μέλη για την σχέση τους με μια ξένη γλώσσα, κι ως εκ τούτου είναι απολύτως λογικό σε αυτό το topic να γραφτούν ξενόγλωσσα posts) και προφανώς δεν εμπίπτει στην κατηγορία των θεμάτων όπου απαγορεύεται να γράφεις σε άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής. Είναι τελείως διαφορετικό από το να ανοίξεις ένα topic με τίτλο π.χ. "What's your favourite kind of music?", όπου οι χρήστες θα γράφουν π.χ. στα αγγλικά.

  Θα αναφέρω και ένα 2ο παράδειγμα: Πριν λίγες μέρες, ένας χρήστης ζήτησε τα ακκόρντα του Αmor, κι ο Παύλος παρεμπιπτόντως έγραψε και τους στίχους, που είναι στην ισπανική. Κι αυτό ξένη γλώσσα δεν θεωρείται με αυτή τη λογική;

  Φαντάζομαι λοιπόν ότι ο Jorge εννοεί ότι απαγορεύεται να γίνονται συζητήσεις σε γλώσσα πλην της ελληνικής, χωρίς ωστόσο να απαγορεύεται να χρησιμοποιείται μια ξένη γλώσσα όταν γίνεται κουβέντα για την ίδια την γλώσσα ("Πώς πάτε με τα γαλλικά").

  Τέλος, όσον αφορά αυτό που έγραψες: "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν":

  Έχω την αίσθηση ότι παρεξήγησες εντελώς αυτό που λέει το κείμενο. Το κείμενο αναφέρει το εξής:

  "Στις περιπτώσεις της παραγράφου Γ οι συντονιστές θα μπορούν να προβούν στο κλείδωμα ή διαγραφή των θεμάτων ή να ζητήσουν την τροποποίηση του θέματος από τον συντάκτη του. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι συντονιστές οφείλουν να επιπλήξουν το μέλος και να καταγράψουν το συμβάν σε ειδική περιοχή του forum προς γνώση των υπόλοιπων συντονιστών/ διαχειριστών του forum.".

  Tονίζω την τελευταία φράση: προς γνώση (και όχι συμμόρφωση) των υπολοίπων ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ του forum (και όχι των μελών).

  Aυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι εννοεί πως, όταν ένας moderator επιπλήξει ένα μέλος ή κλειδώσει/διαγράψει/τροποποιήσει ένα θέμα, θα πρέπει να το αναφέρει σε ένα ειδικό τμήμα προκειμένου να το γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους moderators, όπου θα εξηγήσει το γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη. Άρα λοιπόν η συγκεκριμένη πρόταση αναφέρεται καθαρά στους συντονιστές και υπάρχει -και πολύ καλώς- για να αποφεύγεται η περίπτωση αυθαιρεσίας ενός moderator. Αν π.χ. ένα μέλος γράψει κάτι κι ένας συντονιστής το διαγράψει, θα πρέπει οπωσδήποτε να το αναφέρει και στους υπόλοιπους συντονιστές, αιτιολογώντας την πράξη του. Σε διαφορετική περίπτωση, όποιος συντονιστής έχει προσωπικά με ένα μέλος, θα μπορεί άνετα να του διαγράφει τα posts ή να τον επιπλήττει χωρίς να υπάρχει λόγος, εν αγνοία των υπολοίπων συντονιστών. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύονται τα μέλη του Μ/Η και μπαίνει φραγμός στην αυθαιρεσία των συντονιστών. Επομένως, δεν έχει καμιά σχέση με το "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν" που έγραψες.

  Αυτά, κι αν κάνω λάθος σε κάτι, παρακαλώ ας με διορθώσει ο Jorge.
  jorge
  24.08.2003, 12:21
  Ωραία, χαίρομαι που θίγονται κάποια θέματα.
  Vagabond είναι πολύ δικαιολογημένες οι απορίες σου και πιστεύω πως θα είναι η αφορμή να μετατρέψουμε κάποιες προτάσεις, σύμφωνα και με τις σωστές επισημάνσεις του Γιώργου.

  Στο θέμα της γλώσσας μπορούμε να γράψουμε:
  "Απαγορεύονται οι συζητήσεις σε άλλη γλώσσα από την ελληνική, ενώ επιτρέπεται η μεμονωμένη χρήση λέξεων/προτάσεων σε ξένη γλώσσα."

  Τι λέτε;

  Όσον αφορά στο θέμα "προς γνώσιν" κλπ, μπορούμε να γράψουμε:

  "Στις περιπτώσεις της παραγράφου Γ οι συντονιστές θα μπορούν να ζητήσουν την τροποποίηση του θέματος από τον συντάκτη του. Αν το μέλος δεν συμμορφωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ή οι συντονιστές κρίνουν πως μια τροποποίηση δεν βοηθά (π.χ. αν το θέμα καλύπτεται από παλαιότερη συζήτηση), τότε οι συντονιστές μπορούν να προβούν στη διαγραφή των θεμάτων. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι συντονιστές οφείλουν να ενημερώσουν το μέλος που δεν ακολούθησε τους κανονισμούς και να καταγράψουν το συμβάν σε ειδική περιοχή του forum προς γνώση των υπόλοιπων συντονιστών/ διαχειριστών του forum."
  jorge
  24.08.2003, 12:37
  Βιάστηκα να πατήσω το κουμπάκι, οπότε να 'μαι πάλι

  Quote:
  Στο θέμα των links εκτός από τα προσβλητικά/κερδοσκοπικά κλπ sites, λες ότι δεν θα πρέπει να προβάλλονται σελίδες "...που έχουν περιεχόμενο που κατά οποιοδήποτε τρόπο δεν οφελεί την εδώ κοινότητα..." Αυτό αν μη τί άλλο χρήζει διευκρινήσεως... σελίδες μη μουσικού περιεχομένου? Παρόμοιες σελίδες? Είναι λίγο μπερδεμένο...  Σε καμμιά περίπτωση δεν εννοούμε sites "μη μουσικού" περιεχομένου. Γενικά σε αυτό το θέμα θα είμαστε ελαστικοί, μια και υπάρχει ειδική κατηγορία για την αποστολή συνδέσμων. Μόνο όταν κάποιος ξεπερνά κάποια όρια θα υπάρχει παρατήρηση (ή διαγραφή) του μηνύματός του. Προτείνω λοιπόν να αφαιρέσουμε το "έχουν περιεχόμενο που κατά οποιοδήποτε τρόπο δεν οφελεί την εδώ κοινότητα", γιατί τώρα που το βλέπω μου φαίνεται αρκετά φλου

  Quote:

  Τον περιορισμό στο ότι οι υποψήφιοι συντονιστές δεν θα πρέπει να είναι και "συντονιστές/ενεργά μέλη άλλων παρεμφερών φόρα στο Διαδίκτυο" ομολογώ ότι τον βρίσκω παράξενο, παρ' όλα αυτά απλά τον αναφέρω και τον αφήνω ασχολίαστο, μια και όπως έχω δηλώσει είμαι ενεργό μέλος σε άλλο παρόμοιο site και forum και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθεί το όποιο σχόλιό μου ως αντίδραση στον αποκλεισμό μου από την "εξουσία" την οποία άλλωστε ποτέ δεν επιδίωξα  Για το παραπάνω η άποψή μου είναι οτι δεν είναι καλό ένας συντονιστής να συντονίζει 2 forums με παρόμοιο αντικείμενο. Δεν είναι καλό για τα forums κάτι τέτοιο, μια και η ενέργεια του αναγκαστικά μοιράζεται και στα 2 forums. Είναι προτιμότερος λοιπόν ένας συντονιστής "πλήρους απασχόλησης", από έναν "μερικής απασχόλησης". Μπορεί όμως κάποιος συντονιστής να είναι ενεργό μέλος άλλου παρεμφερούς forum (είμαι κ εγώ, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;). Επομένως τροποποιούμε την πρόταση "συντονιστές/ενεργά μέλη άλλων παρεμφερών φόρα στο Διαδίκτυο" σε "συντονιστές άλλων παρεμφερών φόρα στο Διαδίκτυο".

  Quote:

  Αυτά... και jorge... ποτέ δεν υπεννόησα ότι ο administrator επιβάλλει κάτι... ξέρω πολύ καλά ότι ο σκοπός σου είναι η όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία του forum και η δημιουργία ζεστού και φιλικού περιβάλλοντος για τα μέλη. Εξ άλλου ούτε εγώ είμαι απόλυτη στο σχολιασμό που κάνω στους κανόνες, γι' αυτό άλλωστε ήθελα να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και να δούμε τί πραγματικά ενοχλεί (και αν κάτι ενοχλεί...)
  Φιλικά πάντα.  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βοηθούν η συμμετοχή και οι παρεμβάσεις σου. Εγώ το έχω εκτιμήσει ήδη, είμαι σίγουρος πως το ίδιο νιώθουν και οι υπόλοιποι ..
  Astron
  24.08.2003, 15:04
  Εγώ προσωπικά συμφωνώ με όλα και θεωρώ ότι πλέον είναι σχεδόν τέλειοι οι κανόνες.
  Το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτό περί "ψηφοφοριών"... Νομίζω ότι είναι λίγο περίεργο σε ένα forum να γίνονται ψηφοφορίες για να εκλεγούν οι moderators, λες και είναι κάποια μορφή εξουσίας. Αν μπούμε σε τέτοιου είδους διαδικασίες ίσως να αποκλίνουμε απ' το ουσιαστικό μας θέμα που είναι φυσικά η μουσική. Θεωρώ ότι η επιλογή των moderators θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά απ' τον administrator, για λόγους ασφάλειας αλλά και για την διασφάλιση του χαρακτήρα του site.

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: jorge στις 25-08-2003 00:10 ]