ελληνική μουσική
    735 online   ·  210.857 μέλη

    Σχεδόν 1.600 υπαλλήλους απολύει η Spotify

    jorge
    04.12.2023, 09:59

    Η Spotify πρόκειται να απολύσει σχεδόν 1.600 υπαλλήλους, αναφέροντας ως λόγους την επιβράδυνση της οικονομίας και το αυξημένο κόστος δανεισμού. Ο Daniel Ek, δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO της ευρωπαϊκής εταιρείας streaming μουσικής, ανακοίνωσε ότι η Spotify ετοιμάζεται για τον τρίτο και μεγαλύτερο γύρο απολύσεων φέτος, ο οποίος αντιστοιχεί στο 17% του προσωπικού της.

    Ο Ek δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα ενημερωθούν μέσω μιας ψηφιακής συνάντησης με το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού εντός δύο ωρών. Οι απολυμένοι θα δικαιούνται πέντε μήνες αποζημίωσης, συν τυχόν αχρησιμοποίητες άδειες.

    Αναφέρεται επίσης ότι άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Meta, η Microsoft, η Amazon και η Alphabet, έχουν προβεί σε μαζικές απολύσεις φέτος λόγω των υψηλών επιτοκίων, που έχουν οδηγήσει τους επενδυτές να εστιάσουν στη μείωση των δαπανών για τη διατήρηση της κερδοφορίας.

    Ο Ek ανέφερε ότι η Spotify εκμεταλλεύτηκε τον φθηνό δανεισμό το 2020 και το 2021, κατά τη διάρκεια της μείωσης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες μετά την πανδημία. Ωστόσο, τώρα βρίσκεται σε ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον, με τη δομή των δαπανών της εταιρείας να παραμένει υψηλή παρά τις προσπάθειες μείωσης κόστους.


    JULIOS
    12.12.2023, 18:32

     Η πλάκα με το Spotify είναι πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενώ είναι ικανοποιημένοι γενικά απο το περιβάλλον εργασίας κτλ έχουν να τονίζουν -με αρνητικό τρόπο φυσικά- ακριβώς αυτό το θέμα : job security. Και κατα την γνώμη μου είναι ξεκάθαρο πως η πλατφόρμα δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που την αναγκάζει να απολύει συχνά κόσμο αλλά με απλά λόγια θέλουν "να μεγαλώνει η πίτα" και προφανώς να πηγαίνει σε συγκεκριμένα (λίγα) στομάχια. 

     Παρόλα αυτά θα εξακολουθώ να είμαι χρήστης της καθώς μου προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζομαι καθημερικά -και δε βλέπω και κανέναν λόγο να αναβαθμίσω ξανά σε premium τον λογαριασμό μου προς το παρόν τουλάχιστον-.


    thebest20
    20.04.2024, 12:54
    Εκεί στο spotify ας κάνουν καλύτερη πιο προσεγμένη συμπίεση που όλα τα καινούρια τραγούδια και να μην τα υπερσυμπιέζουν ούτε να βάζουν τέρμα τις εντάσεις, με spotify premium που είχα, παραμόρφωναν, είτε στον υπολογιστή μου, είτε στο κινητό μου, με διαφορετικά ακουστικά που είχα δοκιμάσει, δεν αξίζει καθόλου! Έχουν κάνει και άλλοι παράπονα για την ποιότητα ήχου του spotify. Έχω συνεχώς δωρεάν δεδομένα στο και αν ακούσω έξω μουσική, τα ακούω από youtube music που απλά μπορεί να εμφανιστούν 2-3 μέρες μετά το spotify ορισμένες νέες κυκλοφορίες.