αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
~scripta manent, verba volant~
29 Νοεμβρίου 2007, 22:21
Greenpeace (φωτογραφίες)
greenpeace  

29 Οκτωβρίου – Στοκχόλμη Στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης πετρελαίου OKQ8 στην Σουηδία, ξεδίπλωσαν ακτιβιστές της Greenpeace Σουηδίας για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην χρήση του φοινικέλαιου σαν βιοκαύσιμο, που θα σημάνει αυτόματα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων.

29 Οκτωβρίου- Ινδονησία. Πάνω από 30 εθελοντές της Greenpeace συνεργάζονται με τους ντόπιους για την κατασκευή φραγμάτων για τα κανάλια που φυλάσσεται η τύρφη, στα δάση που πρόσφατα καθαρίστηκαν για να γίνουν φυτείες φοινικόδεντρων. Τα φράγματα θα εμποδίσουν την τύρφη να στεγνώσει και έτσι δεν θα απελευθερώσει το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύει.

27 Οκτωβρίου- Sidon Μια υπαίθρια έκθεση με εικόνες από την καταστροφή των θαλασσών μας στήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας της Greenpeace για την θαλάσσια οικολογία που προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών στον Λίβανο.

25 Οκτωβρίου – Ρωσική Ομοσπονδία. Ο «Garbage man» ή «’νθρωπος των Σκουπιδιών» στην Αγία Πετρούπολη ζητά ενίσχυση και δέσμευση της κυβέρνησης στο θέμα της ανακύκλωσης.

24 Οκτωβρίου – Ελβετία. Τα μέλη της ομάδας «Solar Generation» (Ηλιακή Γενιά), εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα στο Cudrefrin.

23 Οκτωβρίου – Στρασβούργο Τα περίφημα «guppies» (τα ψαράκια της Greenpeace) επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μοιράζοντας, συμβολικά, κουλουράκια της τύχης (fortune cookies) προωθώντας ένα βιώσιμο μέλλον για τους ωκεανούς μας.

23 Οκτωβρίου – Αυστραλία. Ακτιβιστές μπαίνουν στα κεντρικά γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας Murray Goulbum. Αποτέλεσμα; 3 αγελάδες συλλαμβάνονται και μετά από λίγο αφήνονται ελεύθερες. Η εταιρία Murray Goulburn χρησιμοποιεί στις ζωοτροφές της μέχρι και 5% μεταλλαγμένα είδη. Είναι η ίδια εταιρία που πιέζει για την άρση της παρούσας απαγόρευσης των μεταλλαγμένων ζωοτροφών.

22 Οκτωβρίου – Χιλή Με συνέντευξη τύπου έξω από τα γραφεία της εταιρίας επεξεργασίας ξύλου CELCO διαμαρτυρήθηκαν ακτιβιστές και μέλη της Greenpeace, ανακοινώνοντας την νέα εκστρατεία του γραφείου της Χιλής για την καθαρή παραγωγή ξυλείας και την προστασία των δασών.

22 Οκτωβρίου – Chennai Με μήνυμά τους την οριστική παύση της χρήσης άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας και την μετάβαση σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής ενέργειας, ακτιβιστές της Greenpeace «διακόσμησαν» ένα φορτηγό πλοίο που μόλις είχε ξεφορτώσει κάρβουνο.

21 Οκτωβρίου – Βουκουρέστι Στην αλυσίδα καταστημάτων Carrefour διαμαρτυρήθηκαν οι ακτιβιστές της οργάνωσης, ζητώντας να αποσυρθούν τα προϊόντα που σύμφωνα με έρευνες βρίσκονται στις λίστες των μεταλλαγμένων.

18-19 & 20 Οκτωβρίου –Βέλγιο Σε σουπερμάρκετ σε όλη την χώρα βρέθηκαν ακτιβιστές της Greenpeace τοποθετώντας αυτοκόλλητα στις λάμπες πυρακτώσεως με το μήνυμα «Προϊόν που θέτει το κλίμα σε κίνδυνο»

18 Οκτωβρίου – Ισπανία. Οι ακτιβιστές της Greenpeace λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Έτσι καταφέραμε να εντοπίσουμε το ιδιαίτερα ραδιενεργό στοιχείο Caesium-137 κατά την διάρκεια εκπαίδευσης για προστασία από την ραδιενέργεια στην Ισπανία. Το Caesium-137 βρίσκεται σε έλη κοντά στον ποταμό El Tinto, 500 μέτρα από την πόλη Huelva και τους 145.000 κατοίκους της.

17 Οκτωβρίου- Molsheim Ακτιβιστές της Greenpeace σε ένα από τα εργοστάσια κατασκευής λαμπτήρων της OSRAM, ζητούν από την εταιρία να αποσύρει τις ενεργοβόρες λάμπες πυρακτώσεως που καταστρέφουν το κλίμα.

17 Οκτωβρίου – Μαριλάο Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτύρονται για την μόλυνση από τοξικά, στον ποταμό Μαριλάο που έχει πλέον και επίσημα χαρακτηριστεί ως ένα από τα 30 πιο μολυσμένα μέρη του κόσμου

17 Οκτωβρίου – Ινδονησία Μωρά ουραγκοτάγκοι στο Κέντρο Επιβίωσης Ουραγκοτάγκων στο Βόρνεο. Το είδος τους είναι πολύ κοντά στην εξαφάνιση αφού έχει καταστραφεί ένα, πολύ σημαντικό σε μέγεθος, κομμάτι του δάσους της Ινδονησίας που είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

11 Οκτωβρίου- Αγία Πετρούπολη Η Greenpeace και άλλες περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, διαδηλώνουν για την άφιξη ενός φορτίου απεμπλουτισμένου ουρανίου στην πόλη τους, ζητώντας την άμεση απαγόρευση εισαγωγής ραδιενεργών υλικών.

11 Οκτωβρίου – Καλκούτα Ακτιβιστές της Greenpeace Ινδίας ανέβηκαν την καμινάδα του θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Kolaghata (λίγο έξω από την Καλκούτα) διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της εκτεταμένης καύσης άνθρακα. Το μήνυμα τους; «Το κάπνισμα σκοτώνει!».

10 Οκτωβρίου – Ολλανδία 17 ακτιβιστές της Greenpeace επιβιβάζονται σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει πολτοποιημένο χαρτί φτιαγμένο από τα αρχέγονα δάση του Καναδά.

9 Οκτωβρίου – Μίσιγκαν Ακτιβιστές του αμερικανικού γραφείου, μετέτρεψαν τον χώρο στάθμευσης μπροστά από το γραφείο του μέλους του Κογκρέσου, John Dingell, σε έκθεση αυτοκινήτων, με χαρακτηριστικά καταστροφής του περιβάλλοντος ξεκινώντας από την εξαίρεσή τους από την λίστα της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA-Environmental Protection Agency) και συνεχίζοντας με την υψηλή κατανάλωση καυσίμων χαμηλής ποιότητας και παραγωγή υψηλών ποσοστών ρύπων.

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από ariadni0909 (29.11.2007)
Ειναι γεγονος η ενεργητικοτητα των μελων της συγκεγριμενης οργανωσης...ωστοσο θα μου επιτρεψεις να εχω αναστολες για τον ρολο της σε διαφορες σημαντικες υποθεσεις...Οπως ο πολεμος στο Ιρακ...Μη κυβερνητικη οργανωση...αλλα μη παραπλανουμε και τον κοσμο!Τα ΠΑΝΤΑ ειναι θεμα πολιτικης!!!


Σχόλιο από sea_like_eyes (30.11.2007)
μερες που ειναι...ας σκεφτουμε...ολοι μας!!!!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
the_mist
AngieΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/the_mist


Tags

greenpeace
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης