MusicHeaven blog Blogs

Home
,
()
29 2008, 00:57Βρκα στα αρχεα μου, μα παλι εργασα κποιου «καμνου».  Τρα ………… καμνος απ φλους; απ συγγενες; απ ……… δεν ξρω, πντως εχε κψει την γονα του. τσι αποφσισε να μας ανοξει τα μτια σο μποροσε ………… και γραψε ……………… και εγ αντγραψα........ ……………………….. και εσες προστατευθετε  

 

Η κακα.... ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙ ' ΑΥΤΗΝ ! 

 

Αν νομζετε τι η κακα εναι απλ υπθεση, θα σας απογοητεσουμε. Οι δκα αλθειες και τα ψματα για να ξρετε τι να κνετε ταν τη συναντσετε Ι (γιατ δεν υπρχει περπτωση να τη γλιτσετε...).  Και, αν η μαμ σας σς μαθε τι πσω απ κθε κακ νθρωπο υπρχει μια τραγικ ιστορα, καλ θα κνετε να αναθεωρσετε τις απψεις σας, για να μη βλπετε αστερκια ταν σας ρθει το χαστοκι. Εναι εξπρ στις μεταμφισεις (δεν θα τη δετε αμσως με την πρτη, ακμα και αν κβει το μτι σας) και, παρ τους ευσεβες σας πθους, δεν μεταλλσσεται σε καλοσνη.  σο νωρτερα μλιστα τη μθετε τσο καλτερα θα την αποφγετε...

Η ΚΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ψμα.   «Η κακα», εξηγε η Ελνη Ννα, κλινικς ψυχολγος, «εναι κτι πιο βαθ, πιο ισχυρ, πιο ανεξλεγκτο. Μπορε να εμπεριχει και την εκδκηση, αλλ δεν εναι ποτ μια αντδραση σε βρασμ ψυχς». Τις περισστερες φορς συνοδεεται απ μια βαθι ικανοποηση για το κακ του. Συνθως πηγζει απ μια μεγλη ανασφλεια: με λλα λγια, νας κακς δεν εναι ποτ μνο κακς αλλ και βαθτατα κομπλεξικς αφο προσπαθε να ανεβσει τον εαυτ του «γκρεμζοντας» τους λλους (και το καταφρνει θαυμσια χωρς να το καταλβετε).

Η ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ
Αλθεια και ψμα. Αν και οι επιστμονες δεν χουν αποδεξει ακμα την παρξη του γονιδου, εμαστε αυτπτεις μρτυρες του κληρονομικο «χαρσματος» της. «Η αλθεια εναι», συνεχζει η Ελνη Ννα, «τι το παιδ αντιγρφει με ακρβεια τη συμπεριφορ των γονιν του. Στις μικρς ηλικες ενσωματνει αντιδρσεις χωρς να ξρει αν πρκειται για καλ κακ. Στο μυαλ του ,τι κνει η μαμ ο μπαμπς εναι καλ».

Η ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ
Ψμα. Για τις δολοπλοκες της κυκλοφορον χιλιδες εγχειρδια με αναλυτικς οδηγες χρσης. Λειτουργε με ντριγκες, ψματα, υπονομεσεις και κυρως... «βαπορκια». Ανθρπους δηλαδ που χρησιμοποιε για να πετχει το σκοπ της. «Οι νθρωποι που χουν μθει να μεταχειρζονται την κακα», εξηγε η Ελνη Ννα, «επιδικουν να βρσκονται στο παρασκνιο. σως γιατ δεν μπορον να αντξουν συναισθηματικ μια επθεση κατ πρσωπο. Καλπτουν τα χνη τους για να εναι σγουροι τι δεν θα κινδυνεσουν». Αν λοιπν περιμνετε απ ναν κακ να σας δεξει τα δντια του, θα... περιμνετε για πολ ακμα.
Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ
Ψμα. Μπορε να συμβανει στα παραμθια αλλ, αν πιστεετε τι εστε Σταχτοποτα, θα δυσκολευτετε να τα βγλετε πρα με τις κακς μγισσες. Στην πραγματικ ζω η κακα ζει και βασιλεει.  «Απ παιδι μς μαθαν», υποστηρζει η Ελνη Ννα, «τι αρκε να εμαστε εμες καλο για να εναι και οι λλοι. Πρκειται για μια επικνδυνη παγδα αφο μας ακινητοποιε στις αντιδρσεις μας. Δεν χρειζεται να γνει κανες κακς για να αντιμετωπσει την κακα, χει κθε υποχρωση μως (για την ψυχικ του υγεα) να προφυλξει τον εαυτ του». Αν, για παρδειγμα, η καλτερη σας φλη σς κλψει τον ντρα, δεν εναι απαρατητο να της κλψετε τον δικ της. Μπορετε απλς να της δεξετε τι δεν εστε εκολο θμα.

Η ΚΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΟ
Ψμα. Και γιατ λλωστε; Αν κποιος μπορε να τα χει λα, θα ικανοποιηθε με τα λγα;  «Η κακα», υποστηρζει η Ελνη Ννα, «δεν εναι ελεγχμενο συνασθημα. Πολλς φορς αυτς που την χει θεωρε τι οι πρξεις του χουν καλς προθσεις και αυτ του δνει το λλοθι να φτσει μχρι τα κρα χωρς να αντιλαμβνεται τις συνπειες».  Μεταξ μας, η πεθερ σας ξρει πολ καλ τι θλει να κνει (εσες απλς κοιμστε τον πνο του δικαου).

Η ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ
Αλθεια. Και ιδιοφυς. Χτυπει ταν δεν το περιμνετε, χωρς χνη. Αν πιστεετε τι μπορετε να χειριστετε τον συνδελφο σας που πετει πο και πο κακιολες, θα εκπλαγετε αν ανακαλψετε πο μπορε να φτσει, θα κνετε λθος αν υποτιμσετε τις δυνμεις του. «Πολλς φορς», εξηγε η Ελνη Ννα, «πιστεουμε τι γνωρζουμε ναν νθρωπο. Κτω μως απ κατλληλες συνθκες αναδεικνονται πιο πρωτογεν στοιχεα ενς χαρακτρα και πιο πρωτγονα».

Η ΚΑΚΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ
Αλθεια. Δεν χτυπει τυχαα. Μετρει τις δυνμεις της και επιτθεται στους εκολους στχους, εκε που ξρει τι χει πιθαντητες να προκαλσει απλειες. Που πει να πει, αν αρχσετε να αποκαλπτετε στον συνδελφο σας λα τα μικρ σας κλπα για να κνετε κοπνα απ τη δουλει, του δνετε μια πολ καλ αφορμ για να «διευκολνει» την απλυση σας. «Σε κθε κακ», εξηγε η Ελνη Ννα, «αντιστοιχε και να πρβατο επ σφαγ. Κποιος που με τις αδυναμες του επιτρπει στον αντπαλο του να τον χτυπσει χωρς να προβλει αντσταση». Αν δεν θλετε να εστε θμα, δεν χετε παρ να το δεξετε με τη συμπεριφορ σας, βζοντας τον θτη στη θση του.

Η ΚΑΚΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
Αλθεια. λλοτε εν αγνοα τους με τη θληση τους γιατ εξυπηρετε τα συμφροντα τους. Η κακα χει σχδιο, κουτοπονηρι, κρδη και εξυπνδα. Εναι αδνατον να μπετε στο μυαλ ενς κακο. ,τι σε εσς φανεται ασμαντο για εκενον εναι πλο για να κατακτσει αυτ που θλει. «Η αλθεια εναι», υποστηρζει η Ελνη Ννα, «τι η κακα εναι εκολη λση. Δεν χρειζεται κπο, προσπθεια και δουλει».

Η ΚΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟΣΥΝΗ
Αλθεια και ψμα. Δεν λμε τι εναι αδνατον (υπρχουν και οι γιοι σε αυτ τη ζω), αλλ νας κακς δεν μπορε να γνει αυτματα καλς ανακαλπτοντας το πραγματικ νημα της παρξης (εκτς και αν χει βρει καννα καινοργιο φρμακο...)
«Η κακα», εξηγε η Ελνη Ννα, «εναι τρπος ζως. Πργμα που σημανει τι για να επιστρψει κανες στην καλοσνη πρπει να επανεκπαιδευτε σε λλες συνθειες». Εκε δηλαδ που εχε μθει να αντιδρει πετντας τα «καρφι» πρπει να λειτουργε αναζητντας τις αιτες της συμπεριφορς του για να την καταπολεμσει. Δσκολο αλλ χι αδνατο (λμε τρα...). Με κτι ττοια λλωστε βγκε και η φμη του κακο λκου...

ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ
Αλθεια. Αν πιστεετε τι η αγπη σας μπορε να αλλξει ναν κακ, θα ανακαλψετε τι δεν εναι αρκετ. Αν λοιπν η φλη σας φρεται σαν κακομαθημνο παιδ στους λλους, θα το κνει και με εσς. Χρειζεται απλ το σωστ timing να βγει ο κακς εαυτς της. Μην ελπζετε σε προνομιακ μεταχεριση. Το μνο που μπορε να τη βλει στη θση της εναι νας ξιος αντπαλος. νας καλς με κακς προθσεις γι' αυτος που χουν κακος σκοπος.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ
Στη δουλει
Πς θα την καταλβετε: χει τις απαντσεις για λα, γλεφει χωρς τψεις τον διευθυντ, δεν χει ενδοιασμ να «καρφσει», κλβει ιδες και τις παρουσιζει για δικς της.

Αντιμετπιση: Μην της αφσετε περιθρια να καταλβει τις αδυναμες σας. Καλτερη λση εναι η απσταση και η σιγ ιχθος. Αν σας επιτεθε, χτυπστε εκε που πονει: στην εικνα του καλο παιδιο που προσπαθε να περσει. Στον ρωτα

Στο γμο
Πς θα τον καταλβετε:
Τα ξρει λα, δεν χνει ευκαιρα να σας υπενθυμσει πσο αντερος εναι και χρησιμοποιε τους λλους σαν σφουγγαρπανα.

Αντιμετπιση: Χωρστε τον επειγντως, θα σας κνει τη ζω κλαση. Αν νομζετε τι θα τον αλλξετε, θα το πληρσετε με να διαζγιο.

Στη φιλα
Πς θα την καταλβετε:
χει την τλεια ζω (τρπος του λγειν) και αυτ της δνει το λλοθι να σας βρσκει μεον. Πντα κτι της βρομει. Μιλει σαν να χει προγνους βασιλιδες. Μερικς φορς γνεται επικνδυνη (αφο μαθανει πρτη απ λες τα σκνδαλα της παρας).

Αντιμετπιση: Προσπαθστε να περσετε απαρατρητη για να μην σας, σας ταλαιπωρσει. Μθετε πρτη πσα ρμματα χει η γονα της για να εστε ξιος αντπαλος...

Στην οικογνεια
Πς θα την καταλβετε: Κυκλοφορε σε οικογενειακς συγκεντρσεις (γμους βαφτσια...) και χει ναν κακ λγο να πει για λους και λα. Φγετε με ελαφρ πηδηματκια.

Αντιμετπιση: Αν σας πισει στο στμα της (και στα χρια της), μετρστε ης δυνμεις σας: αν νομζετε τι μπορετε να τα βλετε με λη την οικογνεια, πετε τα ξω απ τα δντια, διαφορετικ περιμνετε να τελεισει το τροπριο.  


3 -

mnk (29.01.2008)
.

....
" ' ."


kokona (29.01.2008)
!!


margo (29.01.2008)
" "

.. .
.. .

blogcasperBlog
blogs.musicheaven.gr/casper
Tags

!


...


...
...


Blogs

LinksMusicHeaven.gr, Hosting interTEN