αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
27 Μαΐου 2010, 01:21
ΜΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ. ΜΑ ΓΙΑΤΙ;


 

 

 Φίλες, φίλοι,

Η θλίψη είναι μια έκφραση του ανθρώπου, όταν παράδειγμα του συμβαίνει κάτι κακό.. και έχει διαβαθμίσεις. Πότε είναι έντονη, πότε ήπια και σε πολύ κακές καταστάσεις γίνεται απελπισία. Αυτό τον καιρό είναι διάχυτη και έχει καταλάβει τους περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες. Και τι δεν κάνουν οι κυβερνώντες για να μας παρουσιάσουν την αναγκαιότητα των μέτρων τους. Μέτρα που δεν μας τα είχανε πει προεκλογικά, όταν μες την τρελή χαρά ο σημερινός κυβερνήτης έλεγε με σιγουριά "λεπτά υπάρχουν", για να πει στους Έλληνες στην ουσία, πως παίρνοντας την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια του, θα μοίραζε πολύ χρήμα... και η Ελλάδα μας θα  γέμιζε γελαστά πρόσωπα.

Γιατί τι θέλει ο μέσος Έλληνας; -οι πλούσιοι δεν σκοτίζονται για τέτοια-, να μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, να μορφώνουν τα παιδιά τους και να μην τους λείπουν τα ανθρωπίνως απαραίτητα. Να μπορούν να δημιουργούν επιχειρήσεις και να τις μεγαλώνουν και να δίνουν εργασία και σε άλλους. Να μπορούν να παντρεύονται και να κάνουν τα παιδιά τους. Να μπορούν άνετα να πάνε σε ένα γάμο το δωράκι τους, στις γιορτές επίσης, να πηγαίνουν μερικές φορές το χρόνο να φάνε σε κάποιο καλό φαγάδικο, να πηγαίνουν μια εκδρομή, να μπορούν να ντύνονται και να πληρώνουν  τους λογαριασμούς τους, τα δάνεια για τις κάρτες και το σπίτι τους και πολλά άλλα. Αυτά πολλοί Έλληνες τα είχαμε και μάλον γρήγορα δεν θα τα έχουμε πολλά από αυτά, ιδιαίτερα δεν πρόκειται να τα έχει ο οποιοσδήποτε που μμπήκε τελευταία στην εργασιακή διαδικασία. 

Και αυτά απότομα και ξαφνικά μας κόβονται, μπήκαμε σχεδόν όλοι στο καβούκι μας, λες και η βάσκανος μοίρα μας ζήλεψε ως Λαό _την μεγάλη πλειοψηφία, γιατί φτωχοί και πολύ φτωχοί πάντα υπήρχαν, που όμως κάποιοι από αυτούς είχαν ελπίδα στο όνειρο, δηλαδή να απαλλαγούν κάποια στιγμή από την φτώχια, όπως έχει συμβεί με πολλούς που ξέρουμε και που όλοι μας έχουμε μέσα στον κύκλο μας- μας ζήλεψε ως Λαό λοιπόν και με μιας μας έριξε όλους σχεδόν- και αν δεν έριξε μερικούς άμεσα, η σειρά τους θα έρθει, ζήτημα χρόνου είναι- στα τάρταρα της δυστυχίας.

Και μην μου πείτε πως δεν είναι έτσι. Εγώ παντού, στους δρόμους , στις συγκεντρώσεις, στις εκκλησίες, στις εργασίες που πεθαίνουν , στο γυαλί και λοιπά, βλέπω φάτσες γεμάτες πίκρα, ανθρώπους που τραβάνε την ρουφηξιά από το τσιγάρο τους πολύ σιγανά, μην και τους τελειώσει και μετά θα θέλουν άλλα 20 λεπτά για το επόμενο. Ένα τσιγάρο φίλοι, φίλες μου 70 ηρωικές δραχμές, 50 σουβλάκια της νιότης μου, ΝΑΙ ΤΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟΤΕ και τόσο περίπου ήταν το μεροκάματο, που με αυτό ζούσε οικογένεια. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αλήθεια, τι πρόοδος έχει γίνει από τότε μέχρι τώρα; Αβασάνιστα απαντώ, σχεδόν καμιά. Όλων των αγαθών οι τιμές πολλαπλασιάστηκαν 250,300, 400 φορές πάνω και ακόμα πιο πάνω. 700 Ευρώ σημερινά είναι δυστυχώς μικρότερης αξίας από το μηνιάτικο των 2000 δρχ. του τότε.

Και βγαίνουν οι πολιτικοί και μιλούν για επιτυχίες , για ανάπτυξη, και δεν ντρέπονται  να μιλάνε για πρόοδο και λοιπά. Μάλιστα προχθές ο "ταλαίπωρος υπό την ένοια της δύσκολης θέσης που βρίσκεται" πρωθυπουργός μας, του ξέφυγε και είπε σε μια συνέντευξή του στα αγγλικά, πως τα τελευταία 5-6 έτη είχαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη.. και δεν ξέρω αν κατάλαβε τι είπε.

Αν έχεις μεγάλη ανάπτυξη  αγαπητέ πρωθυπουργέ μου, φωνάζεις το Διεθνές νομισματικό ταμείο να κάνει κουμάντο; Δανείζεσαι με υψηλότατο επιτόκιο; Κόβεις μισθούς και συντάξεις; Απολύεις χιλιάδες εργαζόμενους  και τους ρίχνεις στην μαύρη απελπισία;  Γεμίζεις  τις καρδιές των Ελλήνων και Ελληνίδων με ένα σωρό προβλήματα; Τους απειλείς να τους πάρεις το σπίτι;- οι πιο πολλοί το απέκτησαν με χίλιες δυο θυσίες-. Και ζητάς χαρτιά-τεκμήρια για 15 χρόνια;  Ζητάς από όλους μας να πληρώνουμε την βενζίνα , όσο περίπου το λάδι γιατί γνωρίζεις πως χωρίς αυτοκίνητο είμαστε πεθαμένοι; Ε. ΌΧΙ.. δεν έχουμε Ο ΠΙΟ ΑΝΙΔΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, δεν θα έπαιρνε τέτοια μέτρα. Θα κοίταζε να βρει τρόπους να υπάρχει δουλειά για όλους. Ξέρεις πόσες χιλιάδες Ελληνόπουλα έφυγαν και φεύγουν μετανάστες  και φυσικά χάνονται για την Ελλάδα, αφού εδώ δεν έχουν καμιά προοπτική;

Αλήθεια ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;, ανθρώπινο δυναμικό για να αναλάβει κάποιες εργασίες, άμα ανανήψει η χώρα σύμφωνα με τις προοπτικές που έχεις χαράξει;

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ κυβερνώντες λάβετε μέτρα, που να φέρουν την άνοιξη στην χώρα, να σταματήσει η αιμορραγία της φυγής, να έρθει το χαμόγελο στα χείλη μας.

Αφαιρέστε από τα κανάλια το δικαίωμα (λόγω τον πράξεών σας) να μας τρομοκρατούν, λαβαίνοντας έστω και ένα ελπιδοφόρο μέτρο. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν πότε θα πετάξετε τις τανάλιες σας , μήπως και τους μείνει και κανένα δόντι... γιατί με την φόρα που πήρατε τίποτα δεν θα αφήσετε.

Μη σπεύσετε να με κατηγορήσετε πως σας αντιμάχομαι πολιτικά. ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ λέει: Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν... Δεν σας προσβάλω. Εννοώ πως όλοι οι πολιτικοί είστε ίδιοι. Όλοι έχετε τις ομάδες σας, όλοι έχετε τους κομματάρχες σας που πάντα κάνουν τις δουλειές τους. Όλοι σας έχετε παιδιά με εργασία -λέτε πως τα δικά σας είναι εξυπνότερα από τα δικά μας; Ε. ΟΧΙ!-. Όλοι σας πάτε στις δεξιώσεις, όλοι σας έχετε κοινωνική θέση και χίλια δυο. Και σας βεβαιώνω πως η νοημοσύνη σας δεν είναι και η υψηλότερη. Μέσα στο Λαό υπάρχουν πολλά άτομα... ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Και για να κλείσω...  Από αύριο κιόλας, αρχίστε, έστω και πλασματικά στην αρχή, να χρυσώνετε το χάπι, βάλτε λίγη ζαχαρίτσα στα μέτρα σας... που ποτέ δεν είναι ίδια για την επόμενη μέρα. Βάλτε τους υπαλλήλους που στη περίσταση είναι και τυχεροί, έστω και αν τους κόψατε μισθούς και επιδόματα να εργαστούν σκληρά...και όχι να σκέπτεστε να μισθώσετε ιδιωτικές εταιρείες για να κάνουν τις δουλειές που αυτοί πρέπει να κάνουν ... και αφήστε τις απειλές και όλα αυτά τα καθημερινά που σκαρφίζονται κάποια άρρωστα κομπλεξικά όργανα... και είναι πάμπολλα. Και γρήγορα-γρήγορα ανοίξτε εργασίες γιατί οι άνεργοι είναι μεγάλη πληγή, είναι απελπισμένοι... και η απελπισία τους παρασέρνει όλο το Έθνος. Πιστεύω πως σας τα είπα καλά. ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ¨ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά δεν μπορούν, ίσως και φοβούνται και δεν ξέρω τι άλλο τους συμβαίνει.

ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ μετά από 9 μήνες διακυβέρνησης; Όχι, ελάχιστοι σας μένουν. Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει που μας πετάξατε στα σαγόνια του Δ.Ν.Τ, ούτε που μας ξευτιλίσατε στα μάτια των υποτιθέμενων Ευρωπαίων φίλων μας, που κερδίζουν χρήματα από τον δανεισμό μας.. Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει για τον τρόμο που έχετε σπείρει και πολλά -πολλά άλλα... για να τελειώσω.. Η Αθήνα λοιπόν και κοντά σε αυτήν όλη η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στην θλίψη, στην απελπισία, στο μαρασμό. Χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, χιλιάδες οι άνεργοι, άδεια τα μαγαζιά, οι οικοδομές σταμάτησαν, οι αγοροπωλησίες το ίδιο. Και το κράτος χάνει εκατομμύρια Ευρώ , και βέβαια δεν θα μπορέσει να έχει και έσοδα. ΟΙ εναπομείναντες εργαζόμενοι, περιμένουν να τους επισκευθεί η ανεργία, η χρεωκοπία, η απελπισία και κάπου στο βάθος το χάσιμο του σπιτιού τους ή και η φυλακή. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;  Κάποια από τα μέτρα δεν μπορώ να μην τα θεωρήσω αναγκαία. ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ στους έχοντες και κατέχοντες, στους ενσυνείδητους παραβάτες- γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν παράδειγμα να πληρώσουν, γιατί δεν έχουν ή γιατί καταστράφηκαν-. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος λοιπόν.

Όσον αφορά εμάς τον Λαό..

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ προσπαθήστε να αισιοδοξήσετε, να γελάσετε... γιατί η πόρτα του τρελοκομείου είναι ανοιχτή για όλους μας. Όπως και το έμφραγμα για κάποιους από εμάς επίσης μας περιμένει στην γωνία. Τέλος εύχομαι ότι γράφω, χωρίς φόβο και πάθος- να τα διαβάσουν οι κυβερνώντες, μπας και κάτι καλό αποφασίσουν. Και τους συνιστώ, λιγότερη τηλεόραση, έχει αρχίσει να τους φοβάται το μάτι μας.

adreo 

 

 

 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Oraclas (27.05.2010)
Ίσως το καλύτερο κείμενο που έχω διαβάσει από το blog σας. Ανθρώπινο, συμπονετικό και δυστυχώς αληθινό.

Εργάζομαι την τελευταία δεκαετία, αλλά είμαι εγκάθετος σχετικά με τα χρήματα που έπαιρνα και παίρνω. Τότε μου έφταναν και ήταν πολύ λίγα, τώρα δεν μου φτάνουν.

Οι παρατηρήσεις μου:
1. Η κυβέρνηση δεν έχει χρώμα. Ναι, γουρούνια είναι χωρίς πρόσωπο, αλλά όπως και να έχει εμείς πάντα είμαστε οι ζημιωμένοι - Ο Λαός. Ακόμα και τα 'κόκκινα' παιδιά, μόνο στα λόγια μιλούν για τον Λαό. Οι τσέπες τους, μόνο αριστερές δεν είναι.
2. Η Ελλάδα είναι θλιμμένη χώρα, όχι η Αθήνα.
3. Πρώτοι φεύγουν οι μετανάστες. Αυτοί που είχαν μάθει να εργάζονται οικογενειακώς, αυτοί που έχτισαν περιουσίες στον τόπο τους.
Το χειρότερο δε που άκουσα, είναι ότι οι μειώσεις μισθών θα επιφέρουν στην Ελλάδα φτωχά εργατικα - φθηνές πρώτες ύλες - καλύτερες τιμές - οπότε όλοι θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα (κάτι σαν την Κίνα στο παγκόσμιο στερέωμα).
4. Η ανάπτυξη θα έρθει από την αποκέντρωση. Χρόνια το μαθαίναμε στο σχολείο, ποτέ όμως δεν έγινε.
5. Μάθαμε στους πολέμους, ώστε 100.000 στρατός να μας φαίνεται λίγος να υπερασπίσει την χώρα μας. Ένας στους εκατό είναι στρατιωτικός. Αυτή η αναλογία είναι πολλή μικρότερη σε άλλες χώρες.
6. Το δημόσιο δεν είναι το χειρότερο πλήγμα, αλλά πρέπει από κάπου να αρχίσουμε. Αφού το σύστημα δεν αγγίζει τους πολιτικούς, πρέπει να μειώσει αυτούς που δεν προσφέρουν. 700 χιλιάδες δημόσιοι και εγώ δεν ξέρω πόσοι συμβασιούχοι και όταν πάμε σε μία δημόσια υπηρεσία μας φέρονται σαν ζώα.


Σχόλιο από adreo (27.05.2010)
αγαπητέ oraclas,
σε ευχαριστώ που έγραψες κάποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενά μου, αλλά και που σου άρεσαν τα όσα εκθέτω και πρόσθεσες και τις απόψεις σου.
Αυτό τον καιρό είμαι στις μαύρες μου, που λέτε εσείς οι νέοι. Όχι τόσο για μένα, αλλά για τα παιδιά μου και τους υπόλοιπους νέους ανθρώπους, που μπορεί κάποια στιγμή να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Και τις συνέπειες προηγουμένων μεταναστεύσεων τις γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας.
Σήμερα διάβασα σε κάποιο site ένα αρθρο κάποιου ψυχιάτρου.
Κατά περίεργο τρόπο επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου για τον κυβερνήτη.. Πως θα πάμε, αν όχι όλοι, οι περσσότεροι στους ψυχίατρους, με την συμπεριφορά των ανθρώπων που μας κυβερνούν, των εκάστοτε, για να μην παρεξηγηθώ από κάποιους Ηρακλειδείς του στέματος του Πασόκ, που όσο πάνε εξαφανίζονται, όπως έχουν εξαφανιστεί από την επαφή τους με τον Λαό που θα έπερεπε να έχουν οι βουλευτές, γιατί φοβούνται μην τους δείρουν. Και τι να πουν άλλωστε; Και το κακό θα είναι πως το ξύλο θα το φάνε αυτοί που δεν κατέχουν κάποιο ειδικό πόστο στην κυβέρνηση. Ομως λυπάμαι και τον ταλαίπωρο, κάποτε σοβαρό Λοβέρδο, που κάθε μέρα λέει και ξελέει, ανάλογα με το τι του υπαγορεύουν οι "δυνάστες" του περήφανου Ελληνικού Λαού, Δ.Ν.Τ. και Μέρχελ και σία, ανάμεσα σε αυτούς και μερικοί για τους οποίους η Ελλάδα έβαλε πλάτη και μπήκαν στν Ε.ΕΝΩΣΗ.
Οι εμπλεκόμενοι στο δράμα μας, Κυβέρνηση και βουλευτές,μόνο στον εαυτό τους μπορούν να πουν: "Βρεεεε πάρε την αποζημείωση, διώρισε κανένα κολλητό σου... και άστους να κουρεύονται. Κάποια ψέματα θα βρω να τους πω για να τους πάρω πάλιτον ψήφο. Εξάλλου ο ΛΑΟΣ δεν έχι μνήμη". Αυτά τα παλληκάρια , μέτριας νοημοσύνης, που τόσο βάναυσα μας προσβάλλουν (δυο λάμδα για να τονίσω το συνεχώς) καταφέρνουν φίλε μου κάθε φορά να μας κυβερνούν. Αυτοί που δεν ξέρουν απλή αριθμητική. Ούτε να μπορούν να γράφουν σε ένα τεφτέρι τα ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ, κέρδος-ζημιά.
Αυτό που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε απλοϊκός άνθρωπος. Άστα μπλέξαμε άσχημα, χωρις να φταίμε φίλε μου. ΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, βουτηγμένους στην ψευτιά και σε παράνομες, εξευτελιστικές αποφάσεις για τον Λαό. ΠΟΥ στην ουσία "κλέβουν" τους μισθούς, τις συντάξεις τα μεροκάματα του Λαού, που αφειδώς ανέβαζαν με τις τιμαριθμικές τους αναπροσαρμωγές, τις χαριστικές τους πράξεις, για να τους έχουν όμηρους,που δημιούργησαν 10 τουλάχιστον κατηγορίες Ελλήνων.
ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και κανένα κόμμα, ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ. Αυτό το τονίζω, για να μην βιαστούν μερικοί να βγάλουν άποψη.
Σταματώ, γιατί μπορεί να γράφω, με όσα βλέπω, γνωρίζω και μαθαίνω, εκατοντάδες σελίδες. ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ πολύ, μα πάρα πολύ, πως το παράδειγμα της Αργεντινής είναι επί θύραις. Ζήτημα πολύ λίγου χρόνου.
γεια σου.


Σχόλιο από Hastaroth (27.05.2010)
Εν Ελλάδι "δουλεύεται" πολύ το παράδειγμα τής Αργεντινής,που απέτυχε γιατί οι ίδιοι οι Αργεντινοί δέν θέλησαν να απεμπολήσουν το σοσιαλκρατικιστικό οικονομικό μοντέλο τους και αποσιωπάται τελείως το παράδειγμα τής Τουρκίας,που και αυτή είχε μέχρι πέρυσι "ειδύλλιο" μέ τό ΔΝΤ,αλλά πλέον δέν έχει γιατί ακολύθησε τίς συνταγές του και πέτυχε και τώρα δέν το χρειάζεται.

Ποιά ήταν ή "συνταγή" τού ΔΝΤ πρός τήν Τουρκία;Η ίδια μ'αυτήν που έδωσε σ'εμάς."Μειώστε τον δημόσιο τομέα και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ αναπτύξτε και ενισχύστε τον ιδιωτικό.Απολύστε πλεονάζοντα κόσμο από τον δημόσιο τομέα και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ δώστε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθή γιά να δημιουργήση νέες θέσεις εργασίας και να απορροφήση τον κόσμο που θά διώξετε από τον δημόσιο τομέα".

Και οι Τούρκοι το έπραξαν:μείωσαν τούς φορολογικούς συντελεστές στό 15%,ώστε να μήν υπάρχη κίνητρο γιά φοροδιαφυγή (πληροφοριακά,στίς λοιπές Βαλκανικές χώρες κυμαίνεται από 10-16%.Μόνο στην Ελλαδίτσα τείνει να φτάση το 45%,ή αλλιώς σχεδόν τά μισά κέρδη τών επιχειρήσεων,τά μισά εισοδήματα τού κόσμου,πάνε στό κράτος.Ποιός θα ανοίξη επιχείρηση με "συνεταίρο" τό κράτος,ποιός θά βάλη "συνδιαχειριστή" στην τσέπη του το κράτος,ποιός ξένος θα επενδύση στην Ελλάδα γιά να τού παίρνη τά μισά κέρδη του το κράτος;Αλλά εδώ φοβόμαστε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές διότι οι αριστεράρηδες θά μάς κατηγορήσουν ότι χαρίζουμε λεφτά στήν "πλουτοκρατία"...).

Οι Τούρκοι τό έπραξαν:έκαναν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων,απελευθερώνοντας έτσι οικονομικούς πόρους για τήν ενίσχυση τού ιδιωτικού τομέα (επιδοτήσεις γιά νέους επιχειρηματίες και γιά δημιουργίες νέων θέσεων εργασίας).Στην Ελλαδίτσα,ιδρώσαμε να ξεφορτωθούμε μιά ζημιογόνο Ολυμπιακή εν μέσω αριστεράρικων ιαχών "ξεπουλάνε την Ελλάδα στους ιδιώτες" (στην πραγματικότητα "ιδιώτες"-δηλαδή idiots- είναι οι εν λόγω αριστεράρηδες...).

Οι Τούρκοι τό έπραξαν:έδωσαν έμφαση στην ανάπτυξη τού τουρισμού τους.Στην Ελλαδίτσα,διώχνουμε τά κρουαζιερόπλοια με τους ξένους τουρίστες,ζητάμε τιμές βασιλικής σουίτας γιά δωματιάκια 4χ4,κλείνουμε τά μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους και συχνά-πυκνά αναγκάζουμε τον κόσμο να κάνη ποδαρόδρομο γιατί "απεργάμε" και δέν "κυκλοφοράμε" τά τρόλεϋ,τά λεωφορεία και τά τραίνα μας,γιατί "απεργάμε" και δένουμε τά καράβια μας στά λιμάνια -ιδίως καλοκαιριάτικα- και αφήνουμε τά αεροπλάνα στίς πίστες τών αεροδρομίων-επίσης καλοκαιριάτικα.

Και οι μαθητευόμενοι "μάγοι" τής οικονομίας μας ενεργούν σάν τον playboy που είναι βουτηγμένος στά χρέη κι'όταν οι δανειστές του τού λένε να συμμαζέψη τά έξοδά του,αυτός αντί να μειώση τίς διασκεδάσεις του και τίς κραιπάλες του,μειώνει τό φαγητό του κι'έτσι όλο και αδυνατίζει και αδυνατίζει-αλλά δέν σταματά να πηγαίνη στά "μπουζούκια",γιατί τώρα που έκοψε το φαγητό,τού μένουν λεφτά να πληρώση και τούς δανειστές του και τά γαρύφαλλα στήν "τραγουδιάρα"..........


Σχόλιο από adreo (27.05.2010)
Αγαπητέ κύριε
συμφωνώ με όσα γράφετε. Για την Τουρκία αναφέρθηκα στο προηγούμενο άρθρο μου. Και δεν γνωρίζω λεπτομέριες για το τι έκανε και ξέφυγε από τα σαγόνια του καρχαρία (Δ.Ν.Τ.).
Όμως από ότι ξέρω παρ' ότι κατ' εμέ δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τα οικονομικά των δυο χωρών, έχουν κυβερνήτες που είναι πολύ καλύτεροι από τους δικούς μας. Πάντως, άλλο να έχεις 1000 ευρώ και να σου παίρνουν τα μισά και άλλο να έχεις εκατό και να σου παίρνουν 20. Δεν ξέρω πόσο παίρνει ένας Τούρκος εργαζόμενος π.χ. στο Κράτος , αλλά δεν πιστεύω να παίρνει πάνω από 100-150 ευρώ (βέβαια πιστεύω πως έχουν και χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους). Αντιλαμβάνεστε, ένας Έλληνας αν παίρνει 800 και του κόβουν 300 παράδειγμα γιατί πάλι δεν ξέρω πόσα τους κόβουν (εγώ δεν είμαι Δημόσιος Υπάλληλος) και πληρώνει ακριβά τα πάντα , είναι σε χειρότερη μοίρα από τον τούρκο. Παρ' όλα αυτά , που δεν τα κατέχω και τόσο, εσύ είσαι με το Δ.Ν.Τ και τον κύριο Γιώργο και τους υπόλοιπους , που ακόμα δεν άχουν καταλήξει τι θέλουν από τον Λαό μας; Είσαι με αυτούς που με την φόρα που πήραν θα μας πάρουν και τα σώβρακα; Είσαι με αυτούς που χτυπούν ανελέητα, χήρες, ορφανά, συνταξιούχους, εργαζόμενους, κάθε μισοζώντανο πολίτη, και εκτοξεύουν τη ανεργία σε τεράστια ύψη; Είσαι με αυτούς που αναγκάζουν τα Ελληνόπουλα να ξενητεύονται και να αφανίζεται το Έθνος; Είσαι με τους μαθητευόμενους μάγους που τίποτα δεν μαθαίνουν;
Πήραν κανένα μέτρο , επειγόντως να υπάρξει ανάπτυξη, να υπάρξουν δουλειές; και λοιπά.Μόνο να κόβουν ξέρουν. Βέβαια υπάρχει το μεγάλο αγκάθι του χρέους.. Ας βρούν πιο ήπιους τρόπους, Πρέπει να πεθάνουμε από την πείνα;΄να μας κόψουν το ρεύμα και λοιπά; Πως οι χιλιάδες άνεργοι θα τους πληρώσουν ακόμα και αν χρωστούν ανεξόφλητα χρέη; που μάλιστα δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν και όταν έβγαζαν κάποια χρήματα;
Και εγώ λέω από που θα βρουν χρήματα, πως θα εισπράξουν φόρους; πως αφού αφανίζουν τα πάντα; Χιλιάδες ερωτήματα.
ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ όλες οι κρατικές και σχεδόν πάντα ζημειωγόνες επιχειρήσεις. Όμως να διασφαλισθούν από εργασία παραγωγική οι εργαζόμενοί τους. Όμως αν δεν μειωθεί όπως λες και εσύ η φορολογία, ποιος θα ανοίξει δουλειες; ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΩ. Καταλήγω πως αυτό που μας συμβαίνει, είναι απόροια του ανεξέλεγκτου πλούτου χιλιάδων αδηφάγων συμπατριωτών μας που νομίζουν πως θα ζήσουν 2000 χρόνια, ανικανότητας όλων των κυβερνήσεων από την χούντα και μετά δυστυχώς, πληρώνουμε Το Τσοβόλα δόστα όλα, τον πληθωρισμό που προέκυψε από τις αλόγιστες παροχές στους δημοσίους υπαλλήλους κυρίως (ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ η καταστροφή της οικονομίας μας ), από την αναξιοκρατία στο δημόσιο και όχι μόνο, και χίλια δυο. Η θεραπεία; δεν ξέρω ποια είναι. Πάντως ούτε το Δ.Ν.Τ , ούτε οι ευρωπαίοι φίλοι μας που κερδίζουν από την κατάντια μας δανείζοντάς μας με δανεικά που παίρνουν με πολύ μικρό επιτόκιο γι' αυτούς και μεγάλο για μας. Γι' αυτό μίλησα για την Αργεντινή. Αλοιώς ας πάει στην Άγκυρα ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδο και λοιπούς να κάτσουν στο θρανίο να πάρουν μαθήματα.
Αλλά θα αργήσουν και δεν θα προλάβουν να εφαρμόσουν οτιδήποτε. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, μείωση φορολογίας, εγύηση από το κράτος των επενδύσεων, μείωση υπηρεσιών από όλους και καύσιμα με το δελτίο. Ακόμα άμεση εκμετάλευση του ορυκτού μας πλούτου και των πετρελαίων που έχουμε, πώληση της κρατικής περιουσίας που δεν αποδίδει τίποτα, και τι άλλα να αραδιάσω;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΩ είναι πως οι φτωχότεροι Έλληνες δεν αντέχουν τα μέτρα, οι ανεργοι Έλληνες δεν αντέχουν την πείνα... και ότι καλό μπορούν να του προτείνουν Έλληνες οικονομολόγοι που ενδιαφέρονται για την επιβίωση του Κράτους μας, να τα εφαρμόσει τάχιστα. Αλλοιώς η ελπίδα δεν πρόκειται να αναγεννηθεί. Αυτά. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ. ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΚΗΣΑ, αν έχεις καλά προϊόντα και χαμηλές τιμές πουλάς, αν όχι πεθαίνεις.
Παράδειγμα εγώ πάντα θα παίρνω την φθηνότερη βενζίνα, όπως και πολλοί άλλοι και τα πρατήρια αυτά θα κλείσουν τελευταία, ενώ αυτός που πουλά 1.60 και βάλε έχει υπογράψει την καταδίκη του. Επίσης να μειώσουμε όλοι μας τις απαιτήσεις μας, τα σούπερ Μάρκετ να πουλούν όπως στην Ευρώπη και πολλά-πολλά άλλα.
ΟΙ πολύ πλούσιοι να κάνουν ένα ταμείο για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το είχα προτείνει πριν δυο χρόνια σε κάποιο άρθρο μου τότε, και να που ήρθε η στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει. Ακούω πως θα προσπαθήσει και η Εκκλησία να βοηθήσει. Περιμένω να δω, αν και από χρόνια κάτι κάνει (συσσίτια για φτωχούς, ανεξαρτήτου θρησκείας.)
Αυτά
adreo


Σχόλιο από Hastaroth (28.05.2010)
Αν διαβάσετε προσεκτικά τό σχόλιό μου,θα δήτε ότι δέν είμαι μέ αυτούς που μάς παίρνουν τά σώβρακα κλπ κλπ.Ειδικά δέ,η τελευταία παράγραφος τού σχολίου μου είναι απόλυτα σαφής.

Δέν ζήτησε το ΔΝΤ από την κυβέρνηση νά "γονατίση" τόν κόσμο.Η κυβέρνηση πρότεινε στό ΔΝΤ αυτά τά μέτρα.Καί οι περισσότεροι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές λένε ότι τά μέτρα αυτά κινούνται σέ λάθος κατεύθυνση.

Αυτό είναι που δέν έμαθαν οι μαθητευόμενοι μάγοι που μάς κυβερνούν.Οτι το να μειώνης μισθούς αυξάνοντας ταυτόχρονα την φορολογία οδηγεί σέ ύφεση,όχι σέ ανάπτυξη.

Λένε βέβαια ότι θα κάνουν ιδιωτικοποιήσεις.Δέν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος γι'αυτό.Πόσα χρόνια χρειάστηκαν γιά να "ξεφορτωθή" τό κράτος την Ολυμπιακή;Νομίζετε ότι ευκολώτερα και ταχύτερα θά "ξεφορτωθή" την ΕΥΔΑΠ,τόν ΟΣΕ και τίς λοιπές ΔΕΚΟ;Εγώ δέν το πιστεύω.Θά ξεσηκωθούν όλοι οι συνδικαλιστάδες αυτών τών δημόσιων επιχειρήσεων,θά μάς ταλαιπωρούν καθημερινά μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Οικονομολόγος λέτε ότι δέν είστε,αλλά ώς έμπορος-που λέτε ότι υπήρξατε-θά αντιλαμβάνεστε προφανώς τί εννοώ.


Σχόλιο από adreo (28.05.2010)
Συμφωνώ,
είχα γράψει στην αρχή του σχολίου μου, με αυτά που έγραψες.
Απλά κάπου το νόημα σε κάποια που έγραψες δεν πέρασε σε μένα με σαφήνεια. Το ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ χωρίς φόβο και πάθος, με ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι από μέρους των ανικάνων που μας κυβερνούν κάθε φορά, το τονίζω αυτό για να μη νομίζουν κάποιοι ότι είναι δυνατόν να υποστηρίξω τα γενόμενα από τους προηγούμενους, είναι πάνω-κάτω το ίδιο, ίσως με διαφορετικές λέξεις.
Η διαφορά των σημερινών μάγων, είναι στο ότι στο θέμα της οικονομικής τρομοκρατίας, οι νυν παίρνουν Οσκαρ. Όπως έπαιρναν παλιότερα σε άλλα θέματα. Και πιστεύω πως η κάκιστη ψυχολογία του ΛΑΟΥ, παίζει τον πρώτο ρόλο στην παρούσα κατάσταση. Αν δεν απατώμαι κάποιος θεωρητικός του κομμουνισμού- μου διαφεύγει το όνομά του- είχε πει πως "αν θέλεις να καταλάβεις εύκολα έναν Λαό, (δηλαδή να του μπεις στο σβέρκο) δεν έχεις παρά να πριονίσεις τις οικονομικές κολώνες ". Και δυστυχώς ενσυνείδητα ή ασυνείδητα, δεν μπορώ να το ξέρω , αυτή η κυβέρνηση δουλεύει πολύ καλά, εν ονόματι της σωτηρίας της Πατρίδος (λένε), με τους δικτάκτορες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. από πάνω της.
Κατά περίεργο τρόπο δεν ακούγονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, για πρώτη φορά ίσως. Ούτε οι αριστεροί δεν βλέπω να αναφέρονται σε αυτες.
Δεν ξέρω, μα κάτι μου λέει πως οι εξελίξεις σύντομα, από ένστικτο το λέω, θα είναι ραγδαίες. Εύχομαι ο Θεός της Ελλάδος να βοηθήσει. Πριν από λίγο η TV έδειξε την πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ, που αναφέρεται σε νέα σκληρά μέτρα. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ πως δεν αντέχει ο ΛΑΟΣ όλη αυτή την λαίλαπα της καταστροφής. Τι θα κάνουν οι κυβερνώντες άμα 2-3 εκατομμύρια πεινασμένοι κατασκηνώσουν έξω από την Βουλή; Το σκέφτονται αυτό;
Αυτά αγαπητέ μου φίλε.
ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ "πολυβολούμε" με τα γραφόμενά μας, αλλά επί του παρόντος τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους δεν καταλαβαίνουν από αυτά.
Μήπως και τα διαβάζουν;
Αυτοί ζουν στον δικό τους πλασματικό κόσμο... και εγώ τους βλέπω μαζί με ορισμένους δημοσιογραφίσκους να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Μπορεί και να νομίζω. ΟΜΩΣ Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, είναι ότι χειρότερο.
Γεια σου
adreoΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης