αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
15 Ιανουαρίου 2011, 22:42
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ; ΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ!


Φίλοι, φίλες,

από ότι βλέπετε έχω βάλει στο μυαλό μου μια σπουδαία λέξη για τον κάθε άνθρωπο, την ΕΛΠΙΔΑ. Μια λέξη που πολλές φορές μας κρατάει στην ζωή, μας δίνει αισιοδοξία για να προχωράμε στη ζωή, αρκεί βέβαια να μην μας κοιμίσει, γιατί τότε ο κίνδυνος να βρεθούμε σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από ότι διερχόμαστε κάποιες στιγμές στην ζωή μας, γίνεται μεγαλύτερος.

Σε αυτή όμως την συγκυρία που βρισκόμαστε, η Ελπίδα, η βαρύτερη λέξη για τον άνθρωπο, έχει πεθάνει. Μας την πέθαναν οι αθεόφοβοι πολιτικοί, ιδιαίτερα οι νέοι κυβερνήτες που το καράβι που λέγεται Ελλάδα το οδηγούν πάνω στα βράχια. Και ο μεγάλος κυβερνήτης δυστυχώς δεν έχει γερά μπράτσα γα να γυρίσει το τιμόνι και να σώσει το καράβι. Και παρότι το παίζει αθλητικός τύπος, και ασχολείται για το θεαθείναι με πολλά σπορ, όπως σε κάποιες άλλες εποχές «ο μεγάλος τιμονιέρης»  Μάο Τσε Τουγκ, τίποτα δεν μπορεί να κάνει. Αυτά που κάνει είναι μόνο εκείνα που δεν μπορούσε να κάνει η Νέα Δημοκρατία, γιατί οι Πασόκηδες θα το έκαιγαν το Κράτος ολόκληρο, αν τολμούσε να κόψει μισθούς και λοιπά.  ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ, για να λέω και του στραβού το δίκιο,  δεν κάνει και άσχημα γι’ αυτούς που έχουν παχυλές απολαβές. Το δυστύχημα είναι πως σακάτεψε και τους μικροσυνταξιούχους, και μικροαμοιβόμενους που είναι και ο αδύναμος κρίκος στην ζωή.

Ο φανατισμός σε αυτή την παράταξη, τους Πασόκηδες εννοώ,  είναι τόσο μεγάλος που ενώ τους έχει μαδήσει οικονομικά, ακόμα εξακολουθούν να τον στηρίζουν. Όμως όταν ο μισθός τους φθάσει τα 500 ευρώ τότε και αυτοί θα στραφούν εναντίον του. Ήδη αρκετοί τον ξέχασαν, αφού δεν πήγαν να ψηφίσουν, κάνοντας την βουβή τους διαμαρτυρία.

Όμως ως πότε ο Ελληνικός Λαός θα ανέχεται την καταστροφή; Ως πότε η ανύπαρκτη αντιπολίτευση θα ανέχεται αυτή την κυβέρνηση;

Ως πότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα μας κοροϊδεύουν δίνοντας ψεύτικη στήριξη;

Τι τέλος πάντων έχει αυτός ο κυβερνήτης για να προσπαθούν με ψευτιές να τον προβάλουν και να τον στηρίζουν;

Δεν βλέπουν τύπος και τηλεόραση πως τα έσοδά τους συνεχώς μειώνονται και κινδυνεύουν να κλείσουν παρασύροντας χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτά στην ανεργία;

Για να δω τα πρωτοπαλίκαρα των μέσων αυτών σαν φτωχύνουν τι θα λένε;

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τι κάνει; Γιατί κάθεται οχυρωμένος στο παλάτι του και δεν επεμβαίνει, αφού έχει τον τρόπο;

Δεν βλέπει τι έγινε στην Τυνησία στην Αργεντινή και αλλού; Δεν πρέπει κάτι να κάνει για την σωτηρία των Ελλήνων; Και φυσικά ξέρει τι πρέπει να κάνει. Από ευχολόγια και παραινέσεις δεν έχουμε ανάγκη. Όσο είναι καιρός να συγκαλέσει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και εκπροσώπους όλων των τάξεων και ομάδων του Λαού σε ένα μεγάλο θέατρο και να συζητήσουν πως θα σωθεί η Πατρίδα.

Οι άνθρωποι του μόχθου, οι πετυχημένοι τίμιοι επιχειρηματίες μπορούν να προσφέρουν πολλές ιδέες και λύσεις. Ξέρουν περισσότερα από τους  φυγόπονους πολιτικούς, αυτούς που έχουν σαν επάγγελμα την πολιτική, την στιγμή που έπρεπε να την έχουν σαν λειτούργημα.

ΚΥΡΙΟΙ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ, δώστε όνειρα στα μικρά παιδιά, εργασία και μέλλον στα μεγαλύτερα.

Μην κάνετε το παν το σκοτάδι που έπεσε πάνω από την όμορφη χώρα μας και τον περιούσιο Λαό μας να γίνεται βαθύτερο.

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ εκμεταλλευτές.

Δανειστείτε ότι χρωστάμε από χώρες που προσφέρονται να μας δανείσουν με πολύ μικρότερο επιτόκιο και δώστε τα δάνεια που πήρατε μια και έξω.

Βάλτε μπροστά να βγάλετε τα πετρέλαιά μας και τον τεράστιο ορυκτό μας πλούτο, και ξαναπροσπαθήστε να γυρίσει πίσω όλο το νέο κύμα των νέων ανθρώπων μας που πήρανε το δρόμο της ξενιτειάς. Μόνο έτσι θα σας συγχωρήσουμε, μόνο έτσι θα γυρίσει η χαρά στα πρόσωπά μας.

Μόνο έτσι ίσως σας ξαναγαπήσουμε.

Μόνο  έτσι πούμε ένα Θεός να τον συγχωρέσει για όσους πολιτικούς κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 50 χρόνια και για τον καθένα χωριστά ανάλογα με το πόσο ζημίωσε ή οφέλησε την χώρα.

Αυτά αγαπητοί μου και αγαπητές μου,

συμβουλεύοντά σας να κάνετε, εν ΕΙΡΗΝΗ βέβαια, τον αγώνα σας.

Γιατί από τους πιο νέους περιμένουμε την Ανάσταση σε αυτή την χώρα.

Στείλτε ένα γράμμα στην κυβέρνηση  με τα παράπονά σας, με τις ιδέες σας. Θα τους είναι χρήσιμα. Ίσως σκεφθούν καλύτερα και αναθεωρήσουν τις εσφαλμένες καταστροφικές αποφάσεις τους.

Όσο δεν μιλάτε, όλο και περισσότεροι θα μπαίνετε στην ανεργία. Ότι σκληρότερο υπάρχει για τον καθένα μας. ΜΗΠΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ. Μηπως και  η Ελλάδα δεν γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο

Γεια σας και προσπαθήστε να αποτινάξετε από πάνω σας όλη αυτή την μαυρίλα πού σε όλους πλακώνει την καρδιά μας, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο, έστω και με ένα αστείο όταν συναντιέστε με τους φίλους σας.

adreo


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από adreo (16.01.2011)
zeta490,
κυρία μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ξέρω πως είσαι ευαίσθητος άνθρωπος, από τα όσα γράφεις. Αλλά με τις λιγες σου λέξεις που γράφεις, δεν μου δίνεις να καταλάβω τι εννοείς.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ εγώ είναι να έχει όλος ο κόσμος δουλειά. Να μπορει να κάνει οικογένεια, να υπάρχει πρόοδος παντου. Ζητώ τίποτα παράλογο; Και να ξερεις πως αυτές τις ώρες δεν σκέπτομαι πολιτικά ή αν θέλεις κομματικά. Είμαι τόσο απογοητευμένος που έχω εγκαταλείψει την πολιτική.
Η ΠΑΤΡΙΔΑ κινδυνεύει και πρέπει να βρεθεί ομαλός τρόπος να σωθεί. Ευχαριστώ για την παρέμβασή σου.
adreo


Σχόλιο από adreo (17.01.2011)

zeta490,
αγαπητή μου, τώρα που καταλαβαίνω τι ήθελες να πεις σου απαντώ. Θα πιάσω το θέμα από την σύνθετη πλευρά του, από τους αίτιους των κακών. Αυτούς που δίνουν το ελεύθερο σε κάποια κάστα Ελλήνων να οργώνουν όπου θέλουν και όπως θέλουν. Τους πολιτικούς-όχι όλους- και τους υπευθύνους σε διάφορους τομείς λειτουργίας του Κράτους.
Οι πολιτικοί ακόμα και αν προέρχονται από φτωχές οικογένειες, το λεγόμενο κεφάλαιο το υπολογίζουν, γιατί για να βγεις βουλευτής και λοιπά χρειάζεσαι χρήματα και τα χρήματα αυτά σου τα δίνουν κάποιοι. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ. Παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ισότητα για όλους τους Έλληνες, αυτή μόνο στα χαρτιά υπάρχει.
Και το να βοηθιέται ο πολιτικός, δεν είναι κατ' ανάγκη αθέμιτο, αρκεί αυτός να μην ενδίδει σε ρουσφέτια και λοιπά.
Είναι όμως δυνατό; Δεν ξέρω.
Όταν ήμουν 25 χρονών είχα την ευκαιρία να μπω στην πολιτική, όμως σκεπτόμενος ότι χρειάζονται πολλά χρήματα δεν έκανα το τόλμημα. Μερικά χρόνια αργότερα κάποιος πρώην υπουργός που με ρώτησε γιατί δεν ανακατεύτηκα με την πολιτική και του είπα πως εγώ δεν είχα τόσα χρήματα για να μπω, μου είπε επί λέξει. ¨"Βρε κουτέ δεν χρειαζόταν χρήματα. Άμα έπαιρνες το χρίσμα πολλοί θα προσφέρονταν να σε βοηθήσουν"
Έτσι κατάλαβα πως κανένας ίσως πολιτικός δεν είναι μόνος. Πίσω του ακολουθούν ένα τσούρμο ιδιοτελή ή και ανιδιοτελή άτομα που βάζουν το χέρι στην τσέπη για λογαριασμό του. Και στο χέρι του πολιτικού είναι από ποιους θα πάρει. Αν παίρνοντας υπογράφει συμβόλαιο για παρανομίες, αυτό είναι κάκιστο.
Βέβαια εδώ μιλώ για την υποχρέωση που έχει το Κράτος να τα παίρνει από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους φτωχούς, που δεν μπορούν να αντισταθούν. Και η ιστορία δείχνει πολλές παρανομίες , χαριστικές πράξεις και λοιπά με τις συναλλαγές πλουσίων και πολιτικών. (όλα αυτά που όλοι μας διαβάζουμε στον τύπο και βλέπουμε στην τηλεόραση)
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το θέμα που θίγεις, σε στενή έννοια, η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι πλούσιοι βάζουν το χέρι τους στην τσέπη.
Παλιότερα είχα πει στις επιστολές μου -καλά θα ήταν να τις διαβάσεις για να δεις πως o adreo δεν αστειεύεται- εδώ στο Blog μου σε ανύποπτο χρόνο προς τους πλουσίους,να κάνουν ένα ταμείο βοηθείας των φτωχών και κάθε μήνα παράδειγμα να δημοσιεύουν πόσα και ποιος έδωσε. ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΕΜΑΛΙΑ εδώ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ. ΝΑ που όμως ήμουν και τότε μάντις για το τι θα ακολουθήσει.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως να ξέρεις ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ για τους φτωχούς, για ιδρύματα και λοιπά. Που έχουν αναλάβει κάποιες φτωχές οικογένειες, απευθείας ή και μέσω της Εκκλησίας.
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Υπάρχουν πλούσιοι που δίνουν φόρους και λοιπά και νοιάζονται για το Κράτος και υπάρχουν άλλοι που δεν δίνουν τίποτα με λογιστικά κόλπα και ένα σωρό παγαποντιές.
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
Είναι μεγάλο το θέμα που ανοίγεις.
Δεν βλέπεις που διάφοροι επώνυμοι μας προσκαλούν να βάλουμε χρήματα για διαφόρους που έχουν ανάγκη;
ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΒΑΖΟΥΝ; Δεν το ξέρω, ελπίζω κάτι να βάζουν, αλλιώς είναι μεγάλοι υποκριτές. Επειδή και οι πλούσιοι είναι άνθρωποι σαν και εμάς, πιστεύω να κάνουν το καθήκον τους. Αυτά και έγραψα πολλά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΕΙΝΑΙ Η κ. ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. Και μάλιστα αθόρυβα.. Και αυτή θα μείνει αθάνατη. Υπάρχουν και καλοί λοιπόν πλούσιοι.
adreo


Σχόλιο από adreo (21.01.2011)
Αγαπητή ΖΕΤΑ,
άβυσσος η ψυχή του άνθρώπου, αλλά ταυτόχρονα κάποιος που θέλει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, μπορεί να το κάνει αθόρυβα.
Και αυτό συμβαίνει από πολλούς και ιδιαίτερα από πολλές, χωρίς να το μαθαίνει κανείςποτέ. Αλλά όπως και να γίνεται το καλό, δεν παύει να είναι καλό. Μάλιστα δεν πρέπει να έχει και επιλογή αυτός που το κάνει. Η φτώχεια είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Για φαντάσου τις οικογένειες των τσιγγάνων, που στα 25 τους ήδη έχουν 5-6 παιδιά; Πως ζουν, πως περνάνε; Τι καλο΄θα έκανε κάποιος που έχει οικονομική άνεση, να φροντίζει για αυτά τα παιδιά. Και βέβαια το Ελληνικό Κράτος και αυτό να νοιάζεται γι' αυτά. Είναι ψυχούλες που εχουν την ανάγκη μας, ανεξάρτητα με την ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η ομάδα συνανθρώπων μας.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ..Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης