αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
14 Μαρτίου 2013, 12:19
Πολλαπλασιαστής...το Λάθος;;;


   Ο διεθνής και Ελληνικός τύπος αναφέρθηκε σε μελέτη , που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ (διευθυντού του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ). Αναφέρθηκε  ότι το ΔΝΤ μαζί με την Κομισιόν (Ευρωπαίοι ηγέτες και υπουργοί οικονομικών ) και της ΕΚΤ , έκαναν το σοβαρότατο λάθος των "πολλαπλασιαστών" στους υπολογισμούς τους , με αποτέλεσμα  το υπολογισθέν 0,5 , να κινείται από 0,9 έως 1,7 δηλαδή δύο και τρεις φορές υπεράνω του 0,5 .

Αυτό το τρομακτικό λάθος του ΔΝΤ , που πιστοποίησε γραπτώς ο κ.Μπλανσάρ και εμμέσως υιοθέτησε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΔΝΤ κ.Κριστίν Λαγκάρντ , ασχέτως εάν προσπάθησε να τις ανασκευάσει μετέπειτα , έφερε την Ελλάδα στην σημερινή πνιγηρή και καταστροφική κατάσταση της ένδειας και της εξαθλίωσης και μάλιστα το χειρότερο ,  να παραμένει σε υψηλό βαθμό η αβεβαιότητα για την επίλυση της κρίσης .    

      Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Ερίκ Εγέρ οικονομολόγος στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE) , λέγοντας χαρακτηριστικά "...ο πολλαπλασιαστής δεν είναι κάτι που πέφτει εξ' ουρανού... μεταβάλλεται ανάλογα με τις συγκυρίες συνυπολογίζοντας και άλλα στοιχεία - και όχι εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή.."

  

     Αυτά γράφτηκαν στο τύπο Το φλέγον όμως θέμα είναι  εμείς τι κάναμε και τι κάνουμε τώρα .

Το τι κάναμε το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι Τα ξεφτέρια οι πολιτικοί μας , που χειρίστηκαν την κρίση ,  προφανώς από ασχετοσύνη ολκής , για να μην υποθεί η υποψία της "στημένης κατάστασις"  , ενέδωσαν χωρίς καμία αντίδραση και με πλήρη υποτέλεια "νενεκισμού" σε ότι μας επέβαλε η τρόϊκα . Το χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα άκρως λυπηρό είναι , ότι τα μέτρα που πάρθηκαν και έχουν εξαθλιώσει  τον απλό   Έλληνα πολίτη   ψηφίστηκαν   στη βουλή   από   τους "καρεκλάκιδες-χειροκροτητές" παλαιούς και νέους εκπροσώπους των Ελλήνων. Οι οποίοι πρόσφατα , προκειμένου  για το ίδιον όφελος , δέχθηκαν προφανώς περιχαρώς , την φορολογική αλχημεία να φορολογούνται τελικά για το 40% των συνολικών αποδοχών τους ενώ το 60% να παραμένει στο αφορολόγητο .

 

   Το τι κάνουμε τώρα;;;  Μακάρι να υποβάλλουμε την ένστασή μας  σταθερά και διεκδικητικά για την λαθεμένη αντιμετώπιση της κρίσις εκ μέρους της τρόϊκας , θα ήταν ευχής έργον . Αλλά αυτό δεν διαφαίνεται λαμβανομένης υπόψη της  μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πορείας .    

     

     Όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το λάθος "πολλαπλασιαστής"  θα ήταν πολύ φαιδρό να ειπωθεί , ότι έγινε από σύμπτωση ή αβλεψία , αυτό θα μπορούσε να λεχθεί μόνον και εφόσον  η τρόϊκα ανελάμβανε ευθαρσώς το μέγιστον των ευθυνών της και συγχρόνως προέβαινε στην αποκατάσταση της απρόβλεπτης ζημιάς που υπέστει η Ελλάδα .   

   

   Οι ΑΠΌΨΕΙΣ εκτιμούν ότι το λάθος είναι "καραμπινάτο" συνειδητό , καθόσον έχουν την βεβαιότητα  οι δανειστές , ότι θα το περάσουν  εύκολα από τους άσχετους Έλληνες , οι οποίοι και  θα ενδώσουν , μόλις τους θέσουμε τα διλήμματα της παραμονής στο Ευρώ και της μη εκταμίευσης της δόσης . Τακτική απόλυτα  επιτυχής και δοκιμασμένη επανειλημμένως τα δύο τελευταία χρόνια .

  

    Το συνειδητό αυτό λάθος , εκτιμάται , ότι αποσκοπούσε και αποσκοπεί στην , όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένδεια και στη δραματική μείωση του κόστους της προσφερόμενης εργασίας . 

Το δε επιδιωκόμενο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται τώρα και σαν "ώριμο σύκο" ο δημόσιος πλούτος της χώρας επίγειος , υπόγειος και υποθαλάσσιος , θα δεσμευθεί και θα αποτιμηθεί  στην ελαχίστη των τιμών , για να σπεύσουν τα συνεργαζόμενα μεγάλα τραστ να επενδύσουν στα σίγουρα και με πολλαπλά  κέρδη .

    

   Αυτά τα λίγα για τον"Πολλαπλασιαστή... Λάθος;;;", που απ' ότι καταφαίνεται θα περάσει στο "ντούκου", που εύστοχα θα το έλεγε ο απλός Έλληνας πολίτης , όπως  και τόσα άλλα...


stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

  


        


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης