αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
09 Μαΐου 2013, 19:36
Μέγιστο Λάθος....το ΔΝΤ στα Ενδότερα...της Ευρωζώνης


Μέγιστο Λάθος....το ΔΝΤ στα Ενδότερα...της Ευρωζώνης

          Προτείνεται στους αναγνώστες για να έχουν πλήρη εικόνα του όλου θέματος να προστρέξουν στις αναρτήσεις που προηγήθηκαν στο blog ΑΠΟΨΕΙΣ και στη διεύθυνση:
                stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com

 1. 22/11/2011    Γερμανική ...ή  Ηγεμονία στην Ε.Ε.
 2. 12/01/2012    Γερμανία.....Αυτοκρατορική Αντίληψη ...στην                               Αδιάφορη...Ε.Ε.
 3. 20/01/2012   Αδιαφανείς Δεσμοί.....Οίκοι Αξιολόγησης -                                   Δανειστές - ΔΝΤ.

                                             ***** 

ΔΝΤ (IMF)  Οι  ΑΠΟΨΕΙΣ σε προηγούμενες αναρτήσεις είχαν αναφερθεί  ότι δεν έπρεπε να επιτραπεί από πλευράς Ε.Ε , η εισχώρηση του ΔΝΤ  στα ενδότερα της Ευρωζώνης  για πολλούς και σοβαρούς λόγους.....
        Ο αφανής πόλεμος κατά του ΕΥΡΩ έχει ξεσπάσει εδώ και πολλά χρόνια . Οι υπερατλαντικοί Οίκοι Αξιολόγησης και το ΔΝΤ ,  είναι γνωστό ότι  "πατρονάρονται" από τις ΗΠΑ αυτοί λοιπόν μαζί με τους παγκόσμιους αισχρούς τοκογλύφους δανειστές"ροντάρουν" την παγκόσμιο οικονομία κατά τέτοιο τρόπο  ώστε οι μεγάλοι της Γης να επιτυγχάνουν τους εκάστοτε στόχους των .Κομισόν: Ανάκαμψη στο τέλος του '13 για την Ελλάδα - Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη       Η Ευρωζώνη μία νέα οικονομική δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα , με ένα νέο νόμισμα το ΕΥΡΩ , που ημέρα με την ημέρα από την παρουσία του γινότανε όλο και ποιο σταθερό και επικρατούσε των άλλων νομισμάτων στις δοσοληψίες των Κρατών.  Η αλλαγή αυτή επέφερε στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό κάποια αναταραχή , ήταν λοιπόν επόμενο να δημιουργήσει αντιδράσεις των υπολοίπων νομισμάτων και κυρίως του δολαρίου $ και της Αγγλικής λίρας , τα οποία δέσποζαν σχεδόν"μονοπωλιακά" στην παγκόσμιο αγορά και τώρα   βλέπουν  να κλονίζονται και να  εκτοπίζονται από το νέο νόμισμα. Ένα απλό παράδειγμα μία "Ελλαδίτσα", που οι κάτοικοί της έβλεπαν , εκτός ορισμένων ,  τις παγκόσμιες αγορές Λονδίνου , Νέας Υόρκης και άλλων χωρών με τα " κιάλια " , είχαν πλέον την δυνατότητα να μεταβούν στην αγορά της Νέας Υόρκης να κάνουν ψώνια αφού το ένα (1) ΕΥΡΩ  τους είχε φτάσει να είναι 1,45 $....Έπρεπε λοιπόν να ανακοπεί η πορεία του ΕΥΡΩ , θέμα όμως που δεν υλοποιείται από την μία ημέρα στην άλλη... Ποιο αποτελεσματικό όμως θα ήταν εάν η ανακοπή της πορείας του ερχόταν εκ των έσω , δηλαδή έπρεπε να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των υπολοίπων νομισμάτων για το ΕΥΡΩ . Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με το σπάσιμο των κρίκων της αλυσίδας των Κρατών μελών της Ευρωζώνης . Για το θέμα αυτό θα πρέπει να βρεθούν και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες , ώστε ο στόχος να υλοποιηθεί  χωρίς παρενέργειες... Η βοήθεια από την " πέμπτη φάλαγγα " Αγγλία είναι  δεδομένη , καθόσον υπάρχουν οι μακροχρόνιοι δεσμοί και τα κοινά συμφέροντα με τους υπερατλαντικούς συνεταίρους και θα δώσει από πρώτο χέρι τα σχετικά  τεκταινόμενα στην Ε.Ε .
            Το πρώτο θύμα  "κρίκος της αλυσίδας "  ηΕλλάδα.  Μία χώρα του ισχυρού ΕΥΡΩ ,  επιρρεπής όμως στον εύκολο δανεισμό , ήταν ο πρώτος και κατάλληλος  κρίκος  να διαρραγεί  από την αλυσίδα της Ευρωζώνης . Συμπεφωνημένα εκ των προτέρων ή όχι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σφικτά αγκαλιασμένη από το ΔΝΤ ,το οποίο πλέοναπερίσπαστα μεθοδεύεικαι πραγματοποιεί τις τακτικές , που έχει εφαρμόσει κατά καιρούς στις ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες χώρες.Το αποτέλεσμα εάν θασπάσει ο κρίκος  ή όχι απομένει να δούμε πολύ σύντομα...Στην ίδια μεθοδολογία οδηγήθηκε  και η Πορτογαλία και   από ότι καταφαίνεται παίρνουν σειρά ευρύτερα , οι χώρες του λεγόμενου Νότουώστε το ΔΝΤ να εισχωρήσει ακόμα ποιο βαθιά στα ενδότερα τηςΕυρωζώνης .   
   
      Οι πρόσφατεςσυνεχόμενες υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης  (Standard&Poor's-Moody's-FitchRatings) πολλών Ευρωπαϊκών χωρών και της Γαλλίας  προφανώςστοχεύουν και αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του ΕΥΡΩ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Αμερικάνικου χρηματοπιστωτικού συστήματος , όπως και της αδελφής Αγγλίας , με τελικό σκοπό να χαλκεύσουν την εμπιστοσύνη στο ΕΥΡΩπαγκοσμίως...
Γερμανία         Όταν αναφερόμαστε σήμερα   στην Ευρωζώνη εννοούμε τους δύο μεγάλους αυτής....δηλαδή τον ένα...την Γερμανία... οι υπόλοιποι θεωρούνται αμελητέες οντότητες , όσον αφορά στη λήψη  αποφάσεων  για την πορεία της . Από ότι όμως καταφαίνεται μέχρι τώρα , η Γερμανία προσβλέπει και μόνον , στο  ίδιο όφελος , παραμερίζοντας τις αρχές συστάσεως της ΕΕ . 
Η ανοίκειος συμπεριφορά της Γερμανίας , που αντανακλά την σημερινή Ε.Ε , παρουσιάζεται ως ένα σύμπλεγμα(Κλέμενς Φον Μέτερνιχ και βασιλέων Ρώμης) , δηλαδή ο απολυταρχισμός...οι δολοπλοκίες από την μία πλευρά και από την άλλη ,  ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε πατρίκιους και πληβείους.
         Το πρόβλημα δανεισμού , όπως αρχικά παρουσιάστηκε για την Ελλάδα , μπορούσε να το λύσει η Ε.Ε μόνη της και όχι να δεχθεί το ανακάτεμα με το ΔΝΤ των άλλων συμφερόντων και πολιτικής ... Έτσι λοιπόν ηθελημένα ή άθελα ,  έβαλαν τα "φίδια" στον κόρφο τηςΕυρωζώνης...     Αντί δηλαδή να δει κατάματα το όλο θέμα , δέχτηκε την συμμετοχή του ΔΝΤ προσδοκώντας πονηρά , σε ίδια οφέλη των τραπεζών της και των μεγάλων κατασκευαστικών τραστ , αγνοώντας τον κίνδυνο που ελλόχευε για τριγμούς και σπάσιμο της αλυσίδας...της Ευρωζώνης  γεγονός , που θα έχει αναμφισβήτητο αποτέλεσμα τον σοβαρό κλονισμό του ΕΥΡΩ .

             Ακόμη δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι την περίοδο αυτή παρουσιάζεται και το θέμα  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ,που προκύπτει από την απόληψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και  πετρελαίου στο Ιόνιο ,  Βόρειο Αιγαίο και Νοτίως & Ανατολικά Κρήτης. Το θέμα των κοιτασμάτων ήταν γνωστό στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και στους μεγάλους που καθορίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας εδώ και πολλές 10ετίες και ο στόχος για αυτούς δεν είναι πλέον άλλος από του πως να μπούνε  στο σύστημα ενέργειας , με όσον το δυνατόν ,  ποιο αδύνατες διαπραγματευτικές θέσεις , εκ μέρους της Ελλάδος και της Κύπρου ,  την οποίαν Κύπρο ήδη έχουν υποβαθμίσει τα  "τσιράκια" του Μεγάλου Αδελφού... οίκοι αξιολόγησης . 

Πυρηνικός Αντιδραστήρας

    Η ενέργεια για την Ευρώπη είναι το κυρίαρχο βραχυπρόθεσμο θέμα  , καθόσον έχει κλονιστεί  η εμπιστοσύνη των λαών  για τους εν λειτουργία πυρηνικούς σταθμούς σήμερα, μετά και από τις πρόσφατες καταστροφές στην Ιαπωνία...  Ήδη η Γερμανική βουλή ψήφισε την κατάργησημεγάλου αριθμού πυρηνικών αντιδραστήρων μέχρι το 2020 Η κατάργηση αυτή θα επιφέρει , αναντίρρητα και ως είναι επόμενο , τηναναπλήρωση...με άλλη μορφή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , κυρίως με φυσικό αέριο και πετρέλαιο .
      Εδώ θα κάνουμε μία επιβεβλημένη παρένθεση να αναφερθούμε στον "βόαΔΝΤ που έχει τυλιχθεί θανάσιμα γύρω από το σώμα της Ελλάδας , όπως επίσης και στους πάτρωνες του και ακόμη στους αισχρούς τοκογλύφους δανειστές... Ότι ο Έλληνας μπορεί να κάνει υπομονή στην καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στην πλάτη του ,  αλλά και αυτή έχει κάποια όρια αντοχής και μάλιστα ,  όταν καταρρακώνουν την υπερηφάνειά του και φτάνοντας τον σε ακρότητες εξαθλίωσης , για την διαβίωσή του και χωρίς καμία προοπτική για τα παιδιά του και τα εγγόνια του .
 Τότε η  " τσαρουχιά  στα οπίσθια τους " ,θα πρέπει να είναι δεδομένη και μάλιστα με ιδιαίτερη σφοδρότητα , προς όλους αυτούς και τους εκτελεστές  "δήμιους" εσωτερικούς και εξωτερικούς....
       Η Ε.Ε - Ευρωζώνη  έχει και τώρα την απόλυτη δυνατότητα να απομακρύνει  το ΔΝΤ από την Ευρωζώνη και αγνοώντας τους παπαγάλους τρομοκράτες χρηματοπιστωτικούς Οίκους  Αξιολόγησης ,  να λύσει σταδιακά  όλα τα προβλήματα δανεισμού  των χωρών της , τα οποία τείνουν να την διαμελίσουν και να την εξαφανίσουν . Συγχρόνως να θέσει νέες στέρεες  βάσεις για την ισχυροποίηση και ατσάλωση της αλυσίδας Ευρωζώνης , ώστε το ΕΥΡΩνα μην δέχεται κλονισμούς και υπονομεύσεις και να προχωρήσει με θαρραλέα και σταθερά βήματα στην ισχυροποίηση της ,  κάνοντας πράξη τους βασικούς και θεμελιώδεις  κανόνες για την ύπαρξή της όπως:

 •          Εφαρμογή  με ειλικρίνεια και προς πάσα κατεύθυνση οι  αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.
 •         Η κατοχύρωση και ο σαφής προσδιορισμός , ότι τα περιμετρικά σύνορα των όποιων κρατών μελών , αποτελούν οριστικά και αμετάκλητα σύνορα της Ε.Ε.
 •         Κοινή εξωτερική πολιτική.
 •         Κοινές ένοπλες δυνάμεις. 
 •   Κεντρική και ενιαία οικονομική διαχείριση.13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (11.05.2013)
Αγαπητέ Βαγγέλη...με την κύρωση της Συνθήκης της Λισαββώνας την 1η Δεκεμβρίου του 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση παντρεύτηκε το ΔΝΤ δια της πλαγίας οδού. Και απο τότε δεν γίνεται να χωρίσουν. Και αυτό γιατί η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έγινε εξ'αρχής απο το ΔΝΤ μέσω των τραβηκτικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας (δηλ. του ποσου που δανείστηκε απο το ΔΝΤ για να τα δώσει στην Ευρωπαική). Έπειτα με την Συνθήκη της Λισαββώνας γίνεται αυτό που βρήκα σε συζήτηση στο Internet (πολύ διαφωτιστική εικόνα)http://postimg.org/image/8nu4c6k53/


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (11.05.2013)
 Φίλτατε...blogarismenos-enge-falos
Από όσα γνωρίζω για την Συνθήκη Λισσαβώνος ,πουθενά δεν αναφέρεται  ή αφήνεται να νοηθεί στο κείμενο της συνθήκης ότι <<...Η Ε.Ε παντρεύτηκε το ΔΝΤ διά της πλαγίας οδού...>>.Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι τα όργανα της Ε.Ε , όπως η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ)και η Eurostat συνεργάζονται με το ΔΝΤ σε στατιστικά δεδομένα , χωρίς όμως να είναι μέλη.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω αναφερόμενα εκείνο που είναι γεγονός είναι ότι το ΔΝΤ βρίσκεται σήμερα στα ενδότερα της Ευρωζώνης , αρχής γενομένης , μέσω Ελλάδας και μετά την συγκρότηση της λεγόμενης  τρόϊκας (ΕΚΤ-Κομισιόν-ΔΝΤ) εν μέσω κρίσης.  Η συγκρότηση της τρόϊκας έγινε με πρωτοβουλία , συγκατάθεση και ευθύνη  της Γερμανίας , η οποία από ότι καταφαίνεται σήμερα , απέβλεπε να προσποριστεί ίδια οφέλη... Τελικά η εκτίμησή μου είναι όπως και στο κείμενο της ανάρτησης , ότι ήταν μέγα λάθος η εισχώρηση στα ενδότερα της Ευρωζώνης του ΔΝΤ.
                                                     Φιλικά


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (12.05.2013)
Αγαπητέ stoxastis-vaggeliscomΣυνθήκη της Λισαββώνας Άρθρο 127 παρ.2Τα βασικά καθήκοντα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών* είναι να κατέχει και να διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα των κρατών μελών. (Όπου "συναλλαγματικά διαθέσιμα" σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος επίσημο site = τραβηκτικά δικαιώματα του ΔΝΤ). Το κείμενο αυτό της Συνθήκης πήρε ισχύ 1η Δεκεμβρίου 2009. Δέν βλέπεις δηλαδή την εξώφθαλμη δημιουργία της τρόϊκας εδώ; Είναι τα επίσημα κείμενα


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (13.05.2013)
Φίλτατε       blogarismenos-enge-falos
Μία χώρα εντάσσεται στην εποπτεία του ΔΝΤ , εφόσον και μόνον το θελήσει και κατόπιν επισήμου υλοποίησης συμφωνίας , για να τύχει του συνυπογραφόμενου δανεισμού και των ειδικών μέτρων .
Μία χώρα της Ευρωζώνης για να ενταχθεί στο ΔΝΤ , εκτός της θελήσεώς της , πρέπει να τύχει και της εγκρίσεως από αυτήν , δηλαδή να συμμετάσχει άμεσα η Ευρωζώνη στις όποιες αποφάσεις και μέτρα για την συνέχιση του δανεισμού της χώρας . Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε την εκπροσώπηση της κομισιόν όπως επίσης και της ΕΚΤ.
Το θέμα όμως της αρχικής ανάρτησης είναι άλλο , ότι η διατυπούμενη εκτίμηση είναι,ότι η Ευρωζώνη δεν έπρεπε να δέχθεί κράτος μέλος της , την ένταξή του στο ΔΝΤ , αλλά να λύσει το όποιο θέμα δάνεισμού της Ελλάδας εσωτερικά και δια των οργάνων της.
                                                      Φιλικά


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (13.05.2013)
Αγαπητέ stoaxastis-vaggeliscom . Μου κάνει εντύπωση που έχω δώσει συγκεκριμένα στοιχεία συγκεκριμένο κείμενο στο οποίο αναφέρεται η συνεργασία όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ΔΝΤ μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ιδρύθηκε με τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ και αντί να μου πείς γιατί δεν ισχύει, μου λές για την Ευρωζώνη και εποπτεία. Το ΔΝΤ δεν εποπτέύει, αλλα η κομμισιόν σύμφωνα με την δύναμη που της δίνουν τα αντίστοιχα άρθρα της Συνθήκης της Λισαββώνας. Το ΔΝΤ δεν εποπτέυει αλλα δανείζει λεφτά και τα πέρνει με τόκο. Και αυτό γιατί η ΕΚΤ ελέγχει τα δικαιώματα της κάθε χώρας επι του ΔΝΤ. Εδώ το αρ.30 που λέει για το μέγεθος των λεφτών που φεύγουν απο το ΔΝΤ προς την ΕΚΤ. http://postimg.org/image/gtb2l7z1t/  . Καμία σχέση με εποπτεία. ΤΟ ΔΝΤ παντρεύτηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Συνθήκη της Λισαββώνας και έγινε ΤΡΟΙΚΑ.


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (13.05.2013)
Η οικονομική εποπτεία είχε αρχίσει απο το 2005 (πάνω αριστερά η ημερομηνία) ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΟΧΙ απο το ΔΝΤ. http://postimg.org/image/eme9imt8z/


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (13.05.2013)
Επίσης στο ΔΝΤ δεν μπήκαμε επειδή το θελήσαμε εμείς σαν χώρα. Αλλα γιατί η Ευρωπαική Επιτροπή το έδωσε σαν εντολή στον τότε πρωθυπουργό (αφού τις αποφάσεις δεν τις παίρνουμε εμείς), και αυτός όχι απλά αρνήθηκε οτι θα μπούμε, μεθόδευε και εν αγνοία των Ελλήνων τις λεπτομέρειες των τόκων με τον φίλο του τον ΣτρόςΚαν. Εδώ οι φήμες της Γερμανικής τράπεζας οτι είναι απόλυτες μπούρδες βγήκαν αληθινές. http://postimg.org/image/wof3ccy6d/ Εδώ το διάσημο βίντεο με τον Στρος Κάν http://www.youtube.com/watch?v=GATAQg---D8


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (14.05.2013)
Φίλτατε   blogarismenos-enge-falos
Έχεις ξεφύγει τελείως από το θέμα του δημοσιεύματος , το οποίο επαναλαμβάνω για τελευταία φορά , οπότε και το κλείνω κάνοντας την ύστατη διευκρίνιση , το δημοσίευμά μου αναφέρεται….. Ότι είναι μέγιστο λάθος η εισχώρηση του ΔΝΤ στα ενδότερα της Ευρωζώνης…  Εσύ αναφέρεσαι στον τρόπο με τον οποίο εισχώρησε…
Όσον αφορά την λέξη ¨εποπτεία¨ που ανέλυσες ετυμολογικά ,  έπρεπε να το κατανοήσεις από τα ακολουθούντα  γραφόμενα και συμφραζόμενα , ότι αναφέρεται ευκρινώς στο ύψος και τον τρόπο δανεισμού της Ελλάδας. 
                                                    Φιλικά


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (14.05.2013)
Aγαπητέ stoxastis-vaggeliscom.                     .                    .Μου λές οτι έχω ξεφύγει τελείως απο το θέμα του δημοσιέυματος.Πράγμα περίεργο. Ή δεν διαβάζεις αυτά που γράφω ή δεν γνωρίζεις περι του κείμενου του οποίου έχεις αναρτήσει κάποια γεγονότα. .                    .            .Λές "Η Ευρωζώνη μία νέα οικονομική δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα". Άν εννοείς νέα, την δημιουργία του ECU απο το 1979 καιτην σταδιακή εφαρμογή του απο το 1992 και έπειτα, τότε είναι τόσονέα όσο 34 ετών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία εκδίδει το ΕΥΡΩ παραμένει ο συνδετικός οικονομικός κρίκος όλων των 27 κρατών η οποία δημιουργήθηκε με τα λεφτά του ΔΝΤ. Ιδρύθηκε με τα λεφτά τουΔΝΤ. Φτιάχτηκε με δανεικά λεφτά του ΔΝΤ. Το λέω τρείς φορές με τρείςδιαφορετικούς τρόπους για εμπέδωση.                         .                    .Λές "Η αλλαγή αυτή επέφερε στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικόκάποια αναταραχή" .Πραγματικά αναρωτιέμαι απο πού πηγάζουν οι πληροφορίες αυτών των κειμένων. Είναι απλά απόψεις σου που τις σκέφτηκες ή θα είχες την καλοσύνη να αναφέρεις τις πηγές; Αναφορικάλοιπόν με την συγκεκριμένη πρόταση αναφέρω οτι για να μήν υπάρξει η οποιαδήποτε αναταραχή ο Ζάκ Ντελόρ έφτιαξε μια έκθεση το 1985 με τους μεγαλύτερους τραπεζίτες του παγκόσμιου συστήματος για την εφαρμογή του Ευρώ στην Ευρώπη, και τις επιπτώσεις εντός και εκτόςαυτής. Μάλιστα για τις επιπτώσεις εντός φτιάχτηκαν τα πακέτα Ντελόρ.                .                .Λές "ήταν λοιπόν επόμενο να δημιουργήσει αντιδράσεις των υπολοίπων νομισμάτων και κυρίως του δολαρίου $ και της Αγγλικής λίρας"Η Αγγλική Λίρα ήταν να συμμετέχει και αυτή στο Ευρώ αλλα με δημοψήφισμα η Αγγλία τέθηκε εκτός ενώ ήταν στο κοινό καλάθι του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Μηχανισμού επι μια δεκαετία τουλάχιστον. Παραδόξως όμως και η Αγγλική Λίρα αλλα και το Δολλάριο συμμετέχουνστο κοινό νόμισμα του ΔΝΤ που ονομάζεται XDR (Special Drawing Right) και στο οποίο η μίξη του εμπεριέχει και το δολλάριο αλλα και την Αγγλική Λίρα δίπλα απο το Ευρώ και το Ιαπωνικό Γιέν.http://en.wikipedia.org/wiki/Special_drawing_rights .                    .                    .Λές για σπάσιμο κρίκων αλυσίδας κρατών μελών Ευρωζώνης. Υπάρχουν εκτενείς συζητήσεις επάνω στο θέμα της αποχώρησης μιας χώρας απο το κοινό νόμισμα. Ένα δεδομένο που είναι γνωστό τις πάσει είναι οτι άν μια χώρα θελήσει να αποχωρήσει θα χρειαστεί τουλάχιστον δυο έτη και αυτό μετά απο διαουλεύσεις. Και όταν γίνει αυτό τότε θα είναι επειδή το διάλεξε σύμφωνα με τις συνταγματικές της διατάξεις..                .                .Λές "η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σφικτά αγκαλιασμένη από το ΔΝΤ ,το οποίο πλέοναπερίσπαστα μεθοδεύεικαι πραγματοποιεί τις τακτικές , που έχει εφαρμόσει κατά καιρούς στις ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες χώρες." Αρκετά ανακριβές. Και αυτό διότι όπως προείπα οι Βρυξέλλεςκαθορίζουν μέχρι πού το ΔΝΤ βάζει χέρι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με το άρθρο 136 που καθορίζει την οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη,έχει την δύναμη να ορίσει την οικονομική πολιτική κάθε κράτους μέλους και όχι κάποιος άλλος. Και αυτό πάλι κάτω απο την συμφωνία των Μνημονίων που ορίσε η ΤΡΟΙΚΑ η οποία πήρε πλήρη σάρκα και οστά με την Συνθήκη της Λισαββώνας.             .                .            .Λές "Το πρόβλημα δανεισμού , όπως αρχικά παρουσιάστηκε για την Ελλάδα, μπορούσε να το λύσει η Ε.Ε μόνη της". Δέν θα μπορούσε. Και έχωεξηγήσει παραπάνω γιατί. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να δώσειχρήματα, θα πρέπει να τα ρουφήξει με κάποια ποσόστοση απο κάθε μία απο τις 27 χώρες οι οποίες έχουν τραβηκτικά δικαιώματα στο ΔΝΤ. Δηλαδή απο το ΔΝΤ θα πάρει τα λεφτά. ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Και αυτό γιατί δεν είναι η Ευρώπη κράτος να δημιουργήσει απο την Κεντρική της τράπεζα, για να τα χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοί της και μόνο. Είναι μια συμφωνία κρατών σε συνεργασία πολλών τομέων.                 .                .Όλα τα υπόλοιπα οτι " Η Ε.Ε - Ευρωζώνη  έχει και τώρα την απόλυτη δυνατότητα να απομακρύνει  το ΔΝΤ από την Ευρωζώνη" δεν γίνεται επειδή το ΔΝΤ έφτιαξε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όλα τα κεφάλαια που κινούνται μεταξύ κρατών για τις κινήσεις της. Και όλα αυτά τα λεφτά δημιουργίας της έχουν γίνει δημόσιο χρέος στα κράτη που δώσαν τα λεφτά δανειζόμενα απο το ΔΝΤ.             .            .Γενικά δεν γίνεται να είμαι πιο πολύ στο θέμα, εξηγώντας σχεδόν γραμμή γραμμή τί δεν ισχύει. Άμα επιμένεις μπορώ να σου δώσω όλα τα links των πηγών μου που κατα 95% είναι επίσημες πηγές των αρχικών νομικών κειμένων των συμφωνιών της Ευρώπης στα άρθρα τους. .                        .    Πιό φιλικά! :-)


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (15.05.2013)
Φίλτατε   blogarismenos-enge-falos
Μου δίνεις την εντύπωση ότι βυζαντινολογείς και αποφεύγεις να τοποθετηθείς στο δημοσίευμα το οποίο "καταδικάζει"κατά κάποιο τρόπο την εισχώρηση του ΔΝΤ στα ενδότερα της Ευρωζώνης.
Λοιπόν για να τελειώνουμε... πάρε θέση... δώσε μας ευκρινώς εάν επικροτείς ή όχι την εισχώρηση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη... Το πως μπήκε και με ποίο τρόπο στο απαναλαμβάνω για πολλοστή φορά , ότι δεν είναι το θέμα του δημοσιεύματος μου .Απ'ότι καταφαίνεται παρουσιάζεσαι σαν θυασώτης του ΔΝΤ... εγώ το λέω και επώνημα ότι δεν είμαι...


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (15.05.2013)
Αγαπητέ stoxastis-vaggeliscomΓέλασα όταν διάβασα οτι είμαι θιασώτης του ΔΝΤ και για την "κατ'όνομα" απάντησή σου περι βυζαντινολογίας σε όλα όσα σου καταμαρτυρώ οτι η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Συνθήκη της Λισαββώνας. Και αυτό γιατί η Ευρωζώνη δημιουργήθηκε με τα λεφτά του ΔΝΤ. Δέν εισχώρησε κάποια στιγμή μετά. Δέν είμαι υπέρ του άμετρου δανεισμού μιας χώρας. Οι χώρες που δεν συμμετέχουν παγκοσμίως στο ΔΝΤ άν δεν κάνω λάθος είναι 2. Η Βόρειος Κορέα και η Κούβα. Όσο όμως και να μην θέλω να είμαστε στο ΔΝΤ ή στην Συνθήκη της Λισαββώνας, ούτε εσύ αγαπητέ stoxastis-vaggeliscom ούτε εγώ μπορούμε να αποφασίσουμε. Γιατί δεν έχουμε ουδεμία δυνατότητα απόφασης. Μόνο σχόλια μπορούμε να κάνουμε εδω μέσα να κλαίμε την μοίρα μας. Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση. Οπότε εν κατακλείδι...Είμαι κατά της απόφασης των Βρυξελλών να βάλει το ΔΝΤ στην Ε.Ε. με την Συνθήκη της Λισαββώνας και με άλλες προγενέστερες οι οποίες δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τρόϊκα. Εσύ είσαι υπέρ της Ε.Ε αλλα κατά του ΔΝΤ που δεν γίνεται. ΓΙΑΤΙ ΔΝΤ ΚΑΙ Ε.Ε. είναι πλέον συνεργαζόμενοι οργανισμοί. Οπότε ο θιασώτης του ΔΝΤ είσαι εσύ που είσαι υπέρ των Συνθηκών της Ευρώπης που δημιουργησαν την Τρόϊκα. Εκτός και αν είσαι κατά ΚΑΙ των συνθηκών που δημιουργούν την Τρόικα και έχουν φτιάξει την Ε.Ε. που είμαστε σήμερα. Οπότε πλέον πές μας εσύ και πάρε θέση με ποιούς είσαι... :-) Φιλικότατα


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (16.05.2013)
Φίλτατε blogarismenos-enge-falos
Χαίρομαι ιδιαίτερα , που αποδοκιμάζεις την απόφαση των Βρυξελλών να βάλει το ΔΝΤ την Ε.Ε , ακόμη και στην Ευρωζώνη θα έλεγα...
Τώρα για το πόσο είμαι με την Ε.Ε και ΠΟΙΑ;  και το πόσο είμαι θιασώτης του ΔΝΤ , σου αφιερώνω ..."εξαιρετικά"...  στον φίλτατο blogarismenos ,  μια προγενέστερη δημοσίευση μου  <<Η Ευρωζώνη... Νοσεί Επιθανάτια>>    και σε προτρέπω να την ξαναδιαβάσεις , όπως επίσης την τελευταία  πρόσφατη...  <<Αδιαφανείς Δεσμοί... Οίκοι Αξιολόγησης-Δανειστές-ΔΝΤ>> .  Διατηρώ την ελπίδα ότι αποκρυσταλώσεις την άποψή σου , καθόσον σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο... 


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (16.05.2013)
Στο από 16.05.2013
Διατηρώ την ελπίδα ότι θα αποκρυσταλώσεις......
                                         Με φιλικά συναισθήματα
                                          stoxastis-vaggeliscomΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης