αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
27 Ιανουαρίου 2016, 22:08
Ε ρε και νάχαμε...


Χρονογραφώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα αναφερθώ στο τραγούδι του Φίλιππα Νικολάου, με μια μικρή παράφραση.

                    << ... ε ρε και νάχαμε 

                             το χρήμα λέει νάχαμε 

                             και την τρόϊκα ...........(μιζέρια)

                             να δεις που θα την γράφαμε...>>

Δυστυχώς όμως, την τρόϊκα νυν κουαρτέτο δεν μπορούμε να τους...  γράψουμε... και αυτό είναι ολοφάνερο, εδώ και 7 χρόνια περίπου.

Οι "αγαπητοί και φιλεύσπλαχνοι" δανειστές έχουν δέσει τον γαϊδαρό τους για τα καλά, έχουν στείλει τα πειθήνια όργανά τους  εκπροσώπους τους με σαφείς εντολές, απ' ότι καταφαίνεται, χωρίς έλεος πατήστε τους, φτωχοποιείσατέ τους , εκμηδενίστε τους, εμείς ξέρουμε για τα περαιτέρω. Ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας θα έρθει στα χέρια μας σαν "ώριμο σύκο" και μάλιστα με ευτελή τιμή...

Α  ρε  Φίλιππα... μακάρι να είχαμε αυτή την δυνατότητα να τους  γράψουμε... που πολύ ωραία έχεις ταιριάξει τον στίχο σου... αλλά με την μιζέρια...

 Ας δούμε όμως τι λέει ένας Γερμανός...

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. 


Αποσπάσματα από αναρτηση στο διαδίκτυο, που αναφέρονται στην Ελλάδα.


Η Ελλάδα αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.


Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Από το blog  stoxastis196311 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Hastaroth (28.01.2016)
Σωστά.

Ολος ο κόσμος έχει πέσει να "φάη" την Ελλαδίτσα.

Γι'αυτό τήν υποχρέωσε να ψηφίση τον Τσίπρα.

Ο Ελληνικός λαός δέν φταίει σε τίποτε.Οπως πάντα,φταίει όλος ο υπόλοιπος κόσμος....


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (28.01.2016)
Ο λαός που λες, "δεν φταίει σε τίποτε", εδώ και πολλά χρόνια περιπαίζεται κατάφωρα. Άλλα του τάζουν προεκλογικά και άλλα πράττουν όταν πάρουν την εξουσία.
Μιας και αναφέρεσαι στην παρούσα εξουσία, που απαντώ χωρίς περιστροφές, μία από τα ίδια είναι και αυτοί μέχρι τώρα.
Ο λαός τους ψήφισε αυτούς, γιατί είχε μπουχτίσει από τις ανακολουθίες και τα ψέματα των εκάστοτε προηγουμένων κυβερνήσεων, που εδώ και 40 χρόνια τον κορόιδευαν ασύστολα.
Δυστυχώς όμως σήμερα , όπως και τελευταία 6 χρόνια,έχουμε το "μάντρωμα" και την θηλιά στο λαιμό, από τους αδίστακτους τοκογλύφους δανειστές μας. Αυτοί τώρα μας ζητάνε, πέραν από την φτωχοποίηση που μας επέβαλλαν, και άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.Για αυτούς μιλάω να τους ... γράψουμε...αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο... Το λέω όμως μπας και ξεφύγουμε από το "πετσόκομμα" σε όλες της δραστηριότητες και σε όλους τους τομείς της χώρας, και μα μην βλέπουμε συνανθρώπους μας να στοιβάζονται σε ουρές για λίγα λαχανικά που μοιράζονται δωρεάν.
Σχολίασες τον λαό, αλλά κουβέντα για όσα γράφει ο "φίλος" Γερμανός.Σχόλιο από adreo (28.01.2016)
χαίρομαι που δεν είμαι μόνος στην συνειδητή μου "εχθρότητα" προς την διεθνή συμμορία που επιδιώκει να σφετεριστεί τον πλούτο της Ελλάδος. Όμως τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα που περιστοιχίζεται από τόσους εχθρούς;. Πολλά αλλά λείπει ο ηγέτης που θα τους βάλει όλους στον πάγκο.
όσο για σένα Hastaroth, πάντα αντίθετος σε όλα και δούλος των δανειστων, που τους ευγνωμονείς κιόλας. Στον Τσίπαρα είδε την ελπίδα ο Λαός, μια ελπίδα που οι προηγούμενοι την είχαν σκοτώσει. Και μην μου πεις πως είμαι με τον Τσίπρα. Απλά ο Λαός τιμωρεί και στις επόμενες εκλογές το ποσοστό του θα κατέβει κάτω από 10%.


Σχόλιο από Hastaroth (29.01.2016)
Οσο γιά μένα,κυρ-Βαγγέλη,δέν είμαι "δούλος τών δανειστών".Απλώς βλέπω τα πράγματα με ρεαλισμό.

Και ο ρεαλισμός,η απλή λογική,λέει πως όταν ο λαός ψηφίζη "όποιον τού τάζει" χωρίς να κάτση να ψάξη τί μέρος τού λόγου είναι αυτός που τάζει,είναι άξιος τής τύχης του.

Ο μέγας "αλλαγάρχης" Ανδρέας έταζε λαγούς με πετραχήλια και σκόρπιζε απλόχερα λεφτά-και κανείς δέν έκατσε να ψάξη τί λεφτά είναι αυτά,ποιός τα δίνει και γιατί τα δίνει κι'άν πρέπει κάποια στιγμή να τα επιστρέψουμε και άλλα πολλά.

Ο μικρός "αλλαγάρχης" τσιπράκος δέν είχε λεφτά να σκορπίζη-γιατί οι δανειστές τα ζητάνε πίσω,δικά τους είναι άλλωστε και έτσι πρέπει να γίνεται πάντα-αλλά έταζε και τάζει ακόμη.

Αυτά ήταν και είναι γνωστά στον κόσμο,κι΄όμως ο κόσμος τους ψήφιζε και τους ψηφίζει ακόμη.Φταίει λοιπόν ή δέν φταίει;

Γιά πές μου,αλήθεια,άν εγώ σού ζητήσω κάποια στιγμή να μού δανείσης εκατό ευρώ και εσύ μού τα δανείσης,εγώ δέν είμαι υποχρεωμένος κάποια στιγμή να σού τα δώσω πίσω;

Κι'άν,αντί να τα χρησιμοποιήσω σε κάτι χρήσιμο-π.χ.ν'αγοράσω εξοπλισμό γιά την βιοτεχνία μου ώστε ν'αυξήσω την παραγωγή μου ή εμπορεύματα που θα τα πουλήσω μετά,ώστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βγάλω λεφτά γιά να σού επιστρέψω κι'αυτά που μού δάνεισες,τα ξοδέψω αυτά τα δανεικά σε λούσα και ταξίδια,τότε όταν εμφανιστής και μού τα ζητήσης πίσω,εγώ τί πρέπει να κάνω;να σ'αρχίσω στίς βρισιές "είσαι ληστής,θές να μ'εξαφανίσης" κλπ κλπ.Θα σού αρέση αυτό;

Ο τσιπράκος φαινόταν από την αρχή τί κουμάσι είναι.Δέν χρειαζόταν πολύ μυαλό γιά να τον καταλάβη κάποιος που διαθέτει κοινή λογική.Συνεπώς ο λαός έβλεπε,ήξερε και μπορούσε να κρίνη.Αν τον ψήφισε χωρίς να κρίνη,τότε είναι άξιος τής τύχης του....

ΥΓ.Εγώ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ τον τσιπράκο,ακριβώς επειδή εξ αρχής είχα καταλάβει τί επεδίωκε.Εσύ,που μάλλον τον ψήφισες,δέν είχες καταλάβει.Και καλά,άς δεχτώ ότι την πρώτη φορά,πέρυσι τον Γενάρη,είδες την "ελπίδα".Την δεύτερη φορά όμως;

Και όπως είδες,την δεύτερη φορά-τον Σεπτέμβριο-ο Λαός δέν τον τιμώρησε,αλλά τον ξανάφερε στην εξουσία.Τί σε κάνει να πιστεύης ότι " στις επόμενες εκλογές το ποσοστό του θα κατέβει κάτω από 10%." ;

ΥΓ.Κάποιος αρχαίος Ελληνας είχε πεί ότι πρέπει ν'αποφεύγουμε να δανειζόμαστε γιατί τα δανεικά "δούλον τον ελεύθερον ποιεί"....


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (29.01.2016)
Προς Hastaroth.
Κατά πρώτον δεν σε αποκάλεσα "δούλο των δανειστών"... Αναφέρεσαι σε πολλά σημεία, για τα οποία έχεις σωστή τοποθέτηση, αλλά με μία σημαντική διαφορά, που την παραβλέπεις,θα πω ηθελημένα.
Αφού είσαι άνθρωπος της "πιάτσας" και μιλάς για δανεικά, ασφαλώς ο δανειολήπτης θα πρέπει να επιστρέψει στο ακέραιο αυτά...
Τώρα η σημαντική διαφορά, που ανέφερα παραπάνω, είναι ότι ο ξέφρενος δανεισμός της Ελλάδας, ήταν μια καλοστημένη "κομπίνα"εδώ και χρόνια. Αυτό δεν το λέω εγώ , αλλά διαπρεπείς και διάσημες προσωπικότητες , όπως και σοβαροί οικονομολόγοι της αλλοδαπής,που αγγίζουν και βλέπουν το όλο θέμα με την προσήκουσα αντικειμενικότητα.
Έρχομαι όμως τώρα να κακίσω τους Ευρωπαίους (όχι όλους), που με προεξάρχουσα την Γερμανία, κοίταξαν πως να επωφεληθούν κοντόφθαλμα και
έσπευσαν να επωφεληθούν και να κερδοσκοπήσουν με ασύστολους εκβιασμούς και τοκογλυφικά επιτόκια την παραπαίουσα οικονομικά Ελλάδα.
Όταν δανείζομαι με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια και τα δανεικά τα δανείζω με 3-4 μονάδες και κρύβομαι πίσω από την λέξη ...αλληλεγγύη...αυτό θα το λέω αβίαστα αισχρή τοκογλυφία.
Στο Θιβέτ δίνουν βορρά στους γύπες τα πτώματα των νεκρών , εδώ είχαμε και έχουμε τους εκπροσώπους των δανειστών (τρόϊκα-κουαρτέτο), να συμπεριφέρονται σαν γύπες του Θιβέτ.
Όσον αφορά αυτό που λες ότι "μάλλον ψήφησα Σύριζα", σου απαντώ, ότι μάντεψες, όπως οι τσαρλατάνοι όνειρο-ερμηνευτές και οι αστρολόγοι-σες της κακιάς ώρας...Σχόλιο από adreo (29.01.2016)
O Hastaroth Βαγγέλη είναι καλό παιδί, αλλά είναι και ένας από τους μάγκες των blogs. Ξέρει πολλά ακι δεν μπορώ να μην δέχομαι αυτό.
Του αρέσει να λέει την μοναδική του γνώμη και θα ήταν ευτυχής να την επιβάλει. Είναι Δημοκρατικός ένθρωπος, αλλά τα χαλάει λίγο με τις μαντεψιές του. Είναι προσκολλημένος στο παρελθόν, φανατικά θα έλεγα. Κατά τα άλλα λέει και αλήθειες που λίγο πολύ δεν αμφισβητούνται.
Τώρα για σένα τι να πω, γράψε ελεύθερα την γνώμη σου.
Οι Γερμανοί είναι στα προάστια των Αθηνών και την κατάληψη της χώρας την κάνουν χωρίς όπλα και οβίδες.
Ας θυμηθούν όμως τι πάθανε στον πόλεμο του 1940-45, και πως τον έχασαν από εμάς, μήπως και συνετιστούνε.
Ελπίζω κ. Hastaroth, να μην αρχίσετε να βάλλετε εναντίον μου.


Σχόλιο από Hastaroth (09.02.2016)
Κύριε Ανδρεόπουλε,

Δέν επιζητώ να επιβάλω την γνώμη μου-δέν έχω άλλωστε καμμιά δύναμη ώστε να το κάνω.Απλώς την εκφράζω.

Προσκολλημένος στο παρελθόν δέν είμαι.Παρακολουθώ τα γεγονότα και προσπαθώ να σκέπτωμαι και να εφαρμόζω όπυ μπορώ την κοινή λογική και όχι να χάφτω ό,τι μού σερβίρουν.

Οι Γερμανοί,πάντως,δέν "έχασαν τον πόλεμο" (μόνο) από την Ελλάδα.Ασχέτως άν η ζημιά που προκάλεσε στον Χίτλερ ήταν καθοριστικής σημασίας γιά την έκβαση τού πολέμου.

ΥΓ @stoxastis:Εχεις δίκιο,δέν με αποκάλεσες εσύ δούλο τών δανειστών,αλλά ο κ.Ανδρεόπουλος.
Οσον αφορά το τί ψήφισες,ζητών συγγνώμην γιά το λάθος μου.Προφανώς ψήφισες ΑΝΕΛ,λοιπόν.Διότι και αυτοί ψεκασμένοι είναι-αλλά από άλλο αεροπλάνο,όχι απ'τον ΣΥΡΙΖΑ....


Σχόλιο από Orfeus (09.02.2016)
Έχει δίκιο Αλμπέρτο ο Λάκης (από βαγγελάκης βγαίνει αυτό) που σου την πέφτει. Εσύ φταις για όλα!


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (09.02.2016)
Hastaroth. Το τι ψήφησα, είναι δικός μου λογαριασμός. Αλλά σου λέω, μην πας να ανταγωνιστείς τους μάντεις, αστρολόγους και τις χαρτορίχτρες, γιατί πάντα λένε ψέματα.
Έλα τώρα στο προκείμενο , που ορθά το ξεκινάς , αλλά στο τέλος, χαλάς όλη την καλή εικόνα που ξεκίνησες.


Σχόλιο από tallos (10.02.2016)
σε τριτοκοσμικες χωρες όπως η Ελλαδα δεν εχει σημασια τι ψηφίζεις.ολοι τσιρακια στο ιδιο αφεντικο είναι.σιγα μην αφηναν οι μεγαλοτραπεζίτες και οι πετρελαιαδες από το τεξας τον κωστακη,τον γιωργακη και τον αλεξη να αποφασιζουν για το μελλον της ελλαδας.


Σχόλιο από Hastaroth (10.02.2016)
Ωρέ Βάγγο (είδες,σε έκανα και μάγκα,σάν τον Μεϊμαράκη),το προκείμενο είναι πως,μαζί με την Ελλάδα,άλλες τέσσερεις χώρες δανείστηκαν απ'το ΔΝΤ και μπήκαν σε μνημόνια κι'ενώ οι τέσσερεις βγήκαν και ανέκαμψαν,η Ελλάδα πάει απ'το κακό στο χειρότερο.

Κι'αντί οι Ελληνες-πολιτικοί τε και πολίτες-ν'ανασκουμπωθούν και να στρωθούν στην δουλειά να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην χώρα τους και να φτιάξουν ένα οργανωμένο και λειτουργικό κράτος που θα έχη οικονομική (και μαζί μ'αυτήν και πολιτισμική) ανάπτυξη,αυτοί σκούζουν "οι κακοί ξένοι θέλουν να μάς φτωχοποιήσουν,να μάς ποδοπατήσουν,να μάς καταστρέψουν γιά ν'αγοράσουν τα κοιτάσματά μας φτηνά,και μετά να μάς έχουν συνεχώς δούλους".

Και δέν περνάει από κανενός το μυαλό ότι άν είναι έτσι τα πράγματα,γιατί τόσα χρόνια και δεκαετίες δέν εκμεταλλεύτηκαν οι ίδιοι οι Ελληνες τα κοιτάσματα αυτά,πουλώντας τα προϊόντα τής επεξεργασίας τους στο εξωτερικό;

Τί ήταν αυτό που τους εμπόδισε,τον καιρό που η χώρα δέν ήταν υπό οικονομική επιτήρηση;

Και γιατί έκλεισαν ή μαράζωσαν βιομηχανίες όπως η Χαλυβουργική,η "Αλουμίνιον τής Ελλάδος",η Pechiney και άλλες,ών ούκ έστιν αριθμός;Γιατί τα ναυπηγεία στον Σκαραμαγκά,στην Ελευσίνα και στην Σύρο πάνε κατά διαόλου εδώ και χρόνια;Γιατί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έχει γίνει ρεζίλι τών σκυλιών και δέν τής δίνουν να φτιάξη ούτε τίς πόρτες τών αεροπλάνων;

Οι πετρελαιάδες και οι μεγαλοτραπεζίτες φταίνε,ή οι Ελληνες πολιτικοί (ακόμη κι'ο λεγόμενος εθνάρχης Καραμανλής) που κρατικοποίησαν όλες τίς μεγάλες βιομηχανίες και τα ναυπηγεία κλπ και τα έκαναν φωλιές αριστεράδικου συνδικαλοτεμπελισμού;

Και αυτοί οι μεγαλοτραπεζίτες και οι πετρελαιάδες γιατί τόσες δεκαετίες δέν εμπόδισαν και τους Σαουδάραβες,που είχαν περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου,αλλά άφηναν τον κύρ-Γιαμανί ν'ανοιγοκλείνη τίς κάνουλες κατά το κέφι του;Γιατί δέν εμπόδισαν τους Ρώσους και τους Κολομβιανούς και όσους άλλους ειχαν στο υπέδαφός τους πετρέλαια και άλλο ορυκτό πλούτο;

Γιά την κακοδαιμονία τής Ελλάδας,οι μόνοι που φταίνε είναι οι Ελληνες....Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης