αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
09 Δεκεμβρίου 2018, 23:34
ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ, ένας χαρισματικός Καλλιτέχνης


 

Ο Σάκης Κουρουπός, είναι ο σεμνός   Συνθέτης και Διευθυντής ορχήστρας, με το πολύ σημαντικό έργο του, που διαφημίζει και τιμά την Ελλάδα στην Γερμανία και σε άλλες χώρες. Σεμνά και αθόρυβα, χωρίς να επιδιώκει καν την προβολή του...

Με τον Σάκη γνωρίστηκα μέσα από τις σελίδες  των  blogs μας που διαθέτουμε και οι δυο στον  ιντερνετικό χώρο του musicheaven.gr, με τα  200.000 και πλέον blogs, όπου βρίσκονται και τα δικά μας blogs.     

 Μου έκανε εντύπωση ο ήρεμος χαρακτήρας του, η καλή του καρδιά, ο καθαρός του λογος, η σεμνότητά του. Ο Σάκης έχει καταφέρει να κάνει στην Γερμανία μια αξιοζήλευτη καριέρα, σαν Συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, αλλά και εδώ έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Από το ιντερνέτ φίλες,φίλοι, συγκέντρωσα κάποιες πληροφορίες για τον Σάκη Κουρουπό και με χαρά τις μεταφέρω εδώ. Για να τον γνωρίσετε.

 

Ο Σάκης Κουρουπός Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών καθώς και σε άλλα Ελληνικά Ωδεία,  θεωρητικά  παίρνοντας ΅ε άριστα πα΅ψηφεί τα πτυχία ενοργανώσεως πνευστών οργάνων και διεύθυνσης ΅πάντας, καθώς και αρ΅ονίας, αντίστιξης, φυγής και σύνθεσης. 

Συνέχισε στην Γερ΅ανία στη σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας.

 

Έχει συνθέσει ΅έχρι σή΅ερα δύο συ΅φωνικά έργα:

1. ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , έργο επικό, θρησκευτικής έ΅πνευσης (1974).

με το οποίο πήρε συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό το 2017, πήρε το Α΄ ∆ιεθνές Βραβείο Interartia 2017.

2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (1978), ε΅πνευσ΅ένο από την ο΅ώνυ΅η τρίπρακτη έ΅΅ετρη τραγωδία φιλοσοφικού περιεχο΅ένου του συγγραφέα ποιητή Σπύρου Κουρουπού. Και τα δύο έργα είναι γρα΅΅ένα για 100΅ελή ορχήστρα και 100΅ελή ΅ικτή χορωδία. Έχει συνθέσει επίσης ΅ουσικές για ντοκι΅αντέρ, για σήριαλ, για θεατρικά έργα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύ΅νους, ε΅βατήρια και πλέον των 100 ελαφρών τραγουδιών.

Συνετέλεσε ως παραγωγός εκπο΅πών στην ΕΡΤ-2 (1978-1990).

∆ιετέλεσε ΅έλος του Συνδέσ΅ου Ελλήνων Μουσουργών καθώς επίσης και αντιπρόεδρος 1999 - 2004.

Είναι ΅έλος της ΕΜΣΕ από το 1984, και ο πρώτος ΅ουσικοσυνθέτης εθελοντής στους Ολυ΅πιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα.(ΕΜΒΑΤΗΡΙΟΜΑΡΑΘΩΝΟ∆ΡΟΜΩΝ) Είναι αναγνωρισ΅ένος διεθνής συνθέτης . Βραβεύτηκε ΅ε 1ο Παγκόσ΅ιο βραβείο 5 φορές στη Μουσική Σύνθεση, στο ∆ιεθνή ∆ιαγωνισ΅ό Φεστιβάλ InterArtia  1/ 2/ 3/ 8/ και 12/2017.και έλαβε την τι΅ητική διάκριση Artist of the Year 2017.

Συ΅΅ετείχε στο International Composition Competition '' Maurice Ravel '', Italy/Spain κατηγορία '' Live Full Orchestra '' το 2017/2018, πρώτος διακριθείς και τι΅ώντας επαξίως την Ελλάδα ΅εταξύ 50 χωρών στους Finalist, απονέ΅οντάς του Special Mention Composer, στην κατηγορία The Winners.

Είναι επίσης αναγνωρισ΅ένο ΅έλος της ∆ιεθνούς Ακαδη΅ίας Τέχνης.

∆ισκογραφικές του εργασίες:

Το τρένο, Και την αγάπη σου θυ΅ήθηκα και Πράξεις των Αποστόλων.

'’λλες ΅ουσικές του δραστηριότητες:

1. Ε΅φανίσεις και συνεντεύξεις σε: ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ( Αποσπάσ΅ατα από συναυλίες του συνθέτη - Επικαιρότητες - Ο κόσ΅ος του Πνεύ΅ατος και της Τέχνης), EPA-2, EPA-3 (Τρίτο πρόγρα΅΅α), ΕΡΑ-4, ΕΡΑ-5 (Φωνή της Ελλάδας), Περιφερειακοί σταθ΅οί της ΕΡΑ, LOVE RADIO, COOL FM, ΑΘΗΝΑ 9,84, MEGA CHANNEL,

SKY, TELE CITY TV. Radio Atlantis, Eν Λευκώ, Σιδηροδρο΅ικοί σταθ΅οί ΜΕΤΡΟ .

2. Ενορχήστρωση, διασκευή και προσαρ΅ογή για το θεατρικό έργο Κοντινό πλάνο στο Φεστιβάλ Ιθάκης.

3. Ενορχηστρω΅ένες συνθέσεις για ντοκι΅αντέρ στο εξωτερικό (Γερ΅ανία - Αυστρία)

4. Συνεντεύξεις και αποσπάσ΅ατα εκδηλώσεων του από τα δύο συ΅φωνικά του έργα Πράξεις των Αποστόλων και Ο ’νθρωπος, καθώς και άλλων ενορχηστρω΅ένων συνθέσεων του για ΅εγάλη ορχήστρα και χορωδία στην BAYERISCHERUNDFUNK MÜNCHEN DEUTSCHLAND και 1e Progr.TV.

5. Ε΅φανίσεις στην ΕΡΑ-4 ,ΕΡΑ-2, ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ΅ε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του και  διάφορα βιντεοκλίπ στο You Tube.

6. Σή΅ατα σταθ΅ών (Περιφερειακοί σταθ΅οί της ΕΡΑ).

Στο Youtube φίλοι, φίλες μπορείτε να βρείτε τα έργα του και να τα ακούσετε. 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από andikostas (10.12.2018)
Σεμνά και αθόρυβα; Τότε τι νόημα έχει; Αν δεν προβάλλεις το έργο σου, πως θα σε γνωρίσει ο κόσμος; Και το κυριότερο, αν δεν είσαι παρόν σε κάθε είδους καλλιτεχνική εκδήλωση για την προβολή του έργου σου, πως γίνεται να προχωρήσεις;


Σχόλιο από adreo (11.12.2018)
andikostas, μπήκες εδώ λίγο απερίσκεπτα. Όταν λέμε σεμνά και αθόρυβα, εννοούμε την ταπεινότητα του καλλιτέχνη. Έχει το έργο του για το οποίο προσπαθεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία,ιδιαίτερα στο εξωυερικό,και κάνει καριέρα ο Σάκης. Το ότι τον καλούν να διευθύνει μια ορχήστρα, ή για να παιχτεί κάποιο έργο του, το ότι βραβεύεται συχνά, αποδεικνύει την αξία του. Τι άλλο να κάνει;Στην κλασική μουσική τα πράγματα δεν είναι όπως με τους άλλους, τους περισσότερους μουσικά αγραμμάτους, που με νύχια και με δόντια χτίζουν την καριέρα τους. Αξίζεις; καιβέβαια είσαι γνωστός στον κύκλο της κλασσικής μουσικής.
Εγώ απλά θέλησα να πω λίγα λόγια για τον Σάκη Κουρουπό και σε αυτά θα έπρεπε να αρκεστείς. Περίμενα να χαρείς αγαπητή μου και για τον Έλληνα συνθέτη Σάκη Κουρουπό, αλλά και για μένα που γράφω ότι καλύτερο για αυτούς που κατά την γνώμη μου αξίζουν. Καλημέρα και καλές επιλογές και καλές σκέψεις σε ότι γράφεις. Πάντα μεεκτίμηση. Και ναγνωρίζεις πως η προβολή δεν γίνεται από τονκαλλιτέχνη, αλλά από τα διάφορα μέσα δημοσιότητας, που δεν πολυδιαφέρονται για τους καλλιτέχνες της κλασσικής μουσικής


Σχόλιο από andikostas (11.12.2018)
Αυτό δεν είναι αθόρυβο τότε. Έχει την προβολή που του αξίζει. Το θέμα είναι, τι θα έκανε αν δεν την είχε, και αν ήταν άλλος στη θέση του!


Σχόλιο από reteos (11.12.2018)
Εξαιρετικός μουσικός , υπέροχος άνθρωπος. Είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω μέσα από τις σελίδες του Μusicheaven και την μεγάλη τιμή , για μένα , να με δεχθεί σαν διαδικτυακό του φίλο. Σάκη να είσαι πάντα καλά και εύχομαι από καρδιάς καλές γιορτές. adreo σε ευχαριστούμε για την αναφορά σου και τα καλά σου πραγματικά λόγια για τον 'εν λόγω' μουσικό. Τ΄αξίζει.


Σχόλιο από STEFANOS604 (11.12.2018)
Ο Σάκης Κουρουπός, μουσικοσυνθέτης- διευθυντής ορχήστρας και παραγωγός, κατάφερε να διακριθεί σε σύνθεση μουσικών έργων , κάποια απ’ τα κομμάτια του οποίου, ειδικά χριστουγεννιάτικα, είναι στα βίντεο του Musicheaven.gr που αναρτώνται τυχαία ανά περιόδους, όπως όλων των μελών τα βίντεο. Κι εγώ χαίρομαι που είμαστε διαδικτυακοί φίλοι. Προς τιμή του αμέσως μετά θα αναρτήσω ένα μέρος από τα ‘’ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ’’ του!Καλες Γιορτές σε όλους


Σχόλιο από jimledger (10.10.2019)
Σας ευχαριστούμε που μοιράσατε αυτό το ενδιαφέρον μήνυμα.
driving directionsΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης