ελληνική μουσική
447 online   ·  207.332 μέλη
αρχική

Συχνές Ερωτήσεις: Blogs

FAQ - Κεντρική
Κατηγορίες Ερωτήσεων
Εγγραφή & Σύνδεση
Προφίλ Μέλους
Παρτιτούρες
Βοηθήστε το MusicHeaven
Ποιοί είμαστε
Tips n' Tricks
Music Pages
Forum
Γενικοί Όροι Χρήσης
Για καλλιτέχνες & συγκροτήματα
Ραδιοφωνικός Σταθμός MusicHeaven
e-Περιοδικό & Δημοσιεύσεις
Blogs
Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
Τι είναι ένα Blog;

Τα blogs είναι ένα είδος site, που αποτελείται από καταχωρήσεις κειμένου και multimedia. Οι καταχωρήσεις εμφανίζονται στο blog με αντίστροφη χρονολογική σειρά, δηλαδή ψηλότερα εμφανίζεται η πιο πρόσφατη καταχώρηση. Είναι δηλαδή ένα διαδικτυακό σημειωματάριο, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή και ταξινόμηση των σκέψεων του συντάκτη. Η θεματολογία τους εξαρτάται αποκλειστικά από τα ενδιαφέροντα του συντάκτη τους.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση ενός blog, μια και αυτό συνοδεύεται από ένα εύχρηστο και πολύ απλό περιβάλλον διαχείρισης κειμένων, φωτογραφιών και multimedia.

κορυφή

Πόσο διαδεδομένα είναι τα blogs;

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα blogs έχουν τεράστια εξάπλωση τα τελευταία χρόνια και ήδη πάνω από 12.000.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο διαθέτουν το δικό τους. Τα blogs άρχισαν να γίνονται δημοφιλή μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν πολλοί απλοί χρήστες ένιωσαν την ανάγκη να μπουν στο Internet και να μοιραστούν τις σκέψεις τους, τις ειδήσεις που ανακάλυπταν, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τους. Στη συνέχεια, πολλοί διάσημοι από το χώρο της τέχνης και του αθλητισμού, απέκτησαν το δικό τους blog (δείτε το blog του Moby) και έτσι φτάσαμε σήμερα να υπάρχουν blogs παντού. Πολλές φορές τα blogs, και κυρίως τα δημοφιλή, γίνονται αντικείμενο σχολιασμού από τα ΜΜΕ, αναγάγοντας τον συντάκτη τους σε έναν αυτόνομο δημοσιογράφο/αρθρογράφο. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την Ελευθεροτυπία (3.1.2006):

Ωστόσο η πιο πρόσφατη και πιο επικίνδυνη απειλή για τα ΜΜΕ είναι τα blogs. Οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ κατηγορούν τους blogers ότι έχουν ρίξει την ποιότητα. Ωστόσο, η πραγματική τους σκέψη είναι λιγότερο ευγενική: είναι η απειλή που δημιουργείται από τους blogers, οι περισσότεροι των οποίων είναι ερασιτέχνες, για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τους εργοδότες τους, τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Ο κόσμος των blogers είναι μια συλλογική επιχείρηση που διαθέτει 12 εκατομμύρια συντάκτες , ερευνητές και αρθρογράφους και όλα αυτά με μηδενικό κόστος. Πώς μπορούν τα παραδοσιακά ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ανταγωνισμό;

κορυφή

Τι είδη blog υπάρχουν;

Τα blogs υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές, και σημαίνουν κάτι διαφορετικό για τον καθένα:

Για έναν απλό χρήστη, το blog μπορεί να είναι ένας τρόπος για να εκφράσει τις προσωπικές του σκέψεις, για γεγονότα ή την ίδια του τη ζωή, να τις μοιραστεί με τους φίλους ή τους γνωστούς του, να οργανώσει τα ζητήματα της ημέρας του ή απλά να ξεθυμάνει γράφοντας. Μπορεί ακόμα να χρησιμεύσει για να κρατηθούν παραπομπές από το σερφάρισμα στο Internet.

Για μια εταιρεία μπορεί να είναι ένα μέσο συλλογικής καταγραφής σκέψεων, νέων παραλαβών, υποδείξεων και επισημάνσεων.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η θεματολογία των blogs είναι ανεξάντλητη, από τη στιγμή που ο καθένας μας έχει ξεχωριστά ενδιαφέροντα και το δικό του προσωπικό τρόπο να γράφει και να σκέφτεται.

κορυφή

Πότε ένα blog γίνεται Premium;

Για να γίνει ένα blog Premium, θα πρέπει καταρχήν να είναι ...blog. Να έχει δηλαδή στυλ ημερολογίου (όχι ποιήματα, όχι στίχοι, όχι βιογραφίες, όχι κείμενα από άλλα sites, αυτά τα έχουν τα sites και τα περιοδικά, όχι τα blogs), να έχει άποψη, να περιγράφει προσωπικές σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα. Θα πρέπει να έχει σχέση με τις Τέχνες (και κυρίως τη μουσική), να ενημερώνεται τακτικά, να έχει σωστή ορθογραφία και να είναι δημοφιλές. Πάνω απ' όλα όμως πρέπει να έχει προσωπικό τόνο και άποψη και περιεχόμενο που να μην υπάρχει πουθενά αλλού στο web (όχι δηλαδή copy-paste).

Τα Premium Βlogs αποκτούν περίοπτη θέση στις σελίδες του MusicHeaven και συνοδεύονται από το σύμβολο .

Την αξιολόγηση με βάση τα παραπάνω έχει αναλάβει μια ομάδα μελών του MusicHeaven, οι Blog Moderators. Κάθε Blog Moderator μπορεί - κατά τη δική του κρίση και με προϋπόθεση να τηρούνται τα κριτήρια που αναφέρονται πιο πάνω - να ορίσει αν ένα blog είναι Premium ή όχι. Αν το 40% των Blog Moderators επιλέξει ένα blog ως Premium, αυτό γίνεται και επίσημα Premium Blog του MusicHeaven. Αν στην πορεία το συγκεκριμένο blog βρεθεί να απολαμβάνει την εκτίμηση λιγότερου του 40% των Blog Moderators, τότε το blog χάνει τον χαρακτηρισμό του Premium.

κορυφή

Γιατί διαγράψατε το blog μου;

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι αποδεκτά blogs που προσβάλουν τα ήθη και το περιεχόμενό τους είναι υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, συκοφαντικό, απεχθές, απειλητικό, πορνογραφικό ή υπόκειται στην νομοθετική αρχή. Το MusicHeaven έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ή να διαγράψει οποιοδήποτε blog, οποιαδήποτε στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο (ανακοινώσιμο ή όχι), αλλά και να διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό μέλους του συγγραφέα του, σε περίπτωση που διαπιστώσει οτι αυτό αντιβαίνει τους παραπάνω όρους. Ουδεμία αποζημίωση θα δικαιούται ο συγγραφέας του blog που διεγράφη, ούτε οποιοσδήποτε άλλος.

κορυφή

Πόσο κοστίζει η δημιουργία ενός blog στο MusicHeaven και η χρήση ονόματος της μορφής blogs.musicheaven.gr/name;

Η δημιουργία και χρήση ενός blog της μορφής blogs.musicheaven.gr/name είναι εντελώς δωρεάν.

κορυφή

Ποιά posts θεωρούνται ως Δημοφιλέστερα

Οι Blog Moderators (βλ. ερώτηση περί Premium) έχουν τη δυνατότητα να "ψηφίσουν" ένα post, εφόσον το κρίνουν αξιόλογο. Με βάση αυτές τις ψήφους κάποια posts "ανεβαίνουν" και εμφανίζονται τόσο στην πρώτη σελίδα του MusicHeaven, όσο και στην πρώτη σελίδα των Blogs.

κορυφή

Πως καταλαβαίνω αν είμαι Blog Moderator;

Στην κορυφή κάθε Blog, καθώς και κάτω από κάθε post, θα δεις τα σχετικά κουμπιά αξιολόγησης.

κορυφή

Αυτά τα διάβασες;