ελληνική μουσική
279 online   ·  202.753 μέλη

Ο Δήμος Μούτσης δεν «μασάει» τα λόγια του για την υπόθεση Ρωμανού

TRAVELOGUE
Φθασμένος
Chat
05.12.2014, 10:10

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o γνωστός συνθέτης Δήμος Μούτσης παίρνει θέση για την υπόθεση Νίκος Ρωμανός, χωρίς να «μασάει» τα λόγια του. Όπως πρέπει δηλαδή.

Ιδού:

«Υπάρχει Νόμος, ο 2776 του 99, που λέει ότι επιτρέπεται κρατούμενος να σπουδάζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που είναι ο Ρωμανός, με αφορμή τη δραπέτευση του Ξηρού, η πολιτική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση, ψήφισε νύχτα νέο Νόμο που λέει ότι έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα να επιτρέψει ή όχι τον Νόμο 2776 του 99!

Αυτό όμως θεωρείται καθαρή παρέμβαση. Κι από τη στιγμή που η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει στην δικαστική,

1ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη

2ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη

3ον) Δεν υπάρχει δικαιοσύνη,

άρα

4ον) γάμησέ τα!


Μετά τιμής
Δήμος Μούτσης
»

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όσο για τον εμπαιγμό των αρμόδιων-αναρμόδιων Υπουργών Παιδείας, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξης, των "ανεπηρρέαστων" δικαστικών αρχών, και των πολιτικών γυρολόγων των τηλεοπτικών παραθύρων, μου έρχονται στο νου από το τραγούδι "Γράμματα από τη λεγεώνα των ξένων", οι στίχοι του Κώστα Τριπολίτη που μελοποίησε ο Δήμος Μούτσης στο δίσκο "Φράγμα", το 1981 33 χρόνια πριν:

"Να κι οι δικαστές κρατώντας μαργαρίτες
σαν ερωτευμένοι τις μαδάνε και καταδικάζουν
μα όλα που τα ξέρουν πως δε σε νοιάζουν, 
γιατί δεν έχουν ούτε ίχνος
από το δικό σου το ρομαντισμό."


#1   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
05.12.2014, 11:38

Αν ο Ρωμανός,επικαλούμενος την εκπαιδευτική του άδεια,το σκάση απ'τίς φυλακές και δέν ξαναγυρίση,όπως έκανε ο Ξηρός,υποθέτω πως ο κ.Μούτσης θα εξέλθη πρός αναζήτησιν αυτού και σύλληψίν του,σωστά;

Αντε μπράβο,γιατί το παρακάνουν μερικοί με την υποστήριξή τους σε εγκληματίες τού κοινού ποινικού δικαίου.


#2   
themanwithharmonica
Συγχορδία Μινόρε
Chat
05.12.2014, 21:35
Το ότι πρόκριτε για σπουδές δημόσιας διοίκησης ..!!!! θα μένει ασχολίαστο;
#3   
tallos
Φθασμένος
Chat
05.12.2014, 21:40
αναρχικος Μανατζερ θα γινει
#4   
DanaeAthanasiadou
Συγχορδία Μινόρε
Chat
06.12.2014, 04:04
Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει δικαίωμα στη μόρφωση. Απλά αναρωτιέμαι αν τον ενδιέφεραν τον πιτσιρικά οι σπουδές όταν λήστευε τράπεζες.
#5   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
06.12.2014, 17:17

Το καθεστώς τής χώρας είναι πλέον τόσο παρανοϊκό,ώστε ακόμη και τα αυτονόητα πρέπει να εξηγούνται σε κάποιους.

Πιστεύετε σοβαρά ότι ο Ρωμανός ενδιαφέρεται να σπουδάση business management έστω και σε ΤΕΙ;

Τότε γιατί λήστευε τράπεζες;Γιά να συγκεντρώση το απαιτούμενο κεφάλαιο ώστε "αποπερατώνων τάς σπουδάς του" ν'ανοίξη δική του επιχείρηση;

Πιστεύετε σοβαρά ότι όταν κάποιος φυλακισμένος αποδρά απ'τίς φυλακές εκμεταλλευόμενος την όποια άδεια τού έδωσε το κράτος γιά ολιγοήμερη διακοπή τής ποινής του,το κράτος αυτό δέν έχει δικαίωμα (και υποχρέωση) να λάβη μέτρα ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα;

Κι'άν πιστεύετε ότι δέν έχει αυτό το δικαίωμα-και υποχρέωση,έναντι τών πολιτών του-πώς θ'αντιδράσετε άν κάποιος άλλος δραπέτης μπή ξαφνικά στην τράπεζα ή στο μαγαζί που έχετε πάει γιά κάποια δουλειά σας ή γιά να ψωνίσετε και με την απειλή κάποιου όπλου σάς υποχρεώση να τού δώσετε όσα λεφτά έχετε επάνω σας;Θα τού δώσετε και συγχαρητήρια;

Δέν έχει να κάνη ούτε με μικροαστική παντόφλα ούτε με μεγαλοαστικό τσαρούχι.Με την κοινή λογική έχει να κάνη.

Αλλά αυτή ακριβώς η κοινή λογική λείπει απ'την χώρα εδώ και τριαντατόσα χρόνια......


#6   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
06.12.2014, 19:40

Οση ώρα κάθεστε στο τραπέζι "τρώγοντας"...ακούστε κι ένα τραγουδάκι, γιατί φαγοπότι χωρίς τραγούδι δε λέει...

https://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg


ΥΓ 1. ...και αν το φαγητό μέχρι στιγμής σας φαίνεται λίγο, υπομονή......το πιθανότερο σε λίγες μέρες θα σερβίρουν και δεύτερο πιάτο. Μ΄αυτό ελπίζω να χορτάσουν όλοι..... 

ΥΓ 2.  και φυσικά ούτε κατά διάνοιαν δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης.

ΥΓ.3 ... «Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι».... (Μ.Λουντέμης)-----------------

Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

[ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 06-12-2014 19:46 ]


#7   
tallos
Φθασμένος
Chat
06.12.2014, 21:23
Οσιομάρτυρας ΡΩΜΑΝΟΣ λοιπον.
#8   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
07.12.2014, 20:34

Το γεγονός πως ένα κράτος σέρνεται πίσω απο ένα μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, δείχνει την ανικανότητα αυτού του κράτους.

Παρότι δεν θεωρώ τα μέλη αυτών των οργανώσεων περιπτώσεις του κοινού ποινικού δικαίου, η παραβατικότητά τους είναι δεδομένη, έχοντας διαμορφώσει συνήθως συμπεριφορές ορμώμενες απο αντιδημοκρατικά ιδεολογικά υπόβαθρα. Και έχουν φυσικά στην δικαιοσύνη και το τίμημά τους.

Ο Ρωμανός μέσα στην απελπισία του που τόσο γρήγορα συνελήφθη, προβαίνει σε συνηθισμένες κινήσεις στους χώρους που κινείται: πολλοί, δεν είναι ο μόνος, προχώρησαν κατα καιρούς σε απεργίες πείνας. Μια ματιά σε σχετικές αφίσες και θα αντιληφθεί κανείς αρκετές τέτοιες προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα εκ παραλλήλου με τον Ρωμανό ή τουλάχιστον μέσα στο έτος.

Θεωρώ όμως άθλια την χειραγώγηση της κοινής γνώμης όταν:

1) Επιχειρείται να θεωρηθεί ζήτημα ισονομίας, σε περίοδο μάλιστα που οι άδειες καταδικασθέντων έχουν γίνει περίγελος του δικαστικού μας συστήματος αφού παραβιάζονται, το δικαίωμα λέει καταδικασθέντος για απόπειρα ληστείας, όταν οι ληστείες αυτές χαρακτηρίζονται "απαλλοτριώσεις τραπεζών"(άρα ο εγκληματίας είναι αμετανόητος).

2) Γίνεται οργανωμένα σε τέτοιο σημείο η απεργία πείνας ώστε να συμπέσει η δύσκολη περίοδός του Ρωμανού, απο την τρίτη εβδομάδα και μετά, με την επέτειο του Γρηγορόπουλου.

3) Όταν τίθεται ζήτημα σπουδών του Ρωμανού: Τώρα σοβαρά πιστεύετε πως αυτός μπήκε, όπου μπήκε, για να σπουδάσει; Και μάλιστα αναρχικο-αντισυστημικός στα οικονομικά;

Αν δεν τρελαθήκαμε εντελώς, νιώθουμε ωραία ως συνευδοκόντες τουλάχιστον σε μέλη προοδευτικών και καλά κινημάτων.

Νιώθετε ωραία με αυτήν την κατάσταση; Νιώθετε ωραία με τα υβριστικά απέναντι στον Αλβέρτο(ο οποίος παρεπιπτώντως εδώ έχει δίκιο); 

 

[ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 08-12-2014 09:56 ]


#11   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
07.12.2014, 22:36

1)  Ο Ρωμανός ΔΕΝ κρατείται για τρομοκρατία.

2)  Το τίμημα της δικαιοσύνης σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο μιας δημοκρατίας, θα πρεπε να βαραίνει κάθε αντιδημοκρατική παράβαση.  Στην ιστορία αυτή (και όχι μόνο) υπάρχουν πολλές πολύ βαρύτερες παραβάσεις από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που επικαλείστε, οι οποίες περνάνε απαρατήρητες.

3)  Όταν μιλάμε για οποιαδήποτε απεργία όπως και οι απεργίες πείνας φυλακισμένων, θα πρεπε να σεβόμαστε λίγο και να διαβάζουμε τους λόγους και την ιστορία πριν εκφέρουμε άποψη.  Δεν πρόκειται για κινήσεις απελπισίας γιατί τους έπιασαν γρήγορα αλλά έχουν συγκεκριμένα αιτήματα και θέσεις.

4)  Ο Ρωμανός ΔΕΝ διάλεξε πότε θα κάνει απεργία, το δικαστήριο έβγαλε την απόφαση τώρα.

5)  "Καπιταλιστικά" είναι τα πολυτεχνεία, οι νομικές, τα οικονομικά και όλα και ο Ρωμανός δεν είναι ο πρώτος αριστερός που πέρασε σε μια σχολή από αυτές.  Τροφή για σκέψη λοιπόν:  αντί να κρίνουμε την πολιτικοποιημένη φύση της σημερινής παιδείας φτάσαμε στο άλλο άκρο, να κρίνουμε αν κάποιος θα προχωρήσει στην ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με τα πολιτικά του πιστεύω.

6)  Βιασμός, δολοφονία, ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος, απαγωγή, κλοπή ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας...? Πάρε άδεια.  Αν είσαι και πολιτικός ή φιλος κόμματος με πολλά λεφτα είσαι ελεύθερος.  Λήστεψες τράπεζα και είσαι αριστερός?  ΨΟΦΑ (ξύλο, διαπόμπευση, μη αναγνώριση δικαιωμάτων, διαταγές αναγκαστικής σίτισης, ψυχοφαρμάκων κλπ).

Τα παραπάνω δεν θεωρώ ότι είναι προσωπική άποψη, απλά δεν πρέπει να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.  Από εκεί και πέρα όσο διαβάζω τελευταία τις διάφορες πομπώδεις κριτικές επί παντός (που είναι κυρίως μια επεξεργασμένη μετάδοση των ΜΜΕ) βλέπω ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο.  Όλη η μισανθρωπιά, η αηδία και το αίσθημα του τιμωρού που κουβαλάνε πολλοί εξηγεί τέλεια γιατί ο φασισμός είναι εκεί που είναι.  Όλοι γενημμένοι ιεροί εξεταστές που κρίνετε το δέντρο που σας δείχνουν, άσχετα αν το δάσος καίγεται, μαζί και το σπίτι σας.  Όσο η λογική του παραλόγου διαδίδεται, ο φασισμός θα πάει και ακόμα πιο ψηλά, δυστυχώς είναι σίγουρο.  Σκεφτείτε λίγο πόσο εύκολα κρίνετε του άλλου τη ζωή και ύστερα αναρωτηθείτε πόσο δύσκολα θα ήταν να είστε αξιωματικός στο Auschwitz. Μη μου πείτε ο Ρωμανός είναι φασίστας, ξεκινήστε πρώτα από τον εαυτό σας.

Με αυτά εδώ δεν παίρνω το μέρος του Ρωμανού, αλλά με όσα συμβαίνουν εδώ γύρω, με μια κοινωνική συνείδηση βουτηγμένη στα σκατά, ένα έλεος για το μέλλον που έρχεται είναι πολύ λίγο.  

Δεν θα συνεχίσω το διάλογο εδώ για ευνόητους λόγους.

Καλό βράδυ

ΥΓ:  Η συζήτηση περί σωφρονισμού θα γίνει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν, μακριά από δω.

ΥΓ2:  Κλείστε την τηλεόραση και ασχοληθείτε λίγο με τα βιώματα που μαρτυρούν πολλοί δεξιά και αριστερά.

[ τροποποιήθηκε από τον/την trelakias, 07-12-2014 23:36 ]


#12   
tallos
Φθασμένος
Chat
08.12.2014, 09:59
όταν καποιος παιρνει ένα ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ και βγαινει στον δρομο,απορω που τα βρισκουν τοσο ευκολα,πρεπει η ποινη να είναι τετοια ώστε να αποτρεψει τους νεους να κανουν μοδα την οπλοφορια,εκει παει η δουλεια όπως φαινεται.και να μην είναι ελαφρυντικο το ιδεολογικο υποβαθρο πισω από την ενεργεια γιατι θα το επικαλούνται ολοι μετα.οσο για τον φασισμο της εξουσιας δεν νομιζω ότι αντιμετωπιζεται αποτελεσματικα από τρομοκρατες,επαναστατες,απεργους κ.τ.λ.ανοιξτε τα ματια σας όταν ψηφίζετε.
#13   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
08.12.2014, 11:25

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους απορρίπτω την σχετική επιχειρηματολογία. Συμφωνώ για το θέατρο του παραλόγου, αλλά προφανώς μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα. 

1)  Ο Ρωμανός συνελήφθη το Φεβρουάριο του 2013 για ληστεία και με βαρύτατο οπλισμό.

Αυτό για το "δεν κρατείται για τρομοκρατία".

2)  Το ότι στην Ιστορία υπάρχουν πάντα εγκλήματα που δεν τιμωρούνται και εγκλήματα που τιμωρούνται, απο συγκυρία ή απο δεδομένη σκοπιμότητα, δεν αποτελεί άλλοθι για τον κάθε Γρηγορόπουλο που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, να πηγαίνει να σπάει τις περιουσίες όποιου γουστάρει, να ρίχνει μολότωφ και να καίγονται άνθρωποι, (επειδή έτσι γουστάρει ειδικά άμα εργάζονται σε τράπεζα) ή να δολοφονεί οπαδούς άλλου κόμματος(επειδή θεωρεί πως νομιμοποιείται να σκοτώνει εθνικιστές ή εθνικοσοσιαλιστές ή βάλτε ότι θέλετε). Η Δικαιοσύνη σαφώς και οφείλει να μην είναι α λα καρτ. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρθρογράφησα για τις παράνομες απο κάθε άποψη φυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, παρότι δεν έχω καμία σχέση, και παρότι διακυβεύω το όνομά μου. Όμως ο πατέρας μου με δίδαξε το Πλατωνικό "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν το μύθον ακούσεις" και οι Ευαγγελιστές το του Χριστού "μη κρινετε κατ οψιν αλλα την δικαίαν κρισιν κρινετε"(Κατά Ιωάννη, Ζ', 24).  

3) Επειδή ιδιώτης δεν είμαι, ούτε ψηφίζω κυρίαρχα κόμματα εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζω την ιδεολογία του εν λόγω χώρου. Και διαβάζω μεταξύ άλλων πάντα τις αφίσες τους. Αν κάνατε τον κόπο να προσέχατε λίγο περισσότερο το κείμενό μου θα αντιλαμβανόσασταν απο εν χρήσει εκφράσεις όπως "απαλλοτριώσεις τραπεζών" και παράλληλες απεργίες πείνας πως: Προφανώς παρακολουθώ τον χώρο, δεν τους θεωρώ παρότι παραβατικούς, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και πως οι απεργίες πείνας είναι μια σύνηθης τακτική ανθρώπων που κινούνται σε αυτό το τόξο. Όσο για το "τους έπιασαν γρήγορα" άσε με να έχω την δική μου άποψη στο θέμα και κράτα την δική σου.

4) Σαφώς ο Ρωμανός δεν διάλεξε το πότε θα γίνουν πανελλαδικές, σαφώς και ήταν δέσμιος της εν προκειμένω αρνητικής αποφάσεως, αλλά αυτή φθινόπωρο θα έβγαινε. Αυτό τό ήξερε και φυσικά υποστηρίζω πως  έκανε και κάνει ότι κάνει οργανωμένα, ακριβώς για να δημιουργηθεί ότι είναι να δημιουργηθεί σε συνδυασμό με την επέτειο του Γρηγορόπουλου. Έχεις την άποψή σου έχω την δική μου.

5) Ως προς το άκρο του "να κρίνουμε αν κάποιος θα προχωρήσει στην ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με τα πολιτικά του πιστεύω", ή δεν κατάλαβες ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τί υποστηρίζω: Ο Ρωμανός ήξερε πως δεν πρόκειται να του δώσουν άδεια, πολύ περισσότερο μετά τις Ξήρειες σχετικές παραβιάσεις. Είχε λοιπόν σχέδιο εξ αρχής μετά την άρνηση που ήξερε ότι θα λάμβανε, να δημιουργήσει την κατάσταση που δημιούργησε, με απεργία πείνας και απώτερο στόχο μια έκρυθμη κατάσταση με κορύφωση στη Γρηγοροπούλεια επέτειο.   

6) Το έγκλημα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει συσχετισμούς στην τιμωρία του με την πολιτική του καταγωγή. Ωστόσο οι βιασμοί δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμια των συστημικών. Από δολοφονίες έχουμε αρκετές σχετιζόμενες με τον εν λόγω χώρο. Τα ναρκωτικά επίσης δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των συστημικών. Το ίδιο και οι απαγωγές(μέχρι και πρωθυπουργούς έχει το book). Η κλοπή δημόσιας περιουσίας(να μιλήσουμε μόνο για Ελλάδα καλή ώρα την δίωξη κατά του Σταθάκη(Πανεπιστήμιο Κρήτης) ή να συμπεριλάβουμε και το εξωτερικό;).

Αυτά για τα περί αδείας. Όσο για το ξύλο, ως ληστές και με βαρύ οπλισμό τους πιάσαν όχι ως απαλλοτριωτές ακτιβιστές. Και μην το θέτεις σε ιδεολογικό υπόβαθρο. Περιώνυμη η αριστερά για τα φιλοακτιβιστικά και ουμανιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα ανά τον κόσμο.Γεμάτη απο γκουλάγκ, κέντρα εκδημοκρατισμού ήθελα να πω.

Θεωρώ ανήθικο έναν τέτοιο εκβιασμό, εν προκειμένω το να κάνω ως παραβατικός απεργία πείνας για να εκβιάσω μια απόφαση. Ε δεν είναι και το πιο κατάλληλο άτομο ο Ρωμανός ! Θα ήμουνα αλληλέγγυος πίσω απο μια τέτοια ενέργεια προς ένα αγωνιστή και όχι στον Ρωμανό.

Όσο για το μέλος που καθυβρίζεται όλα καλά;    

Όσο για το γεννημένος ιεροεξεταστής που κρίνω το δέντρο που μου υποδεικνύουν ενώ καίγεται το δάσος και τα περί Auschwitz, ειδικά το τελευταίο πεστο στον Αλβέρτο....

Για να σου απαντήσω αν ο Ρωμανός είναι φασίστας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τί εννοείς εσύ φασίστας και τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Αν το διασαφηνίσεις μπορούμε να το συζητήσουμε. Εδώ όμως άλλο είναι το ζήτημά μας.

Τέλος η κοινωνική συνείδηση στη σημερινή της κατάσταση δεν αποτελεί μόνο έργο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Καθοδηγητές υπήρξαν πολλοί. 

Η δική μου περιγραφή πάντως της κοινωνίας δεν είναι μόνο Τριπολιτική. Ναί είμαστε "Επιβάτες στην Ιστορία αυτού του Κράτους που τα κάγγελα του χτίζει υπογράφοντας θανάτους" δεν θεωρώ όμως πως τα όνειρα μας είναι καταδικασμένα μοιρολατρικά να τσακίζονται απο την φύση των κρατών και των επιμέρους ιδεολογιών.  [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 09-12-2014 02:16 ]


#14   
TRAVELOGUE
Φθασμένος
Chat
08.12.2014, 12:03

Λέτε... Λέμε... Λένε... Αλλά.. μήπως να μιλήσει κι ένας ειδικός...;;;;

Συγκλονιστική η πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, προς κάθε «αρμόδιο». Αμφιβάλλουμε αν θα βρει ανταπόκριση όμως.

Ολόκληρη η επιστολή του Πέτρου Δαμιανού:

«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη.

Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του τα μαθήματα της Σχολής του.

Επειδή η παιδεία προσφέρεται στους ναούς της, τα σχολεία.

Επειδή η εκπαίδευση στις φυλακές έχει ανάγκη από δημιουργικά κίνητρα, για να λειτουργήσει ως παράδειγμα στους επόμενους μαθητές.

Επειδή είναι υγεία για μια κοινωνία, να διαθέτει νέους οι οποίοι αγωνίζονται.

Επειδή η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ανθρώπου.

Και επειδή ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του τα παραπάνω δικαιώματα,

απευθύνω ανοιχτή πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος, για να του δοθεί η δυνατότητα με τη φυσική παρουσία του, να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με την συνοδεία μου. Ας αφήσουμε την ιδιαίτερη σχέση του δάσκαλου με τον μαθητή του να λύσει το πρόβλημα. Ας επιτρέψουμε την εμπιστοσύνη του δάσκαλου προς τον μαθητή του και την εμπιστοσύνη του μαθητή προς τον δάσκαλο του, να εγγυηθούν την επιστροφή του Νίκου Ρωμανού στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Μετά από είκοσι (20) χρόνια στην εκπαίδευση νέων στη φυλακή, μπορώ να εγγυηθώ μια "επιστροφή".

Είναι μια λύση εφικτή, γιατί και στο παρελθόν έχω συνοδεύσει επιτυχώς μαθητή μου, με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του Νίκου. Είναι μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Είναι μια λύση από την οποία όλοι μας έχουμε να μάθουμε πολλά.

Πέτρος Δαμιανός

Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου

του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα».

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο


#15   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
08.12.2014, 22:45

Παράθεση:


1)  Ο Ρωμανός συνελήφθη το Φεβρουάριο του 2013 για ληστεία και με βαρύτατο οπλισμό.

Αυτό για το "δεν κρατείται για τρομοκρατία".

Ξαναλέω πάνω στους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες σου ότι:  Το δικαστήριο τον αθώωσε από την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.  Δεν είναι καν φερόμενος.

Παράθεση:

2)  ...δεν αποτελεί άλλοθι για τον κάθε Γρηγορόπουλο που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, να πηγαίνει να σπάει τις περιουσίες όποιου γουστάρει, να ρίχνει μολότωφ και να καίγονται άνθρωποι


Γρηγορόπουλο?  Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν είναι άποψη...

Ειδικοί υπάρχουν πολλοί και από τις δυο πλευρές...  Εδώ καθηγήτρια εγκληματολόγος:

(Δείτε επίσης τα πορίσματα στις υποθέσεις Brown και Garner)


#16   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
09.12.2014, 02:36

Δεδομένα έλαβε μέρος στην γνωστή ληστεία. Το αν το δικαστήριο δεν μπόρεσε να τον συνδέσει με την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς δεν τον καθιστά κοινό ποινικό παρότι έτσι δικαστικά οριοθετείται σήμερα. Όσο για το Γρηγορόπουλο είπα ο κάθε Γρηγορόπουλος.

Και η κατάντια μεταξύ άλλων αυτού του κράτους είναι πως ψάχνει να βρει ρύθμιση όταν ο ίδιος ο Ρωμανός τους εμπαίζει αφού όπως δηλώνει:

"Προφανώς η διεκδίκηση που κάνω δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης". 


[ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 09-12-2014 02:52 ]


#17   
Chrysanna
Σολίστ
Chat
09.12.2014, 03:52

Όπου πετάει ο άνεμος πάω... ιστορία μου, αμαρτία μου!
Η μουσική έχεις έτοιμες απαντήσεις για όλα και άκρως μελωδικές για να ταιριάζουμε και στην σελίδα!

Το παιδί αυτό έκανε μία επιλογή, πριν κάποια χρόνια.
Ασπάστηκε τον αναρχισμό ως ιδεολογία και συνεπώς ως τρόπο ζωής.
Ο σύγχρονος αναρχισμός, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί απ' τους εκπροσώπους του, θέτει εαυτόν εκτός νόμου ΆΡΑ πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος σύλληψης και κατά συνέπεια εγκλεισμού. Όπερ και εγένετο!

Όλοι όσοι υποστηρίζουν τα αιτήματα του Ρωμανού, οφείλουν ν' αναγνωρίσουν και το αίτημα ενός κρατουμενου να βγαίνει 2 φορές την εβδομάδα να βλέπει τα παιδιά του, ενός άλλου να βλέπει την γυναίκα του, ενός τρίτου γιατί πάσχει από κλειστοφοβικές κρίσεις και πρέπει ν' αερίζεται. Τρεις κρατούμενοι που διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους επίσης με απεργία πείνας. Στο σενάριο αυτό θα βάλουμε και τον Τσοχατζόπουλο ο οποίος ζητάει την πλήρη αθώωση του γιατί είναι απάνθρωπο να επιβάλεις ποινή φυλάκισης σ' έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας.  Θέλει να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την οικογένεια του. Ανθρώπινο κι αυτό!

Αν δεν υποστηρίξουμε όλες αυτές τις υποθέσεις με το ίδιο σθένος, αποδεικνύεται, ακόμη μία φορά, πως είμαστε το Έθνος του φαίνεσθαι και της ελαφρότητας.

Πριν μερικά χρόνια η τάση της μόδας επεβάλε ν' ανάβουμε κεράκια στην Marfin της Σταδίου, σήμερα η τάση επιβάλλει να στηρίξουμε τον Ρωμανό. Γιούρια...!

Κλείνοντας, θα ήμουν "υπερήφανη" γι' αυτό το παιδί αν αποφάσιζε να τιμωρηθεί για τις πράξεις του τιμώντας έτσι την επιλογή του και την "ιδεολογία" που πρεσβεύει. Η τακτική του είμαι "επαναστάτης" και μόλις τα πράγματα στραβώσουν θυμάμαι ότι θέλω να γίνω φοιτητής, ειναι τουλάχιστον θλιβερή.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Το Little black dress των παροιμιών... δεν πρόκεται να φύγει ποτέ απ' την μόδα!


#18   
optiras
Φθασμένος
Chat
09.12.2014, 11:19

νιοστή αγωνιστική

Αποτελέσματα

Οπαδιλίκι-λογική: 1-0, σημειώσατε ένα- βαριέμαι να μετρήσω τα "γκολ"

Συναίσθημα-λογική: 1-0, σημειώσατε ένα- βαριέμαι να μετρήσω τα "γκολ"

προπαγάνδα- πραγματικότητα: 1-0, σημειώσατε ένα- βαριέμαι να μετρήσω τα "γκολ"

δέντρο-δάσος: 1-0, σημειώσατε ένα- βαριέμαι να μετρήσω τα "γκολ"

As usual..  Λόγω της απόλυτης προβλεψιμότητας των αποτελεσμάτων οι αποδόσεις ήταν πολύ μικρές για όσους έπαιξαν στοίχημα...

Στην ζώνη του υποβιβασμού, δεν υπάρχει αγχος μια και ο ουραγός (ελλάδα) έχει εξασφαλίσει την κάθοδο στην χαμηλότερη κατηγορία...

Υ.Γ.: δεν κατάλαβα ποιος κάνει την κερκίδα... Σοβαρός αγώνας χωρίς κερκίδα γίνεται;


#19   
DrLove
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
09.12.2014, 14:00

Παράθεση:
Το μέλος optiras στις 09.12.2014, 11:19 έγραψε...

As usual..  Λόγω της απόλυτης προβλεψιμότητας των αποτελεσμάτων οι αποδόσεις ήταν πολύ μικρές για όσους έπαιξαν στοίχημα...

Από πού θα παραλάβω τα κέρδη μου;


#20