ελληνική μουσική
245 online   ·  202.840 μέλη

Ο Κάμερον ισχυρίζεται ότι βρήκε τον τάφο του Χριστού

Astron
MusicHeaven Guru
Chat
06.03.2007, 18:48
Τελευταία απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης το παρακάτω θέμα.
(in.gr)
--------
Τον οικογενειακό τάφο του Ιησού υποστηρίζει ότι εντόπισε ο Τζέιμς Κάμερον

Ένας τάφος που ανακαλύφθηκε το 1980 στην Ιερουσαλήμ περιείχε κάποτε τα λείψανα της οικογένειας του Ιησού του Ναζωραίου, υποστηρίζει ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον σε ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Discovery Channel. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή είχαν αποκτήσει γιο με το όνομα Ιούδας.

Ο επίμαχος τάφος ανακαλύφθηκε στο προάστιο Ταλπιγιότ, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση πολυκατοικίας, και λίγο αργότερα ανασκάφηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ. Μέσα στον τάφο βρέθηκαν 10 λάρνακες της εποχής του Ιησού, από τις οποίες οι έξι έφεραν επιγραφές με ονόματα της Καινής Διαθήκης, αναφέρει ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου.

Τέσσερις διακεκριμένοι αρχαιολόγοι διαβεβαιώνουν, έπειτα από χρόνια ερευνών, ότι οι οστεοθήκες από ασβεστόλιθο γράφουν «Ιησούς, γιος του Ιωσήφ», «Ιούδας, γιος του Ιησού» (στα αραμαϊκά), «Μαρία», «Ιωσήφ», «Ματθαίος» (στα εβραϊκά) και «Μαρία Μαγδαληνή» (στα ελληνικά).


Ο Κάμερον, παραγωγός του ντοκιμαντέρ, και ο Σίμτσα Γιακομπόβιτσι, συγγραφέας σκηνοθέτης και παραγωγός, απομόνωσαν δείγματα DNA από τις λάρνακες του «Ιησού» και της «Μαρίας Μαγδαληνής» και τα έστειλαν για ανάλυση στο εξειδικευμένο Εργαστήριο Παλαιο-DNA του Πανεπιστημίου Λέικζεντ, στο Οντάριο του Καναδά.

Η σύγκριση του μιτοχονδριακού DNA έδειξε ότι τα δύο πρόσωπα δεν ήταν συγγενείς. Δεδομένου ότι οι οικογενειακοί τάφοι προορίζονταν συνήθως για παντρεμένα ζευγάρια ή συγγενείς εξ αίματος, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ προτείνουν ότι είναι πιθανό ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή να ήταν ζευγάρι.

Ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του ισχυρισμού ότι πρόκειται για τον οικογενειακό τάφο του Ιησού προέρχεται από τη χημική σύγκριση της πάτινας μιας τρίτης λάρνακας με την πάτινα της «λάρνακας του Ιάκωβου», ενός ευρήματος που ήρθε στο φως ανεξάρτητα επίσης το 1980. Τα δύο δείγματα ταιριάζουν μεταξύ τους, κατέληξε εργαστήριο εγκληματολογίας της Νέας Υόρκης.

Αντίθετη άποψη με τους δύο σκηνοθέτες έχει πάντως ο αρχαιολόγος Αμος Κλόνερ, που επέβλεψε την ανασκαφή. Επισημαίνει ότι τα ονόματα στις επιγραφές ήταν πολύ κοινά εκείνη την εποχή και ότι σίγουρα πρόκειται για σύμπτωση.

Ωστόσο, στατιστική ανάλυση από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, που πρόκειται μάλιστα να δημοσιευτεί σε επιστημονική επιθεώρηση, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα να υπήρχε κάποια άσχετη οικογένεια που κατά τύχη είχε τα ονόματα της «οικογένειας του Ιησού» είναι μόλις 1 στις 600.

Εκτός όμως από τις έρευνες στον «τάφο του Ιησού», οι δύο σκηνοθέτες ανακάλυψαν και έναν δεύτερο, άγνωστο μέχρι σήμερα τάφο, περίπου 20 μέτρα από τον πρώτο, τον οποίο βιντεοσκόπησαν με ρομποτικές κάμερες. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν ασύλητο τάφο της εποχής του Ιησού, ο οποίος ενδέχεται να περιέχει τα οστά άλλων μελών της οικογένειας του Χριστού, ή ακόμα και ορισμένων Αποστόλων.

Το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel θα προβληθεί το βράδυ της 4ης Μαρτίου.
(in.gr)
------------

Δύο σύντομα σχόλια:
-Είναι γνωστό ότι τα ονόματα αυτά που βρέθηκαν στον τάφο ήταν πολύ συνηθισμένα για εκείνη την εποχή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι βρέθηκαν όλα μαζί στον ίδιο τάφο.
-Η ανακάλυψη τάφου του Ιησού και η αποδοχή μιας τέτοιας ανακάλυψης προϋποθέτει την άρνηση του χριστιανικού δόγματος που θέλει τον Ιησού να "ανέβηκε" στους ουρανούς ως σώμα και πνεύμα μαζί. Περισσότερο θυμίζει την μουσουλμανική εκδοχή των πραγμάτων που θεωρούν ότι ο Χριστός πέθανε σαν ένας κανονικός άνθρωπος.


Σήμερα το βράδυ στο Αlter αν δεν κάνω λάθος θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα η εκπομπή του Χαρδαβέλα "Αθέατος Κόσμος". Για να δούμε τί θα δούμε...

Η δική σας γνώμη ποια είναι; Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που γίνεται καθαρά για λόγους κερδοσκοπικούς ή υπάρχει κάποια αλήθεια σε όλη αυτήν την ιστορία;
Τί συνέπειες θα είχε για τη χριστιανικη θρησκεία μία τέτοια (υποθετική ή μη) ανακάλυψη;

#1   
maspa
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 18:56
Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό.
Τι κάνει ο άνθρωπος για τα λεφτά ε;
Πρώτα ο κώδικας da vinci(που έσπασε ταμεία κι άνοιξε τους ασκούς του αιόλου), τώρα αυτό.. Μόδα είναι και θα περάσεί.
#2   
vasilis23
Σολίστ
Chat
06.03.2007, 19:03
Εγω απλα θα ηθελα να αναφερω πως μπορει καποιος που εχει το καταλληλο προγραμμα(για οσους ξερουν μtorrent κλπ) να κατεβασει το συγεκριμενο ντοκιμαντερ μιας και κυκλοφορησε ηδη στο διαδικτυο...
#3   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 19:06
Αν αυτό το ντοκυμαντέρ είχε βγει νωρίτερα από την κυκλοφορία του "Κώδικα Ντα Βίντσι" θα μου κινούσε πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον! Η εμπορική επιτυχία ωστόσο του πιο πάνω βιβλίου και ταινίας στη συνέχεια, με κάνει να πιστεύω πως δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω πέρα από ένα... σίκουελ.

Και το στοιχείο έκπληξη της συνέχειας της ιστορίας είναι ότι ο Ιούδας ήταν γιος του Ιησού και της Μαγδαληνής! Πραγματικά ευρηματικό!

Γενικότερα πάντως, η όλη ιδέα, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή κλπ τελικά δεν με ξενίζει καθόλου κι ούτε νομίζω ότι επηρεάζει την ουσία του Χριστιανισμού (ο θρησκευτικός μας στο γυμνάσιο δεν μας μάθαινε τίποτα άλλο, πέρα από το ότι ο θεός είναι αγάπη, κι εγώ εκεί κολλάω) όπως βγήκαν πολλοί να καταδικάσουν.

Μία τέτοια ανακάλυψη, δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε την χριστιανική θρησκεία αυτή καθαυτή αλλά την Επίσημη Εκκλησία (που νομίζω ότι καμία σχέση δεν έχει με τον χριστιανισμό), η οποία νομίζω πώς κι από μόνη της κάνει εξαιρετική δουλειά στο να... βγάζει τα μάτια της! Και δεν νομίζω ότι υπάρχει και λόγος τέτοιας εναντίωσης από τους απλούς "πιστούς" σε τέτοιες θεωρίες... Οτιδήποτε αληθινό, αντέχει και μάλιστα ενισχύεται από οποιαδήποτε ανακάλυψη, έτσι δεν είναι?
#4   
maspa
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 19:17
Παράθεση:

Το μέλος dimitrapan στις 06-03-2007 στις 19:06 έγραψε...

Γενικότερα πάντως, η όλη ιδέα, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με την Μαγδαληνή κλπ τελικά δεν με ξενίζει καθόλου κι ούτε νομίζω ότι επηρεάζει την ουσία του Χριστιανισμού (ο θρησκευτικός μας στο γυμνάσιο δεν μας μάθαινε τίποτα άλλο, πέρα από το ότι ο θεός είναι αγάπη, κι εγώ εκεί κολλάω)


Άλλο η αγάπη με την ευρύτερη έννοια κι άλλο η σεξουαλική συνεύρεση, που υποστηρίζεται κατά καιρούς ότι είχε ο Ιησούς με τη Μαγδαληνή.
Εξάλλου και η Εκκλησία διαχωρίζει τον έρωτα από την αγάπη.
Θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ουσία του ο χριστιανισμός αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί ναι μεν ο Ιησούς είχε ανθρώπινη υπόσταση, αυτό όμως θα έδειχνε ότι ήταν αδύναμος να αντισταθεί στα ανθρώπινα πάθη, πράγμα που θα αναιρούσε τα πιστεύω του Χριστιανισμού.
#5   
uNick
MusicHeaven Guru
Chat
06.03.2007, 19:20
Δημητρούλα μου, νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο... Αν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο ισχύει, όλα τα δόγματα του χριστιανισμού θα καταρρεύσουν, μιας και η βασική τους δομή στηρίζεται στην ανάσταση του Ιησού. Διάβασε άλλη μια το Σύμβολο της Πίστης:

Και εις έναν Κύριον, Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον Μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού. Γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι ου τα πάντα εγένετο.

Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπίσαντα.

Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου, και παθόντα, και ταφέντα, και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς.

Και ανελθόντα εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης, κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.


Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα πολεμήσουν μια τέτοια "ανακάλυψη", όπως και σίγουρα κάποιοι θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν.

Ίδωμεν...
#6   
sintorin
Σολίστ
Chat
06.03.2007, 19:22
Το μέλος sintorin στις 06-03-2007 στις 19:18 έγραψε...

ante pali me thema tis thriskias....

ti orea voleuontai merikoi, sto na aporiptoun otidipote tous fovizei, sta lefta...........

o Cameron, exei kanei mpolika lefta me erga opos ton Terminator, kai to Titanic...

ta teleutaia xronia, asxoleitai polu me documentaire, opos to proteleutaio tou, eitan vasismeno sto nauagio tou titanicou....

to prosfato, peri tafou xristou, tou stoixise 3 ekatomuria, kai to ekane gia to discovery channel, to opio ton exei eidi plirosei.....etsi i dikaiologia gia ta 'lefta' aporiptetai amesos..........

a kai kati alo, exoun ginei pola documentaire sti zoi tou xristou, pios eitan o xristos, kai akoma peri tou tafou tou, pou pote sigoura den tha provlithoun stin ellada......etsi den einai i proti fora......kai ola auta xronia prin vgei o kodikas da vinci.....

parakato tora.....

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : sintorin στις 06-03-2007 19:29 ]


#7   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 19:25
Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 19:17 έγραψε...

Άλλο η αγάπη με την ευρύτερη έννοια κι άλλο η σεξουαλική συνεύρεση, που υποστηρίζεται κατά καιρούς ότι είχε ο Ιησούς με τη Μαγδαληνή.
Εξάλλου και η Εκκλησία διαχωρίζει τον έρωτα από την αγάπη.


Σωστά η εκκλησία... Τι κακό έχει η σεξουαλική συνεύρεση ώστε να είναι αντίθετη είτε με την αγάπη είτε με τις αρχές του χριστιανισμού?

Παράθεση:

Θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ουσία του ο χριστιανισμός αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί ναι μεν ο Ιησούς είχε ανθρώπινη υπόσταση, αυτό όμως θα έδειχνε ότι ήταν αδύναμος να αντισταθεί στα ανθρώπινα πάθη, πράγμα που θα αναιρούσε τα πιστεύω του Χριστιανισμού.Δεν μπορώ να δεχθώ έναν θεό να θέλει να απαγορεύσει από τα παιδιά του τις απολαύσεις και ότι τέλος πάντων τους κάνει να αισθάνονται όμορφα! Και δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα γιατί η εκκλησία καταδικάζει -ανάμεσα σε πολλά άλλα- το σεξ ως... "ανθρώπινο πάθος"! Τι έχουν δηλ. τα ανθρώπινα πάθη που μας κάνουν ανάξια παιδιά ενός θεού??? (Και μιλάω για πράξεις που δεν βλάπτουν κανέναν, έτσι?)
#8   
PROFBASILHS
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
06.03.2007, 19:39
pws alliws tha diafimisei tin tainia toy o anthrwpos ?!!! LOgiko einai na leei tetoia
#9   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 19:40
Παράθεση:

Το μέλος uNick στις 06-03-2007 στις 19:20 έγραψε...
και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς.


(φαντάζομαι ότι εκεί ήθελες να ρίξεις το βάρος γι' αυτό και απομόνωσα την συγκεκριμένη φράση... Αν όχι, διόρθωσέ με... )

Να ξεκινήσουμε με την υπόθεση ότι όντως αυτό είναι γεγονός όπως γράφτηκε και δεν είναι γραμμένο από ανθρώπινο χέρι επηρεασμένο από ίδιον συμφέρον...

Ποιος μας λέει ότι η "ανάσταση" είναι Ανάσταση όπως την εννοούμε εμείς σήμερα και δεν συμβολίζει κάτι άλλο όπως πολλά άλλα πράγματα στις γραφές?
#10   
maspa
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 20:04
Παράθεση:

Το μέλος dimitrapan στις 06-03-2007 στις 19:25 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 19:17 έγραψε...

Άλλο η αγάπη με την ευρύτερη έννοια κι άλλο η σεξουαλική συνεύρεση, που υποστηρίζεται κατά καιρούς ότι είχε ο Ιησούς με τη Μαγδαληνή.
Εξάλλου και η Εκκλησία διαχωρίζει τον έρωτα από την αγάπη.


Σωστά η εκκλησία... Τι κακό έχει η σεξουαλική συνεύρεση ώστε να είναι αντίθετη είτε με την αγάπη είτε με τις αρχές του χριστιανισμού?

Παράθεση:

Θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ουσία του ο χριστιανισμός αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί ναι μεν ο Ιησούς είχε ανθρώπινη υπόσταση, αυτό όμως θα έδειχνε ότι ήταν αδύναμος να αντισταθεί στα ανθρώπινα πάθη, πράγμα που θα αναιρούσε τα πιστεύω του Χριστιανισμού.Δεν μπορώ να δεχθώ έναν θεό να θέλει να απαγορεύσει από τα παιδιά του τις απολαύσεις και ότι τέλος πάντων τους κάνει να αισθάνονται όμορφα! Και δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα γιατί η εκκλησία καταδικάζει -ανάμεσα σε πολλά άλλα- το σεξ ως... "ανθρώπινο πάθος"! Τι έχουν δηλ. τα ανθρώπινα πάθη που μας κάνουν ανάξια παιδιά ενός θεού??? (Και μιλάω για πράξεις που δεν βλάπτουν κανέναν, έτσι?)Δε ξέρω, ειλικρινά. Συγκεκριμένα όμως για τον Ιησού κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση. Γιατί δε μιλάμε για έναν απλό άνθρωπο, αλλά για Θεάνθρωπο, σωστά;

Το ότι ανακαλύφθηκε ένας τάφος, ο τάφος του Ιησού δε σημαίνει ότι δεν αναστήθηκε. Αυτό που κάνει τον "ντόρο" είναι ότι "δε βρέθηκε μεμονομένος ο τάφος του Ιησού, αλλά οικογενειακός, κοινός τάφος με τη Μαγδαληνή και έναν Ιούδα" όπως λέγεται.

Αλήθεια, μόνο ένας μαύρος γάιδαρος υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο; Όπερ μεθ'ερμηνευόμενον εστίν, ότι αποκλείεται να ανήκουν τα ονόματα και επομένως ο τάφος σε άλλους ανθρώπους;

Όπως είπε ο Astron στο πρώτο post:
Παράθεση:
Είναι γνωστό ότι τα ονόματα αυτά που βρέθηκαν στον τάφο ήταν πολύ συνηθισμένα για εκείνη την εποχή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι βρέθηκαν όλα μαζί στον ίδιο τάφο


Το ότι οι πιθανότητες να ανήκει σε άλλα άτομα ο τάφος που βρέθηκε είναι μηδαμινές, δε σημαίνει πως αποκλείεται να ισχύει και η εξαίρεση.

@sintorin
Τα πολλά λεφτά δεν είναι ποτέ αρκετά μπροστά στα ακόμη περισσότερα χρήματα.

The dreams in which I’m dying are the best I’ve ever had

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : maspa στις 06-03-2007 20:05 ]


#11   
Astron
MusicHeaven Guru
Chat
06.03.2007, 20:13
Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 20:04 έγραψε...
Το ότι ανακαλύφθηκε ένας τάφος, ο τάφος του Ιησού δε σημαίνει ότι δεν αναστήθηκε.


Ακριβώς αυτό σημαίνει η ανακάλυψη ενός οικογενειακού τάφου. Αν είχε αναστηθεί (σώμα και ψυχή) δεν θα υπήρχε οικογενειακός τάφος αφού θα είχε μείνει εκεί 3 μόνο ημέρες...

#12   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 20:15
Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 20:04 έγραψε...

Δε ξέρω, ειλικρινά. Συγκεκριμένα όμως για τον Ιησού κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση.


Πρόκληση είναι να παραμένεις ηθικό στοιχείο (με την ευρύτερη έννοια του όρου) και καλοπροαίρετος άνθρωπος, μέσα σε έναν κόσμο σαθρό... Όχι να μην κάνεις έρωτα, σεξ ή όπως αλλιώς θες πέστο... Η όλη συλλογιστική μου θυμίζει αυτή την πρακτική των οπαδών ενός άλλου δόγματος (συγχωρήστε με αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς ποιου...) που οι οπαδοί της αυτομαστιγώνονται για να αποδείξουν την πίστη τους... Αυτή είναι η δική μου άποψη φυσικά!

Παράθεση:

Τα πολλά λεφτά δεν είναι ποτέ αρκετά μπροστά στα ακόμη περισσότερα χρήματα.


Συμφωνώ απόλυτα!
#13   
maspa
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 20:29
Παράθεση:

Το μέλος Astron στις 06-03-2007 στις 20:13 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 20:04 έγραψε...
Το ότι ανακαλύφθηκε ένας τάφος, ο τάφος του Ιησού δε σημαίνει ότι δεν αναστήθηκε.


Ακριβώς αυτό σημαίνει η ανακάλυψη ενός οικογενειακού τάφου. Αν είχε αναστηθεί (σώμα και ψυχή) δεν θα υπήρχε οικογενειακός τάφος αφού θα είχε μείνει εκεί 3 μόνο ημέρες...
Με μπέρδεψες.. Δηλαδή στον τάφο βρέθηκαν λείψανα;


@dimitrapan

Το ότι κάποιος κάνει σεξ, δε σημαίνει ότι δε θα πάει στον Παράδεισο! Δηλαδή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό.(Η πορνεία για παράδειγμα είναι αμαρτία). Η σωτηρία της ψυχής εξαρτάται από άλλα πράγματα. Συνεση. ήθος, πίστη κ.λπ.
Ουδείς αναμάρτητος εξάλλου. Νομίζω πως η ουσία του χριστιανισμού δεν είναι να μην αμαρτάνεις(κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, αφού είναι στην φύση του ανθρώπου να κάνει και λάθη), αλλά να μετανοείς για τα σφαλματά σου.
Εδώ όμως δε μιλάμε για οποιοδήποτε ιστορικό πρόσωπο, αλλά τον Ιησού που πάνω του στηρίχτηκε ολόκληρη θρησκεία.
#14   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 20:48
Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 20:29 έγραψε...

Το ότι κάποιος κάνει σεξ, δε σημαίνει ότι δε θα πάει στον Παράδεισο! Δηλαδή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό.(Η πορνεία για παράδειγμα είναι αμαρτία). Η σωτηρία της ψυχής εξαρτάται από άλλα πράγματα. Συνεση. ήθος, πίστη κ.λπ.
Ουδείς αναμάρτητος εξάλλου. Νομίζω πως η ουσία του χριστιανισμού δεν είναι να μην αμαρτάνεις(κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, αφού είναι στην φύση του ανθρώπου να κάνει και λάθη), αλλά να μετανοείς για τα σφαλματά σου.
Εδώ όμως δε μιλάμε για οποιοδήποτε ιστορικό πρόσωπο, αλλά τον Ιησού που πάνω του στηρίχτηκε ολόκληρη θρησκεία.Ποιος είπε ότι η πορνεία είναι αμαρτία? Δεν λέω πως προσωπικά είμαι υπέρ της πορνείας αλλά το πώς αντιμετωπίζεται είναι θέμα κοινωνικό και όχι θέμα θρησκευτικό... Τώρα αν η Εκκλησία έχει θεσπίσει τους δικούς της κανόνες επί του συγκεκριμένου, αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Θα συμφωνήσω περί αυτού που λες ότι η σωτηρία της ψυχής είναι θέμα σύνεσης, ήθους, πίστης κλπ. Όλα αυτά συνήθως χρειάζονται προκειμένου ένας άνθρωπος να έχει ψυχική ισορροπία, δηλ. να σώσει την ψυχή του...

Οκ, πάνω στον Ιησού στηρίχθηκε ολόκληρη θρησκεία. Αυτό γιατί καθιστά απαγορευτικό για τον Ιησού να είχε οικογένεια?
#15   
maspa
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 20:58
Παράθεση:

Το μέλος dimitrapan στις 06-03-2007 στις 20:48 έγραψε...

Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 20:29 έγραψε...

Το ότι κάποιος κάνει σεξ, δε σημαίνει ότι δε θα πάει στον Παράδεισο! Δηλαδή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό.(Η πορνεία για παράδειγμα είναι αμαρτία). Η σωτηρία της ψυχής εξαρτάται από άλλα πράγματα. Συνεση. ήθος, πίστη κ.λπ.
Ουδείς αναμάρτητος εξάλλου. Νομίζω πως η ουσία του χριστιανισμού δεν είναι να μην αμαρτάνεις(κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, αφού είναι στην φύση του ανθρώπου να κάνει και λάθη), αλλά να μετανοείς για τα σφαλματά σου.
Εδώ όμως δε μιλάμε για οποιοδήποτε ιστορικό πρόσωπο, αλλά τον Ιησού που πάνω του στηρίχτηκε ολόκληρη θρησκεία.Ποιος είπε ότι η πορνεία είναι αμαρτία? Δεν λέω πως προσωπικά είμαι υπέρ της πορνείας αλλά το πώς αντιμετωπίζεται είναι θέμα κοινωνικό και όχι θέμα θρησκευτικό... Τώρα αν η Εκκλησία έχει θεσπίσει τους δικούς της κανόνες επί του συγκεκριμένου, αυτό είναι άλλο ζήτημα.Τι?Δεν είναι αμαρτία; Άσε την κοινωνική αντιμετώπιση, όσον αφορά την θρησκεία..
Και μιας και "κολλάει" με το θέμα, ο Ιησούς Χριστός δε συγχώρησε τη Μαρία τη Μαγδαληνή, η οποία μετανόησε; Για ποιό πράγμα; Για την πορνεία!

#16   
maspa
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 21:02
Παράθεση:

Το μέλος dimitrapan στις 06-03-2007 στις 20:48 έγραψε...
Οκ, πάνω στον Ιησού στηρίχθηκε ολόκληρη θρησκεία. Αυτό γιατί καθιστά απαγορευτικό για τον Ιησού να είχε οικογένεια?Σαφή απάντηση δε ξέρω να σου δώσω.. Δε νομίζω όμως σκοπός της έλευσης του Ιησού στον κόσμο ήταν να ζήσει όπως ο κάθε άνθρωπος δημιουργόντας οικογένεια κι αφήνοντας απογόνους..
#17   
rompa
Βετεράνος
Chat
06.03.2007, 21:04
Παράθεση:
Άλλο η αγάπη με την ευρύτερη έννοια κι άλλο η σεξουαλική συνεύρεση, που υποστηρίζεται κατά καιρούς ότι είχε ο Ιησούς με τη Μαγδαληνή.
Εξάλλου και η Εκκλησία διαχωρίζει τον έρωτα από την αγάπη.
Θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ουσία του ο χριστιανισμός αν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί ναι μεν ο Ιησούς είχε ανθρώπινη υπόσταση, αυτό όμως θα έδειχνε ότι ήταν αδύναμος να αντισταθεί στα ανθρώπινα πάθη, πράγμα που θα αναιρούσε τα πιστεύω του Χριστιανισμού.
Γιατί η ερωτική σχέση να θεωρείται ανθρώπινο πάθος ? Και γιατί ήταν κάτι ανεπίτρεπτο για τον Χριστό ?
#18   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.03.2007, 21:15
Παράθεση:

Το μέλος maspa στις 06-03-2007 στις 20:58 έγραψε...

Τι?Δεν είναι αμαρτία; Άσε την κοινωνική αντιμετώπιση, όσον αφορά την θρησκεία..
Και μιας και "κολλάει" με το θέμα, ο Ιησούς Χριστός δε συγχώρησε τη Μαρία τη Μαγδαληνή, η οποία μετανόησε; Για ποιό πράγμα; Για την πορνεία!
Διορθώνω... Είναι και θρησκευτικό ζήτημα -με την στενότερη έννοια του όρου εδώ- από τη στιγμή που οι κοινωνίες είναι άρρηκτα δεμένες με τις θρησκείες! Αυτό που υποστηρίζω είναι πως την πορνεία την έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι απαράδεκτο γιατί μεγαλώσαμε με αυτές τις ιδέες, οι οποίες μάλλον από την Εκκλησία προωθήθηκαν... Δες ως παράδειγμα μια άλλη κοινωνία... Στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν μεμπτή η πορνεία γιατί οι άνθρωποι είχαν μεγαλώσει με διαφορετικά "πρέπει"...

Η ερώτηση που κάνεις σχετικά με την Μαγδαληνή είναι εκτός της συλλογιστικής μου διότι δεν θεωρώ ως δεδομένα όλα αυτά που μας έχουν μάθει... Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτή η ιστορία δεν είναι ένα κατασκεύασμα της εκκλησίας προκειμένου να μας πείσει ότι η πορνεία είναι αμαρτία?"Δεν είμαστε τίποτα, ας γίνουμε τα πάντα!"

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimitrapan στις 06-03-2007 21:18 ]


#19   
rivera
Σολίστ
Chat
06.03.2007, 21:18
Παράθεση:

Το μέλος Astron στις 06-03-2007 στις 18:48 έγραψε...

Τελευταία απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης το παρακάτω θέμα.
(in.gr)
--------
Τον οικογενειακό τάφο του Ιησού υποστηρίζει ότι εντόπισε ο Τζέιμς Κάμερον
Στην ηλικια που ειναι ο Τζέιμς Κάμερον δεν μπορει να εντοπισει το π#$λι του,βρηκε και τον ταφο του Χριστου;
που 2000 χρονια σκοτωνονται εκει ποιος θα εχει τους Αγιους Τοπους 2-3 θρησκειες-15 δογματα.....και καθε τοσο ο νικητης αλωνιζει και κοσκινιζει το χωμα ψαχνοντας τοσα χρονια ο καθενας την δικια του αληθεια....και οποιος ηταν γιος του Χριστου δεν θα εκμεταλευοταν την φημη του πατερα του;...στην αφανεια θα εμενε;Μην ξεχναμε την περιπτωση του Ιακωβου του Αδελφοθεου.....
#20