Νεροσταγόνες στο τζάμι
Τα τραγούδια, τα βιβλία, τα ποιήματα και η φωνή τους.
24 Ιανουαρίου 2023, 09:36
"Νεροσταγόνες" Δημήτρης Κάσσαρης- Μελοποιημένα τρίστιχα Γιάννη Ρίτσου
#ποίηση #Ρίτσος #Nerostagones #Μελοποίηση #protasis #youtube  

Το έργο μου “ΝΕΡΟΣΤΑΓΟΝΕΣ” με εννέα μελοποιημένα τρίστιχα του Γιάννη Ρίτσου και ένα ορχηστρικό στο οποίο συμμετέχουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Πάνος Μπούσαλης και ο Δημήτρης Κάσσαρης, σε ενορχήστρωση Μανώλη Ανδρουλιδάκη, κυκλοφόρησε σε cd και ψηφιακά από την δισκογραφική Protasis το 2019. Εικόνες από τα εφηβικά χρόνια του ποιητή, που αντανακλούν διαχρονικά πανανθρώπινα και πολύτιμα συναισθήματα όπως ο έρωτας, η αθωότητα, η φωτεινή πλευρά των ανθρώπων. Αυτοβιογραφικές μνήμες με αναφορές σε νεανικούς έρωτες που επανέρχονται στα έργα του, όπως η γυναίκα, το γυμνό σώμα, η απουσία, το άδειο σπίτι, ένα ξεχασμένο φόρεμα και αντικείμενα όπως το πιάνο, ο καθρέφτης, η κιθάρα. Στο συγκεκριμένο έργο του Γιάννη Ρίτσου, παρόλες τις περιπέτειες και τις εξαιρετικά άθλιες συνθήκες που βίωνε, την αρρώστια, το κυνηγητό, τις εξορίες, τα βασανιστήρια, συνάντησα και μελοποίησα στιγμές από την χαρά της ζωής αλλά και την απουσία του έρωτα, στιγμές φωτεινές αλλά και άκρατης λύπης. Δημήτρης Κάσσαρης.

- Στείλε Σχόλιο
10 Ιανουαρίου 2023, 13:00
Δισκογραφία
#cover #Live #singer #protasis #youtube #tales #παιδικά #Μελοποίηση  

 • ΝΕΡΟΣΤΑΓΟΝΕΣ (Ιούνιος 2019) Εννέα μελοποιημένα τρίστιχα του Γιάννη Ρίτσου, με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Πάνο Μπούσαλη και Δημήτρη Κάσσαρη. Ενορχ/ση Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Κυκλοφορεί σε cds και ψηφιακά digital μορφή από την δισκογραφική Protasis Music

 • ΙΜΒΡΟΣ (2017) Ερμηνεία & ενορχ/ση Γιώργος Νταλάρας. Μουσική Δημήτρης Κάσσαρης. Στίχοι Εύη Τσιτιρίδου. Κυκλοφορεί με το Βιβλίο-cd, “Τα παραμύθια της Ίμβρου”

 • ΜΙΚΡΕΣ ΛΙΑΚΑΔΕΣ (2018) Εννέα ηλιόλουστα τραγούδια σαν παραμύθια για μεγάλα παιδιά. Σε μουσική, στίχους και ερμηνεία Δημήτρη Κάσσαρη όπου συμμετέχουν, η Γεωργία Βεληβασάκη & η Παιδική Χορωδία Con Anima.Παραγωγή GusProductions.

 • ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ Live στο χρόνο και στις μουσικές του κόσμου(2016) Επιλογή διαχρονικών ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

 • ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΟΣΠΙΤΟ (2014) Επτά τραγούδια σε στίχους και ερμηνεία Δημήτρη Κάσσαρη, σε μουσική του συνθέτη και αρχιμουσικού της Λυρικής Σκηνής Νίκου Ξανθούλη. Από το ομώνυμο παραμύθι μου (Εκδόσεις Καλέντης)
 • SINGLES τραγούδια του επάνω σε στίχους συγγραφέων και ποιητών.

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ως τραγουδιστής σε δίσκους, όπως των Γ.Χατζηνάσιου – Μ.Τόκα και άλλων συνθετών

 • ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (2023) Εννέα συνθέσεις του Δημήτρη Κάσσαρη με την συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών και μουσικών. Αναμένεται προσεχώς.
 • ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ - COVER VERSIONS (2023) Δέκα μεγάλα τραγούδια από την Ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Ερμηνεύει ο Δημήτρης Κάσσαρης
- Στείλε Σχόλιο
10 Ιανουαρίου 2023, 12:06
"Κάθε μια νύχτα"
#Κιθάρα #Tar #Τραγούδι #lyricist #στίχοι #music #ποίηση #τέχνη  

Αντίο Μαέστρο ευχαριστώ

Μουσική: Νότης Μαυρουδής- Στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής

Ερμηνεία Δημήτρης Κάσσαρης

Στα Lings κάτω δεξιά μπορείτε να το ακούσετε.

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
dimkassaris
Δημήτρης Κάσσαρης / Dimitris Kassaris
από ΠΕΝΤΕΛΗ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/dimkassaris

Μουσική & Βιβλία / Συνθέσεις & Συγγραφή / Παρουσιάσεις & Συνεντεύξεις / Άρθρα & Κριτικές.

Tags

#Κιθάρα #Tar #Τραγούδι #lyricist #στίχοι #music #ποίηση #τέχνη #cover #Live #singer #protasis #youtube #tales #παιδικά #Μελοποίηση #ποίηση #Ρίτσος #Nerostagones #Μελοποίηση #protasis #youtubeΕπίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...

  Αρχείο...

  Links