ελληνική μουσική
325 online   ·  209.181 μέλη
ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


ΦΑΣΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ; ΕΔΩ!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ; ΕΔΩ!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 318
ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ; ΣΤΟ FORUM


ΓΕΝΙΚΑ

1. Το MusicHeaven διοργανώνει Διαγωνισμό Τραγουδιού, για 3η φορά.

2. Ο Διαγωνισμός ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου 2012.

3. Υποβολή συμμετοχών μέχρι και τις 15 22 Δεκεμβρίου 2012.

4. Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Η ακριβής διάρκεια θα εξαρτηθεί από το πλήθος των τελικών συμμετοχών.


ΤΕΛΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Οι 3 συμμετοχές με την υψηλότερη βαθμολογία κερδίζουν τα δώρα, προσφορά των χορηγών του διαγωνισμού. Τα δώρα είναι 1) δημιουργία παρτιτούρας και επαγγελματικού e-book με τα έργα του συνθέτη και αυτόματη διάθεσή του μέσω eshops στο κοινό, με απόδοση αμοιβής στους δημιουργούς, 2) ψηφιακή διανομή των τραγουδιών που θα διακριθούν σε 750 sites σε όλο τον κόσμο με απόδοση αμοιβής στους δημιουργούς, 3) uploading των διακριθέντων τραγουδιών σε site που απευθύνεται σε 50.000 επαγγελματίες του χώρου της σκηνοθεσίας, ώστε η μουσική να χρησιμοποιηθεί σαν soundtrack (synchronization) με απόδοση αμοιβής στους δημιουργούς, 4) διανομή του τραγουδιού, του βιογραφικού, φωτογραφιών και links σε 15.000 διευθύνσεις επαγγελματιών της μουσικής (ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους, έντυπα, κανάλια), 5) τρείς γνήσιες εκδόσεις του λογισμικού Torpedo PI-101 WoS, για κιθαρίστες και μπασίστες, συνολικής αξίας 730€, 6) τρία iLoks για χρήση του παραπάνω λογισμικού.

2. Τα τραγούδια των 20 πρώτων συμμετοχών (TOP-20) θα παραμείνουν στη σελίδα του Διαγωνισμού, για όλα τα επόμενα χρόνια λειτουργίας του MusicHeaven. Για κάθε τραγούδι θα υπάρχει player που θα επιτρέπει την ακρόαση του από τους επισκέπτες. Δίπλα σε κάθε τραγούδι, θα αναφέρονται πληροφορίες για τους δημιουργούς του (πχ website, τρόπος αγοράς/download, διεύθυνση mySpace, email). Με αυτό τον τρόπο, το MusicHeaven θα προωθεί διαρκώς, δωρεάν και χωρίς ημερομηνία λήξης, τα 20 πρώτα τραγούδια και τους δημιουργούς τους.

3. Μετά το τέλος του Διαγωνισμού θα διοργανωθεί live, όπου οι τελικοί 20 νικητές θα μπορούν να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στο κοινό.ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Κάθε τραγούδι πρέπει να αποτελεί αυθεντική σύνθεση του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος που το αποστέλλει.

2. Το τραγούδι μπορεί να είναι είτε δισκογραφημένο, είτε όχι.

3. Αυτός που στέλνει την αίτηση συμμετοχής, πρέπει να είναι είτε ο συνθέτης, είτε ο στιχουργός, είτε ο ερμηνευτής, είτε συνεργάτης του καλλιτέχνη / γκρουπ που στέλνει το τραγούδι. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχει λάβει άδεια από όλους τους συντελεστές του τραγουδιού, προκειμένου να το στείλει στον Διαγωνισμό. Η λήψη αδείας, δεν είναι σε καμιά περίπτωση ευθύνη του MusicHeaven.

4. Δεν επιτρέπεται η χρήση δείγματος (sample) από άλλο τραγούδι το οποίο έχει ήδη εκδοθεί σε οποιαδήποτε μορφή, αναλογική ή ψηφιακή.

5. Κάθε συγκρότημα / ερμηνευτής / συνθέτης / στιχουργός μπορεί να συμμετάσχει με ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται επιπλέον συμμετοχές, όταν κάποιος που ήδη συμμετέχει ως συντελεστής σε κάποιο τραγούδι, έχει διαφορετικό ρόλο σε κάποιο άλλο τραγούδι. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνουν δεκτές και οι 2 συμμετοχές κάποιου, όταν στην μία είναι ο στιχουργός και στην άλλη ο συνθέτης. Δεν επιτρέπεται όμως στα 2 τραγούδια ο ίδιος συντελεστής να έχει τον ίδιο ρόλο.

6. Οι δημιουργοί των τραγουδιων παραχωρούν τα δικαιώματα εκτέλεσης του τραγουδιού, και μόνο αυτά, στο MusicHeaven προκειμένου το MusicHeaven να έχει το δικαίωμα να τα διαθέτει για ακρόαση στους ψηφοφόρους. Επίσης, ο διαγωνιζόμενος με τη συμμετοχή του αποδέχεται πλήρως οτι παραχωρεί το δικαίωμα εκτέλεσης (και μόνο) στο MusicHeaven χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα και δεν αξιώνει καμιά οικονομική, εμπορική ή νομική απαίτηση στο μέλλον. Σε περίπτωση που το τραγούδι επιλεχθεί στα πρώτα 20 (TOP-20) του Διαγωνισμού, τότε ο διαγωνιζόμενος δέχεται το τραγούδι του να είναι διαθέσιμο για ακρόαση (όχι download) στη σελίδα του Διαγωνισμού, στα πλαίσια όσων αναφέρονται στην ενότητα ΤΕΛΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ, παράγραφος 2.

7. Οι στίχοι των τραγουδιών μπορούν να είναι ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

8. Μπορούν να συμμετέχουν και ορχηστρικά (instrumental) κομμάτια.

9. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του MusicHeaven, ανεξαρτήτως ηλικίας.

10. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσα τραγούδια συμμετείχαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς του MusicHeaven.

11. Σε περίπτωση που η φόρμα συμμετοχής δεν είναι σωστά συμπληρωμένη ή δεν έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι του διαγωνισμού, η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

1. Η διαδικασία ψηφοφορίας θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω των σελίδων του MusicHeaven.

2. Μετά τη λήξη των συμμετοχών, τα υποψήφια τραγούδια θα χωριστούν σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα περιέχει τον ίδιο αριθμό τραγουδιών.

3. Κάθε ομάδα τραγουδιών θα εκτίθεται στην κρίση των μελών του MusicHeaven, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ίδιο για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα τραγουδιών δεν θα έχει περισσότερα από 30 τραγούδια, ώστε να είναι πιο εύκολη η επιλογή.

4. Κάθε μέλος θα μπορεί να ψηφίσει όσα τραγούδια θέλει από κάθε ομάδα, δίνοντας πόντους (1, 2, 3, 4,5) σε αυτά.

5. Από κάθε ομάδα, τα τραγούδια με την υψηλότερη βαθμολογία, θα περάσουν στην τελική φάση. Ο ακριβής αριθμός των τραγουδιών από κάθε ομάδα που θα περάσουν στην τελική φάση θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετοχών.

6. Τα τραγούδια που θα περάσουν στην τελική φάση θα κριθούν εκ νέου, μέσω νέας ψηφοφορίας. Η τελική αυτή ψηφοφορία θα αναδείξει τους νικητές.

7. Στον φετινό διαγωνισμό δεν θα υπάρξει επιτροπή καλλιτεχνών.

8. Οι ψηφοφόροι θα είναι μόνο μέλη του MusicHeaven με ημερομηνία εγγραφής που θα προηγείται της έναρξης του διαγωνισμού και με έναν ελάχιστο βαθμό συμμετοχής (τουλάχιστον 1 Χρυσή Νότα), για αποφυγή διπλών ψήφων. Επίσης δικαίωμα ψήφου έχουν και τα μέλη που δεν έχουν Χρυσές Νότες, αλλά γράφτηκαν πριν την ημερομηνία έναρξης του 1ου Διαγωνισμού (2008). Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ανώνυμοι επισκέπτες ή μέλη που γράφτηκαν μετά την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού. Όσα μέλη συμμετείχαν με τραγούδι στο Διαγωνισμό, έχουν δικαίωμα ψήφου ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που γράφτηκαν.

9. Οι ψηφοφόροι δεν θα βλέπουν στοιχεία του τραγουδιού ή των καλλιτεχνών, ώστε να δώσουν προσοχή μόνο στο ίδιο το τραγούδι.


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

1. Το MusicHeaven διατηρεί κάθε δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους του διαγωνισμού όπως εκείνο κρίνει σκόπιμο. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής, οι όροι διαγωνισμού θα δημοσιοποιηθούν στο www.musicheaven.gr

2. Το MusicHeaven διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να παρατείνει με προηγούμενη ανακοίνωση τη διάρκεια της υποβολής συμμετοχών ή της ψηφοφορίας για όσο χρονικό διάστημα κρίθεί σκόπιμο.

3. Το MusicHeaven δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε κακόβουλη, παράνομη ή μη επιθυμητή χρήση των τραγουδιών από τρίτους.
ΧΟΡΗΓΟΙ