ελληνική μουσική
    179 online   ·  211.032 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Μαρία Παπανικολάου

    Τη θεσσαλονικιά ερμηνεύτρια απο την Θεσσαλονίκη, την γνωρίσαμε από τις συναυλίες που έκανε με τον Σωκράτη Μάλαμα. Επίσης, μας έχει χαρίσει πολύ όμορφα τραγούδια όπως "Όλο ταξιδεύω", "Γλυκιά μου μάνα", "Θέλω δεν θέλω" κ.α.
    Μαρία Παπανικολάου
    Γράφει το μέλος krios80
    11 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 11 Μαΐ 2008
    Η Μαρία Παπανικολάου έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και τραγουδάει εδώ και δέκα οκτώ χρόνια. Μουσικά ερεθίσματα υπήρξαν άφθονα απ΄την οικογένεια της, κυρίως βυζαντινά, κλασικά αλλά και παραδοσιακά.

    Ασχολήθηκε για 2 χρόνια με το πιάνο αλλά από νωρίς γοητεύτηκε με την κλασική κιθάρα και φοίτησε στο Σύγχρονο ωδείο καθώς και στο ωδείο του Κώστα Ματσίγκου.

    Επίσης παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Μακεδονικό ωδείο, όπως και μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο της 25ης Μαρτίου.

    Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως oι: Μανώλης Ρασούλης, Γιώργος Ζήκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βάσω Αλαγιάννη, Κώστας Καλδάρας, Active Member, Κώστας Μπραβάκης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Πάνος Ράπτης, Κώστας Μαγγίνας, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης κ.α.

    Για επτά χρόνια συμμετείχε στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Δισκογραφια

    1995: ''ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ''- Πέτρου Δουρδουμπάκη (συμμετοχή)

    1997: "ΣΑΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ" - Πέτρου Δουρδουμπάκη (προσωπικός δίσκος)

    1999: "7 ΖΩΕΣ" – Ανδριανή Ζαγκανά (προσωπικός δίσκος)

    1996: "ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ" (φωνητικά)

    2000: "Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ" - Σωκράτης Μάλαμας (φωνητικά)

    2001: "KRAMAHOPERATA II" – (συμμετοχή)

    2001:Η ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ - Κώστας Μπραβάκης (συμμετοχή)

    2000: ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ- Sadahzinia (συμμετοχή)

    2004: "ΞΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ"- Πάνος Ράπτης (συμμετοχή)

    2006: "SEVEN FOR A SECRET" - Κώστας Μαγγίνας
    (συμμετοχή)

    2005: "ΔΩΔΕΚΑ ΚΥΚΛΟΙ" - Κώστας Μπραβάκης (συμμετοχή)

    Πληροφορίες: www.friendsofmusic.gr




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13702   /   11.05.2008, 13:21   /   Αναφορά
    Γιατί σταμάτησε τις δισογραφίες?
    #13703   /   11.05.2008, 13:41
    Προσωπικά μου αρέσει πολύ.Έχω καιρό να μάθω νέα της.Που βρίσκεται;


    #13709   /   11.05.2008, 20:30   /   Αναφορά
    Ωραία όλα αυτά...Πολύ καλή καλλιτέχνις!!!

    Αλλά πού έχει χαθεί και γιατί;;;
    #18250   /   13.04.2009, 01:53   /   Αναφορά
    Εξαιρετική ερμηνεύτρια! Μπράβο Γιάννη για τη δημοσίευση