ελληνική μουσική
  606 online   ·  210.926 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Η Σαβίνα Γιαννάτου στην Πλάκα

  H Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη συνδιαλέγονται με διαχρονικά Jazz standarts και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

  Η Σαβίνα Γιαννάτου στην Πλάκα

  Κυριακή 04 Ιούλ 2010

  Την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 η Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη εμφανίζονται στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα (Διογένους 1,Αέρηδες) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Μουσικής Αυλής των Θαυμάτων» που διοργανώνουν οι Ενέργειες Πολιτισμού «Άλλη Όχθη».

  Ώρα έναρξης: 20:30

  Πληροφορίες στο τηλ: 210 3254129

  Είσοδος: 15€, φοιτ: 10€

   

  Το εύρος του ρεπερτορίου και η αφοπλιστική, "μαγική" ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών μουσικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη. Jazz συγχορδίες αναμειγνύονται στα τραγούδια της Καραϊβικής ή της Κάτω Ιταλίας και τραγούδια σπουδαίων διεθνών δημιουργών διαδέχονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, που αντιμετωπίζονται ατμοσφαιρικά και προσωπικά.

   

  Ταυτόχρονα η ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη, εφάμιλλη σπουδαίων διεθνών Jazz ερμηνευτριών, συναρπάζει με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, μεταφέροντάς μας στην Αμερική του ΄50 με έναν  σύγχρονο τρόπο.

   

  Ένα  διαφορετικό ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, με τραγούδια-διαμάντια να αποτελούν το υλικό μίας συναρπαστικής μουσικής συνομιλίας ανάμεσα στο πιάνο και τις φωνές, μία συνομιλία ανοιχτή στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού, ανανεώνοντας τη μουσική ουσία των τραγουδιών και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.

   

   

   


  Tags
  Μουσικά Είδη:JazzΚαλλιτέχνες:Leonard CohenΜουσική Εκπαίδευση:συγχορδίες


  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε