ελληνική μουσική
  353 online   ·  210.971 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Δωρεάν για τα μέλη του MusicHeaven το νέο άλμπουμ των ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ

  Οι χερουβείμ κυκλοφόρησαν σε CD βινύλιο τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, που διαθέτουν για ελεύθερο κατέβασμα για τους αναγνώστες του MusicHeaven.


  Δωρεάν για τα μέλη του MusicHeaven το νέο άλμπουμ των ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ

  Γράφει ο Νίκος Τσαγκανέλιας (her11x)
  1 άρθρα στο MusicHeaven
  Σάββατο 14 Αύγ 2010

  Μπορείτε να κάνετε download από τη διεύθυνση www.heedia.com/xerouvim και να χρησιμοποιήσετε το unlock code: xerouvim@mheaven

  Οι Χερουβείμ διανύουν μια 16χρονη διαδρομή στα μουσικά δρώμενα, κρατώντας επιμελώς αποστάσεις από τις ντιρεκτίβες της μουσικής βιομηχανίας.

  Με μοναδικό γνώμονα την πηγαία ποιητική και μουσική δημιουργία, ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι, χαράζοντας μικρά σημάδια στην πορεία τους.

  Το project 22 αποτελεί ένα πειραματικό εγχείρημα των Χερουβείμ, ενταγμένο στο ύφος και τη συνέπεια του συγκροτήματος. Πρώτα από όλα γιατί η κυκλοφορία του έρχεται σε 10’’ιντσο βινύλιο, δημιουργώντας μια αναχρονιστική σχέση με το παρόν. Παράλληλα εμπεριέχει εναλλακτικές εκτελέσεις κομματιών, που είχαν μείνει εκτός κυκλοφορίας όλα αυτά τα χρόνια,  όπως «θα πνιγεί το καλοκαίρι στη βροχή».

  Στο δίσκο αυτό ολοκληρώνεται η περιπέτεια του «συνδρόμου», η οποία ξεκίνησε με το demo του 1995 και συνεχίστηκε στη συλλογή του “Rock News”  Επίσης οι ενορχηστρώσεις κάποιων τραγουδιών έχουν σχεδιαστεί σε μινιμαλιστικές φόρμες, αντανακλώντας μια διαφορετική προσέγγιση, όπως το «1505» ή το «μωρό μου». Άλλωστε τα δύο αυτά τραγούδια είναι μια πρόγευση καθώς  η κυκλοφορία αυτή λειτουργεί ως προπομπός και συμπληρωματικά μιας πιο ολοκληρωμένης δουλειάς, όπου συμπυκνώνονται οι αναζητήσεις της μπάντας μετά από πενταετή απουσία από τη δισκογραφία.

  Στη νέα αυτή δουλειά οι Χερουβείμ δεν εστιάζουν στο λυρισμό και τα σκοτεινά μονοπάτια του παρελθόντος, αλλά επεξεργάζονται την έλξη της μπάντας με το garage  και τις post Punk αποχρώσεις. Σε αυτό το ύφος κινείται και το «Σάββατο βράδυ», σε ποίηση Κ. Καρυωτάκη και αποτελεί το σημείο που συνδέει τον ήχο των χερουβείμ των δύο εποχών. Συχνά στο έργο αυτό φλερτάρουν με το χάος και μια εξεζητημένη ανισορροπία, καταδεικνύοντας την τάση των χερουβείμ για σύζευξη ετερόκλητων στοιχείων στη μουσική τους.  Παρότι το project 22 παραμένει μια προσωπική εργασία εντούτοις χαρακτηρίζεται από την πολυσυλλεκτικότητα των συντελεστών. Μια ακόμα ιδιομορφία αποτελεί και ότι πολλά σημεία έχουν αφεθεί στη σφαίρα του τυχαίου αντικατοπτρίζοντας τη έφεση των χερουβείμ για την αξία του ακατέργαστου, του μη επιτηδευμένου.  Οι χερουβείμ επιδιώκουν να αποτυπώσουν τις περιπέτειες τους σε μια  πόλη που «φυτρώνουν δέντρα πλάι στα σύρματα που τις ζωές μας φυλακίζουν…»

  Επισκευθείτε την Music Page των Χερουβείμ για περισσότερα


  Tags
  Μουσικά Είδη:PunkΚαλλιτέχνες:Χερουβείμ  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε