ελληνική μουσική
637 online   ·  210.200 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Μαθήματα Μουσικής

Multimedia Μάθημα Κιθάρας: Εξάσκηση αριστερού χεριού

Ολοκληρωμένo μάθημα κιθάρας για αρχάριους μουσικούς! Με παρτιτούρα, ταμπλατούρα και MP3 για να ακούτε τι πρέπει να παίζετε!
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 299 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 07 Φεβ 2003

Η πρώτη άσκηση μπορεί να είναι πρώτη, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολη. Απαιτεί αρκετή μελέτη, αλλά εξασκεί τόσο το αριστερό, όσο και το δεξί χέρι.

Κοιτώντας την ταμπλατούρα παρακάτω, διαπιστώνετε πως θα παίξετε μόνο την κάτω χορδή της κιθάρας (την πιο λεπτή).

Τοποθετείτε το αριστερό χέρι, ώστε το πρώτο δάχτυλο (δίπλα στον αντίχειρα) να βρίσκεται στο 1ο τάστο. Αυτό άλλωστε δείχνει και ο πρώτος κύκλος στο κάτω μέρος. Η φορά της πένας στο πρώτο χτύπημα είναι προς το πάνω μέρος της κιθάρας. Αυτό φαίνεται από το βελάκι πάνω από τον πρώτο κύκλο.

Αν δεν καταλαβαίνετε ή μπερδευτήκατε, ξαναδιαβάστε για την Ταμπλατούρα στο αντίστοιχο μάθημα.

Ακολούθως τοποθετείτε το 2ο δάχτυλο στο 2ο τάστο. Δεν πρέπει να σηκώσετε το 1ο σας δάχτυλο! Γενικά δεν πρέπει στην κιθάρα να γίνονται περιττές κινήσεις διότι χάνουμε σε ταχύτητα. Το 1ο δάχτυλο λοιπόν μένει ακίνητο.

Χτυπάτε με την πένα με φορά προς τα κάτω.

Κάνετε οτι και πριν, αλλά αυτή τη φορά τοποθετείτε το 3ο δάχτυλο. Πάλι προσέχετε μην σηκώσετε τα άλλα δύο. Χτυπάτε με φορά προς τα πάνω. Κάνετε το ίδιο και με το 4ο δάχτυλο. Αν το χέρι σας δεν "ανοίγει" τόσο πολύ, μην απογοητεύεστε, θέλει άσκηση. Συνεχίστε και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.

Αφού παίξετε και το 4ο τάστο, μεταφέρετε το (ακίνητο μέχρι τώρα) 1ο δάχτυλο, στο 2ο τάστο. Το 1ο δάχτυλο κατα τη μεταφορά, πρέπει να συρθεί και δεν πρέπει να το απομακρύνετε από το μπράτσο της κιθάρας. Αυτό γίνεται διότι ο συντομότερος δρόμος είναι η ευθεία, συνεπώς σέρνοντας το δάχτυλο σας εκτελείται κίνηση σε ευθεία γραμμή, ενώ αν το σηκώνατε, θα εκτελούσατε καμπύλη.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το 2ο δάχτυλο στο 3ο τάστο κ.ο.κ. όπως και στα τάστα 1-4 που περιγράψαμε παραπάνω. Συνεχίστε μέχρι και το 12ο τάστο.

Ακούστε, επίσης, το mp3. Μην περιμένετε να το παίξετε στην ίδια ταχύτητα από την αρχή. ¶λλωστε τι αξία θα είχε η γνώση αν την αποκτούσαμε τόσο εύκολα, σωστά;

Πατήστε στην εικόνα και επιλέξτε αποθήκευση. Ακολούθως ακούστε το MP3 από το Winamp ή κάποιο άλλο πρόγραμμα.Download


Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:μάθημα κιθάραςταμπλατούραπαρτιτούραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

Η γνώμη σας;


Πως βρίσκετε την άσκηση για τη βελτίωση του αριστερού σας χεριού;

Τα έχω δει όλα, πολύ δύσκολη!
Δύσκολη, δύσκολη!
Δύσκολη, αλλά τα καταφέρνω!
Μια χαρά
Πανεύκολη
Της πλάκας...Δημοσκόπηση | Αρχείο δημοσκοπήσεων

_VOTES: 76

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε