ελληνική μουσική
  379 online   ·  210.839 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Μουσικό Φεστιβάλ στην Πάτρα - Δηλώστε Συμμετοχή!

  To Art apart School είναι ένα Μαθητικό Μουσικό και Εικαστικό Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου του 2011.

  Μουσικό Φεστιβάλ στην Πάτρα - Δηλώστε Συμμετοχή!

  Γράφει ο ioannis (artapart)
  1 άρθρα στο MusicHeaven
  Παρασκευή 14 Ιαν 2011

  To Art apart School στοχεύει να φέρει σε επαφή τα σχολικά μουσικά σχήματα καθώς και τους μαθητές των Λυκείων που ασχολούνται με την Ζωγραφική, την Φωτογραφία το Comix και το Grafity αναδεικνύοντας group αλλά και νέους καλλιτέχνες οι οποίοι είναι μαθητές Λυkείου.

  Αν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφτείτε την διεύθυνση www.artapartschool.gr

  Το Art Apart School, η πρώτη έκδοση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Πάτρα αποτελεί ουσιαστικά τo επόμενo μεγάλο event που θα επιμεληθεί το ART APART.

  Το Art Apart γεννιέται αρχικά με σκοπό να συσπειρώσει και να προβάλει το καλλιτεχνικό δυναμικό της Πάτρας αλλά παράλληλα στοχεύει να παρέχει πληροφορίες σε θέματα που αφορούν την Σύγχρονη Τέχνη διοργανώνοντας Live, Εκθέσεις, Θεατρικές Performance και Σύγχρονο Χορό , καλλιτεχνών από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

  Το ART APART μέσω του δημιουργού του αποτελεί την συνέχεια μεγάλων event που έχουν διοργανωθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό με την μουσική και την Τέχνη να αποτελούν πάντα τον κεντρικό άξονα.

  1991: Το «LIVE FESΤ» … μία σκηνή τσίρκου με δυνατότητα να φιλοξενεί 1.200 θεατές περιοδεύει για δύο χρόνια (1991- 93) στην Βόρεια Ιταλία φιλοξενώντας στο stage της καλλιτέχνες όπως οι Mano Negra, Salif Keita, Biaggio Antonaci, Giovannoti, Skiantos, Black and Brown, Casino Royal, Cassiepied κ.α.

  1994: “ARS LUX”…150 έργα σύγχρονων καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο τυπώθηκαν με το σύστημα VUTEK σε PVC από τις εταιρείες EUROPRINTING και IMMAGINE. Τα έργα τοποθετήθηκαν στα φωτεινά πλατώ που χρησιμοποιούνται για διαφήμηση. Η έκθεση διήρκησε 2 μήνες περνώντας από 17 ιταλικές πόλεις.

  1994: “ART BUS”….. και σ αυτήν την περίπτωση οι δρόμοι και οι πλατείες μετατρέπονται σε εκθεσιακούς χώρους. 80 καλλιτέχνες απο τις Σχολες Καλών της Bologna – Ferrara – Firenze – Ravenna – Roma – Torino ζωγραφίζουν ταμπλώ (200Χ100 cm) τα οποία τοποθετούνται στα πλαινά των λεωφορείων των αστικών συγκoινωνιών της Bologna.

  2004: Η κυκλοφορεία του cd “Patra Sound System”. Η συλλογή αυτή βγαίνει σε μία προσπάθεια να καταγραφούν οι μουσικές δημιουργίες πατρινών καλλιτεχνών και φιλοξενεί συνθέσεις των : Serpentines, Moofs, Background, γύρω γύρω, αγνοούμενοι, άτας διδοίσθα

  2009-10: Η επιμέλεια της Έκθεσης “Inside Out” στην οποία συμμετέχουν 22 καλλιτέχνες από Πάτρα και Bydgoszcz και η οποία εγκαινιάζεται τον Ιούλιο του 2009 στα «Παλαιά Δημοτικά Λουτρά» (Πάτρα) και τον Φεβρουάριο του 2010 στην BWA Gallery (Bydgoszcz - Πολωνία). Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με τα έργα των καλλιτεχνών και κριτικά κείμενα της Γιώτας Κωνσταντακάτου.

  2009-10: Το καλλιτεχνικό Festival “ART APART” τρεις εκδώσεις του οποίου (Οκτώβρης του 2009 , Απρίλιος και Νοέμβριος του 2010 ) πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΔΕΠΑΠ στο χώρο του Παλαιού Αρσάκειου και στον ιστορικό χώρο της Achaia Clauss.

  Μουσικά Σχήματα όπως Puressence (Machester – UK) , deadbeat escapement, Deaf Adder, Surf Pistons, Grand Zero, Feel In, Πένθιμος , Fata Morgana και B-Sides (Πάτρα), οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αγνή Στασινού, Αλκης Κανελλοπουλος, Alextidou, Ανδρέας Κρίβας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Άννα Καρατζά, Άννα Πήττα, Αντώνης Βάος, Αντώνης Παναγόπουλος, Βάννα Καλύβα, Γεωργία Παράσχη,Γιώργος Δημητρακόπουλος Γιάννης Βλασταράς, Δημήτρης Τζουμάνης, Deadbeat escapement, Διονύσης Παντελής, Don Biletos, Ειρήνη Μαυρομάτη, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Έυη Μαμίδη, Ειρήνη Μπράτη, Ευφροσύνη Αστέρη, Ηλίας Αηδωνίδης, Ιωάννης & Κοψίνης, Johnny Socca, Κατερίνα Σκαρπέντζου, Κανέλλα Στασινοπούλου, Κατερίνα Μπότσαρη, Κυριάκος Ασημακόπουλος, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, μηνάς & κοψίνης, Μένιος Κωστόπουλος, Μίτση Χριστοπούλου, Μπέτυ Πέτρου, Νίκος Αναγνωστόπου- λος, Νίκος Πρέσσας, Ουρανία Χαμηλάκη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Παρασκευή Καρυτινού, Σπύρος Κοτσάφτης, Στάθης Ανδρουτσάκης, Σωτήρης Τσακανίκας, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Χρήστος Παππάς, Χρήστος Κοσμάς Χρήστος Σωτηρόπουλος, Φίλιππος Σκλαβενίτης, και οι χορευτές Σύγχρονου χορού Μαρία Ανδριοπούλου ,Ξένια Τουραντζίδη συμμετείχαν στο Festival παρουσιάζοντας τις μουσικές συνθέσεις τους ,δείγματα από τις εικαστικές δημιουργίες τους και Performance Σύγχρονου Χορού.

   

  Ο ΧΩΡΟΣ

  Ο Χώρος που πραγματοποιείται το Festival είναι το Παλαιό Αρσάκειο ,ένα ιστορικό κτίριο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.

  To Παλαιό Αρσάκειο είναι ένα συγκρότημα τριών ορόφων το οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια λειτουργούσε σαν σχολική μονάδα.

  Συναυλίες, Installations, Performance Χορού και Θεάτρου μπορούν να φιλοξενηθούν στο προαύλιο του κτιρίου όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Στο ισόγειό του οκτώ αίθουσες και ένα Γυμναστήριο 300 τ.μ. είναι οι χώροι στους οποίους το Apart φιλοξενεί Συναυλίες, Εκθέσεις Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Φωτογραφίας, Video Art και Video Installations καθώς επίσης Performance Χορού και Θεάτρου.


  Tags
  Καλλιτέχνες:ΚοσμάςΟυράνια  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #21522   /   14.01.2011, 10:48   /   Αναφορά
  ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ... - Να πολλαπλασιαστούν τα φεστιβάλ αυτού του είδους, είτε σχολικά είτε απλά νεανικά...

  στο φυτώριο - στη νέα γενιά...

  για το ΤΑΛΕΝΤΟ,

  για την ΕΥΚΑΙΡΙΑ

  για τη ΔΙΕΞΟΔΟ...

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!