ελληνική μουσική
  534 online   ·  210.907 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

  Δημήτρης Λάμπος – Μη σε φοβίσει η αγέλη

  Τα τραγούδια δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.
  Μπορούν όμως να μας θυμίζουν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

  Δ.Λ

  Δημήτρης Λάμπος – Μη σε φοβίσει η αγέλη

  Γράφει ο philippossm
  24 άρθρα στο MusicHeaven
  Παρασκευή 21 Ιαν 2011

  Ίσως να τον ξέρετε σαν συγγραφέα καθώς το 2008 εκδίδεται από το ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ το πρώτο του βιβλίο, «Η ιστορία ενός μισάνθρωπου», ένα ποίημα 2400 στίχων που προκάλεσε αίσθηση με την πρωτοτυπία του αλλά και την έντονα κοινωνικοπολιτική θεματολογία.
  Τώρα πια μας συστήνεται και ως τραγουδοποιός παρουσιάζοντας το πρώτο του cd.

  Μια δουλειά προσεγμένη και φτιαγμένη με σίγουρα υλικά.

  Η προσωπική στιχουργική του Δημήτρη Λάμπου φαίνεται ξεκάθαρα στο εξαιρετικό «Κρυφτό». Η τρομπέτα στο εν λόγω κομμάτι του δίνει μια ιδιαίτερη θέση στο δίσκο.

  Ενδιαφέρουσες πινελιές στις μελωδίες, που βασίζονται κατά βάση σε ακουστικές κιθάρες, δίνει η χρήση οργάνων όπως τρομπέτα, φυσαρμόνικα και βιολί.

  Καλή Ακρόαση

  Δημήτρης Λάμπος – Μη σε φοβίσει η αγέλη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Δισκογραφική Εταιρεία : Lyra

  Ο Δημήτρης Λάμπος γεννήθηκε στο Βερολίνο, μεγάλωσε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κι έζησε κάποια χρόνια στην Αγγλία σπουδάζοντας Διεθνή Οικονομικά, εκδίδοντας το λογοτεχνικό περιοδικό «O Καθρέφτης» και παίζοντας πολλή μουσική. Γυρνώντας στην Ελλάδα εκδίδει το πρώτο του βιβλίο «Η ιστορία ενός μισάνθρωπου» ενώ τώρα κυκλοφορεί από τη Lyra το πρώτο του cd «Μη σε φοβίσει η αγέλη» στο οποίο υπογράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική.

  Στη δημιουργία αυτού του δίσκου, ο νέος τραγουδοποιός συνεργάστηκε με τον Στάθη Δρογώση που είχε την επιμέλεια παραγωγής και έκανε την ενορχήστρωση. Ερμηνεύει επίσης μαζί με τον Δημήτρη Λάμπο το τραγούδι «Ονειρολόγιο» (μουσική: Δ. Λάμπος, Νικόλας Γκόγκος).

  Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη ο Μανώλης Φάμελλος, η Jessica Kilroy, ο Δημήτρης Παναγόπουλος (στο τραγούδι «Λήθη» που τους στίχους υπογράφει ο Γιώργος Μπόλλας), ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, η Stefanie Voisin και οι Love Choir καθώς και μία ομάδα καταπληκτικών μουσικών: Πάνος Τόλιος, Φώτης Σιώτας, Μύρωνας Στρατής, Γιώργος Χαρατζόγλου, Γιάννης Πλαγιαννάκος, Γιάννης Καραγιαννάκης και Ανδρέας Βαϊτούδης στην ηχοληψία και τη μίξη. Το άλμπουμ κλείνει με τη διασκευή στο τραγούδι του David Gray “Birds without wings” σε απόδοση στα ελληνικά του Δημήτρη Λάμπου.

  Με μια πληθώρα μουσικών επιρροών που έχουν ως κέντρο τους τη Folk Rock και με πολλές μουσικές εκπλήξεις, τα τραγούδια του πρώτου δίσκου του Δημήτρη Λάμπου τονίζουν τον κοινωνικό ρόλο του τραγουδιού εκφέροντας λόγο και άποψη.

   

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε