ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.846 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Δηλώστε συμμετοχή!

    Στις 4 Απριλίου το MusicHeaven δίνει ραντεβού με την μουσική και την επιστήμη στον ΙΑΝΟ σε ένα 2ωρο δωρεάν σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσετε. Δηλώστε παρακάτω συμμετοχή και εξασφαλίστε θέση!

    MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Δηλώστε συμμετοχή!

    Σάββατο 05 Μαρ 2011

    Η Ιδέα του MuSci Cafe

    Η ιδέα του 1ου MuSci Cafe, δηλαδή του Music and Science Café, ξεκινάει από την αναζήτηση του συνδυασμού αλλά και της αλληλεπίδρασης που μπορεί να έχουν αυτές οι δυο έννοιες μέσα στο χρόνο. Η Science View (www.scienceview.gr) και το  MusicHeaven (www.musicheaven.gr) προσπαθούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στις επιστημονικές και μουσικές αναζητήσεις. Η ιδέα είναι να παρουσιαστεί, αλλά και να διερευνηθεί η αλληλεπίδραση που είχαν η Μουσική με την Επιστήμη, αλλά και συνεχίζουν να έχουν σε δρόμους παράλληλους και συνάμα παραγωγικούς, επωφελούμενες η μια από την άλλη.

    Τα MuSci Cafe είναι μια δράση συζήτησης, αναζήτησης αλλά και παραγωγής γνώσης και ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού πάνω στον συνδυασμό των δυο αυτών εννοιών.

     

    Συμμετέχοντες

    Ευρύ κοινό χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα, όπως της επιστήμης σε σχέση με τη μουσική και την αλληλεπίδρασή τους. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες και οι ειδικοί στα συγκεκριμένα πεδία γίνονται κοινωνοί των προβληματισμών και των των προσδοκιών των πολιτών σχετικά με αυτά.

    H είσοδος στο Cafe είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επειδή ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

    Απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο http://www.scienceview.gr/contact, συμπληρώνοντας στο πεδίο «μήνυμα» το: «MuSci Café»

     

     

    Πρόγραμμα

    MuSci Cafe
    (1ος κύκλος)
    Science View - MusicHeaven

    4 Απριλίου 2011, 18:00
    ΙΑΝΟΣ,
    Σταδίου 24

    Θέμα: «Ιστορία της Μουσικής και της Επιστήμης, δρόμοι Παράλληλοι»

    Παρουσιάσεις:

    1.      «Η μουσική της επιστήμης, από τον Πυθαγόρα και την αρμονία των σφαιρών έως τον Ξενάκη και τη στοχαστική μουσική», Κώστας Μόσχος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής (ΙΕΜΑ), καθ. Μουσικής Τεχνολογίας στο Ωδείο Αθηνών

    2.      «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ», Καθηγητής Νικόλαος Ουζούνογλου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών

    3.      «Η Αλληλεπίδραση της Τεχνολογίας και Πληροφορικής με την Μουσική», Επικ. Καθ. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστήριο Τεχνολογίας Ήχου

    4. «Πνευστά όργανα και η αλληλεπιδρασή τους με την Τεχνολογία και την επιστήμη (αναφορά στο φλάουτο)», Πέτρος Στεργιόπουλος, Καθηγητής Φλάουτου & Μουσικής Δωματίου / Ειδ. συνεργάτης Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Ελληνογερμανικής Αγωγής

    Συντονισμός: Μενέλαος Σωτηρίου, Γενικός Γραμματέας Science View

     

    Διάρκεια

    ·         1 ώρα παρουσιάσεις από τους ομιλητές

    ·         Ενδιάμεση συζήτηση / τοποθέτηση από τους παρευρισκομένους.

    ·         Σύνολο 2 ώρες





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22062   /   06.03.2011, 16:07   /   Αναφορά
    Πολύ ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να γίνει και κάτι στη Θεσσαλονίκη! :)
    Administrator
    #22064   /   06.03.2011, 21:50
    Το ευχόμαστε κι εμείς αυτό! Υπάρχει κάποιος κατάλληλος χώρος στη Θεσσαλονίκη για μουσικά σεμινάρια σαν αυτό;

    #22065   /   06.03.2011, 22:37
    +++++++++++

    #22066   /   06.03.2011, 22:40   /   Αναφορά
    Τι χώρος χρειάζεται??
    #22068   /   07.03.2011, 19:40   /   Αναφορά
    πολύ ενδιαφέρον !!!!!!!

    μπράβο για την πρωτοβουλία αυτη του ΜΗ



    Νομίζω πως θα έρθω



    βάλτε με λοιπόν

    guitarjournal



    Administrator
    #22069   /   07.03.2011, 19:48
    Guitarjournal με το καλό να σε δούμε, θα πρέπει όμως να στείλεις τη συμμετοχή σου όπως αναφέρεται λίγο παραπάνω (απλά συμπληρώνεις μια φόρμα, δεν είναι τίποτα....)

    Administrator
    #22139   /   16.03.2011, 22:39   /   Αναφορά
    Κάποια επιπλέον στοιχεία. Σε γενικές γραμμές η εκδήλωση δεν θα έχει τον τυπικό χαρακτήρα παρουσιάσεων, αλλά συζήτησης μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων. Οι ομιλίες/παρουσιάσεις ουσιαστικά θα είναι το έναυσμα συζητήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και ενημέρωσής μας σε θέματα που δεν γνωρίζουμε, από σημαντικούς επιστήμονες.
    #22309   /   03.04.2011, 23:19   /   Αναφορά
    Να ρωτήσω κάτι, σε περίπτωση που δεν μου έχει έρθει απαντητικό e-mail με πρόσκληση σημαίνει ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις , έτσι..? μήπως μπορώ να βρω ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε να το σιγουρέψω?
    #22310   /   04.04.2011, 07:30
    Kalhmera, h symmetoxh exei kataxorithei kai yparxei diathesimh thesh.

    H dhloseis symmetoxhs einai apla gia dikh mas dieukolinsh kai gia thn kalyterh organosh tou event.

    Euxaristo,

    Menelaos Sotiriou