ελληνική μουσική
  286 online   ·  210.662 μέλη
  chat
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Διάλεξη και συναυλία από την κιθαρίστρια Εύα Φάμπα

  Ναι η κιθάρα είναι ένα όργανο πολυαγαπημένο. Μικροί και μεγάλοι θέλουν να μάθουν να παίζουν και να δημιουργούν μουσικά κομμάτια χτυπώντας τις έξι χορδές της. Πως όμως θα προσεγγίσουν το όργανο αυτό σε βάθος;

  Διάλεξη και συναυλία από την κιθαρίστρια Εύα Φάμπα

  Γράφει το μέλος Εύα Φάμπα (guitarjournal)
  9 άρθρα στο MusicHeaven
  Δευτέρα 28 Μαρ 2011

  Πως θα καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα σε έναν άλλο μουσικό κόσμο όχι και τόσο γνωστό, τον πλούσιο κόσμο της μουσικής γραμμένης για κιθάρα;  Και εστιάζοντας  στην παιδική ηλικία,   τι κομμάτια, τι μουσικό υλικό υπάρχει γραμμένο για παιδιά που μαθαίνουν κιθάρα;    Είτε ακόμα και για μεγάλα παιδιά με μουσικές ευαισθησίες;

  Σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με "κιθαρίστες" μικρής ηλικίας και την μουσική τους  εκπαίδευση  επέλεξε να αναφερθεί η κιθαρίστρια Εύα Φάμπα στην διάλεξή της  τo  Σάββατο  2  Απρίλη, ώρα 12.30μμ στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24)

   

  Μουσική για κιθάρα, γραμμένη για παιδιά. Δημήτρης Φάμπας, Jorge Cardoso, Nikita Koshkin

  Το θέμα αυτό γίνεται πολύ ενδιαφέρον μέσα από τις μουσικές τριών συνθετών του Έλληνα Δημήτρη Φάμπα, του Ρώσου Nikita Koshkin και του Αργεντινού Jorge Cardoso, δηλαδή τις "μελωδίες" του πρώτου, τους "μασκαράδες" του δεύτερου και τις "σουίτες για παιδιά" του τρίτου  ειδικά γραμμένες για τα παιδιά που μαθαίνουν κιθάρα.

  Eνα νέο ρεπερτόριο για την κιθάρα ειδικά γραμμένο για παιδιά.

  Την διάλεξη θα ακολουθήσει συναυλία όπου μια ομάδα μικρών και ταλαντούχων κιθαριστών, μαθητών της Εύας Φάμπα θα  παίξει  έργα  των  συνθετών Δημήτρη Φάμπα, Jorge Cardoso, Nikita Koshkin και Εύας Φάμπα.

  Η Εύα Φάμπα είναι μια γνωστή και καταξιωμένη κιθαρίστρια. Παράλληλα με την καριέρα της ως ερμηνεύτριας του οργάνου συνθέτει, εκδίδει και επιμελείται μουσικών εκδόσεων και διδάσκει την τέχνη της κιθάρας  σε ωδεία  αλλά και σε σεμινάρια σε διεθνή φεστιβάλ και πανεπιστήμια.

  Περισσότερα στην ιστοσελίδα της  www.evafampas.gr


  Tags
  Μουσικά Όργανα:κιθάρα  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #22269   /   31.03.2011, 23:04   /   Αναφορά
  Μια διάλεξη - συναυλία που δεν χάνεται με τίποτα, ειδικά από φιλόμουσους με παιδιά!!! Σπουδαία βιρτουόζος της κιθάρας και καλλιτεχνική πρέσβειρα της χώρας μας στο εξωτερικό η Εύα Φάμπα και μεγάλη η τιμή μας που είναι από τα ενεργά μέλη του Musicheaven!