ελληνική μουσική
  212 online   ·  211.037 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  10 χρόνια Μετρονόμος

  Με μοναδικό όχημα  το μεράκι του εκδότη Θανάση Συλιβού και των συνεργατών του και με συμπορευτή την αγάπη του κόσμου, ο Μετρονόμος συνεχίζει την πορεία του στον χώρο του μουσικού τύπου κάνοντας αυτό που ξέρει καλά: να συντηρεί «φωλιές καλής μουσικής» μέσα στις σελίδες του.

  10 χρόνια Μετρονόμος

  Γράφει ο Νικόλας (AlfaWolf)
  12 άρθρα στο MusicHeaven
  Σάββατο 09 Απρ 2011

  10 χρόνια Μετρονόμος. Δέκα χρόνια μετράει τον χρόνο με τη μουσική. Από το πρώτο εξώφυλλο με τον Χρήστο Λεοντή:

  10 χρόνια Μετρονόμος

  μέχρι το νέο εορταστικό τεύχος:

  10 χρόνια Μετρονόμος

  άλλαξαν πολλά στην ελληνική μουσική πραγματικότητα, όχι όμως και η συνέπεια και προπάντων η ανεξαρτησία του περιοδικού.

  Με μοναδικό όχημα  το μεράκι του εκδότη Θανάση Συλιβού και των συνεργατών του και με συμπορευτή την αγάπη του κόσμου, ο Μετρονόμος συνεχίζει την πορεία του στον χώρο του μουσικού τύπου κάνοντας αυτό που ξέρει καλά: να συντηρεί «φωλιές καλής μουσικής» μέσα στις σελίδες του.  Να παρουσιάζει θεματικά αφιερώματα σε πρόσωπα αναμφισβήτητης αξίας (Λοΐζος, Λάγιος, Πλάτωνος, Ξυλούρης κ.ά.). Να παρουσιάζει νέους καλλιτέχνες  «σχεδόν αποκλεισμένους» από τα άλλα έντυπα. Να δίνει βήμα λόγου σε μουσικολόγους, ερευνητές, διανοούμενους. Να επιμένει πως οι παρέες και όχι οι διαπροσωπικές σχέσεις δημιουργούν την ιστορία.

  Στο νέο τεύχος φιλοξενούνται πρόσωπα που έγραψαν ιστορία. Ο Γιώργος Μούτσιος αφηγείται ανέκδοτες ιστορίες από τη σχέση του με τον Μάνο Χατζιδάκι, ο Δημήτρης Ψαριανός θυμάται τον «Μεγάλο Ερωτικό», ο Θανάσης Γκαιφύλλιας μιλά για το χθες και το σήμερά του και ο ιστορικός ηχολήπτης Γιάννης Παπαϊωάννου διηγείται τις ιστορίες του «πίσω από το τζάμι».

  Επίσης, η τραγουδίστρια Σοφία Μιχαηλίδου εξομολογείται τη δική της διαδρομή και ο εικαστικός Στέφανος Ρόκος –ο οποίος φιλοτέχνησε και το εξώφυλλο του τεύχους-  αποκαλύπτει τη σχέση του με τη μουσική.  Μεταξύ των άλλων συναντάμε και άρθρα για τα Μουσικά Σχολεία, για την παρουσία  του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο τραγούδι, για την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και την Απολλώνειο ανδρική Χορωδία Μαγνησίας συνοδευόμενα όλα, όπως πάντα, από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό ιστορικής αξίας.

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #22330   /   10.04.2011, 04:44   /   Αναφορά
  Τελικά συνεχίζει να βγαίνει το περιοδικό Μετρονόμος;
  #22334   /   10.04.2011, 14:35
  Σαφώς Αχιλλέα και ευχόμαστε να κρατήσει για πολλά χρόνια αυτή η συνεχεία γιατί ο Μετρονόμος είναι ένα περιοδικό που με συνέπεια αγάπη και μεράκι δυναμώνει το καλό τραγούδι και αναδεικνύει νέους αξιόλογους καλλιτέχνες.

  #22331   /   10.04.2011, 05:22   /   Αναφορά
  Μπράβο Νικόλα! Όπως το λες. 10 χρόνια συνεπούς παρουσίας, οξυγόνο στο χώρο της μουσικής..
  #22336   /   10.04.2011, 15:16
  Σ ευχαριστώ Πάνο μου αλλά δεν τα λεώ εγώ η εσύ .. τα λέει απο μόνη της η Ιστορια του ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΥ